התייעצות בנוגע חיבור HTPC לטלויזיה ולרסיבר
שלום לכולם...
השבוע הזמני HTPC לסלון (עדיין לא הגיע). יש לי טלויזית סמסונג 37 R81 ואני השבוע רוכש רסיבר אונקיו 605.
כל ההמלצות ששמעתי עד כה היו לחבר את המחשב ישירות לTV ולא דרך הרסיבר (במיוחד בגלל שלמסך יש NR). עולה השאלה היא אם זה המצב איך מכוונים את הרסיבר שהרי כל הכוונונים שלו הם ב-OSD.
למישהו יש ניסיון עם זה? רעיונות לפיתרון? קצת מבאס לקנות כזה רסיבר ולא להנות מה-OSD.
מתי.
השבוע הזמני HTPC לסלון (עדיין לא הגיע). יש לי טלויזית סמסונג 37 R81 ואני השבוע רוכש רסיבר אונקיו 605.
כל ההמלצות ששמעתי עד כה היו לחבר את המחשב ישירות לTV ולא דרך הרסיבר (במיוחד בגלל שלמסך יש NR). עולה השאלה היא אם זה המצב איך מכוונים את הרסיבר שהרי כל הכוונונים שלו הם ב-OSD.
למישהו יש ניסיון עם זה? רעיונות לפיתרון? קצת מבאס לקנות כזה רסיבר ולא להנות מה-OSD.
מתי.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אני אישית הייתי מחבר את המחשב לרסיבר רק באודיו, ולא בווידיאו, כשמדובר ברסיבר ברמות האלה.
דרך רסיבר הייתי ממתג ווידאו רק אם יש לו upscaling טוב ל-1080p, ו-path-through עבור קלט של 1080p.
דרך רסיבר הייתי ממתג ווידאו רק אם יש לו upscaling טוב ל-1080p, ו-path-through עבור קלט של 1080p.
Silence speaks louder than words
אז מה מציעי לעשות? אם אני מחבר ישירות למחשב (למרות שאני חושב שיש לרסיבר הזה UPSCALING) איך אני רואה את ה-OSD של הרסיבר?MetalliJoe כתב:אני אישית הייתי מחבר את המחשב לרסיבר רק באודיו, ולא בווידיאו, כשמדובר ברסיבר ברמות האלה.
דרך רסיבר הייתי ממתג ווידאו רק אם יש לו upscaling טוב ל-1080p, ו-path-through עבור קלט של 1080p....
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

לחבר את המחשב לרסיבר רק באודיו, ולחבר את הוידיאו ישירות למסך, בדיוק בשביל ה-NR. נדמה לי שלרסיבר הזה אין upscaling, ובכל מקרה זה גם תלוי ברמת העיבוד שלו. מה בעיה לחבר גם כך וגם כך ולהשוות?
MetalliJoe כתב:לחבר את המחשב לרסיבר רק באודיו, ולחבר את הוידיאו ישירות למסך, בדיוק בשביל ה-NR. נדמה לי שלרסיבר הזה אין upscaling, ובכל מקרה זה גם תלוי ברמת העיבוד שלו. מה בעיה לחבר גם כך וגם כך ולהשוות?...
אין לי בעיה עם החיבור ישירות למעט זה שאז אני לא יכול לראות את OSD של הרסיבר ולבצע כיוונונים שלו.... וזוא לדעתי בעיה...
לא ממש בעיה, גם אני מחובר רק באודיו לרסיבר
אבל העברתי חוט קומפוזיט מהרסיבר למסך, כך שכשאני רוצה לעשות כיוונים שונים,
אני מעביר לקומפוזיט במסך (אצלי AV3 ) ואז ברגע שאני נכנס לתפריט הרסיבר,
מופיע לי על המסך ה-OSD .
מופיע לי על המסך ה-OSD .
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

איזה כיוונונים אתה צריך לעשות לתמונה מה-HTPC?
Re: לא ממש בעיה, גם אני מחובר רק באודיו לרסיבר
אחלה רעיון!exxa כתב:אבל העברתי חוט קומפוזיט מהרסיבר למסך, כך שכשאני רוצה לעשות כיוונים שונים,
מופיע לי על המסך ה-OSD ....
קניתי!