OLED טלווזיה בלי נשמה (אחרי כיול ארוך חזרה הנשמה)

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
dani87 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
שם מלא: דניאל
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

נכנעתי לכל האתרים בעולם ופה בישראל והלכתי על OLED של חברה מאד יקרה ... עם כל השבחים וכל ה הללים

על איכות השחור אינסופית, לאג , Response Time ,זוויות צפייה ,מרחב צבעים, השתקפות טובה ומה שלא תרצו ,

אבל לא שמתי לב או לא יחסתי חשיבות גדולה ל HDR Brightness , ראיתי את הטלווזיה בחנות עם תאורה וסרטים באיכות גבוהה .

קניתי 2 טלווזיות , אחת מותג רציני והשני TCL C855 .

שהתקנתי אותם הבנתי , OLED זה לא טלווזיה בלי נשמה , אין HDR Brightness , נמוך , זה כאילו לראות טלווזיה עם משקפי שמש,

הצבעים חיוורים .

לעומת זאת ה TCL שעלתה לי גרושים , HDR Brightness פורח ,הצבעים זורחים ואינם צורבים את העין כמו סמסונג( LED שישי לי כבר )

פתאום בטלווזיה שעלתה לי גרושים לחדר , רואים הכי חי , הכי מרנין , הכי שמח , הכי מואר .

האדום שזה הצבע הבעייתי נראה נהדר .

לא יודע מה להגיד קניתי טלווזיה יקרה מאד ואני לא מרוצה , קניתי מותג זול ואני מרוצה עד השמיים .

ה OLED עברה כיול של קרוב ל חודש ואם כל הפרמטרים של , ניגודיות , בהירות ,גמא, צבע, הוספת בהירות לכל צבע ספציפי ,

רמת שחור עוד ועוד כיולים שמטרתם להוסיף אור למסך , חיים לצבעים ..

מהקופסא במצב חיסכון חשמל וגם אחרי כיול זה נראה רע מאד ובאיזה שלב התעלמתי מהודעות חיסכון בחשמל

והלכתי על כיול חופשי ללא עכבות והגבלות .

אחרי כיול ממושך מרוצה ....
נערך לאחרונה על ידי dani87 ב 12/06/2025 16:16, נערך 3 פעמים בסך הכל.

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1779
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

Re: OLED טלווזיה בלי נשמה

שליחה #2 

זה אחד מהחסרונות של האולד מלבד הצריבה , השנה כנראה יצאו דגמים בהירים יותר , איזה דגם אולד קנית ?

dani87 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

לא חשוב כרגע הדגם , אבל זה פאנל WOLED של LG .

הטלוזייה השניה שקניתי ואני סופר מרוצה C855 TCL , נכון ניגודיות זה דבר חשוב אבל לא על חשבון בהירות .

איזון זה מילת הקסם , אז לא יהיה שחור מוחלט ,מי צריך שחור מוחלט ,בחיים אין שחור מוחלט

,אז בלי שחור מוחלט , אני אוכל לראות כדורגל כמו שצריך מואר , ירוק , יפה חי ,הצבע של החולצות חי .

אני מ החסידים של LG בתקופה ש הם היו מאחור לפני 15 שנה בתקופה של פנסוניק ו סוני ואז אמרתי לכולם LG רק LG .

והיום אני אומר TCL חד משמעי ממליץ בחום .

אגב יש להם 2 יבואנים בישראל לכל יבואן דגמים שונים רישמיים שמופעים באתר TCL העולמית

שהם מקבילים אחד לשני ולא הבנתי למה יש מלא דגמים עם שמות שונים ואותו מפרט ? אולי 2 מפעלים שונים ? .

נערך לאחרונה על ידי dani87 ב 30/05/2025 10:23, נערך 3 פעמים בסך הכל.

Crossover-Shop
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #4 

זה קשה לי לא להגיב פה.

בתור מישהו שבאמת משחק עם הציוד על בסיס יומי ורואה ונוגע בערך ב95% מהציוד שמדברים עליו בפורומים

זה פשוט פוסט לא ריאלי בשום צורה.

לא יודע מה מטרת הפוסט - האם לעורר דיון בנושא או פשוט איזה שהיא דרך פרסומית כזו או אחרת להרים למותג כזה או אחר
אבל מדובר בהטעיה לכל דבר

אם אתה לקוח אמיתי - אתה יותר ממוזמן ליצור קשר - ואראה לך את היתרונות של מסך OLED על כל מסך MINI LED שקיים כרגע בשוק
אם זה פוסט פרסומי של חברת פרסום שמרגישה שהיא פיצחה את המנגנון - סליחה כן , אבל תעשו שיעורי בית לפני.
חנות מתמחה קרוסאובר
אלנבי 128 תל אביב
03-5604600
הפייסבוק שלנו!

dani87 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

30/05/2025 10:16  
Crossover-Shop כתב:
זה קשה לי לא להגיב פה.

בתור מישהו שבאמת משחק עם הציוד על בסיס יומי ורואה ונוגע בערך ב95% מהציוד שמדברים עליו בפורומים

זה פשוט פוסט לא ריאלי בשום צורה.

לא יודע מה מטרת הפוסט - האם לעורר דיון בנושא או פשוט איזה שהיא דרך פרסומית כזו או אחרת להרים למותג כזה או אחר
אבל מדובר בהטעיה לכל דבר

אם אתה לקוח אמיתי - אתה יותר ממוזמן ליצור קשר - ואראה לך את היתרונות של מסך OLED על כל מסך MINI LED שקיים כרגע בשוק
אם זה פוסט פרסומי של חברת פרסום שמרגישה שהיא פיצחה את המנגנון - סליחה כן , אבל תעשו שיעורי בית לפני.
...
תקשיב אין לי שום קשר לאף אחד , אני מאלה ששמעתי לכל הממוחים , בסוף בסוף אתה צופה בכבלים בערוצי הספורט , החדשות ,

זה מה אני רואה ... כמו רוב האנשים ... תקשיב אתה יכול לתת לי נתונים מפה עד הודעה חדשה , בסוף בסוף זה הנשמה שלי צריכה

להיות מרוצה לא מ הנתונים ולא איזה סצנה חשוכה שאתה עוצר ומראה לי נקדה מדוייקת ,נו אז ...

בשביל זה אני אוותר על תמונה חייה .. צבעים חיים ...

ראיתי אתמול כדורגל ... וואלה ב OLED תמונה צלולה חלקה , אבל אין אור , לא יוצא אור מהטלווזיה , מבאס ... הצבע לא חי ..

ב TCL יוצא אור והצבע האדום הבעייתי לא צורב את העין , הלבן לבן .... אתה יושב בחושך ונהנה .. גם באור ...

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10038
נתן תודות: 549 פעמים
קיבל תודות: 575 פעמים

שליחה #6 

30/05/2025 10:27  
dani87 כתב:

זה מה אני רואה ... כמו רוב האנשים ... תקשיב אתה יכול לתת לי נתונים מפה עד הודעה חדשה , בסוף בסוף זה הנשמה שלי צריכה

...
נראה שסיכמת את זה יפה בעצמך, אם עיקר הצפייה שלך הוא בערוצים מסחריים\ספורט, אז באמת אין לך צורך ב-OLED.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1779
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

שליחה #7 

30/05/2025 10:15  
dani87 כתב:
לא חשוב כרגע הדגם ,

הדגם כן חשוב כי יש הבדל משמעותי בין דגם G4 לבין B4 אם זה LG גם אצל יצרנים אחרים יש מספר דגמים
...

dani87 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

30/05/2025 10:40  
Nba כתב:
נראה שסיכמת את זה יפה בעצמך, אם עיקר הצפייה שלך הוא בערוצים מסחריים\ספורט, אז באמת אין לך צורך ב-OLED.
...

הבנתי אותי (Y) .

נכון ב צפיה ב איכות גבוהה רואים מעולה ב OLED .

אבל אני רואה חדשות וספורט והתאורה במגרשים או המצלמה לא מספיק טובות ולא מספקות אור כראוי למסך ..

וה TCL פשוט מאירה את האולפן או המגרש כדורגל ... וזה כיף ,פשוט כיף ... ( אני צופה בחושך )

זה לא ש OLED גרועה , יש לה את היתרנות, בעיקר בתוכן באיכות גבוהה 4K- 8K , ומערכת הסאונד משובחת (לא שייך לתמונה) ,

, זה הכסף שאתה משלם ואתה מבין שיש מוצר לא פחות טוב שמתאים לצריכה שלך .

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14346
נתן תודות: 989 פעמים
קיבל תודות: 1218 פעמים

שליחה #9 

אין כאן נכון או לא נכון, טוב או לא טוב.
יש לי בבית גם miniled וגם oled.
לכל מסך יש את היתרונות שלו.
Oled לא יכול להתחרות בבהירות תמונה בטכנולוגית miniled שיכולה להביא מסך טוב לבהירות של כ 5,000nit.
אז סצינות hdr שמגיעות ל 3,000-4,000 Nit, בוודאי שיראו הרבה יותר דרמטי במסך miniled טוב.
מצד שני, ל oled יש את השחור המוחלט ולכן בחדר חשוך, יתן את השחורים /ביצועי קונטראסט הטובים ביותר.

הכל עניין של צרכים /רצונות, חלל/מיקום המסך וכו'....

dani87 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

רציתי לעלות תמונה ,אנסה שוב .

Crossover-Shop
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #11 

ושוב
ברור שזה עניין של טעם אישי - וברור שעל הנייר יש פחות 'אור'
אבל לרשום שזה דהוי \ כהה - זה פשוט לא נכון בשום צורה

עזוב את הדגם - עזוב את הסדרה - זה נטו טכנולוגיה - וכלל הסדרות של 2024 בלי יוצא מהכלל מגיעות במינימום של 750NIT - כלומר להגיד שזה כהה - או דהוי - או רואים דרך משקפי שמש פשוט טכנית שגוי ולא אפשרי

אם ההודעה הזו היתה מתקיימת לפני חמש שנים - בסדרת CX או C9 ניחא - הייתי יכול להבין לליבך כי דאז התאורה היתה נמוכה יחסית למסכי LED ברמת מחיר זהה
אבל זה בהחלט לא המצב היום

יש פה B4 \ G4 \ C4 ויש פה מסכי LED עם תאורה חזקה משמעותית על הנייר - אין פה בכלל השווה מבחינת איכות תמונה

זה שמיני לד יכול לרצות לקוחות - חד משמעית כן - זה טעם אישי לכל דבר
אבל להגיד שזה דהוי או ממש נפילה - זה מה שפשוט לא הגיוני לי בכל הפוסט הזה
חנות מתמחה קרוסאובר
אלנבי 128 תל אביב
03-5604600
הפייסבוק שלנו!

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 895
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #12 

כמי שהכיר טוב את סידרת ה CX והיום צופה ב TCL מינילד אני לגמרי מבין את הפותח. איכות התמונה במינילד הזו פשוט מעולה, לא נופלת משום בחינה שהיא מהאולד המנוחה ובזכות הבהירות העודפת נותנת כמעט תחושת תלת מימד לצופה. הצבעים גם חיים ובוהקים יותר מבלי לסנוור, פשוט יופי. יכול להיות שהסדרות החדשות יותר של LG מעניקות חווית צפיה טובה יותר, לא יודע, אין לי נסיון. אבל חשוב לזכור האולד יקר יותר ולניסיוני הפרטי העגום גם אמין פחות, אצלי התפגר המסך אחרי שלוש ומשהו שנים, לא צריבה, סתם פסים. עם זה מה שבולט לרעה ב TCL זו איכות צליל די עלובה יחסית לזו שב CX עליה השלום.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8253
נתן תודות: 412 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #13 

30/05/2025 11:08  
טלHD כתב:
אין כאן נכון או לא נכון, טוב או לא טוב.
יש לי בבית גם miniled וגם oled.
לכל מסך יש את היתרונות שלו.
Oled לא יכול להתחרות בבהירות תמונה בטכנולוגית miniled שיכולה להביא מסך טוב לבהירות של כ 5,000nit.
אז סצינות hdr שמגיעות ל 3,000-4,000 Nit, בוודאי שיראו הרבה יותר דרמטי במסך miniled טוב.
מצד שני, ל oled יש את השחור המוחלט ולכן בחדר חשוך, יתן את השחורים /ביצועי קונטראסט הטובים ביותר.

הכל עניין של צרכים /רצונות, חלל/מיקום המסך וכו'....
...
בנוסף ל OLED יתרון אדיר על המינילד מבוסס VA מבחינת זוויות צפיה מה שאצלי למשל בסלון קריטי

Moto
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 402
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #14 

30/05/2025 8:55  
dani87 כתב:
נכנעתי לכל האתרים בעולם ופה בישראל והלכתי על OLED של חברה מאד יקרה ... עם כל השבחים וכל ה הללים

על איכות השחור אינסופית, לאג , Response Time ,זוויות צפייה ,מרחב צבעים, השתקפות טובה ומה שלא תרצו ,

אבל לא שמתי לב או לא יחסתי חשיבות גדולה ל HDR Brightness , ראיתי את הטלווזיה בחנות עם תאורה וסרטים באיכות גבוהה .

קניתי 2 טלווזיות , אחת מותג רציני והשני TCL C855 .

שהתקנתי אותם הבנתי , OLED זה לא טלווזיה בלי נשמה , אין HDR Brightness , נמוך , זה כאילו לראות טלווזיה עם משקפי שמש,

הצבעים חיוורים .

לעומת זאת ה TCL שעלתה לי גרושים , HDR Brightness פורח ,הצבעים זורחים ואינם צורבים את העין כמו סמסונג( LED שישי לי כבר )

פתאום בטלווזיה שעלתה לי גרושים לחדר , רואים הכי חי , הכי מרנין , הכי שמח , הכי מואר .

האדום שזה הצבע הבעייתי נראה נהדר .

לא יודע מה להגיד קניתי טלווזיה יקרה מאד ואני לא מרוצה , קניתי מותג זול ואני מרוצה עד השמיים .
...
יש לי במשפחה רופא עניים מעולה, יכול לשלוח לך את המספר של המרפאה שלו בפרטי ... :D
The following line is true
The previous line is false
רשימת הציוד: LG G5 83|LG G2 77|Anthem MRX 1140|Kef Meta R7, R6, R3|SVS 2000 Pro*2|Nvidia Shield PRO 2019|Synology 920+|AC infinity AIRCOM T8|Morel PMC 600*4

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3398
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #15 

בהחלט מבין את חשיבות הפרמטר של עוצמת האור, אך מצד שני, עם טלוויזיה זהה לפותח השרשור, לי הלבן הבוהק קצת מפריע בעיניים. הייתי רוצה להפחית עוצמה בלבן, ויש עם זה בעיה... אולי כשאצבור נסיון עם המכשיר, אצליח להפחית עוצמת אור ללבנים....
viewtopic.php?t=397795
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14346
נתן תודות: 989 פעמים
קיבל תודות: 1218 פעמים

שליחה #16 

30/05/2025 13:27  
integral כתב:
בנוסף ל OLED יתרון אדיר על המינילד מבוסס VA מבחינת זוויות צפיה מה שאצלי למשל בסלון קריטי
...
וזה בדיוק מחזיר אותנו לצרכים ספציפיים של כל אחד מהמסך.
אצלי למשל 2 המסכים בדיוק מול הצופה, כך שזה בכלל לא רלוונטי לי.
ד. א. מסכי TCL 2024/5 נחשבים עם זווית צפייה טובה ביחס לממוצע בטכנולוגית MINILED.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4935
נתן תודות: 513 פעמים
קיבל תודות: 688 פעמים

שליחה #17 

C855 לא עולה ״גרושים״. אכן, OLED לא חפה מבעיות אבל חייב להסכים עם חלק מהמגיבים מעלה ... אכן פוסט תמוה משהו
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

dani87 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

הנה דוגמא על מה אני מדבר ,מוזמנים לקפוץ 1:37 ולהבין אותי .

תבינו שמצלמים LIVE כדורגל בחוץ התאורה או המצלמות בעצמם לא מצלמות מספיק אור בנוסף ה OLED אין בהירות התמונה עמומה ,

ה BRIGHT HDR מאיר , נותן חיים למגרש , ערוץ הספורט משדר באיכות נמוכה , תמונה יחסית חשוכה ב HD , לכן TCL מפצה בגדול .

שוב ראו פה 1:35 יש פה השוואה בין LG C4 לבין TCL 855(יש לו דגם מקביל עם שם אחר נדמה לי C89B) .

נערך לאחרונה על ידי dani87 ב 30/05/2025 17:43, נערך 2 פעמים בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78766
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #19 

מתברר שבביקורות אנחנו מחטיאים לאמת כי אנחנו לא בודקים ״נשמה״, חחח

אכן, miniLED בהיר בהרבה. אכן, זה מרשים. האם 5000 ניטים זה משהו שאפשר לצפות בו באופן יום יומי? אם כן, יתכן שיש לך קטרקט והכל חשוך לך.

כי שנים התקן היה 100 ניטים וזה לא היה סוף העולם. אם אתה צופה בחדר מאוד בהיר (חלונות לרוב ואמצע היום) אז אני מבין ותנחומי.

dani87 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

30/05/2025 17:41  
oferlaor כתב:
מתברר שבביקורות אנחנו מחטיאים לאמת כי אנחנו לא בודקים ״נשמה״, חחח

אכן, miniLED בהיר בהרבה. אכן, זה מרשים. האם 5000 ניטים זה משהו שאפשר לצפות בו באופן יום יומי? אם כן, יתכן שיש לך קטרקט והכל חשוך לך.

כי שנים התקן היה 100 ניטים וזה לא היה סוף העולם. אם אתה צופה בחדר מאוד בהיר (חלונות לרוב ואמצע היום) אז אני מבין ותנחומי.
...
ראשית

אין לי שום אינטרס , אני באמת מרוצה מ OLED שלי כיוונתי אותו למקסימום אור ,אבל הפתיע אותי לטובה מאד ה TCL ביחס למחיר .

אני לא מקצועי כמוך, אבל תמיד לצבע האדום יש בעיה בתמונה הוא חזק מידי , נמרח או צורב מידי ומה אני אגיד לך BRIGHT HDR

עוזר לו להיות צלול יותר ב TCL בלי לעשות יותר מידי כיוונים .

אני לא מדבר על שיא BRIGHT HDR שזה צורב עיניים על 50% מספיק , אני מדבר על צורך רלוונטי לעין ...

נשמה בתמונה = צבעים חיים יותר כתצואה מ BRIGHT HDR .

אני לא אתפלא אם יחזרו בגדול ל QLED או ל MINI LED .

תסתכל בידאו הזה 1:35 , תסתכל ה OLED כהה יותר , האור עמום יותר = הצבעים עמומים יותר .

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”