מעבר לציוד פרטי - בזק 2.5 ג׳יגה
היי,
חדש לכמרי בעולם הציוד הפרטי. אשמח לקבל קצת ידע והכוונה מה נכון לי לעשות היום.
נכון להיום מחובר לבזק עם חבילת 2.5 ג׳יגה כאשר יש לי Be fiber ראשי שיושב בחדר אחד, בנוסף BeSpot שיושב כיחידה נוספת בחדר אחר ולכל המערכת יש שני Mesh.
בפועל זה רשת אחת לטענתם אבל אצלי יש שני רשתות בוויפי אחד של הBeSpot ואחת הראשית.
מקבל היום סביבות 700 הורדה למחשב שמחובר ישירות דרך הBefiber ולעומת זאת מקבל 300 הורדה במחשב שמחובר ישירות לBeSpot.
אני מעוניין לעבור לציוד פרטי כדי באמת למצות את יכולת המהירות (בעיקר משתמש בזה לגיימינג) וקצת מסתבך עם להתאים מה נכון עבורי.
אודה להמלצות איזה ציוד מומלץ להשתמש? האם נדרש גם בכבלים תומכים? איך עובד כל החיבור כאשר יש לי 2 מחשבים שמחוברים ישירות לציוד?
אודה לכל טיפ או עזרה בנושא.
חדש לכמרי בעולם הציוד הפרטי. אשמח לקבל קצת ידע והכוונה מה נכון לי לעשות היום.
נכון להיום מחובר לבזק עם חבילת 2.5 ג׳יגה כאשר יש לי Be fiber ראשי שיושב בחדר אחד, בנוסף BeSpot שיושב כיחידה נוספת בחדר אחר ולכל המערכת יש שני Mesh.
בפועל זה רשת אחת לטענתם אבל אצלי יש שני רשתות בוויפי אחד של הBeSpot ואחת הראשית.
מקבל היום סביבות 700 הורדה למחשב שמחובר ישירות דרך הBefiber ולעומת זאת מקבל 300 הורדה במחשב שמחובר ישירות לBeSpot.
אני מעוניין לעבור לציוד פרטי כדי באמת למצות את יכולת המהירות (בעיקר משתמש בזה לגיימינג) וקצת מסתבך עם להתאים מה נכון עבורי.
אודה להמלצות איזה ציוד מומלץ להשתמש? האם נדרש גם בכבלים תומכים? איך עובד כל החיבור כאשר יש לי 2 מחשבים שמחוברים ישירות לציוד?
אודה לכל טיפ או עזרה בנושא.
שני המחשבים מחוברים קווי, אחד בחדר אחד לBeFiber הנוכחי...
והשני מחובר בחדר אחר לנתב BeSpot.
לשניהם אעדיף חיבור קווי על מנת לנצל את המהירות לטובת הגיימינג.
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4935
- נתן תודות: 513 פעמים
- קיבל תודות: 688 פעמים
שמע - בוא נתחיל מזה שהמהירות שאתה מקבל לא סבירה בעליל לחבילת 2.5 ג׳יגה. על פניו, נשמע יותר כבעיית תשתית מאשר ציוד הקצה אצלך בבית.
איזה כרטיס(י) רשת יש לך במחשב ? איזו בדיקת מהירות הורדה אתה מבצע?
איזה כרטיס(י) רשת יש לך במחשב ? איזו בדיקת מהירות הורדה אתה מבצע?
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
Speedtest הרגילה והמוכרת של Ookla וגם דרך הבדיקה של בזק.27/05/2025 22:08sigamore כתב: שמע - בוא נתחיל מזה שהמהירות שאתה מקבל לא סבירה בעליל לחבילת 2.5 ג׳יגה. על פניו, נשמע יותר כבעיית תשתית מאשר ציוד הקצה אצלך בבית.
איזה כרטיס(י) רשת יש לך במחשב ? איזו בדיקת מהירות הורדה אתה מבצע?...
בעבר הייתי מקבל סביב ה800 עם חבילה של 1גיגה, משהו קרה לאחרונה לטענתם בנתב הראשי שלי הוא היה מתנתק ונופל מלא, הגיעו החליפו לי נתב לאחד חדש (בסוגריים אציין שתוך כדי המסע עינויים הזה קיבלתי מהם את האופציה לשדרג ל2.5 גיגה בחינם כדי לשמר אותי אחרי שאמרתי שאעזוב) - לדעתי קיימת בעיית תשתית גם, ולא מדובר בציוד אך בזק כבזק לא ישלחו לפה טכנאי שמתעסק בתשתיות (שקלתי להפעיל פנ״צ בנושא - שמעתי מכמה שזה עזר במקרים שלהם).
מבחינת כרטיס רשת במחשב Realtek PCle 2.5GbE Family Controller
- sigamore
- חבר מביא חבר

אישית לא הייתי מתחיל להשקיע בציוד פרטי מבלי לשלול מגבלות תשתית ככל שקיימות אצלך.
אם אתה מחובר במסלול של 2.5 לא יתכן שהספק לא יפתור לך את הבעייה ויביא אותך למהירות שלכל הפחות מתקרבת למהירות החבילה.
אם אין שיתוף פעולה מצידם, עבור לספק אחר.
לעניין הציוד הפרטי - זה בלי קשר תמיד מומלץ אבל כאמור, תעבוד מסודר... קודם פתור את נושא המהירות / יציבות ואח״כ שקול החלפת ציוד.
אם אתה מחובר במסלול של 2.5 לא יתכן שהספק לא יפתור לך את הבעייה ויביא אותך למהירות שלכל הפחות מתקרבת למהירות החבילה.
לעניין הציוד הפרטי - זה בלי קשר תמיד מומלץ אבל כאמור, תעבוד מסודר... קודם פתור את נושא המהירות / יציבות ואח״כ שקול החלפת ציוד.
אוקיי קודם כל תודה על הטיפים מעריך מאוד גם שלא מקפיץ ישירות לציוד הפרטי וכן שווה בדיקה של התשתית.27/05/2025 22:52sigamore כתב: אישית לא הייתי מתחיל להשקיע בציוד פרטי מבלי לשלול מגבלות תשתית ככל שקיימות אצלך.
לעניין הציוד הפרטי - זה בלי קשר תמיד מומלץ אבל כאמור, תעבוד מסודר... קודם פתור את נושא המהירות / יציבות ואח״כ שקול החלפת ציוד....
מבחינת יציבות אני כבר חודש וחצי חודשיים מאז המקרה איתם והאינטרנט יציב, אכן לא מנצל את כל המהירות, מצד בזק טוענים שזה המהירות והגיוני.
מה סדר גודל המהירות התקינה לסביבות 2.5 ג׳יגה?
אם קיבלתי 700-900 מב ב1 ג׳יגה אני משער שסביבות 1.5-2?
מבדיקה קצרה מאוד, להבנתי שני הדגמים שיש לי בבית גם הBeFiber וגם הBeSpot בשניהם היציאות מוגבלות עד 1גיגה.27/05/2025 23:03sigamore כתב: בהנחה והכל תקין (זה כולל כמובן גם את כרטיס הרשת במחשב, כבלים וכד׳), אתה אמור לקבל 2.1-2.2 בלי בעייה....
למעט יציאה אחת בBeFiber.
זאת אומרת שבפועל אני לא יכול לנצל את ה2.5 גיגה נכון?
לא מובן לי איך חברה נותנת הצעה כזאת עם ציוד שלא מתאים אז....
יש יציאה אחת בלבד של 2.5 לפי מה שאני רואה.
כיצד היית ממליץ לפעול? האם שווה להתקשר אליהם ״לריב״ או לדרוש במקום מסוים פתרון מהם או כבר לעשות מעבר לציוד פרטי?
עשיתי בדיקת מהירות במחשב שמחובר לBeFiber דרך יציאה של 1 ג׳יגה ומתקבל שם 800 מגה הורדה.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
פורט יחיד של 2.5G הוא לא כל כך שימושי… הסיבה היא שאם מחברים אליו צרכן יחיד אז אין יותר חיבורים זמינים לצרכנים נוספים של 2.5G.
בדרך כלל שמתייחסים ל-ציוד פרטי הכוונה לנתב וה-ONT, אבל במקרה הזה ניתן יהיה למצות את הפוטנציאל של החיבור עם מה שקיים, ורק להוסיף סוויץ׳ 2.5 עם חמישה או שמונה פורטים ובכך לאפשר חיבור קווי של צרכנים נוספים. סוויץ׳ כזה איננו יקר, כל זאת בהנחה שבפורט היחיד של 2.5 ניתן לקבל את הקצב המובטח.
בדרך כלל שמתייחסים ל-ציוד פרטי הכוונה לנתב וה-ONT, אבל במקרה הזה ניתן יהיה למצות את הפוטנציאל של החיבור עם מה שקיים, ורק להוסיף סוויץ׳ 2.5 עם חמישה או שמונה פורטים ובכך לאפשר חיבור קווי של צרכנים נוספים. סוויץ׳ כזה איננו יקר, כל זאת בהנחה שבפורט היחיד של 2.5 ניתן לקבל את הקצב המובטח.
- sigamore
- חבר מביא חבר

הנחת העבודה היא שרוב המכשירים בסביבה הביתית מתחברים לאינטרנט דרך WiFi.28/05/2025 17:15DanielGR כתב: פורט יחיד של 2.5G הוא לא כל כך שימושי… הסיבה היא שאם מחברים אליו צרכן יחיד אז אין יותר חיבורים זמינים לצרכנים נוספים של 2.5G.
בדרך כלל שמתייחסים ל-ציוד פרטי הכוונה לנתב וה-ONT, אבל במקרה הזה ניתן יהיה למצות את הפוטנציאל של החיבור עם מה שקיים, ורק להוסיף סוויץ׳ 2.5 עם חמישה או שמונה פורטים ובכך לאפשר חיבור קווי של צרכנים נוספים. סוויץ׳ כזה איננו יקר, כל זאת בהנחה שבפורט היחיד של 2.5 ניתן לקבל את הקצב המובטח....
מבין המעט שבכל זאת מתחברים קווית, הרוב לא נדרשים לחיבור מהיר מ 1Gb.
במידה ברשותו כמה מכשירים עם חיבור קווי גדול מ 1Gb אז כמו שציינת אפשר לשקול switch תואם.
עד כאן אין סיבה לתלונות ספציפיות מול בזק.
מה שכן -- אם הוא לא מקבל את המהירות המובטחת (או קרובה לה) אז כמובן שהדבר דורש בירור או מעבר לספק אחר.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
על פי הלוגיקה הזו (שאגב אין מחלוקת לגביה) אין בעצם צורך בחיבורים מעבר ל-1Gbps. ב-WiFi 6/6E ניתן להגיע ל-1Gbps במקרה הטוב, WiFi 7 עדיין אין הרבה נקודות קצה תומכות שניתן לקבל קצבים גבוהים יותר.31/05/2025 14:41sigamore כתב: הנחת העבודה היא שרוב המכשירים בסביבה הביתית מתחברים לאינטרנט דרך WiFi.
מבין המעט שבכל זאת מתחברים קווית, הרוב לא נדרשים לחיבור מהיר מ 1Gb.
במידה ברשותו כמה מכשירים עם חיבור קווי גדול מ 1Gb אז כמו שציינת אפשר לשקול switch תואם.
עד כאן אין סיבה לתלונות ספציפיות מול בזק.
מה שכן -- אם הוא לא מקבל את המהירות המובטחת (או קרובה לה) אז כמובן שהדבר דורש בירור או מעבר לספק אחר....
הכוון למעשה הוא הפוך: אם קיימת רשת מקומית מהירה יותר מ-1Gbps, לדוגמא להעברת קבצים, וקישור לשרתים ברשת אז יש הגיון מסוים לאפשר חיבור מהיר יותר החוצה גם לשאר המחשבים. אם רשת כזו אינה קיימת אז אכן הצורך בחיבור מהיר מצטמצם. היתרון המשמעותי ברשת 2.5G הוא האפשרות להשתמש באותה כבילה, ורק להוסיף סוויצ׳ים תומכים שמחירם ירד מאד.
ויש כמובן את השיקול של ה-Upload. אם היו מציעים חיבור סימטרי של 1Gbps זה היה הורג את רוב החבילות עם Download גבוה. (אבל אין).
- amdr1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 731
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 59 פעמים
לגבי ציוד המתחבר לסיב עצמו בלבד:
עכשיו באליאקספרס ויבאי מוחרים G-010S-A
Fw 3FE46541AADA שבעבר בדיוק עם אתו ה-Fw מחרו אותם בבזק סטור למרות שלא מופיע ברשימה מאושרת.
זה כבר בדוק עובד על תשתית בזק מבלי כועבי ראש.
Fw 3FE46541AADA שבעבר בדיוק עם אתו ה-Fw מחרו אותם בבזק סטור למרות שלא מופיע ברשימה מאושרת.
זה כבר בדוק עובד על תשתית בזק מבלי כועבי ראש.
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 126
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 37 פעמים
3FE46541AADA זו גרסת חומרה ולא תוכנה...02/06/2025 18:22amdr1 כתב: לגבי ציוד המתחבר לסיב עצמו בלבד:
זה כבר בדוק עובד על תשתית בזק מבלי כועבי ראש....
ממליץ בחום רב לא לקנות שום דבר שאינו מגרסאות התוכנה המאושרות ע"י בזק:
G-010S-A:
3FE47111AGAA92
3FE46398BGCB22
G-010S-Q:
3FE49494AOCK21
אם יש בחירה - עדיף G-010S-Q כי הוא מתפקד טוב יותר בתשתית בזק בגלל באגים בקונפיגורציה של בזק עצמה. האם מישהו יודע אם בזק כבר תיקנו את הבעיה ב-G-010S-A עם DSCP שונה מ-0 (=שיחות זום, שיחות קוליות בוואטסאפ)?
המחיר הכי זול שקיים לרכיבים האלה הוא לרוב (בקטע מפתיע) דווקא בבזקסטור, בהפרש משמעותי מהמחיר של מוצרים משומשים עם גרסאות תוכנה אקראיות שיש בעלי אקספרס או ebay. בבזקסטור הם לא יודעים כ"כ להבין מה רוצים מהם, לכן אני ממליץ להתקשר לסניפים עצמם (לא למרכז השירות) ולבקש שיקריאו את "הדגם שרשום על ה"ג'יביק" שיש לו את הלוגו של נוקיה - זה שמתחיל ב-G-010S" כדי "לבדוק שזה מתאים". לפחות ב-2 סניפים שונים זה מה שעבד... באחד מהם הייתי צריך להתעקש כי הם חשבו שג'יביק זה ג'יביק וזהו. כמובן שהכי טוב פשוט להגיע לסניפים אם אפשר - ביקרתי גם פיזית אח"כ באותם 2 סניפים לפני מספר שבועות ובשניהם היתה קופסה מלאה ב-SFP ONT למכירה.

נכון מאד.