MP3
-
passanger57
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 295
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מה ההבדל בין MP3 שכל הדיסק הוא 192 וכד' לבין דיסקים ש מדיה פלייר מופיע בכל שיר מספר אחר לדוגמא 526 , 420 וכד'
מה יותר איכותי
ובאיזה איכות (320 ? ) זה יותר מתקרב לאיכות של CD מקורי ???
מה יותר איכותי
ובאיזה איכות (320 ? ) זה יותר מתקרב לאיכות של CD מקורי ???
ישנם דיסקים מקוריים שקופצים מעל ה-1000 KBPS . אז תעשה את החשבון 
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
leshets.
שוב אתה לא מבין אותי:):) מה יהיה תגיד?
טוב טעות שלי, אני אסביר את עצמי.
"לקפוץ" כלומר: במקרה הזה קשור אך ורק לשפה ולא ביטים. ז"א ניתן למצוא דיסקים שמוקלטים באיכות טובה מעל 192 או384 וכן הלאה עד שמגיעים למספר שנקבת בו שזה כבר נחשב לאיכות טובה מאוד
שוב אתה לא מבין אותי:):) מה יהיה תגיד?
טוב טעות שלי, אני אסביר את עצמי.
"לקפוץ" כלומר: במקרה הזה קשור אך ורק לשפה ולא ביטים. ז"א ניתן למצוא דיסקים שמוקלטים באיכות טובה מעל 192 או384 וכן הלאה עד שמגיעים למספר שנקבת בו שזה כבר נחשב לאיכות טובה מאוד
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
-
passanger57
-
- חבר פעיל מאוד

מה עדיף לצרוב ל CD רגיל ?
MP3 רגיל או MP3 VBR ???
MP3 רגיל או MP3 VBR ???
- eytan99
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 489
- שם מלא: eytan99
קודם כדאי שתבין את המשמעות שלהם
variable bir tare = vbr
constant bit rate = cbr
[hr]
קבוע constant אומר שלא משנה מה תמיד יהיה לך את אותה רמת פירוט ורוחב פס של מידע אפילו אם באותו רגע יש שקט כמעט מוחלט (ז"א בזבוז מקום על כלום) מצד שני האיכות מובטחת שלא תרד מרמה מסוימת
variable - משתנה. כשמו כן הוא במקום שצריך יותר מידע נשמרים יותר פרטים וכנ"ל ההפך. אני לא בטוח מה קורה היום עם הנגנים אבל אני חושב שבעבר לא כולם ידעו לנגן קבצים כאלה בנוסף התוכנה שמבצעת את ההחלטה מה לחתוך ומה להוסיף האלגוריטמים של המקודדים הבנתי שהם קצת בעיתיים ולא מושלמים - ז"א הסאונד יכול להשמע לא טוב.
אני חושב שאחרי שהבנו קצת מה ההבדלים אפשר להגיד בגדול
במידה ואתה מתעסק עם CBR מעל 192 הוא כנראה עדיף
אם זה 128 כנראה עדיף VBR .
אם מישהו ניסה לעשות השוואה ושמע הבדלים הוא יוכל להגיד לך מה עדיף בכל קצב
variable bir tare = vbr
constant bit rate = cbr
[hr]
קבוע constant אומר שלא משנה מה תמיד יהיה לך את אותה רמת פירוט ורוחב פס של מידע אפילו אם באותו רגע יש שקט כמעט מוחלט (ז"א בזבוז מקום על כלום) מצד שני האיכות מובטחת שלא תרד מרמה מסוימת
variable - משתנה. כשמו כן הוא במקום שצריך יותר מידע נשמרים יותר פרטים וכנ"ל ההפך. אני לא בטוח מה קורה היום עם הנגנים אבל אני חושב שבעבר לא כולם ידעו לנגן קבצים כאלה בנוסף התוכנה שמבצעת את ההחלטה מה לחתוך ומה להוסיף האלגוריטמים של המקודדים הבנתי שהם קצת בעיתיים ולא מושלמים - ז"א הסאונד יכול להשמע לא טוב.
אני חושב שאחרי שהבנו קצת מה ההבדלים אפשר להגיד בגדול
במידה ואתה מתעסק עם CBR מעל 192 הוא כנראה עדיף
אם זה 128 כנראה עדיף VBR .
אם מישהו ניסה לעשות השוואה ושמע הבדלים הוא יוכל להגיד לך מה עדיף בכל קצב
-
passanger57
-
- חבר פעיל מאוד

מה לא הבנתה ???
השאלה היתה מה עדיף להוריד קבצי VBR או קבצי CBR
ברור שלא מ CDA מקורי
עכשיו ברור !!!!!!!!!!!!!!!!
השאלה היתה מה עדיף להוריד קבצי VBR או קבצי CBR
ברור שלא מ CDA מקורי
עכשיו ברור !!!!!!!!!!!!!!!!
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
קידוד ב-320KBS הוא זהה לחלוטין לדיסק מקורי.syntaxix3 כתב:קידוד ל-MP3 ב- 320Kbs קרוב לאיכות הדיסק המקורי.....
למעשה, לא ניתן להבדין בין דיסק מקורי לבין קידוד ב-192 VBR ומעלה.
ושלא יעבדו עליכם...
אני אישית ממליץ בחום על פורמטי ה LOSLESS כמו לדוגמה ה APE, FLAC וה MPC שהזכיר איתן, הם עושים עבודה טובה ולפחות לאוזניי ההבדלים בינהם ל MP3 192 ומתה שמיעים.את האמת אם יש אפשרות הכי טוב להוריד mpc הם שוקלים בערך פי 2 מ MP3 רגילים אבל הרבה יותר איכותיים ראיתי את הביט רייט מגיע קרוב ל 400 ואני מאמין שאם צריך הוא גם עובר אותו. קבצים מאוד איכותיים...
מיכאל .
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אני מסכים בהחלט, יש פורמטים חדישים וטובים יותר מ-MP3.
אבל, וזה "אבל" גדול - MP3 היה ונותר הפורמט הנפוץ והנתמך ביותר.
והיות ואין שום הבדל שמיע בין קבצים שונים אל מול MP3 באיכות 192 ומעלה, אני בד"כ ממיר כל פורמט זר אל MP3 ב-192 VBR. כל הספריה שלי מבוססת MP3 ב-192 ומעלה.
leshets -
אתה בטוח ש-MPC הוא LOSSLESS? אני כמעט משוכנע שהוא LOSSY.
אבל, וזה "אבל" גדול - MP3 היה ונותר הפורמט הנפוץ והנתמך ביותר.
והיות ואין שום הבדל שמיע בין קבצים שונים אל מול MP3 באיכות 192 ומעלה, אני בד"כ ממיר כל פורמט זר אל MP3 ב-192 VBR. כל הספריה שלי מבוססת MP3 ב-192 ומעלה.
leshets -
אתה בטוח ש-MPC הוא LOSSLESS? אני כמעט משוכנע שהוא LOSSY.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
צריך להבדיל בין שני דברים לדעתי
1.אם רוצים איכות שמע טובה מאוד אז קשה להתפשר על האיכות במיוחד כאשר מחליטים לצרוב את הדיסק ולהעביר אותו למערכת שבסלון. שם כבר קשה מאוד לשמוע ב-192
2. אם רוצים לשמור המון שירים ואלבומים על גבי הדיסק הקשיח ששמילא כבר אין מקום בו, אז אין דרך יותר טובה מ-MP3 , מה גם שזה די והותר לרוב הרמקולים שמחוברים לכרטיס הקול של רובנו.
1.אם רוצים איכות שמע טובה מאוד אז קשה להתפשר על האיכות במיוחד כאשר מחליטים לצרוב את הדיסק ולהעביר אותו למערכת שבסלון. שם כבר קשה מאוד לשמוע ב-192
2. אם רוצים לשמור המון שירים ואלבומים על גבי הדיסק הקשיח ששמילא כבר אין מקום בו, אז אין דרך יותר טובה מ-MP3 , מה גם שזה די והותר לרוב הרמקולים שמחוברים לכרטיס הקול של רובנו.
-
passanger57
-
- חבר פעיל מאוד

הכי טוב להוריד APE או FLAC תרשום ב EMUEL את שם הדיסק ו APE בסוף כל דיסק בערך בין 250 ל 400 מגה איכות LOSSLESS
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: