עברתי לפרטנר סיבים(תשתית בזק) עם מתאם GPON וראוטר פרטי - מקבל רק 600-700 במקום 1G

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #1 

מחובר עם כבל cat6a מהראוטר למתאם Gpon .
לפני כן הייתי על סלקום עם אותה תצורה 1000/100 מקבל 900+ עכשיו מגרד את ה-700.
ניסיתי חייגן ממחשב נייד - בכלל גרוע אבל זה אולי קשור לזה שזה מחשב עבודה שלי עם כל מיני הגבלות.

משתמש בראוטר Redmi Router AX6.
לפני כן MTU היה מוגדר אוטומטית, העברתי לידני 1492.
פורט WAN היה מוקשח 1000, ניסיתי להעביר לאוטומט, עדיין לא עוזר.
מה עוד שווה לנסות?
ברור לי שהרבה עזרה לא אקבל מהשירות עקב הבחירה להשתמש בציוד פרטי...

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4935
נתן תודות: 513 פעמים
קיבל תודות: 688 פעמים

שליחה #2 

אותו סיפור אצל הורי... המקרה שלהם היה גרוע עוד יותר. בקושי גירדו את ה 500 😤.
אין עם מי לדבר... בזק מאשימה את פרטנר ולהיפך. הורדתי אותם ל 300 (גם כך הם לא צריכים יותר). אם אין התאמה בין החבילה למהירות בפועל אז לפחות שלא ישלמו על ״אויר״.
למה Gpon ולא P2P ??
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

21/05/2025 19:03  
sigamore כתב:
אותו סיפור אצל הורי... המקרה שלהם היה גרוע עוד יותר. בקושי גירדו את ה 500 😤.
אין עם מי לדבר... בזק מאשימה את פרטנר ולהיפך. הורדתי אותם ל 300 (גם כך הם לא צריכים יותר). אם אין התאמה בין החבילה למהירות בפועל אז לפחות שלא ישלמו על ״אויר״.
למה Gpon ולא P2P ??
...
אני מניח שבגלל נושא התשתית, היא של בזק, אני חושב שאין אפשרות לp2p אם התשתית לא של פרטנר.
לגבי האשמות של בזק את פרטנר או להיפך, זה מאוד פשוט, בדקתי עם 1@1 והמצב לא השתנה אז בזק צריכה לעשות את ההתאמות אני מניח...

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

הייתי עם נציג.
הוא טוען שבדק מול בזק ואין שום מגבלה או חסימה אז הבעיה במחשב שלי, בכבל רשת בלה בלה בלה...
אמרתי לו שאני מחבר כבל ישירות לGpon ומתחבר עם חייגן ל-1@1 .
בודק מול הבדיקה של בזק ועדיין מגרד 600-700.
בסלקום הייתי באיזורי ה900.
חוזר איתי על זה שיש לי ראוטר פרטי, אמרתי שסבבה, לכן מבטל אחת הראוטר ובודק מול חייגן במחשב.
אטימות, לא מוכנים גם להעלות את בזק לקו.

whatevernevermind
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 125
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #5 

21/05/2025 22:10  
MrHicUp כתב:
הייתי עם נציג.
הוא טוען שבדק מול בזק ואין שום מגבלה או חסימה אז הבעיה במחשב שלי, בכבל רשת בלה בלה בלה...
אמרתי לו שאני מחבר כבל ישירות לGpon ומתחבר עם חייגן ל-1@1 .
בודק מול הבדיקה של בזק ועדיין מגרד 600-700.
בסלקום הייתי באיזורי ה900.
חוזר איתי על זה שיש לי ראוטר פרטי, אמרתי שסבבה, לכן מבטל אחת הראוטר ובודק מול חייגן במחשב.
אטימות, לא מוכנים גם להעלות את בזק לקו.
...
לא ציינת איזה מתאם סיב זה. האם השתמשת בדיוק באותו מתאם ואותו ראוטר עם סלקום וקיבלת תוצאות אחרות?

לגבי חייגן - הביצועים של החייגן בווינדוס לא משהו בלשון המעטה. עדיף חייגן של נתב רציני.

ה-MTU אמור להיות אוטומטי. בכל מקרה 1492 זה גבוה מדי עבור PPPOE עם vlan כמו שיש בבזק. תוכל להוריד עוד, בכל פעם 8, ולראות אם זה משתפר. אם אתה יודע להסתכל על התקשורת עצמה אז תוכל לאבחן מה ה-MTU האפקטיבי האמיתי.

בכללי, מה שאתה תמיד יכול לעשות זה להזמין טכנאי ולעבור זמנית לציוד "לא פרטי" ולראות אם הביצועים שם מתאימים לציפיות. התשתית של בזק לרוב מעולה ולכן באמת החשד הוא שמדובר בבעיה בצד שלך. אם גם בציוד פרטנר יש בעיה בביצועים - הם כבר אמורים לערב את ספק התשתית ולפתור את זה. רק למען האמת הם לא מתחייבים על שום רמה של ביצועים, זה כתוב במפורש באותיות הקטנות בכל הסכמי ההתקשרות, רק מתחייבים למשהו זעיר כמו 0.001 מגה וכל היתר זה "עד" 1000.

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

22/05/2025 8:33  
whatevernevermind כתב:
לא ציינת איזה מתאם סיב זה. האם השתמשת בדיוק באותו מתאם ואותו ראוטר עם סלקום וקיבלת תוצאות אחרות?

לגבי חייגן - הביצועים של החייגן בווינדוס לא משהו בלשון המעטה. עדיף חייגן של נתב רציני.

ה-MTU אמור להיות אוטומטי. בכל מקרה 1492 זה גבוה מדי עבור PPPOE עם vlan כמו שיש בבזק. תוכל להוריד עוד, בכל פעם 8, ולראות אם זה משתפר. אם אתה יודע להסתכל על התקשורת עצמה אז תוכל לאבחן מה ה-MTU האפקטיבי האמיתי.

בכללי, מה שאתה תמיד יכול לעשות זה להזמין טכנאי ולעבור זמנית לציוד "לא פרטי" ולראות אם הביצועים שם מתאימים לציפיות. התשתית של בזק לרוב מעולה ולכן באמת החשד הוא שמדובר בבעיה בצד שלך. אם גם בציוד פרטנר יש בעיה בביצועים - הם כבר אמורים לערב את ספק התשתית ולפתור את זה. רק למען האמת הם לא מתחייבים על שום רמה של ביצועים, זה כתוב במפורש באותיות הקטנות בכל הסכמי ההתקשרות, רק מתחייבים למשהו זעיר כמו 0.001 מגה וכל היתר זה "עד" 1000.
...
מקבל מה שאתה אומר ומה שכתוב לגבי מה הם מתחייבים ברור שזה כסת"ח.
עובדתית דרך AX6 ומתאם Gpon של סלקום קיבלתי 850 וצפונה, לרוב מעל 900.
למיטב הבנתי אין ממש הגדרות במתאם Gpon, זה צינור מתאם.
הדבר היחיד שהשתנה אצלי זה המתאם Gpon ממתאם של סלקום למתאם של פרטנר.
ה-MTU היה על אוטומט ב-AX6 שלי והפורט WAN היה מוקשח 1000 ולא על אוטומט.
אז אני מנסה להבין איך יכול להיות שהבעיה היא בצד שלי? ואם כן מה עוד לעשות ?

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

עדכון:
בגלל שהייתי בחבילה משולבת TV של פרטנר וקבלתי חום מהאיכות והממשק הנוראי שלהם, ביקשתי להישאר רק עם סיב 1000/100 ואת ה-TV תכננתי לעשות מול יס.
בשביל זה הם היו חייבים להעביר אותי לשימור, נתנו לי חבילה של 1000/100 ב90 ש"ח לשנה ועולה ל-110 אחרי שנה שאוכל כמובן להתקשר ולהוריד אותם שוב בתוספת סטינג TV ב49 ש"ח לשנה, יצא שהרווחתי מזה, אחלה מחיר לשניהם וגם חצי שנה חינם חבילות ספורט פרימיום.
ואז, הפלא ופלא, הגעתי מהעבודה לבית ובדקתי מהירות ומקבל 917 הורדה ו-100 העלאה.

הסברים יתקבלו בברכה...

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3398
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 327 פעמים

שליחה #8 

"רענון" (תיחול ) המנוי אצלם תיקן הגדרות שגויות? לעולם לא נדע. בסוף עול יתברר שיש מנויים מתועדפים פחות עכב מצוקת רוחב פס אצלם... נקווה שלא חזרנו לימים האלו, וזו רק טעות בהגדרות..
.
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”