חברים יקרים אני שמח לחלוק אתכם את החוויה שלי עם המערכת החדשה שלי, שבמרכזה ה-Integra DRX-8.4 – פרוססור/רסיבר שהוא לא פחות ממהפכה בתחום הקולנוע הביתי. אחרי מסע ארוך של שדרוגים, מכירת ה-Klipsch KL-650, מגבר McIntosh 8207 ופרוססור Anthem AVM 70, והתפשרות זמנית עם Denon X4800H, הגעתי לשיא חדש עם רכישת ה-Integra DRX-8.4, זוג רמקולי Perlisten Reference 7T, מגבר סטריאו Accuphase E-480 וסאבוופר PSA S1813. התוצאה? חווית סאונד כל כך עוצמתית, דינמית ומדויקת, שמרגישה כמו מעבר ממאזדה 2022 לבוגאטי שירון. בואו אספר לכם למה ה-Integra DRX-8.4 הוא הלב הפועם של המערכת הזו ומה הופך אותו לכל כך יוצא דופן.
תכנון חשמל וטופולגיה מתקדמים בניה עצומה של רסיבר עם תכנון פסיכי, נשמע כמו פרוססור על לכל דבר ועניין..
ה-Integra DRX-8.4 תוכנן כמכונת דיוק, עם דגש על הפרדה מוחלטת בין שלבי הפרוססור וההגברה בתוך המארז. בניגוד לרסיברים סטנדרטיים, שבהם מעגלי ההגברה והעיבוד הדיגיטלי לעיתים חולקים משאבים, ה-Integra משתמש בטופולוגיית חשמל כפולה עם שנאים נפרדים ומעגלים מבודדים לחלוטין עבור הפרוססור וההגברה. תכנון זה ממזער הפרעות אלקטרומגנטיות (EMI) ורעשי רקע, ומבטיח שהעיבוד הדיגיטלי של האותות נשאר נקי לחלוטין. התוצאה היא צליל צלול וברור, עם דינמיקה חלקה גם בעומסים גבוהים.
מערכת אספקת החשמל של ה-DRX-8.4 כוללת שנאי כוח (custom high-current transformer). ענק בהתאמה אישית איכותי ביותר!, שמספק זרם יציב ומיידי לכל הערוצים. הקבלים האיכותיים והסינון המתקדם מבטיחים תגובה מהירה לשינויים דינמיים בפסקול, מה שהופך את ה-Integra למושלם עבור סצנות קולנוע אינטנסיביות כמו קרבות או פיצוצים, וגם למוזיקה עם בס עמוק ומורכב. השימוש ב-XLR מאוזנים לחיבור בין ה-Integra למגבר Accuphase E-480 שלי מוסיף שכבה נוספת של ניקיון אותות, ומפחית כל זמזום או רעש אפשרי.
מערכת כיול Dirac Live – דיוק ברמה אחרת
אחד המאפיינים הבולטים של ה-DRX-8.4 הוא מערכת הכיול Dirac Live המובנית, שמביאה את חוויית הסאונד לרמה שלא הכרתי קודם. לעומת מערכות כיול כמו Audyssey (שבה השתמשתי ב-Denon) או ARC של Anthem, ה-Dirac Live מציעה שליטה מדויקת הרבה יותר על תגובת התדרים, תיקון פאזה והתאמה אקוסטית לחדר. התוכנה מאפשרת התאמה אישית של עקומת התדרים, כך שיכולתי לכוונן את הסאונד בדיוק לטעמי – עם בס עמוק אך מבוקר, מיד-ריינג' חלק וטוויטרים צלולים שמביאים כל פרט לידי ביטוי.
הכיול עצמו היה חוויה פשוטה אך מתוחכמת
– המיקרופון המסופק עם ה-Integra אפשר לי למדוד את החדר בנקודות מרובות, והתוכנה יצרה פרופיל אקוסטי שמטפל בבעיות כמו הדהודים או ביטול תדרים בצורה כמעט מושלמת. התוצאה היא סאונד תלת-ממדי, עם במה קולית רחבה ועמוקה שגורמת לכל סרט או קטע מוזיקלי להרגיש כאילו אני יושב באולם קונצרטים או בסטודיו הקלטות.
נתונים טכניים מרשימים
ה-Integra DRX-8.4 הוא מפלצת טכנולוגית. עם תמיכה ב-11.4 ערוצים (עם הגברה פנימית ל-9 ערוצים ופרה-אאוט לכל 11 הערוצים), הוא מוכן לכל תצורת קולנוע ביתי, כולל Dolby Atmos, DTS:X Pro ו-Auro-3D. ההספק המוצהר שלו הוא 150 וואט לערוץ (ב-8 אוהם, 2 ערוצים מופעלים), אבל מה שמרשים באמת הוא היכולת שלו לספק זרם גבוה גם לרמקולים תובעניים כמו ה-Perlisten Reference 7T שלי. ה-DRX-8.4 כולל DACs מתקדמים של ESS Sabre, שמבטיחים המרת אותות דיגיטליים לאנלוגיים ברזולוציה גבוהה, עם יחס אות לרעש (SNR) של מעל 110 dB.
החיבוריות שלו היא ברמה אחרת: 7 כניסות HDMI (תומכות 8K/60Hz ו-4K/120Hz), יציאות XLR מאוזנות לכל הערוצים, תמיכה ב-HDCP 2.3 ו-eARC, ואפשרויות סטרימינג כמו Chromecast, AirPlay 2 ו-DTS Play-Fi. כל אלו הופכים אותו למרכז שליטה מושלם למערכת מודרנית.
איכות הצליל – בוגאטי של עולם הסאונד
הסאונד של ה-Integra DRX-8.4 הוא פשוט תענוג לאוזניים. לעומת ה-Anthem AVM 70, שהיה מצוין אבל סבל מגליצ'ים קלים, וה-Denon X4800H, שהרגיש מוגבל עם הרמקולים החדשים שלי, ה-Integra מציע דינמיקה חסרת פשרות, בהירות מדהימה ויכולת להניע את ה-Perlisten 7T בקלילות. החיבור ל-Accuphase E-480 דרך XLR יוצר סינרגיה מושלמת – הקדמיים שלי נשמעים חמים, מפורטים ועם בס מוצק, בעוד הסראונדים (Ellipse Planet L) והסאבוופר (PSA S1813) משתלבים ליצירת במה קולית תלת-ממדית שממש עוטפת אותך.
לסיכום
ה-Integra DRX-8.4 הוא לא סתם רסיבר – הוא יצירת מופת של הנדסת אודיו. תכנון החשמל המתקדם, ההפרדה בין הפרוססור להגברה, מערכת הכיול Dirac Live הבניה של המכשיר והנתונים הטכניים המרשימים הופכים אותו לבחירה מושלמת עבורי למערכת קולנוע ביתית ברמה הגבוהה ביותר. כשמחברים אותו לרמקולים כמו Perlisten Reference 7T ולמגבר כמו Accuphase E-480, התוצאה היא חוויה קולית שמטלטלת את כל החושים.
תודה רבה ואהבה גדולה לCrossover-Shop רועי ושלומי על הדרך הארוכה שעשינו ביחד במסע הזה אוהב אותכם אתם אנשים טובים