מכשיר לפריסת גבינה שנשאר חד גם לאחר שימוש של יותר מ-15 שנים
-
JamesStone
- חבר ותיק

- תגובות: 1601
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 148 פעמים
אז לפני יותר מ-15 שנה, נתקלתי בזוג (גרים באותה שכונה) שהאשה נהייתה סוכנת של טאפרוואר.
התלהבתי מהכלים וקניתי מהם המון סוגים. בין היתר קניתי אצלה קולפן כמו זה שמופיע בתמונה עם הידית הירוקה.
כעת, לאחר תקופת זמן ארוכה (מאוד), אני שמח לומר שהקולפן עדיין חד "כמו אז" ועדיין פורס ללא שום בעיה.
בהמשך, לפני כמה שנים (7~) נתקלתי בסירטון של ג'יימי אוליבר שהשתמש במגרדת כמו זו שבתמונה.
קניתי גם אותה, וגם היא לא איבדה את חדותה ושימושים גם כיום.
כעת, אני מחפש פורס גבינות כמו בתמונה השניה, אבל אני מחפש כלי שלא יאבד מחדותו שנים קדימה כמו הכלים האחרים שקניתי.
האם מישהו מכיר אולי את המקור של הכלים של טאפרוור (שכבר סגרו..).
או אולי המלצה למישהו שמייצר כלים ברמה הגבוהה הזו?
אשמח למידע,
ג'יימס
התלהבתי מהכלים וקניתי מהם המון סוגים. בין היתר קניתי אצלה קולפן כמו זה שמופיע בתמונה עם הידית הירוקה.
כעת, לאחר תקופת זמן ארוכה (מאוד), אני שמח לומר שהקולפן עדיין חד "כמו אז" ועדיין פורס ללא שום בעיה.
בהמשך, לפני כמה שנים (7~) נתקלתי בסירטון של ג'יימי אוליבר שהשתמש במגרדת כמו זו שבתמונה.
קניתי גם אותה, וגם היא לא איבדה את חדותה ושימושים גם כיום.
כעת, אני מחפש פורס גבינות כמו בתמונה השניה, אבל אני מחפש כלי שלא יאבד מחדותו שנים קדימה כמו הכלים האחרים שקניתי.
האם מישהו מכיר אולי את המקור של הכלים של טאפרוור (שכבר סגרו..).
או אולי המלצה למישהו שמייצר כלים ברמה הגבוהה הזו?
אשמח למידע,
ג'יימס
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4767
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
Wusthof עושים כלים ברמה הכי גבוהה מניסיוני לגבי הסכינים שלהם. מניח שזה לא מאכזב גם:
https://www.wusthof.com/products/wustho ... 9065055402
https://www.wusthof.com/products/wustho ... 9065055402
-
JamesStone
- חבר ותיק

- תגובות: 1601
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 148 פעמים
הממ.. נראה כמו הכלי שיש אצלי.
..הלכתי לחפש באמזון ומצאתי כלים שנראים כמו גלגלת עם חוט פלדה 'מקדימה'. נראה כמו כלי שנועד לחיתוך גבינה, ומה שנחמד הוא שאפשר להחליף את החוט החותך כך שהוא 'נשאר חד' לתמיד..
אבל משהו מטריד אותי. יש כמה כלים שמאוד דומים, אבל רק לאחד הקרוי Zulay יש כיתוב שמוטבע על הכלי עצמו.
עובדה זו מרמזת עבורי שייתכן ששאר הכלים הם חיקוי ו-Zulay הוא המקור.
האם מישהו קנה את ה-Zulay הזה או את אחד 'החיקויים' שלו ויכול להעיד שאכן כך הוא הדבר?
ג'יימס
..הלכתי לחפש באמזון ומצאתי כלים שנראים כמו גלגלת עם חוט פלדה 'מקדימה'. נראה כמו כלי שנועד לחיתוך גבינה, ומה שנחמד הוא שאפשר להחליף את החוט החותך כך שהוא 'נשאר חד' לתמיד..
אבל משהו מטריד אותי. יש כמה כלים שמאוד דומים, אבל רק לאחד הקרוי Zulay יש כיתוב שמוטבע על הכלי עצמו.
עובדה זו מרמזת עבורי שייתכן ששאר הכלים הם חיקוי ו-Zulay הוא המקור.
האם מישהו קנה את ה-Zulay הזה או את אחד 'החיקויים' שלו ויכול להעיד שאכן כך הוא הדבר?
ג'יימס
אנחנו משתמשים כבר כמה שנים טובות עם זה:
https://www.fiskars.com/de-de/kuche/pro ... el-1016129
לא זוכר איפה קנינו, אבל הוא כמו חדש מבחינת חדות.
https://www.fiskars.com/de-de/kuche/pro ... el-1016129
לא זוכר איפה קנינו, אבל הוא כמו חדש מבחינת חדות.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78758
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5370 פעמים
הסיבה שהכלים האלה נשארים חדים זה שהם חותכים משהו מאוד רך. זה לא שמדובר בכלים מאוד מתוחכמים, פשוט כשמשהו קשה וחד חותך משהו קשה ומורכב, הוא לאט לא מתפרק ולכן סכינים דורשים ליטוש/חידוד מדי כמה זמן. ככל שהסכין חותכת משהו רך יותר, כך היא פחות נשחקת ולכן יכולה להחזיק זמן ארוך יותר ללא צורך בהשחזה.
מה שכתבת גם לא נכון וגם לא מדויק.17/05/2025 11:20Arie10 כתב: זה נכון, אך לא מדויק עופר.
סוג המתכת וגם הציפוי שעליה הוא שמאריך את חיי הסכין ומייתר את הצורך בהשחזה חוזרת.
גם קצבים שחותכים בשר משתמשים בשטול מדי כמה דקות, למרות שחותכים אך ורק בשר (די רך ברוב המקרים)....
זאת לא מתכת אלא פלדה, ובסכיני חיתוך לא מצפים בשום דבר את הלהב החותך עצמו אלא את הפלדה מסביבו (כדי להפחית את תכונת השבירות).
כמו כן אין דבר כזה "מייתר השחזה חוזרת". גם פלדות אבקה\מהירות-גבוהה כמו HAP-40 או SPG STRIX שיחתכו אך ורק גבינות יידרשו השחזה חוזרת מדי פעם.
כמו כן, שטול לא משמש להשחזה אלא לשמירה והברשה של ההשחזה הקיימת (הוא לא ישחיז סכין קהה), ואי אפשר להשוות סכין שחותך בשר ועצמות לסכין לחיתוך גבינות.