עדכון קושחה לטלוויזית TCL

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 334
שם מלא: llime

שליחה

היי.

ברשותי טלוויזית TCL 55C755. היא נקנתה ישירות מ-SG כשדרוג מטלוויזיה זהה בגודל 50" עם באג בסאונד שכתבתי עליו כאן:
כאן.

הבאג נשאר גם בטלוויזיה החדשה, וחשבתי לעדכן קושחה – (העדכנית ביותר שמצאתי מסוג OTA היא V509). העניין הוא שזה יכול לפגוע באחריות, וקראתי כאן בפורום שכדי למזער סיכונים כאלו כדאי להתקין מחדש את הקושחה המקורית לפני פניה לשירות. השאלה שלי היא האם אחרי העדכון ניתן לשחזר קושחה מקורית עם קובץ OTA או שחייבים קובץ מסוג IMG. קראתי את הוראות ההתקנה ו IMG נראה לי קצת מסובך ומסוכן יותר להתקנה, אז אני מעדיף לדעת מראש לפני שאני מתחיל את כל התהליך.

לצורך העניין, כבר הורדתי למחשב קובץ OTA של גירסא V509, קובץ OTA של הגרסה הנוכחית (V135), וגם קובץ IMG של הגרסא הנוכחית, אך כאמור, עדיין לא בצעתי כל עדכון.

תודה לעונים.

idabari
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1887

שליחה

חזרה אחורה רק עם IMG.
אל תתקין 509. יש לי טלויזיה זהה ויש שם באג שהוא לא שומר הגדרות בהירות לפי סוג התוכן (רגיל, HDR, DV וכו').
תתקין 420 או 486.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3499

שליחה

14/05/2025 7:06  
idabari כתב:
חזרה אחורה רק עם IMG.
אל תתקין 509. יש לי טלויזיה זהה ויש שם באג שהוא לא שומר הגדרות בהירות לפי סוג התוכן (רגיל, HDR, DV וכו').
תתקין 420 או 486.
...
מה הכוונה ? חשבתי שהוא אמור לשמור לפי/לכל פורט כניסה, ולא סוג התוכן ?
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 14/05/2025 15:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

14/05/2025 7:06  
idabari כתב:
חזרה אחורה רק עם IMG.
תתקין 420 או 486.
...
תודה. שתי שאלות:

- האם הבחנת בשיפור במעבר מ 135 (בהנחה שזה מה שהיה לך בהתחלה) ל- 420 או 486? אם כן, מה השתפר?
- תוכל לפרט יותר בקשר ל IMG? האם השתמשת ב IMG כדי לחזור אחורה מ 509? מדוע צריך להשתמש דווקא ב IMG כדי לחזור אחורה?

כ"כ, מצטרף לשאלה של רפי.

idabari
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אכן שומר הגדות לפי סוג השידור (רגיל, HDR ו-DV) ולא רק לפי סוג הכניסה. תנסה.
חזרתי מ- 509 ל- 135. היום אעלה ל 486. למה צריך להשתמש ב- IMG זו שאלה ל- TCL.
לא הבחנתי בשיפור באיכות התמונה, אבל גם לא בדקתי יותר מידי. טוענים שבגרסאות שמעל 135 יש שיפור מהותי בהחלקת תמונה, אבל זה לא מעניין אותי, אני מחבר סטרימר חיצוני שתומך ב- AFR ותמיד רואה בתדר המקורי.

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תעדכן אם אתה רואה שיפורים/שינויים ב- 486. אגב, אתה לא חייב סטרימר בשביל AFR – ניתן להתקין קודי על הטלוויזיה ושם להגדיר AFR.

idabari
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

15/05/2025 0:29  
llime כתב:
תעדכן אם אתה רואה שיפורים/שינויים ב- 486. אגב, אתה לא חייב סטרימר בשביל AFR – ניתן להתקין קודי על הטלוויזיה ושם להגדיר AFR.
...
אפשר להגדיר, עובד זה לא.

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

מוזר... אצלי זה עובד בקודי גם בטלוויזיה עצמה, גם בסטרימר הישן שלי (מיבוקס 3), וגם במחשב. המסך מחשיך לרגע וה FR משתנה. אולי אתה מגדיר משהו לא נכון?

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”