שאלה בקשר לכמות זכרון בלוח אם
שלום לכולם.
אני לא התייחסתי בעבר לגביי כמות זכרון פיזי שמותקן בלוח אם במחשב ולא מצליח להבין למה לא יכול להשתמש יותר מ 6GB .
התקנתי 3 כרטיסים DDR3 שבסך הכל היה אמור להיות 10GB וראה שגם אם מותקנים 3 כרטיסים זכרון או 2 כרטיסים זכרון שיש לי ברשותי לא מצליח להגיעה ל 10GB .
ניסיתי בכמה מערכות הפלה והמצב דומה .
ב BIOS אני רואה שיש 3 כרטיסים מותקנים ,אך לאחר הפעלה מחשב יש רק 6GB .
מה יכולה להיות סיבה ?
האם אפשרי לשנת מצב ?
לפי מפרט טכני של לוח אם אפשרי להגיעה ל 64GB .
אני לא התייחסתי בעבר לגביי כמות זכרון פיזי שמותקן בלוח אם במחשב ולא מצליח להבין למה לא יכול להשתמש יותר מ 6GB .
התקנתי 3 כרטיסים DDR3 שבסך הכל היה אמור להיות 10GB וראה שגם אם מותקנים 3 כרטיסים זכרון או 2 כרטיסים זכרון שיש לי ברשותי לא מצליח להגיעה ל 10GB .
ניסיתי בכמה מערכות הפלה והמצב דומה .
ב BIOS אני רואה שיש 3 כרטיסים מותקנים ,אך לאחר הפעלה מחשב יש רק 6GB .
מה יכולה להיות סיבה ?
האם אפשרי לשנת מצב ?
לפי מפרט טכני של לוח אם אפשרי להגיעה ל 64GB .
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
קודם כל תאמת את מה שהחבר מעלי כתב, אולי אחד מכרטיסי הזכרון תקול.
אם המחשב מזהה 6 גיגה, זה אומר שהמחשב מזהה רק שני כרטיסים, אחד עם 4 והשני עם 2.
תפתח את ספר ההוראות של לוח האם ותקרא מה הם כותבים לגבי תאימות עם זכרונות ואיך הכי נכון לחבר אותם מבחינת איזה סלוטים צריך להשתמש.
הייתי ממליץ להשתמש ב-4+4 ב-dual channel בסלוטים הנכונים ולשים את כרטיס ה-2 גיגה בצד ולא להתעסק איתו.
לא מומלץ להשתמש בתצורה אסימטרית כמו שאתה מנסה.
אם המחשב מזהה 6 גיגה, זה אומר שהמחשב מזהה רק שני כרטיסים, אחד עם 4 והשני עם 2.
תפתח את ספר ההוראות של לוח האם ותקרא מה הם כותבים לגבי תאימות עם זכרונות ואיך הכי נכון לחבר אותם מבחינת איזה סלוטים צריך להשתמש.
הייתי ממליץ להשתמש ב-4+4 ב-dual channel בסלוטים הנכונים ולשים את כרטיס ה-2 גיגה בצד ולא להתעסק איתו.
לא מומלץ להשתמש בתצורה אסימטרית כמו שאתה מנסה.
צהריים טובים.
בהתחלה הכנסתי 2 כרטיסים זכרון DDR3 לפי צבה של סלוט,כאשר כל אחד הוא 4GBG ובמעפייני מערכת היה רק 4GB וזה אותו סוג.
ניסיתי להתקין לסלוט 1 ולבדוק מה יהיה המצב.
המצב היה 4GB זכרון כללי.
רק כאשר בסלוט 1 הכנתי כרטיס זכרון 2GB ושני 4GB אז זכרון כולל 6GB .
לוח אם של ASUS A88X-PLUS .
כאשר הכנסתי 3 כרטיסים זכרון ב BIOS אני ראה אותם,אך לאח הפעלה מחשב זכרון כללי עדיי 6GB
בהתחלה הכנסתי 2 כרטיסים זכרון DDR3 לפי צבה של סלוט,כאשר כל אחד הוא 4GBG ובמעפייני מערכת היה רק 4GB וזה אותו סוג.
ניסיתי להתקין לסלוט 1 ולבדוק מה יהיה המצב.
המצב היה 4GB זכרון כללי.
רק כאשר בסלוט 1 הכנתי כרטיס זכרון 2GB ושני 4GB אז זכרון כולל 6GB .
לוח אם של ASUS A88X-PLUS .
כאשר הכנסתי 3 כרטיסים זכרון ב BIOS אני ראה אותם,אך לאח הפעלה מחשב זכרון כללי עדיי 6GB
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
כשכל הזכרונות מותקנים תוריד CPU-Z, תריץ אותה ותכנס לטאב של SPD.
ואז תעבור סלוט-סלוט ותראה מה הוא מזהה ומה לא.
יכול להיות שאחד הסטיקים של ה-4 תקול.
ואז תעבור סלוט-סלוט ותראה מה הוא מזהה ומה לא.
יכול להיות שאחד הסטיקים של ה-4 תקול.
בוקר טוב .
היום בבוקר הוציתי כל הכרטיסים זכרון מהסלוטים והתחלתי להכניס מסלוט שמקצה הלוח אם אחד אחד ולהופתעתי אני רואה שסוף כל סוף אין בעיה זיהוי וכמות זכרון המותקן במחשב - הגיגעתי ל 8GB .
רק שכרטיס זכרון של 4GB של חברת G.KILL מזהה רק ב2GB מתוך 4GB ואני חושב שהוא תקול.
בסך הכל יש לי מחשב 10GB זכרון מותקן ,כאשר 9.19GB ניתנים לשימוש .
והכל לפי מידע של מערכת .
לפי מנהל המשימות של חלונות יש סה"כ 9411MB
היום בבוקר הוציתי כל הכרטיסים זכרון מהסלוטים והתחלתי להכניס מסלוט שמקצה הלוח אם אחד אחד ולהופתעתי אני רואה שסוף כל סוף אין בעיה זיהוי וכמות זכרון המותקן במחשב - הגיגעתי ל 8GB .
רק שכרטיס זכרון של 4GB של חברת G.KILL מזהה רק ב2GB מתוך 4GB ואני חושב שהוא תקול.
בסך הכל יש לי מחשב 10GB זכרון מותקן ,כאשר 9.19GB ניתנים לשימוש .
והכל לפי מידע של מערכת .
לפי מנהל המשימות של חלונות יש סה"כ 9411MB
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
איך הגעת ל-10 אם משפט קודם לכן כתבת שהגעת ל-8?
בכל אופן, הסטיק לא תקול. כנראה לוח האם שלך לא תומך בצורה מלאה בתצורת dual rank או שזה עובד ככה כי אתה מנסה לערבב זכרונות מסוגים שונים ולא תואמים.
בכל אופן, הסטיק לא תקול. כנראה לוח האם שלך לא תומך בצורה מלאה בתצורת dual rank או שזה עובד ככה כי אתה מנסה לערבב זכרונות מסוגים שונים ולא תואמים.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אתה מקבל מה-GSKILL רק 2 גיגה גם כשאתה מתקין אותו לבד, בלי הכרטיסים האחרים?
אם כן, אז כנראה שזו מגבלה כלשהי של לוח האם. אם אתה כן מקבל ממנו 4 כשהוא לבד, אז כנראה שזה בגלל שהוא dual-rank והאחרים single-rank או משהו כזה - חוסר התאמה בין הזכרונות.
אם כן, אז כנראה שזו מגבלה כלשהי של לוח האם. אם אתה כן מקבל ממנו 4 כשהוא לבד, אז כנראה שזה בגלל שהוא dual-rank והאחרים single-rank או משהו כזה - חוסר התאמה בין הזכרונות.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אם הוא היה תקול הוא לא היה עובד בכלל.
אני מעריך שזה בגלל שהוא dual rank בזמן שהאחרים הם single rank ואז יש חוסר התאמה.
אני מעריך שזה בגלל שהוא dual rank בזמן שהאחרים הם single rank ואז יש חוסר התאמה.