רוצה לרכוש נתב ומתאם ,עד כמה זה מסובך?
מחובר כרגע להוט סיבים עם נתב HOT Box 5F, על מהירות 600 מגה ,לאחרונה העלו מחירים ואני שוקל לרכוש נתב פרטי ,כדי להוריד עלויות.
אשמח לדעת עד כמה זה מסובך לעבור ,יש לי רקע טכני טוב.
מקריאה ברשת הבנתי שלכל חברה וגם להוט ,יש רשימת ציוד קצה מאושרים ,שמגבילים אותי בסוגי הנתבים מתאמים שניתן לחבר לתשתית.
איך אני בוחר נתב טוב מהרשימה של הוט (יש לי תשתית סיבים של הוט)?
מבין שאני זקוק למתאם ,אשמח אם תוכלו לכוון אותי מה לרכוש .
חייב לציין שאין לי דרישות מיוחדות ,עיקר השימוש ברשת הוא לגלישה ,בדירה קטנה ללא ממד.
אשמח לדעת עד כמה זה מסובך לעבור ,יש לי רקע טכני טוב.
מקריאה ברשת הבנתי שלכל חברה וגם להוט ,יש רשימת ציוד קצה מאושרים ,שמגבילים אותי בסוגי הנתבים מתאמים שניתן לחבר לתשתית.
איך אני בוחר נתב טוב מהרשימה של הוט (יש לי תשתית סיבים של הוט)?
מבין שאני זקוק למתאם ,אשמח אם תוכלו לכוון אותי מה לרכוש .
חייב לציין שאין לי דרישות מיוחדות ,עיקר השימוש ברשת הוא לגלישה ,בדירה קטנה ללא ממד.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
לא מסובך, צריך כסף וחנות שיש לה במלאי, לאחרונה יש צמצום במלאים של מתאמים במהירויות עד 2.5 gb בשל המבצע של הוט
אין דרישה לתאימות נתב- כל נתב שאינו ישן אמור להתאים ואם אתה מסוגל להגדיר בנתב חובר ppoe או dhcp לא אמורה להיות בעיה.
הדבר היחיד שדורש תאימות לספק תשתית הסיבים הוא המתאם מאופטי לרשת, אז תצמד לרשימה של הספק ותקנה רק משהו שנמצא וכלול בה
אין דרישה לתאימות נתב- כל נתב שאינו ישן אמור להתאים ואם אתה מסוגל להגדיר בנתב חובר ppoe או dhcp לא אמורה להיות בעיה.
הדבר היחיד שדורש תאימות לספק תשתית הסיבים הוא המתאם מאופטי לרשת, אז תצמד לרשימה של הספק ותקנה רק משהו שנמצא וכלול בה
- caligola
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 23
- שם מלא: יניב
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אני קניתי מתאם סיב GF25C כי ראיתי שכל החברות תומכות בו. וקניתי נתב פרטי TP-LINK AX5400, אינטרנט של הוט. ההתקנה היתה ממש פשוטה וקלה, הורדתי אפליקציה של הנתב, רק בחרתי ב-dynamic בחרתי שם משתמש וסיסמא של הרשת שלי, וזהו, עבד ישר.. אפילו לא התקשרתי לתמיכה של הוט לעזרה.
נתב אתה יכול לקנות מה שבא לך... אם של TP-LINK אז יש להם גם את ה-AX1800 שהוא יותר זול ותומך ב-Wifi 6...
נתב אתה יכול לקנות מה שבא לך... אם של TP-LINK אז יש להם גם את ה-AX1800 שהוא יותר זול ותומך ב-Wifi 6...
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
תבדוק ש-IPv6 עובד לך...
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
תודה על התייחסותך הבהירה..06/05/2025 19:03caligola כתב: אני קניתי מתאם סיב GF25C כי ראיתי שכל החברות תומכות בו. וקניתי נתב פרטי TP-LINK AX5400, אינטרנט של הוט. ההתקנה היתה ממש פשוטה וקלה, הורדתי אפליקציה של הנתב, רק בחרתי ב-dynamic בחרתי שם משתמש וסיסמא של הרשת שלי, וזהו, עבד ישר.. אפילו לא התקשרתי לתמיכה של הוט לעזרה.
נתב אתה יכול לקנות מה שבא לך... אם של TP-LINK אז יש להם גם את ה-AX1800 שהוא יותר זול ותומך ב-Wifi 6......
איפה רכשת את המתאם והנתב ,בארץ, אמזון אליאקספרס?
לגבי מיקום המתאם ,מחברים לפני או אחרי הנתב?
לגבי המתאם סיב:08/05/2025 12:01ursh כתב: תודה על התייחסותך הבהירה..
לגבי מיקום המתאם ,מחברים לפני או אחרי הנתב?...
קניתי את זה ואני ממליץ-
ממיר מדיה רשת אופטית 2.5G GPON תומך תשתיות IBC / בזק / פרטנר GoFiber גו-פייבר
https://www.lastprice.co.il/p/87668893
199₪ לחברי הקבוצה
קוד קופון: ILFIBER
מבחינת הסדר, הסיב מחובר למתאם סיב ואז מחובר בכבל רשת לראוטר.
יש לי ראוטר קצת ישן אז לא יודע על מה להמליץ בדיוק, בכל מקרה עדיף לקנות בארץ לדעתי, יש לך אחריות ותמיכה אם תהיה בעיה.
בהצלחה
- caligola
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 23
- שם מלא: יניב
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
מצטער על התגובה המאוחרת, לא נכנס לכאן הרבה.08/05/2025 12:01ursh כתב: תודה על התייחסותך הבהירה..
לגבי מיקום המתאם ,מחברים לפני או אחרי הנתב?...
את המתאם סיב קניתי בחנות שנקראת "א א סיגמה" אבל עכשיו רואה שב-lastprice מוכרים אותו בפחות..
את הראוטר קניתי ב-ksp.
המתאם סיב מתחבר לסיב, ומהמתאם סיב יוצא כבל רשת לראוטר...