בקר השקייה חכם
-
ItayKr
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 111
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
היי,
כבר כמה זמן שאני רוצה להחליף את בקר ההשקייה של גלקון שקיבלנו עם המערכת.
הבקר כן מגיע עם אפליקצייה אבל רק BT שגם זה נורא מעצבן כל פעם לצאת החוצה לעמוד לידו (לא קולט מהחדר הקרוב) וגם האפליקציה לא ממש נוחה.
שמחפשים בקרים חכמים כמו yardian pro המחיר ל6 ברזים כ-700 שקל, לא ממש זול.
חיפשתי קצת ונתקלתי בזה, סה"כ מחיר לא יקר ושולט על 6 Relayים ואשלוט עליו עם ESPHome בHA.
הייתי די סגור על זה אבל אז ראיתי את השרשור הזה
וראיתי שרשום שם ש"המוכר הסביר לי שסלונואיד 24 DC עובד בפולסים. כלומר מעבירים מתח לפרק זמן קצר לשינוי מצב הברז. זה בניגוד לברזים הרגילים שהברז פתוח כול זמן שיש מתח."
אצלי מותקנים ברזים דגם galcon gd7321, שאלה אם כן לא הבנתי נכון לא מדובר על אותו ברז שדובר בשרשור ההוא? האם אצטרך לעשות הגדרה שונה מזאת בשביל זה? זה תוכנתי או חומרתי?
בנוסף (הרבה שאלות) לפי מה שאני יודע (ושומעים את זה) יש ברז שנפתח לפני כולם, אז זה מגדרים לפתוח באוטומצייה בhome assistant?
למישהו יש רעיון לבקר טוב יותר? מעדיף מקומי ועל משהו אמין כמו ESPHome או MQTT
תודה רבה ושבוע טוב!
כבר כמה זמן שאני רוצה להחליף את בקר ההשקייה של גלקון שקיבלנו עם המערכת.
הבקר כן מגיע עם אפליקצייה אבל רק BT שגם זה נורא מעצבן כל פעם לצאת החוצה לעמוד לידו (לא קולט מהחדר הקרוב) וגם האפליקציה לא ממש נוחה.
שמחפשים בקרים חכמים כמו yardian pro המחיר ל6 ברזים כ-700 שקל, לא ממש זול.
חיפשתי קצת ונתקלתי בזה, סה"כ מחיר לא יקר ושולט על 6 Relayים ואשלוט עליו עם ESPHome בHA.
הייתי די סגור על זה אבל אז ראיתי את השרשור הזה
וראיתי שרשום שם ש"המוכר הסביר לי שסלונואיד 24 DC עובד בפולסים. כלומר מעבירים מתח לפרק זמן קצר לשינוי מצב הברז. זה בניגוד לברזים הרגילים שהברז פתוח כול זמן שיש מתח."
אצלי מותקנים ברזים דגם galcon gd7321, שאלה אם כן לא הבנתי נכון לא מדובר על אותו ברז שדובר בשרשור ההוא? האם אצטרך לעשות הגדרה שונה מזאת בשביל זה? זה תוכנתי או חומרתי?
בנוסף (הרבה שאלות) לפי מה שאני יודע (ושומעים את זה) יש ברז שנפתח לפני כולם, אז זה מגדרים לפתוח באוטומצייה בhome assistant?
למישהו יש רעיון לבקר טוב יותר? מעדיף מקומי ועל משהו אמין כמו ESPHome או MQTT
תודה רבה ושבוע טוב!
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4769
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
לא פירטת איזה דגם יש לך, כמה ברזים יש לך ובכלל מה הדרישות שלך מהמערכת אבל גלקון מספר אחת מבחינת אמינות. לא הייתי ממהר להחליף. אחרי כמה מערכות מבוססות גלקון הקמתי אחת עם נטפים ואין מה להשוות. גם השירות שלגלקון בארץ מעולה.
בנוסף אתה צריך לשים לב אם הברזים שלך הם 2 או 3 חוטים.
אני משתמש בבקר של נטפים SMARTGARDEN. גם כן BT...די דומה לשלך. גם אני היתי מעדיף משהו שיתחבר לרשת הביתית, אבל מצד שני, אני משנה את התכנות אולי פעמיים בשנה ולכן הנוחות לא כל כך משנה.
כן אני ממליץ לך לקנות רגש גשם (עולה גרושים), יש לך במחשב שלך חיבור יעודי לזה. זה מתקן פשוט וגאוני שמנטרל לך את ההשקיה אחרי גשם.
אני משתמש בבקר של נטפים SMARTGARDEN. גם כן BT...די דומה לשלך. גם אני היתי מעדיף משהו שיתחבר לרשת הביתית, אבל מצד שני, אני משנה את התכנות אולי פעמיים בשנה ולכן הנוחות לא כל כך משנה.
כן אני ממליץ לך לקנות רגש גשם (עולה גרושים), יש לך במחשב שלך חיבור יעודי לזה. זה מתקן פשוט וגאוני שמנטרל לך את ההשקיה אחרי גשם.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

אחד המחשבי השקיה הכי טובים שיש מבחינת אמינות, תכונות וכו'. כאמור לא הייתי ממהר להחליף.04/05/2025 20:28ItayKr כתב: בקר דגם 6100BT
6 ברזים
שליטה עם HA, לתזמונים וכו'
לא חשבתי על זה שהבקר שהצעתי תומך עד 6 ממסרים ולי יש 7 (6 ברזים, ברז ראשי) כך שהוא לא רלוונטי וחבל...
- jagheadg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
אני משתמש ב RPI פשוט שהיה זרוק אצלי וכרטיס מיתוגים דומה לזה:04/05/2025 19:28ItayKr כתב: למישהו יש רעיון לבקר טוב יותר? מעדיף מקומי ועל משהו אמין כמו ESPHome או MQTT...
https://opensprinkler.com/product/opensprinkler-pi/
אפליקציה חינמית לטלפון, גמישות ערוצים ושימוש במזג אויר (חינם).
יש גם אפשרות להגדיר גישה מחוץ לבית (דרך ענן חינמי שלהם).
קיימת גם אינטגרציה ל HA עם כל הנתונים של הבקר השקייה זמינים לקריאה ב HA.
https://github.com/vinteo/hass-opensprinkler
https://github.com/rianadon/opensprinkler-card
עובד יציב וללא בעיות.
מאוד מרוצה.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4866
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
גם לי יש את ה-6200 (ללא BT), ועל פני כמה שנים אני משחק עם הרעיון של לחבר סוללה + קולט סולארי (ומנמיך מתח) להחליף את סוללות ה- 9V, ועל הדרך שינוהל עם מחשב במקום הבקר...
ואם כבר מחשב, אז שיאסוף מידע על תזמונים ומחישנים, קצת כמו תחנת מזג אוויר קטנה...
אבל רמת האמינות של הבקר לא מאפשרת לי להתחיל את הפרוייקט.
כלומר, זה עובד כל כך פשוט ואמין שאני נקרע בין הרצון לשדרג ולשכלל לבין -
If it ain't broken, don't fix it
בינתיים השני לוקח.
כי בסוף מה שחשוב לי - לא להתעסק עם מערכת ההשקייה ושפשוט תעבוד.
ובעצם, זו בדיוק המשמעות של ממשק/אפליקציה אחת פחות ביומיום...
ואם כבר מחשב, אז שיאסוף מידע על תזמונים ומחישנים, קצת כמו תחנת מזג אוויר קטנה...
אבל רמת האמינות של הבקר לא מאפשרת לי להתחיל את הפרוייקט.
כלומר, זה עובד כל כך פשוט ואמין שאני נקרע בין הרצון לשדרג ולשכלל לבין -
If it ain't broken, don't fix it
בינתיים השני לוקח.
כי בסוף מה שחשוב לי - לא להתעסק עם מערכת ההשקייה ושפשוט תעבוד.
ובעצם, זו בדיוק המשמעות של ממשק/אפליקציה אחת פחות ביומיום...
גם לי יש גלקון ואני לא ממש מבין למה אתם מתכוונים כשאתם אומרים שאין התעסקות?
הבעיות העיקריות שאני רואה:
- כמה פעמים נגמרה לי הסוללה ולא ידעתי מזה ולא היתה במשך כמה ימים. עוד לא קרה לי שהסוללה נגמרה בזמן שהמערכת עובדת אבל לא רואה סיבה שזה לא יקרה ואז ההשקיה תמשיך בלי הפסקה. יש לי הרגשה שזה יקרה בדיוק כשאני בחו"ל
- מה אתם עושים בחורף? אני מוצא שאני צריך לכבות לגמרי את ההשקיה בימי גשם ואחר כך שוכח להדליק (אבל גם אם לא שוכח, זאת פשוט התעסקות מעצבנת)
- ובנוסף יש את עניין שינוי כמות ההשקיה בין העונות השונות
- כמה פעמים נגמרה לי הסוללה ולא ידעתי מזה ולא היתה במשך כמה ימים. עוד לא קרה לי שהסוללה נגמרה בזמן שהמערכת עובדת אבל לא רואה סיבה שזה לא יקרה ואז ההשקיה תמשיך בלי הפסקה. יש לי הרגשה שזה יקרה בדיוק כשאני בחו"ל
- מה אתם עושים בחורף? אני מוצא שאני צריך לכבות לגמרי את ההשקיה בימי גשם ואחר כך שוכח להדליק (אבל גם אם לא שוכח, זאת פשוט התעסקות מעצבנת)
- ובנוסף יש את עניין שינוי כמות ההשקיה בין העונות השונות
נערך לאחרונה על ידי eyalpo ב 08/05/2025 14:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
לגבי הסוללה...קבעתי לעצמי שאני מחליף כל 9 חודשים. למרות שגם אז הן די מלאות. אבל לא איכפת לי.08/05/2025 12:21eyalpo כתב: גם לי יש גלקון ואני לא ממש מבין למה אתם מתכוונים כשאתם אומרים שאין התעסקות?
- מה אתם עושים בחורף? אני מוצא שאני צריך לכבות לגמרי את ההשקיה בימי גשם ואחר כך שוכח להדליק (אבל גם אם לא שוכח, זאת פשוט התעסקות מעצבנת)...
קרה לי בעבר שסוללות נגמרו, הברז נשאר פתוח (למחשב לא היה את המתח המינימאלי לסגור אותו) וקיבלתי חשבון מים מנופח.
כמו שכבר כתבתי למעלה, למחשבים הללו יש כניסת "רגש גשם". רגשים כאלה עולים גרושים באמזון. יש לי כזה מותקן כבר שנים רבות. הדבר היחיד שצריך לבדוק זה האם נדרש רגש NO או NC.
נדמה לי שזה הדגם שהיה מחובר אצלי בזמנו בגלקון:
https://www.amazon.com/dp/B013J2FEHE?re ... asin_title
כרגע, על מחשב גלקון מחובר אצלי (עד כמה שזכור לי הוא NC):
https://www.amazon.com/dp/B000A7SPPU?re ... title&th=1
לא הבנתי את השאלה לגבי שינוי כמות השקיה חורף/קיץ.
https://www.amazon.com/dp/B013J2FEHE?re ... asin_title
כרגע, על מחשב גלקון מחובר אצלי (עד כמה שזכור לי הוא NC):
https://www.amazon.com/dp/B000A7SPPU?re ... title&th=1
לא הבנתי את השאלה לגבי שינוי כמות השקיה חורף/קיץ.
לגבי הסנסור, הוא חוזר לפעולה מיד אחרי שהגשם נפסק? אני חיפשתי יותר חיישן רטיבות של האדמה כך שאם היה גשם רציני אז לא צריך להשקות גם כמה ימים אחרי שהגשם נפסק.
לגבי קיץ/חורף - עידכנתי את השאלה המקורית שלי אבל שכחתי ללחוץ "שלח"
- מבחינתי זאת גם התעסקות שהייתי רוצה למנוע
לגבי קיץ/חורף - עידכנתי את השאלה המקורית שלי אבל שכחתי ללחוץ "שלח"
הסנסור הוא מכני לחלוטין.08/05/2025 15:05eyalpo כתב: לגבי הסנסור, הוא חוזר לפעולה מיד אחרי שהגשם נפסק? אני חיפשתי יותר חיישן רטיבות של האדמה כך שאם היה גשם רציני אז לא צריך להשקות גם כמה ימים אחרי שהגשם נפסק.
לגבי קיץ/חורף - עידכנתי את השאלה המקורית שלי אבל שכחתי ללחוץ "שלח"- מבחינתי זאת גם התעסקות שהייתי רוצה למנוע
...
יש לו מין פקק מחומר מסויים שנרטב ע"י הגשם וע"י כך סוגר/פותח את המעגל.
ניתן לכוון את הסנסור, ע"י זה שאותו הפקק ישאר רטוב ע"י פתיחה של מין פתח בתחתית הסנסור. אותו הפתח נותן לאותו הפקק את האפשרות "להתייבש" מהר יותר ואז לפתוח/לסגור את המעגל.
בגדול, מהמצב הפתוח ביותר למצב הסגור ביותר זה מאפשר ניטרול של השקיה לכמה ימים.
הסנסור מורכב אצלי כבר משנת 2017 ועובד פשוט מעולה !
זה סתם בלוף.
זה מוצר מכני לחלוטין שלא זקוק למתח חיצוני.
הוא פשוט פותח/סוגר מעגל של המחשב השקיה.
היצרן לא רוצה לפרט האם זה NO או NC ורק ממליץ שימוש עם דגם מסוים של המחשב שלו, שבמקרה אולי עובד על 24VAC.
אותך זה לא אמור לעניין.
אתה צריך רק לדאוג שיהיה דגם מתאים מבחינת NO או NC.
זה מוצר מכני לחלוטין שלא זקוק למתח חיצוני.
הוא פשוט פותח/סוגר מעגל של המחשב השקיה.
היצרן לא רוצה לפרט האם זה NO או NC ורק ממליץ שימוש עם דגם מסוים של המחשב שלו, שבמקרה אולי עובד על 24VAC.
אותך זה לא אמור לעניין.
אתה צריך רק לדאוג שיהיה דגם מתאים מבחינת NO או NC.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

אני מחליף סוללות פעם בשנה, באביב כשאני בודק את המערכת אחרי החורף. אין לי צורך בכלל בהשקייה בחורף.08/05/2025 12:21eyalpo כתב: גם לי יש גלקון ואני לא ממש מבין למה אתם מתכוונים כשאתם אומרים שאין התעסקות?
- מה אתם עושים בחורף? אני מוצא שאני צריך לכבות לגמרי את ההשקיה בימי גשם ואחר כך שוכח להדליק (אבל גם אם לא שוכח, זאת פשוט התעסקות מעצבנת)...
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

אני מטפל ב-3 גינות עם מחשבים של 6 פתיחות כל אחד. רוב מוחלט של עצי הפרי בבוסתן ביתי לא צריכים השקיה בחורף כי או שהעצים ורדניים ערומים או שהם הדרים שסובלים מאד מרטיבות בקרקע וחייבים אינטרוולים משמעותיים. יש לי גם טרופים וסאב-טרופים כמו אבוקדו, ליצ'י ומנגו שמסתדרים יופי עם התבססות על גשמי חורף (הקור מכניס אותם לעקה והם לא נמצאים בגידול מהיר).
פרחים וכו' אולי כן יצריכו השקיה ואפילו עצים במקרה של יןבש קיצוני אבל אז פתיחה ידנית אחת בחודש תספיק
פרחים וכו' אולי כן יצריכו השקיה ואפילו עצים במקרה של יןבש קיצוני אבל אז פתיחה ידנית אחת בחודש תספיק