הוט 1ג'יגה (תשתית HOT/IBC, מתאם GF25C) - עובד עם מחשב בודד, אך לא עם ראוטר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
ohadlesh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי חבר'ה,

הבוקר התקינו אצלי סיבים של הוט במסגרת המבצע ב-49ש"ח.
הסיים שלי הוא ה-GF25C.
ההשחלה מהארון לדירה, וביקור הטכנאי בכלל (שהגיע בול בזמן), לקחו בערך 30 דקות.
ואפילו כבר הוציאו אותי מה-CGNAT, בצ'אט זריז מול התמיכה של הוט.

בחיבור ה-LAN מהסיים ללפטופ בודד (WIN11) - הכל עובד תקין
אני אפילו לא צריך להגדיר חייגן בלפטופ (שיטה חדשה? - נתינת גישה ישר לסיים המאוקטב במערכת של הוט?).
פשוט מקבל IP וגולש.

עכשיו הסיבוך:
הקדמה:
היו לי בזמנו חלומות להתחבר ל-5ג'יגה (סלקום/בזק), אז הכנתי את התשתית למולטי-גיג:
התקנתי PFSENSE וירטואלי על מכונה שמריצה PROXMOX - בשביל להחזיק 5+ ג'יגה חייגן PPPOE על ה-PFSENSE.
כרגע קפצתי על הדיל של הוט (אבל תמיד עם העין על האופק), אבל משאיר את ההכנות למקרה שיתאפשר משהו מעניין במגרש של ה-5+ ג'יגה.

כשאני מחבר ל-WAN של מכונת ה-PROXMOX את ה-LAN שעוד נותר אצלי בבית מהספק הקודם שלי (סלקום 1ג'יגה, על תשתית אקטיבית UNLIMITED OG), הכל עובד תקין וה-PFSNESE מושך כתובת IP באופן אוטומטי ומקנה גלישה לצרכניו של ה-PFSENSE.
כשאני מחבר את LAN מהסיים GF25C ל-WAN של מכונת ה-PROXMOX, ה-IP של ה-WAN ב-PFSENSE נשאר ריק.

השאלות (על מה אני נופל):
האם צריך לבצע MAC-CLONING מה-NIC של הלפטופ הבודד? אם כן, באיזו שכבה? (ב-PROXMOX? ב-PFSENSE?).
האם צריך להגדיר VLAN? אם כן באיזו שכבה? (מוזר שלא הייתי צריך להגדיר בלפטופ הבודד...)
איך מומלץ לדבג?

תודה מראש לקהילה המדהימה!

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 153 פעמים

שליחה #2 

04/05/2025 11:24  
ohadlesh כתב:
האם צריך להגדיר VLAN? אם כן באיזו שכבה? (מוזר שלא הייתי צריך להגדיר בלפטופ הבודד...)
...
היו דיווחים בפייסבוק על זה שבחלק מהמקרים של שימוש במתאם הנ"ל עם הוט נדרש להגדיר את ה-WAN על VLAN 601. הסיבה שבתנאים האלה זה יכול לפעמים לעבוד באופן תקין עם חיבור ישיר של מחשב היא שבהרבה מקרים קונפיגורציית ברירת המחדל ב-Windows היא להתעלם מ-VLAN tagging (זה קינפוג שניתן לרוב לשלוט עליו בדרייבר של כרטיס הרשת, אבל עדיף לא להתעסק איתו).

לגבי השכבה, לא לגמרי ברור לי. אם ה-Proxmox מקונפג להעביר VLAN tagging באופן שקוף, אז סביר להניח שהשכבה הנכונה להגדיר VLAN 601 היא ה-PfSense.

ohadlesh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה רבה,

אז בגדול - השינוי שהייתי צריך לעשות הוא באמת רק בשכבה של ה-PFSENSE הוירטואלי.
(דאגתי שאולי אצטרך לשנות מראש ב-PROXMOX את הגדרות ה-VIRTUAL BRIDGE, כך שיהיה "VLAN AWARE", אבל לא): 1) הקמתי VLAN ייעדי ב- INTERFACES -> VLANS: 2) ניתקתי את הכבל שחיבר מהספקית הקודמת שלי ל-"WAN" של ה-PROXMOX.
3) בחרתי ב-PFSENSE את ה-VLAN החדש בתור ה-INTERFACE של ה-WAN: 4) לחתצי על SAVE (לקח בערך 45 שניות להראות שהשינויים בוצעו...).
5) חיברתי את הכבל בין ה-LAN של הסיים לבין ה-"WAN" של ה-PROXMOX.

ומיד קיבלתי IP ב-WAN של ה-PFSENSE - ומשם ביצעתי בדיקות חיבוריות ומהירות ממחשב שמחובר ל-LAN של ה-PROXMOX:
943/103 באתר של "הוט בדיקת מהירות גלישה".

סה"כ תוצאות מכובדות.
עכשיו לנסות לדבג את PLEX...

תודה!

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #4 

יפה שהסתדרת.
כתבת שבבדיקת מהירות קיבלת 940 מגה. אני מניח שכל הציוד שלך תומך ב-2.5 גיגה לפחות. למה אי אפשר לקבל 1000 עגול? איפשהו בצד של הוט או אנלימיטד מגבילים...
עד לפני שנה הייתי מחובר לבזק בינלאומי עם מתאם סיב 2.5 גיגה וראוטר אסוס עם פורטים 2.5 ומחשב עם כרטיס 2.5 ועדיין קיבלתי 950 מגה גג. וזה עיצבן אותי!
ברדיט ראיתי כל מיני אמריקאים שמראים 1200 בבדיקת מהירות למרות שיש להם חבילה של 1000...

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #5 

04/05/2025 18:44  
ohadlesh כתב:
תודה רבה,

אז בגדול - השינוי שהייתי צריך לעשות הוא באמת רק בשכבה של ה-PFSENSE הוירטואלי.
(דאגתי שאולי אצטרך לשנות מראש ב-PROXMOX את הגדרות ה-VIRTUAL BRIDGE, כך שיהיה "VLAN AWARE", אבל לא):
PROXMOX.jpg

1) הקמתי VLAN ייעדי ב- INTERFACES -> VLANS:
PFSENSE1.jpg
2) ניתקתי את הכבל שחיבר מהספקית הקודמת שלי ל-"WAN" של ה-PROXMOX.
3) בחרתי ב-PFSENSE את ה-VLAN החדש בתור ה-INTERFACE של ה-WAN:
PFSENSE2.jpg
4) לחתצי על SAVE (לקח בערך 45 שניות להראות שהשינויים בוצעו...).
5) חיברתי את הכבל בין ה-LAN של הסיים לבין ה-"WAN" של ה-PROXMOX.

ומיד קיבלתי IP ב-WAN של ה-PFSENSE - ומשם ביצעתי בדיקות חיבוריות ומהירות ממחשב שמחובר ל-LAN של ה-PROXMOX:
943/103 באתר של "הוט בדיקת מהירות גלישה".

סה"כ תוצאות מכובדות.
עכשיו לנסות לדבג את PLEX...

תודה!
...
אתה לא צריך להרים vmbr לשייך לו כרטיס רשת ואז להביא אותו למכונה בישביל להקים את ה vlan בתוך המכונה.
אתה יכול לקחת פורט אחד לשייך אותו ל vmr0 נגיד להגיד לו vlan aware
וכשאתה מקים מכונה ומוסיף כרטיס רשת אתה נותן לו vlan id ואז מבחינת מכונה זה untagged.

ככה אני מריך פרוקסמוקס על מחשב אם כרטיס רשת אחד וסוויטץ׳ מנוהל.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 731
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #6 

קטע אחד כאן מוזר
זה קורה לא בכל האיזורים
והוט לא מפרסמים על ה"באג" הזה.

כי ברירת מחדל משתמש סיפי לא צריך לדעת כלום על vlan כלשהו לצורך חיבור לשרות.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 153 פעמים

שליחה #7 

06/05/2025 13:13  
amdr1 כתב:
קטע אחד כאן מוזר
זה קורה לא בכל האיזורים
...
מה שכרגע ידוע זה שחלק מהאנשים שמתחברים להוט עם ממיר סיב פרטי מסוג GoFiber GF25C נדרשים להגדיר את ה-WAN על VLAN 601 בשביל שהנתב שלהם יצליח להתחבר לרשת של הוט.

אין ספק שמדובר בבאג שגם יכול למנוע לחלוטין את אפשרות החיבור במקרים שבהם הנתב לא תומך בהגדרת VLAN כאמור. ככל הידוע לי, לא ברור כרגע אם הופעת הבאג הנ"ל קשורה לאזור, לגרסת הקושחה של ה-GF25C, או למשהו אחר כגון הזנה שגוייה של נתונים מצד האנשים (בהוט או ב-IBC) שמעורבים באקטיבצייה של ממירי הסיב.

והוט לא מפרסמים על ה"באג" הזה.
...
סביר להניח שמספר האנשים בהוט שיש להם בכלל מושג מה זה VLAN הוא לא גדול והסיכוי שיש למשתמש ביתי להצליח לדבר עם אחד מאותם יחידי סגולה הוא קלוש למדי. לכן אין סיבה לצפות לזה שהוט "יפרסמו" משהו בעניין. יש סיכוי מסויים שבמשך הזמן מישהו קומפיטנטי באגף הנדסה שלהם (או של IBC) יגלה את הבעיה ושהיא יום אחד פשוט תעלם בלי הרבה פרסומים, אבל בחברה עם שירות לקוחות כמו של הוט, זה יכול לקחת הרבה מאוד זמן…

מה שבאופן עקרוני היה יכול לעזור בינתיים זה פרסום של נתונים רלוונטיים (כגון אזור המגורים וגרסת הקושחה של הממיר) ע"י אנשים שנתקלים אצלם בבאג הנ"ל (וגם פרסום של הנתונים האלה ע”י אנשים שאצלם הבאג לא קיים), אבל עד עכשיו לא נתקלתי בפרטים כאלה ומנסיון העבר בבעיות דומות, ספק אם יש הרבה למה לצפות.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #8 

לפי הבנתי, זה קשור לתוכנה של הראוטר. עוד באג שנתקלתי בו שהייתי מנוי להוט זה הבעיה של חיבור ה-IPv6. הראוטר היה מחלק כתובות IPv6 למכשירים אבל החיבור בפועל לא היה עובד. נדרש היה לבצע restart לחיבור דרך ממשק הראוטר ב-OpenWrt. בתשתית בזק מכיוון שיש חייגן PPPOE הבאג לא קורה.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

whatevernevermind
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #9 

בסיכוי טוב זו בעיה בהגדרות של IBC, אבל לא הייתי פוסל גם בעיית תוכנה ב-GF25C - כבר כתבתי שהתוכנה שלו מבפנים נראית ממש מפוקפקת.

זו עוד דוגמה למה תמיד צריך להיות מסוגלים להכנס לONT ולראות מה באמת קורה... לא הכל תמיד עובד :עצוב:

אם זו בעיה בהגדרות של IBC:
ה-OMCI אמור לשלוח לONT איך להתנהג עם כל אחד מסוגי התקשורת שהוא מקבל ושולח דרך כל הפורטים כולל הPON. למשל, הוראה כזו - "אם התעבורה מגיעה מכיוון הPON עם VLAN 121 אז תקלף את 121 ותוציא על פורט LAN ראשון". כך לגבי כל סוג תעבורה ע"פ מאפיינים שונים והוראות מסוגים שונים. תמיד צריכה גם לבוא הוראה נוספת לכיוון השני, בהמשך לדוגמה - "אם מגיעה תעבורה מפורט הLAN הראשון ללא תג, אז תוסיף תג 121 ותוציא לפורט הPON".

בשאר החברות שעובדות עם IBC, נשלחת הוראה לקלף את 700 ואת 701 - את זה וידאתי אצלי עם סלקום ו-XGSPON של IBC. וכך מגיעים מה LAN ללא תג אל שרתי הPPPOE האיזוריים שמקושרים לספקיות האינטרנט; במקרה שלי ראיתי 2 שרתי PPPOE שלפי שמם נמצאים באור יהודה.

במקרה של הוט ללא PPPOE, היתה אמורה להשלח הוראה לקלף את 601 כדי להגיע בLAN ללא תג אל שרתי ה DHCP ונתבי שער הכניסה לISP. לא קשה לדמיין שאולי בטעות הם גם פה, בפרופיל משתמש הוט אצל IBC שולחים לקלף את 700 ואת 701 כמו בפרופילי המשתמש בספקיות האחרות, במקום את 601.

אפשר לראות את כל זה בהגדרות בזמן ריצה, יש בתוך המוצר הזה לא מעט כלים לדיאגנוסטיקה כגון diag של Realtek. זה לרוב גם פתיר ברמת הגדרה מקומית על הGF25C כך שלא יהיה צורך לפצות בנתב על ההתנהגות השגויה.

עוד אפשרות היא שכן נשלחות כל מיני הוראות כאלה אבל אולי כמה שונות או סותרות, או שחסרה הוראה של אחד הכיוונים, והתוכנה של הGF25C מתנהגת בצורה שונה ממימושים אחרים...

benda76
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 233
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #10 

בדיוק מה שיש אצלי אין לי IPV6 אני בהוט עם גופייבר GF25C
אתה יכול בבקשה להסביר לי איפה בדיוק עושים ריסט כדי לסדר את זה

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #11 

06/05/2025 22:45  
whatevernevermind כתב:
עוד אפשרות היא שכן נשלחות כל מיני הוראות כאלה אבל אולי כמה שונות או סותרות, או שחסרה הוראה של אחד הכיוונים, והתוכנה של הGF25C מתנהגת בצורה שונה ממימושים אחרים...
...
ככל הנראה זה מה שקורה.
ההתנהגות היא כזאת; אם עושים הפעלה מחדש לראוטר, חיבור ה-IPv6 לא יעבוד כל עוד לא עושים ריסטרט בממשק של הראוטר לחיבור ה-IPv6 עצמו. וזה למרות שמופיעים כל הנתונים בממשק, מקבלים אייפי והכל. אבל פשוט אין חיבור.

מצורפת תמונה של לפני ואחרי הריסטרט הזה: לא ברור מה התקלה.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

זה לא עונה למה חייגן ווינדוס מתחבר ללא תג vlan.
אני כמובן לא בדקתי את זה אישית,אבל לפי שכותבים כאן.
וגם מעניין מה יהיה אם דווקה במאפייני כרטיס רשת במערכת וונדוס המתחבר לגופייבר להכניס "601" בסדרה vlan.
וגם אם אני לא טועה בממשק גופייבר עצמו יש סדה לשינוי vlan id.

whatevernevermind
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

08/05/2025 1:12  
amdr1 כתב:
זה לא עונה למה חייגן ווינדוס מתחבר ללא תג vlan.
אני כמובן לא בדקתי את זה אישית,אבל לפי שכותבים כאן.
וגם מעניין מה יהיה אם דווקה במאפייני כרטיס רשת במערכת וונדוס המתחבר לגופייבר להכניס "601" בסדרה vlan.
וגם אם אני לא טועה בממשק גופייבר עצמו יש סדה לשינוי vlan id.
...
דרייברים של כרטיסי רשת בווינדוס הרבה פעמים מקונפגים להתעלם מהתג. במקרה שה-GF25C לא מקלף את התג במעבר מה-PON אל ה-LAN, אבל כן מוסיף כנדרש את התג במעבר ההפוך מה-LAN אל ה-PON, זו אפשרות אחת להתנהגות שתסביר מה קורה כאן. אם מישהו שזה קורה אצלו רוצה לבדוק, ויש לו יכולות דיאגנוסטיקה, אז שיריץ על ה-GF25C את הפקודה:

קוד: בחירת הכל

omcicli mib get 171
וישלח את הפלט.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

בסדר...
אבל אם חיבור לרשת הוט דורש תג 601 ווינדוס מתעלמת ושולחת מסגרות בלעדיו וחיבור בכל זות מתבצע...

whatevernevermind
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

08/05/2025 11:34  
amdr1 כתב:
בסדר...
אבל אם חיבור לרשת הוט דורש תג 601 ווינדוס מתעלמת ושולחת מסגרות בלעדיו וחיבור בכל זות מתבצע...
...
כי בכיוון השני הONT כן מקונפג אוטומטית בצורה נכונה להוסיף 601 למה שמגיע ללא תג מצד המשתמש.

כל אלה השערות - לא נגיש לי חיבור של הוט בשום מקום כדי לבדוק בוודאות מה קורה שם. כתבתי למעלה מה צריך לעשות כדי לבדוק.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”