יתכן שבעוד שבוע נקבל הצצה לטכנולוגיית OLED חדשה של LG
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
https://www.t3.com/tech/tvs/lg-oled-tvs ... the-better
אמלק:
נראה ש LG הצליחה לראשונה לפצח את נושא הפולרנסטיות של OLED באופן טבעי בכל הצבעים. כלומר, לא ידרש פילטר צבע כלשהו וכל תת פיקסל יהיה נקודת OLED עצמאית.
עד כה, נדרש או פילטר צבע או נקודת QD (בגרסאת סמסונג) בכדי לאפשר לתת פיקסלים השונים להפיק את כל הצבעים הדיסקרטיים. קשה לדעת מה האימפקט של זה אבל ככל הנראה מדובר בפריצה טכנולוגית שיקח שנה לפחות לפני שנראה אותה במוצרים כלשהם.
אמלק:
נראה ש LG הצליחה לראשונה לפצח את נושא הפולרנסטיות של OLED באופן טבעי בכל הצבעים. כלומר, לא ידרש פילטר צבע כלשהו וכל תת פיקסל יהיה נקודת OLED עצמאית.
עד כה, נדרש או פילטר צבע או נקודת QD (בגרסאת סמסונג) בכדי לאפשר לתת פיקסלים השונים להפיק את כל הצבעים הדיסקרטיים. קשה לדעת מה האימפקט של זה אבל ככל הנראה מדובר בפריצה טכנולוגית שיקח שנה לפחות לפני שנראה אותה במוצרים כלשהם.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
נשמע טוב ומבטיח.
אני מניח שעדיין יהיה לנו פילטר צבע, (בתקווה) עקב ספקטרום צר של כל אחד מהצבעים ההפסדים בתאורה יהיו נמוכים (בדומה ל-QD-OLED) + עקב יעילות הרבה יותר גבוהה נוכל לקבל פאנלים בהירים יותר, קרובים יותר לרמה של לד והקטנה של סיכויים של צריבה למינימום.
רק שאני לא חושב שנראה את זה במסכי טלוויזיה בשנה-שנתיים הקרובות. אני חושב ש-2027-28 זה המינימום.
עריכה: נשמע שזה קצת פחות "מרגש" מאיך שזה נשמע מהמאמר המקורי.
https://www.flatpanelshd.com/news.php?s ... 1746074116
כבר היום אדום וירוק מסוג פוספורנס, ורק הכחול עדיין מסוג פלורסנס.
בגרסאות החדשות התכנון יהיה tandem כמו הפאנלים ב-G5, אבל אחת השכבות תהיה מהסוג החדש.
ז"א זה כנראה לא יהיה מהפך (לפחות בהתחלה) כמו שמנסים להציג במאמר המקורי.
אני מניח שעדיין יהיה לנו פילטר צבע, (בתקווה) עקב ספקטרום צר של כל אחד מהצבעים ההפסדים בתאורה יהיו נמוכים (בדומה ל-QD-OLED) + עקב יעילות הרבה יותר גבוהה נוכל לקבל פאנלים בהירים יותר, קרובים יותר לרמה של לד והקטנה של סיכויים של צריבה למינימום.
רק שאני לא חושב שנראה את זה במסכי טלוויזיה בשנה-שנתיים הקרובות. אני חושב ש-2027-28 זה המינימום.
עריכה: נשמע שזה קצת פחות "מרגש" מאיך שזה נשמע מהמאמר המקורי.
https://www.flatpanelshd.com/news.php?s ... 1746074116
כבר היום אדום וירוק מסוג פוספורנס, ורק הכחול עדיין מסוג פלורסנס.
בגרסאות החדשות התכנון יהיה tandem כמו הפאנלים ב-G5, אבל אחת השכבות תהיה מהסוג החדש.
ז"א זה כנראה לא יהיה מהפך (לפחות בהתחלה) כמו שמנסים להציג במאמר המקורי.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
לפי המאמר שקישרתי, כנראה שבדורות הראשונים ההבדל לא יהיה שמיים וארץ בהשוואה לפאנל החדש שיש ב-G5.
אבל אם טכנולוגית ה-tandem הזו תגיע לדגמים הנמוכים יותר, כמו סדרת C, אז כמובן שזה יהווה קפיצת מדרגה עבורה.
אבל אם טכנולוגית ה-tandem הזו תגיע לדגמים הנמוכים יותר, כמו סדרת C, אז כמובן שזה יהווה קפיצת מדרגה עבורה.
הנה סרטון (ראו מהדקה 1:07)
לדעתי ישנם שלוש יתרונות לטכנולוגיה החדשה:
- 15% חסכון באנרגיה.
- פחות איבוד אנרגיה שמתבזבזת על חום, כלומר הסיכוי לצריבות פוחת משמעותית.
- הלומינציה של התדרים בטווח הכחול נראית נ ה ד ר.
לדעתי ישנם שלוש יתרונות לטכנולוגיה החדשה:
- 15% חסכון באנרגיה.
- פחות איבוד אנרגיה שמתבזבזת על חום, כלומר הסיכוי לצריבות פוחת משמעותית.
- הלומינציה של התדרים בטווח הכחול נראית נ ה ד ר.