TERMINAL - מה זה ומה עושים עם זה
חג שמח!
כמובטח אנסה לתאר בכמה מילים מה זה TERMINAL , למה נועד ואיך הוא יכול לעזור לנו.
TERMINAL הוא למעשה מחשב שרת מרוחק בעל יכולות תקשורת , איחסון ותעבורה גבוהות במיוחד . השרתים האלה ממוקמים בדרך כלל במדינות או באתרים שמאפשרים תקשורת מהירה מאוד בקצבים שגבוהים בהרבה מאלה שאנחנו מכירים בארץ .
השרתים עובדים בדרך כלל על מערכת הפעלה מסוג WINDOWS 2003 אבל יש רבים שעובדים גם על LINUX . הכל תלוי בצרכים שלכם .
ניתן להסכיר את השרתים לפי תשלום חודשי כאשר התשלום משתנה בהתאם למספר גורמים : מהירות השרת , כמות התעבורה המותרת , מערכת הפעלה , סוג החומרה וכו .
העלויות יכולות לנוע בין $20 ל$80 לחודש , שוב בהתאם לצרכים .
תהליך ההרשמה והפעלה :
1.בוחרים ספק שרתים עם יכולות TERMINAL
2.בוחרים את סוג חומרת המחשב ומערכת הפעלה .
3.משלמים ( מינימום חודש )
4.בסוף תהליך הרישום מקבלים כתובת IP או HOST NAME
5.במחשב האישי נכנסים ל-REMOTE DESKTOP CONNECTION , רושמים את הפרטים שקיבלנו ומיד נהיה מחוברים למחשב בעל אינטרפייס גרפי ובעל מהירות העלה \ הורדה של 100MBIT לדוגמה .
לצורך עבודה עם TORRENTS :
6.מתקינים את תוכנת הקליינט האהובה בשרת המרוחק
7.מתחילים להוריד ולהעלות תכנים במהירות 100MBIT
כמובן שניתן להשתמש בשרת הזה גם להורדה וגם להעלה אבל הוא שימושי כפי שאתם יכולים להבין הרבה יותר בהעלת קבצים ופחות בהורדת הקבצים למרות שמהירות ההורדה גבוהה מאוד .
באתרי הטורנט המקפידים על רטיו ( יחס הורדה \העלה ) גבוה ניתן בצורה כזו , כשתוכלו לעלות קבצי טורנט במהירויות של 2-3M ואפילו יותר ( בהשואה ל-64K בתקשורת המהירה של הארץ) , לבצע העלה של מאות גיגות ואפילו טרות בודדות במשך חודש דבר שיאפשר לכם להוריד תכנים באתרים אלה לדורי דורות .
מקווה שההסבר הזה היה ברור מספיק כדי שתבינו את עיקרון העבודה עם TERMINAL .
אני לא פרסמתי לינקים לאתרים המאפשרים להשכיר שרתי TERMINAL כי לא ידעתי אם חוקי האתר מאפשרים זאת אבל אם מנהלי האתר יאשרו זאת , אשמח להפנות אותכם לאתרים כאלה .
לשאלות ותשובות או הסברים מפורטים יותר אני לרשותכם .
חג שמח !
כמובטח אנסה לתאר בכמה מילים מה זה TERMINAL , למה נועד ואיך הוא יכול לעזור לנו.
TERMINAL הוא למעשה מחשב שרת מרוחק בעל יכולות תקשורת , איחסון ותעבורה גבוהות במיוחד . השרתים האלה ממוקמים בדרך כלל במדינות או באתרים שמאפשרים תקשורת מהירה מאוד בקצבים שגבוהים בהרבה מאלה שאנחנו מכירים בארץ .
השרתים עובדים בדרך כלל על מערכת הפעלה מסוג WINDOWS 2003 אבל יש רבים שעובדים גם על LINUX . הכל תלוי בצרכים שלכם .
ניתן להסכיר את השרתים לפי תשלום חודשי כאשר התשלום משתנה בהתאם למספר גורמים : מהירות השרת , כמות התעבורה המותרת , מערכת הפעלה , סוג החומרה וכו .
העלויות יכולות לנוע בין $20 ל$80 לחודש , שוב בהתאם לצרכים .
תהליך ההרשמה והפעלה :
1.בוחרים ספק שרתים עם יכולות TERMINAL
2.בוחרים את סוג חומרת המחשב ומערכת הפעלה .
3.משלמים ( מינימום חודש )
4.בסוף תהליך הרישום מקבלים כתובת IP או HOST NAME
5.במחשב האישי נכנסים ל-REMOTE DESKTOP CONNECTION , רושמים את הפרטים שקיבלנו ומיד נהיה מחוברים למחשב בעל אינטרפייס גרפי ובעל מהירות העלה \ הורדה של 100MBIT לדוגמה .
לצורך עבודה עם TORRENTS :
6.מתקינים את תוכנת הקליינט האהובה בשרת המרוחק
7.מתחילים להוריד ולהעלות תכנים במהירות 100MBIT
כמובן שניתן להשתמש בשרת הזה גם להורדה וגם להעלה אבל הוא שימושי כפי שאתם יכולים להבין הרבה יותר בהעלת קבצים ופחות בהורדת הקבצים למרות שמהירות ההורדה גבוהה מאוד .
באתרי הטורנט המקפידים על רטיו ( יחס הורדה \העלה ) גבוה ניתן בצורה כזו , כשתוכלו לעלות קבצי טורנט במהירויות של 2-3M ואפילו יותר ( בהשואה ל-64K בתקשורת המהירה של הארץ) , לבצע העלה של מאות גיגות ואפילו טרות בודדות במשך חודש דבר שיאפשר לכם להוריד תכנים באתרים אלה לדורי דורות .
מקווה שההסבר הזה היה ברור מספיק כדי שתבינו את עיקרון העבודה עם TERMINAL .
אני לא פרסמתי לינקים לאתרים המאפשרים להשכיר שרתי TERMINAL כי לא ידעתי אם חוקי האתר מאפשרים זאת אבל אם מנהלי האתר יאשרו זאת , אשמח להפנות אותכם לאתרים כאלה .
לשאלות ותשובות או הסברים מפורטים יותר אני לרשותכם .
חג שמח !
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
נתת הסבר רחב מה עושים עם זה אבל על השאלה הכי חשובה לא ענית - האם זה חוקי
לדעתי לא קיים דבר כזה חברה שתשכיר לך שרת על מנת לבצע בו פעילות לא חוקית כמו זו, ואם יש דבר כזה אז לבטח מדובר בחברה שהשרתים שלה זה המחשבים שהיו בחלון של חנות המחשבים הקרובה (ולא, הם לא מצאו את דרכם החוצה בעזרת כסף שנכנס לקופת החנות) עם קו מבניין המשרדים הקרוב שהתחברו אליו באופן פיראטי
לדעתי לא קיים דבר כזה חברה שתשכיר לך שרת על מנת לבצע בו פעילות לא חוקית כמו זו, ואם יש דבר כזה אז לבטח מדובר בחברה שהשרתים שלה זה המחשבים שהיו בחלון של חנות המחשבים הקרובה (ולא, הם לא מצאו את דרכם החוצה בעזרת כסף שנכנס לקופת החנות) עם קו מבניין המשרדים הקרוב שהתחברו אליו באופן פיראטי
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
החוקים הם פחות או יותר שווים בכל העולם . הורדת\שיתוף תכנים בעלי זכויות יוצרים שמורים אסורה בכל העולם .
ספקי TERMINAL מסויימים , אולי רובם , בודקים את פעילות הלקוחות ויכולים לבטל את החוזה במידה ומוציאים שהם מורידים\מעלים\משתפים תכנים לא חוקים באמצעות ה-TERMINAL שרכשו .
אתם מתארים לעצמכם שנושא הטרמינל לא היה כזה פופולרי בין משתמשי טכנולוגיית הטורנט אם המצב היה נשאר כך . במילים אחרות , קיימות שיטות מאוד פשוטות להוריד\להעלות\לשתף תכנים גם בשרתים אלה מבלי שבעלי השרתים ישימו לב שתכנים כאלה עוברים בשרתים שלהם .
ספקי TERMINAL מסויימים , אולי רובם , בודקים את פעילות הלקוחות ויכולים לבטל את החוזה במידה ומוציאים שהם מורידים\מעלים\משתפים תכנים לא חוקים באמצעות ה-TERMINAL שרכשו .
אתם מתארים לעצמכם שנושא הטרמינל לא היה כזה פופולרי בין משתמשי טכנולוגיית הטורנט אם המצב היה נשאר כך . במילים אחרות , קיימות שיטות מאוד פשוטות להוריד\להעלות\לשתף תכנים גם בשרתים אלה מבלי שבעלי השרתים ישימו לב שתכנים כאלה עוברים בשרתים שלהם .
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46395
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
מעניין איך העלות עלתה יפה מ $2 אתמול ל $20 היום.boloni כתב:אפשר לקנות טרמינל ב-$1.99 עם אפלאוד של 100 מגה....
שים לב שהצגת שירות חוקי לחלוטין והסברת איך הופכים אותו למכונה שמפיצה תוכן גנוב + הפרת ההסכם שנחתם וירטואלית מול ספק הטרמינל.
אודה לך אם בעתיד לא תפרט\תרמוז על נושאים שחוקיותם מוטלת בספק מעל דפי הפורום.boloni כתב:קיימות שיטות מאוד פשוטות להוריד\להעלות\לשתף תכנים גם בשרתים אלה מבלי שבעלי השרתים ישימו לב שתכנים כאלה עוברים בשרתים שלהם....
בכל אופן, תודה רבה על ההסבר.
זיו שלום . אתה משווה בין עלות חודשית של $20 לבין עלות של $2 שלה לא ציינתי את הפרק זמן במקור , אבל התכוונתי לעלות יומית .
בדרך כלל יום אחד של העלה במהירות של 2.5MB , כלומר כ-200 גיגה ביום מבטיח הורדה של כמה חודשים ללא כאבי ראש .
בניגוד ל-USENET שבו החשבון הוא אישי אתה יכול להשכיר טרמינל ביחד עם עוד כמה חברים .
אבל אם כבר מדברים על עלויות , לא יכול לא לציין את העובדה שקיימים אלפי טרמינלים שהם חינמיים .
אני לא מבין מה הבעיה בלהציג שירות חוקי ועל כך שניתן להשתמש בו לשימושים שונים ?
כשאתה מוריד תוכן גנוב מאינטרנט למחשבך בבית באמצעות שירות חוקי שספק האינטרנט שלך נותן לך , אתה לא מפר את ההסכם הזה ומשתמש בתשתית החוקית לשימושים לא חוקיים ?
ולגבי "אודה לך אם בעתיד לא תפרט\תרמוז על נושאים שחוקיותם מוטלת בספק מעל דפי הפורום." , סליחה , אבל ה-USENET שאתם מרבים לכתוב באתר כאמצעי להורדת תכנים גנובים הוא נושא שחוקיותו מוטלת בספק ?
אם יש לך ספק לגבי זה בואו נזמין לאתר נציג רשמי מאקו"ם ונראה מה דעתו על זה .
אתם קבעתם שה-USENET חוקי . בואו נשמע דיעה של מישהו שעוסק בזה אם זה נכון . אני מוכן לעזור בגלל שאני מכיר את נשיא אקו"ם בפועל באופן אישי .
בדרך כלל יום אחד של העלה במהירות של 2.5MB , כלומר כ-200 גיגה ביום מבטיח הורדה של כמה חודשים ללא כאבי ראש .
בניגוד ל-USENET שבו החשבון הוא אישי אתה יכול להשכיר טרמינל ביחד עם עוד כמה חברים .
אבל אם כבר מדברים על עלויות , לא יכול לא לציין את העובדה שקיימים אלפי טרמינלים שהם חינמיים .
אני לא מבין מה הבעיה בלהציג שירות חוקי ועל כך שניתן להשתמש בו לשימושים שונים ?
כשאתה מוריד תוכן גנוב מאינטרנט למחשבך בבית באמצעות שירות חוקי שספק האינטרנט שלך נותן לך , אתה לא מפר את ההסכם הזה ומשתמש בתשתית החוקית לשימושים לא חוקיים ?
ולגבי "אודה לך אם בעתיד לא תפרט\תרמוז על נושאים שחוקיותם מוטלת בספק מעל דפי הפורום." , סליחה , אבל ה-USENET שאתם מרבים לכתוב באתר כאמצעי להורדת תכנים גנובים הוא נושא שחוקיותו מוטלת בספק ?
אם יש לך ספק לגבי זה בואו נזמין לאתר נציג רשמי מאקו"ם ונראה מה דעתו על זה .
אתם קבעתם שה-USENET חוקי . בואו נשמע דיעה של מישהו שעוסק בזה אם זה נכון . אני מוכן לעזור בגלל שאני מכיר את נשיא אקו"ם בפועל באופן אישי .
ziv_r כתב:מעניין איך העלות עלתה יפה מ $2 אתמול ל $20 היום.boloni כתב:אפשר לקנות טרמינל ב-$1.99 עם אפלאוד של 100 מגה....
שים לב שהצגת שירות חוקי לחלוטין והסברת איך הופכים אותו למכונה שמפיצה תוכן גנוב + הפרת ההסכם שנחתם וירטואלית מול ספק הטרמינל.
אודה לך אם בעתיד לא תפרט\תרמוז על נושאים שחוקיותם מוטלת בספק מעל דפי הפורום.boloni כתב:קיימות שיטות מאוד פשוטות להוריד\להעלות\לשתף תכנים גם בשרתים אלה מבלי שבעלי השרתים ישימו לב שתכנים כאלה עוברים בשרתים שלהם....
בכל אופן, תודה רבה על ההסבר....
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
לפי מה שהבנתי אתה בעצם לא מוריד תוכן, לא מעלה אותו לשרת כל שהו במהירות עצומה על מנת לאחסן אותו שם?.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

הבעיה היא שאתה מציג שירות חוקי ומראה כיצד ניתן להשתמש בו על מנת להפיץ תכנים גנובים.
Usenet הינו שירות חוקי לחלוטין, נקודה.
Usenet הינו שירות חוקי לחלוטין, נקודה.
ומי בדיוק קבע את זה שה-Usenet הוא שירות חוקי ? הוא שירות חוקי בדיוק כמו שהביטטורנט חוקי .
הם שניהם חוקיים עד שמגיעים לנושא התוכן שעובר דרכם שהוא תוכן גנוב . ומה שגנוב זה לא חוקי .
יכול להיות שאתה צודק אבל כל עוד אתם לא מביאים לפה מישהו שעוסק בהפצת תכנים גנובים מארגונים כמו ACUM או BSA אין לאמירה שלך שום סמכות .
בוא בשביל הספורט נפנה לשני הארגונים האלה ונבקש מהם הבהרה מטעם הפורום לגבי USENET - חוקי או לא . יש מצב או שאתם מעדיפים לא להסתבך ?
הם שניהם חוקיים עד שמגיעים לנושא התוכן שעובר דרכם שהוא תוכן גנוב . ומה שגנוב זה לא חוקי .
יכול להיות שאתה צודק אבל כל עוד אתם לא מביאים לפה מישהו שעוסק בהפצת תכנים גנובים מארגונים כמו ACUM או BSA אין לאמירה שלך שום סמכות .
בוא בשביל הספורט נפנה לשני הארגונים האלה ונבקש מהם הבהרה מטעם הפורום לגבי USENET - חוקי או לא . יש מצב או שאתם מעדיפים לא להסתבך ?
ziv_r כתב:הבעיה היא שאתה מציג שירות חוקי ומראה כיצד ניתן להשתמש בו על מנת להפיץ תכנים גנובים.
Usenet הינו שירות חוקי לחלוטין, נקודה....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אנחנו טוחנים מים.
תקרא שוב את השרשור הבא, מספיק פיקסלים נשפכו מעל דפי הפורום:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 235#313235
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 235#313235
ניתן לבצע גם העלה וגם הורדה במהירויות גבוהות מאוד . זה כמו לעבוד מהבית על מחשב שנמצא בחו"ל . השוני הוא במהירויות האינטרנט שהם עד פי 20 מהמהירויות בארץ .
להוריד תכנים ממחשב כזה לא משתלם כי תצטרכי לאחר מכן למצוא דרך לשלוח את מה שהורדת למחשב האישי בארץ ולזה תהיה מוגבלת במהירות הרשת בארץ .
היתרון הבולט , במקרה שתיארתי כאן , הוא במהירות ההעלה .
להוריד תכנים ממחשב כזה לא משתלם כי תצטרכי לאחר מכן למצוא דרך לשלוח את מה שהורדת למחשב האישי בארץ ולזה תהיה מוגבלת במהירות הרשת בארץ .
היתרון הבולט , במקרה שתיארתי כאן , הוא במהירות ההעלה .
InbarHovav כתב:לפי מה שהבנתי אתה בעצם לא מוריד תוכן, לא מעלה אותו לשרת כל שהו במהירות עצומה על מנת לאחסן אותו שם?....
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

- תגובות: 1039
- קיבל תודות: 0
boloni, תודה על ההסבר.
עכשיו תסלח לי שאני קשה הבנה אבל בוא נראה אם הבנתי נכון...
אתה בוחר ספק שמספק hosting ו-terminal על גבי שרתי windows או לינוקס, בוחר חבילת שירות, מתקין קליינט, נותן לו להשתמש בכל מכסת ה-upload שמוקצית לשרת ושולט בו מרחוק. עד כאן הבנתי נכון?
כמה שאלות:
1. איך בדיוק אתה מתחבר ב-RDC/RDP לקופסת לינוקס?
2. האם אתה חותם על הסכם שירות עם הספק, והאם לפי הסכם השירות הזה אתה רשאי להתקין קליינט BT על הקופסא?
3. בשימוש ב"טרמינלים חינמיים" האם אתה בעצם מתחבר לשרת שמישהו אחר פתח לך לשימוש, או האם מדובר בשרתים שאינם תחת השגחה ומישהו ניצל את הפירצה כדי לפתוח אותם לשימוש לכל העולם? ואם יש חינמיים למה בעצם לשלם עבור שירות כזה בתשלום?
4. על פניו שכירת השרת והתקנת קליינט עליו איננה מהווה שום עבירה. אני מניח שמה שאתה בוחר לעשות עם הקליינט הזה על גבי השרת הזה הוא עניינך הפרטי (בדיוק כמו ביצוע אותה פעולה מהמחשב הפרטי שלך), וכאן אנחנו נכנסים לתחום האפור. לדעתי האישית (ואני לא עורך דין כך שיכול להיות שאני טועה...), כאן מדובר כבר בהפצה אקטיבית ולא רק שיתוף פאסיבי. מי נושא באחריות במידה ועולים עליך? האם ספק השירות מגן עליך באיזשהו אופן חוקי מתביעה, והאם העובדה שאתה משתמש בגורם צד שלישי "מסתירה" אותך מאחריות להפצת התכנים, או רק בסה"כ מקשה על אותו גורם שעולה עליך לאתר אותך באופן אישי?
אתה בוחר ספק שמספק hosting ו-terminal על גבי שרתי windows או לינוקס, בוחר חבילת שירות, מתקין קליינט, נותן לו להשתמש בכל מכסת ה-upload שמוקצית לשרת ושולט בו מרחוק. עד כאן הבנתי נכון?
כמה שאלות:
2. האם אתה חותם על הסכם שירות עם הספק, והאם לפי הסכם השירות הזה אתה רשאי להתקין קליינט BT על הקופסא?
3. בשימוש ב"טרמינלים חינמיים" האם אתה בעצם מתחבר לשרת שמישהו אחר פתח לך לשימוש, או האם מדובר בשרתים שאינם תחת השגחה ומישהו ניצל את הפירצה כדי לפתוח אותם לשימוש לכל העולם? ואם יש חינמיים למה בעצם לשלם עבור שירות כזה בתשלום?
4. על פניו שכירת השרת והתקנת קליינט עליו איננה מהווה שום עבירה. אני מניח שמה שאתה בוחר לעשות עם הקליינט הזה על גבי השרת הזה הוא עניינך הפרטי (בדיוק כמו ביצוע אותה פעולה מהמחשב הפרטי שלך), וכאן אנחנו נכנסים לתחום האפור. לדעתי האישית (ואני לא עורך דין כך שיכול להיות שאני טועה...), כאן מדובר כבר בהפצה אקטיבית ולא רק שיתוף פאסיבי. מי נושא באחריות במידה ועולים עליך? האם ספק השירות מגן עליך באיזשהו אופן חוקי מתביעה, והאם העובדה שאתה משתמש בגורם צד שלישי "מסתירה" אותך מאחריות להפצת התכנים, או רק בסה"כ מקשה על אותו גורם שעולה עליך לאתר אותך באופן אישי?
גם בשרשור הנ"ל לא רואה בעל סמכות שבא והביר אם ה-usenet חוקי או לא . גם שם יש דיעות לשני הכיוונים . עדיין ההצעה שלי בתוקף : בואו נקרא למישהו שעובד בארגון הדואג לשמירת זכויות היוצרים ונבקש להסביר לנו אם זה חוקי להשתמש בשרותים ובחברות שאתם כמנהלי האתר כותבים כל כך בחופשיות כאן ומצהירים בנחרצות רבה כזו שאתם יודעים שמדובר בשירותים חוקיים .
מה כבר יכול להיות ? אם זה לא חוקי אז יבקשו להפסיק להציג את זה באתר כחוקי .
יאללה , בואו נעשה את זה . אתה צודק זיו , חבל על הפיקסלים שנשפכו על הנושא הזה בשרשורים שונים על הנושא הזה . בואו נדע פעם אחת ולתמיד מה האמת .
מה כבר יכול להיות ? אם זה לא חוקי אז יבקשו להפסיק להציג את זה באתר כחוקי .
יאללה , בואו נעשה את זה . אתה צודק זיו , חבל על הפיקסלים שנשפכו על הנושא הזה בשרשורים שונים על הנושא הזה . בואו נדע פעם אחת ולתמיד מה האמת .
ziv_r כתב:אנחנו טוחנים מים.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 235#313235...
היי ,
הבנת מצויין . ולגבי השאלות :
1.לגבי העבודה בלינוקס אין לי מושג , לא השתמשתי בשרת לינוקסי אף פעם .
2.ההסכם \ חוזה אומר שאתה רשאי להתקין כל תוכנה חוקית . קליינט BT נכלל בהגדרה זו בגלל שהתוכנה מופצת בחינם ברשת .
3.המגבלה היחידה בטרמינליים החינמיים היא שאתה לא יודע כמה זמן הם ישארו זמינים . זה יכול להיות חמש דקות וזה יכול להיות גם חודשיים . מנסיון , הידיעה על הטרמינליים החינמיים עוברת ממקלדת למקלדת מהירות רבה ובדרך כלל בגלל זה נסגרים מאוד מהר .
אם אתה רוצה להבטיח עבודה רציפה לפרק זמן מסויים , תצטרך כנראה לשלם לבד או ביחד עם כמה חברים שיעשו גם שימוש באותו השרת למטרתם .
4.לצערי לא אוכל להתיחס לשאלה זו בפומביי בגלל צו איסור פרסום של אחד ממנהלי האתר . אם תרצה לדעת יותר על זה שלח לי הודעה פרטית , אשלח לך את המייל שלי ואז נעביר את הנושא מחוץ לחומות הפורום כדי שנוכל לדבר בחופשיות .
הבנת מצויין . ולגבי השאלות :
1.לגבי העבודה בלינוקס אין לי מושג , לא השתמשתי בשרת לינוקסי אף פעם .
2.ההסכם \ חוזה אומר שאתה רשאי להתקין כל תוכנה חוקית . קליינט BT נכלל בהגדרה זו בגלל שהתוכנה מופצת בחינם ברשת .
3.המגבלה היחידה בטרמינליים החינמיים היא שאתה לא יודע כמה זמן הם ישארו זמינים . זה יכול להיות חמש דקות וזה יכול להיות גם חודשיים . מנסיון , הידיעה על הטרמינליים החינמיים עוברת ממקלדת למקלדת מהירות רבה ובדרך כלל בגלל זה נסגרים מאוד מהר .
אם אתה רוצה להבטיח עבודה רציפה לפרק זמן מסויים , תצטרך כנראה לשלם לבד או ביחד עם כמה חברים שיעשו גם שימוש באותו השרת למטרתם .
4.לצערי לא אוכל להתיחס לשאלה זו בפומביי בגלל צו איסור פרסום של אחד ממנהלי האתר . אם תרצה לדעת יותר על זה שלח לי הודעה פרטית , אשלח לך את המייל שלי ואז נעביר את הנושא מחוץ לחומות הפורום כדי שנוכל לדבר בחופשיות .
dragonflyXXL כתב:boloni, תודה על ההסבר.
כמה שאלות:
4. על פניו שכירת השרת והתקנת קליינט עליו איננה מהווה שום עבירה. אני מניח שמה שאתה בוחר לעשות עם הקליינט הזה על גבי השרת הזה הוא עניינך הפרטי (בדיוק כמו ביצוע אותה פעולה מהמחשב הפרטי שלך), וכאן אנחנו נכנסים לתחום האפור. לדעתי האישית (ואני לא עורך דין כך שיכול להיות שאני טועה...), כאן מדובר כבר בהפצה אקטיבית ולא רק שיתוף פאסיבי. מי נושא באחריות במידה ועולים עליך? האם ספק השירות מגן עליך באיזשהו אופן חוקי מתביעה, והאם העובדה שאתה משתמש בגורם צד שלישי "מסתירה" אותך מאחריות להפצת התכנים, או רק בסה"כ מקשה על אותו גורם שעולה עליך לאתר אותך באופן אישי?...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

לא נראה לי שקראת את השרשור, תנסה לקרוא שוב ולהבין את מה שנרשם שם, במיוחד לגבי שיתוף תכנים גנובים.
אני לא רואה שום צורך לקרוא לאף גורם חיצוני מטעם האתר, ברורה לי עמדת החוק ואנחנו פועלים לפיו.
אני לא רואה שום צורך לקרוא לאף גורם חיצוני מטעם האתר, ברורה לי עמדת החוק ואנחנו פועלים לפיו.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
נכון שמותר להתקין אבל אסור לבצע שימוש אשר מפר זכויות יוצרים.boloni כתב: 2.ההסכם \ חוזה אומר שאתה רשאי להתקין כל תוכנה חוקית . קליינט BT נכלל בהגדרה זו בגלל שהתוכנה מופצת בחינם ברשת ....
קראתי את השרשור בעיון רב ולא ראיתי מישהו שהסביר אם זה חוקי עם נימוקים ומי מגבה את חוקיות הטכנולוגיה הזו באופן רשמי . גם אני יכול להגיד שזה חוקי . וגם שזה לא חוקי . ללא גיבוי רשמי איזה ערך יש לזה ?
היתי בטוח שזו התשובה שאקבל ממך לגבי התערבות גורם שלישי , מטעם החוק , אבל אני לא מסתפק בזה .
בשביל השקט האישי שלי ורצון לדעת את התשובה אני אפנה מיוזמתי לארגונים שציינתי ואבקש את תגובתם לגבי חוקיות הפרסום ה-USENET באופן כללי ועל החברות שגובהות כסף עבור שירותי הורדת תכנים באמצעות הטכנולוגיה זו כפי שמוצגות כאן , באופן מיוחד .
אני עושה זאת רק כדי לודא שהטכנולוגיה זו חוקית לפני שאתחיל להשתמש בה בעצמי .
היתי בטוח שזו התשובה שאקבל ממך לגבי התערבות גורם שלישי , מטעם החוק , אבל אני לא מסתפק בזה .
בשביל השקט האישי שלי ורצון לדעת את התשובה אני אפנה מיוזמתי לארגונים שציינתי ואבקש את תגובתם לגבי חוקיות הפרסום ה-USENET באופן כללי ועל החברות שגובהות כסף עבור שירותי הורדת תכנים באמצעות הטכנולוגיה זו כפי שמוצגות כאן , באופן מיוחד .
אני עושה זאת רק כדי לודא שהטכנולוגיה זו חוקית לפני שאתחיל להשתמש בה בעצמי .
ziv_r כתב:לא נראה לי שקראת את השרשור, תנסה לקרוא שוב ולהבין את מה שנרשם שם, במיוחד לגבי שיתוף תכנים גנובים.
אני לא רואה שום צורך לקרוא לאף גורם חיצוני מטעם האתר, ברורה לי עמדת החוק ואנחנו פועלים לפיו....
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

- תגובות: 1039
- קיבל תודות: 0
boloni, שני האירגונים שציינת אינם גורמים אובייקטיבים וככאלה התגובה שתקבל מהם די צפוייה.
אם אתה באמת מחפש תשובות אובייקטיביות לשאלות שלך נסה פרסומים של גורמים כמו ה-EFF.
http://www.eff.org
אם אתה באמת מחפש תשובות אובייקטיביות לשאלות שלך נסה פרסומים של גורמים כמו ה-EFF.
http://www.eff.org
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אגב, למי שתהה, השירות שמדבר עליו boloni נקרא VPS - Virtual Private Server, הדבקת המונח טרמינל קצת מטעה.
השימוש העיקרי כיום לשירות כזה הוא honeypot או sandbox.
כל ספק אינטרנט בארץ מספק שירותי VPS.
כל ספק אינטרנט בארץ מספק שירותי VPS.
תודה על התוספת זיו . זה נכון , זה השם הרשמי של השירות . בארץ משום מה תורגם המושג הזה ל"טרמינל" בשפה עממית .
ziv_r כתב:אגב, למי שתהה, השירות שמדבר עליו boloni נקרא VPS - Virtual Private Server, הדבקת המונח טרמינל קצת מטעה.
כל ספק אינטרנט בארץ מספק שירותי VPS....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
על VPS שמעתי בארץ, על TERMINAL מעולם לא.
boloni,
מכיוון שאתה מסרב להבין - אז זה מאוד פשוט. USENET שירות חוקי. כל ספקי האינטרנט הישראלים והעולמיים מספקים את השירות הזה (אם כי באיכות גרועה). גם מיקרוסופט מספקים את השירות הזה.
מתישים אותי הויכוחים איתך. כל אחד יבחר את השירותים שמתאימים לו. השירות שאתה מציע יקר בהרבה בפועל ממה שאתה טוען, מה גם ש-99% מהאוכלוסיה לא תעשה את זה (זה דורש סביבת לינוקס, קליינט לינוקס של BT, שליטה מרחוק, ועוד אין ספור שירותים מסובכים להחריד בכדי שזה יפעל). בנוסף, בכדי שזה יעבוד אתה צריך שה-VPS שלך יאחסן חומר לא חוקי. לא רק שזה מסובך להפליא, בעצם כל מי שעושה את זה מפעיל SEEDER או אתר שירות תכנים לכל דבר - מה שהוכרז בעבר כדבר בלתי חוקי בעליל (זה בדיוק כמו לשים תכנים על שרת WEB ולתת לאנשים להוריד אותם).
בקיצור, בסקאלה של חוקי ללא חוקי, זה 100% לא חוקי...
אני סוגר את השרשור ומזהיר אותך פעם אחרונה. אם לא ברור לך על מה אני מדבר, תשאל את hagi (כלומר, את עצמך).
boloni,
מכיוון שאתה מסרב להבין - אז זה מאוד פשוט. USENET שירות חוקי. כל ספקי האינטרנט הישראלים והעולמיים מספקים את השירות הזה (אם כי באיכות גרועה). גם מיקרוסופט מספקים את השירות הזה.
מתישים אותי הויכוחים איתך. כל אחד יבחר את השירותים שמתאימים לו. השירות שאתה מציע יקר בהרבה בפועל ממה שאתה טוען, מה גם ש-99% מהאוכלוסיה לא תעשה את זה (זה דורש סביבת לינוקס, קליינט לינוקס של BT, שליטה מרחוק, ועוד אין ספור שירותים מסובכים להחריד בכדי שזה יפעל). בנוסף, בכדי שזה יעבוד אתה צריך שה-VPS שלך יאחסן חומר לא חוקי. לא רק שזה מסובך להפליא, בעצם כל מי שעושה את זה מפעיל SEEDER או אתר שירות תכנים לכל דבר - מה שהוכרז בעבר כדבר בלתי חוקי בעליל (זה בדיוק כמו לשים תכנים על שרת WEB ולתת לאנשים להוריד אותם).
בקיצור, בסקאלה של חוקי ללא חוקי, זה 100% לא חוקי...
אני סוגר את השרשור ומזהיר אותך פעם אחרונה. אם לא ברור לך על מה אני מדבר, תשאל את hagi (כלומר, את עצמך).