בחירת מתח עבודה נכון למגבר 220 וולט או 240 וולט
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
+129/04/2025 14:04capten כתב: לפני כמה שנים שאלתי את השאלה הזאת את יצרן המגברים הסקוטי LINN. ענו לי שעדיף 240. המתח בארץ 230 וולט ולכן זה הצד הבטוח....
.Anything can be done, but it's only done if it's done
תודה על התשובה.......פניתי גם טלפונית לטכנאי מאוד ותיק מאוד ידוע ומוערך.....
והוא נתן את אותה התשובה המתח בישראל הוא סביב 230 וולט......לכן כדאי לכוון את המגבר על 240 וולט
בבדיקה הבוקר עם רב מודד קיבלתי מדידה של 228-231 וולט
והוא נתן את אותה התשובה המתח בישראל הוא סביב 230 וולט......לכן כדאי לכוון את המגבר על 240 וולט
בבדיקה הבוקר עם רב מודד קיבלתי מדידה של 228-231 וולט
שאלה מצויינת, ברשותך אחפור קצת יותר ממה שצריך
. על פניו המתח בארץ הוא 230וולט, אז אם תקבע את המתח על 240 כל המתחים הפנימיים אחרי השנאי יהיו מעט נמוכים מהנומינלי מה שיוריד מעט את ההספק המקסימלי של המגבר אך ימנע מתח מוגבר ועומס מוגבר על הרכיבים במגבר. אם תגדיר על 220 המצב יהיה הפוך המתח וההספק יהיו מעט גבוהים יותר עם אפשרות למתח ועומס גבוהים מהנומינאלי שהמגבר תוכנן אליו. אז תיאורטית עדיף לבחור ב240 לאבד מעט מההספק המקסימלי (במגבר סטנדרטי עם ספק לא מיוצב לדרגת המוצא זה סדר גודל של 15אחוז פחות מאשר אם תבחר ב220וולט), אך להימנע מכל עומס מוגבר על הרכיבים במגבר.
בפועל אגב, המתח של הרשת לא 230מדויק ויש לו מגבלות של מספר אחוזים כך שכל מוצר מסחרי יודע לעמוד בזה אם תוכנן נכון. מעבר לכך המתח משתנה כפונקציה של המיקום והעומס לאורך היום. אצלי לדוגמא המתח משתנה בין 234 בשיא לפחות מ220 בשעות העומס בקיץ, כך שההספק של המגבר תלוי בעונה ובשעה ממילא
. על פניו המתח בארץ הוא 230וולט, אז אם תקבע את המתח על 240 כל המתחים הפנימיים אחרי השנאי יהיו מעט נמוכים מהנומינלי מה שיוריד מעט את ההספק המקסימלי של המגבר אך ימנע מתח מוגבר ועומס מוגבר על הרכיבים במגבר. אם תגדיר על 220 המצב יהיה הפוך המתח וההספק יהיו מעט גבוהים יותר עם אפשרות למתח ועומס גבוהים מהנומינאלי שהמגבר תוכנן אליו. אז תיאורטית עדיף לבחור ב240 לאבד מעט מההספק המקסימלי (במגבר סטנדרטי עם ספק לא מיוצב לדרגת המוצא זה סדר גודל של 15אחוז פחות מאשר אם תבחר ב220וולט), אך להימנע מכל עומס מוגבר על הרכיבים במגבר.בפועל אגב, המתח של הרשת לא 230מדויק ויש לו מגבלות של מספר אחוזים כך שכל מוצר מסחרי יודע לעמוד בזה אם תוכנן נכון. מעבר לכך המתח משתנה כפונקציה של המיקום והעומס לאורך היום. אצלי לדוגמא המתח משתנה בין 234 בשיא לפחות מ220 בשעות העומס בקיץ, כך שההספק של המגבר תלוי בעונה ובשעה ממילא

הכל טוב ויפה..........נניח שאתה צודק
״המגבר גם כך לא עובד על 220-240V אלה מוריד את המתח למתח עבודה נמוך יותר ואז מיוצב ומסונן כך שההפרשים נעלמים לגמרי״
אם זה נכון למה היצרנים של המגברים-פאוורים-טורחים לייצר ולהתקין בהם שנאים שיש להם 4 מצבי וולט לפי בחירה
ולא רק 110 או 220 ה-cd שלי של פיוניר למשל יש לו רק 2 מצבי וולט 110.........ו-220 וולט
בכל מקרה אני את המגבר שלי כיוונתי ל-240 וולט....כאמור גם אחד מ-3 טכנאי הסטריאו הטוב ביותר בישראל המליץ לעשות ככה
״המגבר גם כך לא עובד על 220-240V אלה מוריד את המתח למתח עבודה נמוך יותר ואז מיוצב ומסונן כך שההפרשים נעלמים לגמרי״
אם זה נכון למה היצרנים של המגברים-פאוורים-טורחים לייצר ולהתקין בהם שנאים שיש להם 4 מצבי וולט לפי בחירה
ולא רק 110 או 220 ה-cd שלי של פיוניר למשל יש לו רק 2 מצבי וולט 110.........ו-220 וולט
בכל מקרה אני את המגבר שלי כיוונתי ל-240 וולט....כאמור גם אחד מ-3 טכנאי הסטריאו הטוב ביותר בישראל המליץ לעשות ככה
דרגות המוצא במגברי רמקולים בדר״כ לא עובדות מספק מיוצב אלא ספק מפולטר, כך שזה משפיע. מעבר לכך שגם במצב שבו יש מייצב, ההספק המיותר הולך לאיפשהו וזה מחמם רכיבים.
שטות (להגיד) מגבר עובד על מתח מיוצב? דרגות ההספק ממש לא מיוצבות וכיון הזרם רוגע (Bias) מכוון למתח עבודה מסוים שהוגדר ע"י היצרן. ואיזה הפרשים נעלמים לגמרי? הפרשים של מה? אתה מודע לזה ש 20 וולט AC (מ 220 ל 240) זה 9% הפרש זה "נעלם" בעינך?04/05/2025 10:10rm1 כתב: המגבר גם כך לא עובד על 220-240V אלה מוריד את המתח למתח עבודה נמוך יותר ואז מיוצב ומסונן כך שהאפרשים נעלמים לגמרה או כמעת לגמרה....
ההפרש הזה יכול להביא לאי יציבות של דרגות ההספק, Bias גבוה יביא לחימום גם שהמגבר מופעל בהספק נמוך מאד, יש רכיבים שהפרש ה 9% אחוז ידון אותם למוות (טרנזיסטורים,קבלים) ומי שמפעיל מגבר עם עומס של 4 אום כשמתח העבודה "צמח" ב 9% שיזמין תור במעבדת השרות הקרובה לביתו.
עדיף פה בישראל לכוון את בורר המתח רשת ל 240 וולט!
איזה נגן פיוניר הדלקת אותי05/05/2025 0:53dts2 כתב: הכל טוב ויפה..........נניח שאתה צודק
בכל מקרה אני את המגבר שלי כיוונתי ל-240 וולט....כאמור גם אחד מ-3 טכנאי הסטריאו הטוב ביותר בישראל המליץ לעשות ככה...
תסכים איתי שמתח העבודה במגבר ההספק לא עובד על 110 ולא על 220 או 240 הוא יותר בכיוון של 50v-60v15/06/2025 13:28motronix כתב: שטות (להגיד) מגבר עובד על מתח מיוצב? דרגות ההספק ממש לא מיוצבות וכיון הזרם רוגע (Bias) מכוון למתח עבודה מסוים שהוגדר ע"י היצרן. ואיזה הפרשים נעלמים לגמרי? הפרשים של מה? אתה מודע לזה ש 20 וולט AC (מ 220 ל 240) זה 9% הפרש זה "נעלם" בעינך?
ההפרש הזה יכול להביא לאי יציבות של דרגות ההספק, Bias גבוה יביא לחימום גם שהמגבר מופעל בהספק נמוך מאד, יש רכיבים שהפרש ה 9% אחוז ידון אותם למוות (טרנזיסטורים,קבלים) ומי שמפעיל מגבר עם עומס של 4 אום כשמתח העבודה "צמח" ב 9% שיזמין תור במעבדת השרות הקרובה לביתו.
עדיף פה בישראל לכוון את בורר המתח רשת ל 240 וולט!...
ואז אם הוא לא מיוצב ויורד למתח עבודה עם שנאי קלאסי ההפרש של 9% זה כבר 4.5-5.5v זה כבר הפרש זנייח שהרכיבים יכולים לאכול בלי מלח.
rm1 ממש לא מסכים איתך אבל אתה כנראה לא יצרן אז לא ברור לך כלכך על מה "הרעש" וזה גם בסדר שלא נסכים אחד עם השני 
ראשית כיום רוב המגברים הם מגברי DC שעובדים על מתח כפול (פלוס 0 מינוס) אז ה 5.5 הופך להיות 11 וולט (ה 9 אחוז נהיה 18). תכייל זרם רוגע על 50 וולט אוקי? תעלה את מתח הספק ל 55 וולט ותראה שהכיוון שביצעת לא רלוונטי ופה מתחיל הסיפור של חימום על "ריק" מה זה טוב?
בנוסף אם אתה מפעיל את המגבר עם עומס של 4 אום (או עם 2 זוגות שמביא אותך ל 4 או) הפרש המתח הזה בהחלט יגרום לנזק. שוב זה מאד ביצרן אם הוא דאג לשימוש ברכיבים עם מרווח ביטחון. לרוב המוצרים מגיעים למעבדה לתיקון כי כנראה שהמרווח הזה לא קיים או לא מספיק. יצרן שבונה מגבר ל 100 ווט לא ישים רכיבים ל 150 ווט (יש יצרנים שכן כמוני
) אבל בשורה התחתונה כמשתמש קצה למה ללכת על הקצה? למי שיש לו אפשרות לכוון ל 240 וולט הוא רק ירויח שנאי "קר" יותר, מייצבי ספק מתח נמוך מעט קרים יותר, דרגת הספק שלווה יותר, אמינות וכו'.

ראשית כיום רוב המגברים הם מגברי DC שעובדים על מתח כפול (פלוס 0 מינוס) אז ה 5.5 הופך להיות 11 וולט (ה 9 אחוז נהיה 18). תכייל זרם רוגע על 50 וולט אוקי? תעלה את מתח הספק ל 55 וולט ותראה שהכיוון שביצעת לא רלוונטי ופה מתחיל הסיפור של חימום על "ריק" מה זה טוב?
בנוסף אם אתה מפעיל את המגבר עם עומס של 4 אום (או עם 2 זוגות שמביא אותך ל 4 או) הפרש המתח הזה בהחלט יגרום לנזק. שוב זה מאד ביצרן אם הוא דאג לשימוש ברכיבים עם מרווח ביטחון. לרוב המוצרים מגיעים למעבדה לתיקון כי כנראה שהמרווח הזה לא קיים או לא מספיק. יצרן שבונה מגבר ל 100 ווט לא ישים רכיבים ל 150 ווט (יש יצרנים שכן כמוני
) אבל בשורה התחתונה כמשתמש קצה למה ללכת על הקצה? למי שיש לו אפשרות לכוון ל 240 וולט הוא רק ירויח שנאי "קר" יותר, מייצבי ספק מתח נמוך מעט קרים יותר, דרגת הספק שלווה יותר, אמינות וכו'.הפאוור המדהים שלי PIONEER M90 ELITE מכוון כמו שאתם רואים ל 240 וולט אומנם מתחמם משום מה הרבה שמתי לו מאוחר אתמול על הגב יש שיפור משמעותי אגב חברים חשמל מדוייק וכו'..שימו לב לסלקטור של אום כפתור בחירה של עכבה שזה משפיע רבות אני מאמין על חום המגבר על מנת לכוון על 8 אום האם להוריד למטה כמו שעשיתי או למעלה ???
מגבר פגזזזז! אם תעלה את המפסק למעלה למצב A המגבר פחות יתחמם. למה? זה בדיוק הענין שאנחנו פה מדברים עליו. במצב A המתח עבודה של הדרגות הסופיות הוא 2X67V במצב B המתח עולה ל 2X82V . בלי קשר המגבר הזה יהיה חם. אבל תנסה להעביר אותו ל A (נזק לא תעשה) ההספק שלו ב 8 אום יהיה נמוך יותר במקום 2X200 ווט יהיה לך 2X140 ווט
אחי קודם כל תודה רבה על המחמאה18/06/2025 1:39motronix כתב: מגבר פגזזזז! אם תעלה את המפסק למעלה למצב A המגבר פחות יתחמם. למה? זה בדיוק הענין שאנחנו פה מדברים עליו. במצב A המתח עבודה של הדרגות הסופיות הוא 2X67V במצב B המתח עולה ל 2X82V . בלי קשר המגבר הזה יהיה חם. אבל תנסה להעביר אותו ל A (נזק לא תעשה) ההספק שלו ב 8 אום יהיה נמוך יותר במקום 2X200 ווט יהיה לך 2X140 ווט...
הפוך גוטה הפוך
שוב אני מסביר לך במצב של 4 אום מתח העבודה של המגבר (בפנים לדרגות הספק) נמוך יותר. כאשר העומס ביציאה גבוה יותר (8 אום זה יותר מ 4 אום נכון?) לרמקולים 8 אום צריך מתח גבוה יותר לפעולה ולקבלת הספק של 200 ווט לרמקולים 4 אום צריך מתח נמוך יותר. ועדין מקבלים את ה 200 ווט ב 4 אום.
ההספק הגבוה יהיה כשהמפסק במצב של 8 אום ההספק הנמוך יותר (ב 8 אום) יהיה כשהמפסק ב 4 אום!
תראה איך זה בסכמה
שוב אני מסביר לך במצב של 4 אום מתח העבודה של המגבר (בפנים לדרגות הספק) נמוך יותר. כאשר העומס ביציאה גבוה יותר (8 אום זה יותר מ 4 אום נכון?) לרמקולים 8 אום צריך מתח גבוה יותר לפעולה ולקבלת הספק של 200 ווט לרמקולים 4 אום צריך מתח נמוך יותר. ועדין מקבלים את ה 200 ווט ב 4 אום.ההספק הגבוה יהיה כשהמפסק במצב של 8 אום ההספק הנמוך יותר (ב 8 אום) יהיה כשהמפסק ב 4 אום!
תראה איך זה בסכמה
צודק לגמרי אח אכן לגבי הרמקולים הם קליפש RF 3 מאוד נצילים וגם 8 אום בטוח כך שאני מקווה שכיוונתי נכון ..18/06/2025 16:04dts2 כתב: הכל תלוי איזה רמקולים יש ל וכמה אום הם
בשום מצב לא להעביר את הבורר אום בזמן שהמגבר דלוק/פועל...
רמקול 4 אום מן הסתם דורש הרבה זרם פי שתיים מרמקול 8 אום נכון עד כאן ???
אם כך כאשר מכוון ל 4 אום מפסק המגבר מוציא הרבה יותר זרם לרמקולים ב 1 w למרחק מטר אחד ..הוא נכנס להגנה ב4 אום ואילו ב 8 אום הרמקול לא דורש זרם גבוה וכך הוא לא מתחמם המגבר
אם כך כאשר מכוון ל 4 אום מפסק המגבר מוציא הרבה יותר זרם לרמקולים ב 1 w למרחק מטר אחד ..הוא נכנס להגנה ב4 אום ואילו ב 8 אום הרמקול לא דורש זרם גבוה וכך הוא לא מתחמם המגבר
ADICT אתה עושה מישמש מהכל. הבעיה שלך שהמגבר מתחמם נכון? עזוב עכשיו את הרמקולים אוקי? אני מסביר לך שהמגבר יעבוד יותר "רגוע" במצב של מפסק 4 אום. אני מבין שלא אתה טכנאי וגם לא המגיב dts2 (זה לא מהתנשאות מה שאני כותב) אני מסביר לך טכנית מה קורה פה אוקי? המגבר יעבור למצב עבודה "רגוע" יותר כשהמפסק ב 4 אום כי מתח העבודה שלו (לדרגות ההספק) יורד. עכשיו תעשה מה שאתה חושב זה בסדר המגבר שלך לא יתפוצץ לך אם תשאיר אותו במצב מפסק של 8 אום.