ממיר אופטי 2.5Gb

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
NoName1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי
לאחרונה החלפתי את הראוטר שלי מראוטר של בזק לראוטר TP-Link Archer BE550 Wifi 7, וקניתי מהחנות של בזק את הממיר האופטי החדש שלהם (GO Fiber) שאמור לתמוך עד 10 ג'יגה. אבל אחרי שניסיתי במשך יומיים ונתתי להם את המספר הסיריאל אולי ארבע פעמים, התקשרתי לבזק לבדוק אם הבעיה מהם, ואחר כך גם התקשרתי לפנדה כדי לברר אם יש תקלה בראוטר עצמו, ועדיין אותה הבעיה. הממיר מקבל הפייבר אבל הראוטר עצמו לא מקבל ממנו אינטרנט.
בקיצור, חזרתי לחנות של בזק והחלפתי את הממיר האופטי בחזרה לממיר הישן TP-Link MC220L שמקבל עד 1000 בלבד, וזה עבד על הפעם הראשונה וקיבלתי אינטרנט בלי בעיות. החבילה שלי היא 2500/250, והשאלה שלי היא אם יש למישהו פתרון לזה? אני לא רוצה לרדת למהירות של 1000 וכל הרעיון בלקנות את הראוטר החדש היה לשפר את הביצועים כמה שאפשר אם יש למישהו המלצה לממיר אופטי שעובד טוב במהירות של 2500/250 עם בזק ועם הראוטר הזה אשמח לשמוע.

whatevernevermind
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 129
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #2 

ה"מתאם סיב" של GoFiber שנמכר בבזקסטור ותומך במהירות 10G הוא דגם GF10C שעובד אך ורק בטכנולוגיית XGSPON. האם קיבלת אור ירוק קבוע (לא מהבהב) בנורית ה-Optical? אם כן, סימן שהיית מסונכרן מול התשתית, ואחרי הגדרת חייגן עם שם משתמש וסיסמה זה היה אמור לעבוד לך, אבל לא בטוח שזה היה נשאר עובד.

הסיבה לכל זה - מסתבר שבארץ XGSPON משמש רק למהירויות הורדה 5gbps ומעלה. מהירויות 2.5gbps ממומשות בספקיות בטכנולוגיה ישנה יותר (GPON) שאינה תואמת ל-XGSPON. לכן, אם לא שדרגת את החבילה ל-5gbps ונשארת על 2.5gbps, אז אתה צריך "מתאם סיב" בטכנולוגיה הנכונה לחבילה שלך. לדוגמה דגם GF25C של GoFiber שנמכר באופן פרטי כיום ולא קיים בבזקסטור.

יש לך עוד אפשרויות:
  • תיקח את ה-SFP שקנית בבזקסטור ותכניס אותו לממיר מדיה SFP-נחושת שתומך במהירות 2.5gbps - במקום שתכניס אותו ל-MC220L שיודע להוציא בנחושת רק עד 1gbps. אפשרויות רבות לממירי מדיה מופיעות בשרשור הארוך "בזק 2.5 ג'יגה עם ציוד פרטי" כאן בפורום - יש אופציות שממירות SFP ל-SFP אחר ואז צריך גם לרכוש SFP עם חיבור נחושת שתומך ב-2.5gbps, או להזמין ישר ממיר מדיה שמקבל SFP ומוציא נחושת במהירות 2.5 - קיימים כאלה מוצרים בשוק לפחות שנתיים, בעלויות משתנות ע"פ הדגם והאיכות.
  • תשאיל מהספקית מתאם סיב כזה (בעלות חודשית או בחינם, תלוי בספקית שלך), למשל Nokia G-010G-T (תומך 2.5 ג'יגה). הוא מקביל ל-GF25C, מקבל ישירות את הסיב ומוציא נחושת עד 2.5 ג'יגה, ללא צורך ב-SFP נוסף.
  • תחזור ל-GF10C אבל תתעקש מול הספקית להעביר אותך ל-XGSPON למרות שהחבילה שלך היא רק 2.5gbps. הם לא אמורים להסכים, מצב כזה נחשב אצלם תקול, אבל אולי זה יצליח. אין להם הרבה נסיון עם XGSPON וכל טכנאי/איש תמיכה אומר דברים אחרים - אצלי הם חיברו בטעות XGSPON עם מהירות 1000/100 למשך זמן מסויים...

NoName1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

26/04/2025 11:48  
whatevernevermind כתב:
ה"מתאם סיב" של GoFiber שנמכר בבזקסטור ותומך במהירות 10G הוא דגם GF10C שעובד אך ורק בטכנולוגיית XGSPON. האם קיבלת אור ירוק קבוע (לא מהבהב) בנורית ה-Optical? אם כן, סימן שהיית מסונכרן מול התשתית, ואחרי הגדרת חייגן עם שם משתמש וסיסמה זה היה אמור לעבוד לך, אבל לא בטוח שזה היה נשאר עובד.

הסיבה לכל זה - מסתבר שבארץ XGSPON משמש רק למהירויות הורדה 5gbps ומעלה. מהירויות 2.5gbps ממומשות בספקיות בטכנולוגיה ישנה יותר (GPON) שאינה תואמת ל-XGSPON. לכן, אם לא שדרגת את החבילה ל-5gbps ונשארת על 2.5gbps, אז אתה צריך "מתאם סיב" בטכנולוגיה הנכונה לחבילה שלך. לדוגמה דגם GF25C של GoFiber שנמכר באופן פרטי כיום ולא קיים בבזקסטור.

יש לך עוד אפשרויות:
  • תיקח את ה-SFP שקנית בבזקסטור ותכניס אותו לממיר מדיה SFP-נחושת שתומך במהירות 2.5gbps - במקום שתכניס אותו ל-MC220L שיודע להוציא בנחושת רק עד 1gbps. אפשרויות רבות לממירי מדיה מופיעות בשרשור הארוך "בזק 2.5 ג'יגה עם ציוד פרטי" כאן בפורום - יש אופציות שממירות SFP ל-SFP אחר ואז צריך גם לרכוש SFP עם חיבור נחושת שתומך ב-2.5gbps, או להזמין ישר ממיר מדיה שמקבל SFP ומוציא נחושת במהירות 2.5 - קיימים כאלה מוצרים בשוק לפחות שנתיים, בעלויות משתנות ע"פ הדגם והאיכות.
  • תשאיל מהספקית מתאם סיב כזה (בעלות חודשית או בחינם, תלוי בספקית שלך), למשל Nokia G-010G-T (תומך 2.5 ג'יגה). הוא מקביל ל-GF25C, מקבל ישירות את הסיב ומוציא נחושת עד 2.5 ג'יגה, ללא צורך ב-SFP נוסף.
  • תחזור ל-GF10C אבל תתעקש מול הספקית להעביר אותך ל-XGSPON למרות שהחבילה שלך היא רק 2.5gbps. הם לא אמורים להסכים, מצב כזה נחשב אצלם תקול, אבל אולי זה יצליח. אין להם הרבה נסיון עם XGSPON וכל טכנאי/איש תמיכה אומר דברים אחרים - אצלי הם חיברו בטעות XGSPON עם מהירות 1000/100 למשך זמן מסויים...
...
זאת מה שעשיתי היום, קניתי GoFiber GF25C ואנסה אותו כשיגיע אלי, והחלפתי את GF10C הישן רק כדי שיהיה לי אינטרנט, ונציג בזק בחנות אמר לי שGF10C עובד ושהוא עבד עם מישהו שקנה ראוטר Asus ROG Rapture GT-BE98 שמחירו כיום 3500 ש״ח והוא אמר שהיה לו אותה חבילה 2500/250, למרות שאתה אומר שהיא לא תעבוד אם המהירות לא גבוהה כמו 5 ומעלה או שהוא אולי לא יודע מה הוא אומר, ואני לא מתכנן כרגע לשדרג את החבילה למרות שההפרש בין החבילה שלי ל-5 הוא רק 40 ש״ח, אבל המטרה משדרוג החבילה היתה רק להוריד את ה-ping במשחקים כי בישראל כל שרתי המשחקים כמו Valorant רחוקים מאיתנו כמו פרנקפורט היה לי ping במהירות 2500 של 55 וכשחזרתי ל1000 עם ראוטר חדש הוא עלה ל-65–72 אחרת אינטרנט 1000 מספיק לבית כיום ולא יותר מזה וקניתי ראוטר כדי ליהנות ממהירות של 2.5 גיגה בביצועים הטובים ביותר וראוטר שלא תומך במהירות גבוהה יותר לכן אין טעם לשדרג את החבילה ל5.

יש כמה אתרים שמכבדים את עצמם שאומרים לך:
"*המוצר לא מתאים לתשתית של 2.5G, המוצר מתאים לתשתית של 5 גיגה ומעלה (XGS PON)"
ראיתי את זה באחד האתרים שבו הוא אומר שזה לא יעבוד, ולא הבנתי עד שקראתי את מה שכתבת למעלה. חוץ מזה, כל מה שהם רוצים זה רק למכור לך ושתחזור להחלפה כדי לקנות מהם.

תודה על התשובה.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1309
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #4 

הפינג משתנה כי אתה מקבל אייפי אחר, יש סוג כתובות בבזק עם ניתוב יותר טוב לאירופה. פשוט היית צריך לאתחל את החיבור כדי לקבל אייפי אחר.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

NoName1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

26/04/2025 23:40  
Jabberwock כתב:
הפינג משתנה כי אתה מקבל אייפי אחר, יש סוג כתובות בבזק עם ניתוב יותר טוב לאירופה. פשוט היית צריך לאתחל את החיבור כדי לקבל אייפי אחר.
...
זה יהיה טוב, אבל אם חסמו את כתובת IP שלי באחד המשחקים או באתר האינטרנט וביצעתי הפעלה מחדש של הנתב תישאר לי אותה כתובת IP, וכך לא תוכל לעקוף זאת אלא באמצעות VPN

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #6 

ואיך שדרוג המהירות פותר את זה?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”