האם CEC ו Arc לרסיבר יעבדו עם Hdmi Splitter

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
yaronkle פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5344
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #1 

יש לי סטרימר Homatics המחובר לרסיבר SR5013 המחובר ל C9. מדי פעם בזמן צפייה בתוכן 4K DV הטלוויזיה מקבלת מסך שחור לכמה שניות.

החשד הראשון הוא הכבלים. החלפתי ל Ultra ו High Speed. עדיין אותה בעיה.

אני מתחיל לחשוד ברסיבר שאינו תומך ב Hdmi 2.1.

במידה ואני רוכש 8K Hdmi splitter לרסיבר וטלוויזיה, האם CEC יעבוד כרגיל בין הטלוויזיה לרסיבר לווליום ובין הטלוויזיה לסטרימר לשליטה ב סטרימר?
האם Arc בין הטלוויזיה לרסיבר יעבוד?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78766
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #2 

ספליטר לרוב לא יעביר כשורה את המידע. ממתג כן, אבל הוא לא יעבור אוטומטית.

בעיית המסך השחור היא מחלה קבועה של hdmi. זה 99% מהמקרים או כבל (יש כל כך הרבה כבלים שלא עומדים בקצבים הגבוהים של hdmi כי התקן פשוט קיצוני בטירוף בקצבי הנתונים שלו) או אדמות.

נאבקתי בדבר הזה שנים. זה פשוט היה בלתי נסבל - מספיק שאני משנה משהו בשרשרת (זה יכול להיות אפילו עוד מכשיר שמחובר לרסיבר אבל לרוב לא פעיל) והבעיה היתה מחמירה.

בסוף הגעתי למסקנה שהבעיה אצלי היתה חד משמעית בעיית תיאום אדמות. הפרדה אופטית עם כבלי hdmi אופטיים (שהעלות שלהם כל הזמן יורדת) פתר לי את זה פרמנטטית אחרי שנים של סבל ומרדף אחרי פתרונות עקומים. כתבתי על זה גם מאמר (חפש ruipro) כבר תקופה ארוכה אני חי ללא מסכים שחורים. יש לי מקרן אז כשיש מסך שחור זה חצי דקה לפחות כשהמקרן עובר למצב הסטטי שלו ומחליף לפילטר ה REC709 (כי רוב התוכן במקרן הוא DCI-P3). זוועה.

yaronkle פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

לצערי כבל אופי לא פתר את הבעיה.

נתקלתי בפוסט הזה עם בעיה דומה ורסיבר מרנץ. מה שפתר זה מתאם HDMI עם כניסת 5V
https://www.avsforum.com/posts/62827380/

אנסה להזמין כזה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78766
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #4 

לרוב הכבלים האופטיים יש אופציה כזו

yaronkle פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

מחברים את המתח לצד עם הטלוויזיה נכון?

testtest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #6 

26/04/2025 10:06  
oferlaor כתב:
ספליטר לרוב לא יעביר כשורה את המידע. ממתג כן, אבל הוא לא יעבור אוטומטית.

בעיית המסך השחור היא מחלה קבועה של hdmi. זה 99% מהמקרים או כבל (יש כל כך הרבה כבלים שלא עומדים בקצבים הגבוהים של hdmi כי התקן פשוט קיצוני בטירוף בקצבי הנתונים שלו) או אדמות.

נאבקתי בדבר הזה שנים. זה פשוט היה בלתי נסבל - מספיק שאני משנה משהו בשרשרת (זה יכול להיות אפילו עוד מכשיר שמחובר לרסיבר אבל לרוב לא פעיל) והבעיה היתה מחמירה.

בסוף הגעתי למסקנה שהבעיה אצלי היתה חד משמעית בעיית תיאום אדמות. הפרדה אופטית עם כבלי hdmi אופטיים (שהעלות שלהם כל הזמן יורדת) פתר לי את זה פרמנטטית אחרי שנים של סבל ומרדף אחרי פתרונות עקומים. כתבתי על זה גם מאמר (חפש ruipro) כבר תקופה ארוכה אני חי ללא מסכים שחורים. יש לי מקרן אז כשיש מסך שחור זה חצי דקה לפחות כשהמקרן עובר למצב הסטטי שלו ומחליף לפילטר ה REC709 (כי רוב התוכן במקרן הוא DCI-P3). זוועה.
...
אשמח לשאול שאלה כדי להבין משהו:

יש לי תופעה שאולי בכלל לא מוגדרת כבעיה, אבל בכל זאת חשוב לי לוודא.

כשאני מתחיל לנגן סרט (או כל תוכן וידאו), יש לי מסך שחור שנמשך כשנייה לכל היותר ממש בתחילת הניגון של התוכן– ואז הכל מסתדר והוידאו רץ חלק ויציב, בלי ניתוקים או תקיעות במהלך השידור.

התופעה הזו מתרחשת רק בתחילת הניגון, ונראית כאילו מתבצעת איזושהי “התאמה” קצרה בין המכשירים.

האם זה נחשב תקין? או שזו אינדיקציה לבעיה כלשהי (כמו Handshake איטי או בעיית HDMI)?

תודה מראש!

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #7 

03/06/2025 9:41  
testtest כתב:
אשמח לשאול שאלה כדי להבין משהו:

יש לי תופעה שאולי בכלל לא מוגדרת כבעיה, אבל בכל זאת חשוב לי לוודא.

כשאני מתחיל לנגן סרט (או כל תוכן וידאו), יש לי מסך שחור שנמשך כשנייה לכל היותר ממש בתחילת הניגון של התוכן– ואז הכל מסתדר והוידאו רץ חלק ויציב, בלי ניתוקים או תקיעות במהלך השידור.

התופעה הזו מתרחשת רק בתחילת הניגון, ונראית כאילו מתבצעת איזושהי “התאמה” קצרה בין המכשירים.

האם זה נחשב תקין? או שזו אינדיקציה לבעיה כלשהי (כמו Handshake איטי או בעיית HDMI)?

תודה מראש!
...
כן, לרוב זה המעבר בין HDR למצב רגיל נניח, ובהחלט קשור ל HANDSHAKE.
שנייה זה טוב.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”