האם CEC ו Arc לרסיבר יעבדו עם Hdmi Splitter
-
yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
יש לי סטרימר Homatics המחובר לרסיבר SR5013 המחובר ל C9. מדי פעם בזמן צפייה בתוכן 4K DV הטלוויזיה מקבלת מסך שחור לכמה שניות.
החשד הראשון הוא הכבלים. החלפתי ל Ultra ו High Speed. עדיין אותה בעיה.
אני מתחיל לחשוד ברסיבר שאינו תומך ב Hdmi 2.1.
במידה ואני רוכש 8K Hdmi splitter לרסיבר וטלוויזיה, האם CEC יעבוד כרגיל בין הטלוויזיה לרסיבר לווליום ובין הטלוויזיה לסטרימר לשליטה ב סטרימר?
האם Arc בין הטלוויזיה לרסיבר יעבוד?
החשד הראשון הוא הכבלים. החלפתי ל Ultra ו High Speed. עדיין אותה בעיה.
אני מתחיל לחשוד ברסיבר שאינו תומך ב Hdmi 2.1.
במידה ואני רוכש 8K Hdmi splitter לרסיבר וטלוויזיה, האם CEC יעבוד כרגיל בין הטלוויזיה לרסיבר לווליום ובין הטלוויזיה לסטרימר לשליטה ב סטרימר?
האם Arc בין הטלוויזיה לרסיבר יעבוד?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78766
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
ספליטר לרוב לא יעביר כשורה את המידע. ממתג כן, אבל הוא לא יעבור אוטומטית.
בעיית המסך השחור היא מחלה קבועה של hdmi. זה 99% מהמקרים או כבל (יש כל כך הרבה כבלים שלא עומדים בקצבים הגבוהים של hdmi כי התקן פשוט קיצוני בטירוף בקצבי הנתונים שלו) או אדמות.
נאבקתי בדבר הזה שנים. זה פשוט היה בלתי נסבל - מספיק שאני משנה משהו בשרשרת (זה יכול להיות אפילו עוד מכשיר שמחובר לרסיבר אבל לרוב לא פעיל) והבעיה היתה מחמירה.
בסוף הגעתי למסקנה שהבעיה אצלי היתה חד משמעית בעיית תיאום אדמות. הפרדה אופטית עם כבלי hdmi אופטיים (שהעלות שלהם כל הזמן יורדת) פתר לי את זה פרמנטטית אחרי שנים של סבל ומרדף אחרי פתרונות עקומים. כתבתי על זה גם מאמר (חפש ruipro) כבר תקופה ארוכה אני חי ללא מסכים שחורים. יש לי מקרן אז כשיש מסך שחור זה חצי דקה לפחות כשהמקרן עובר למצב הסטטי שלו ומחליף לפילטר ה REC709 (כי רוב התוכן במקרן הוא DCI-P3). זוועה.
בעיית המסך השחור היא מחלה קבועה של hdmi. זה 99% מהמקרים או כבל (יש כל כך הרבה כבלים שלא עומדים בקצבים הגבוהים של hdmi כי התקן פשוט קיצוני בטירוף בקצבי הנתונים שלו) או אדמות.
נאבקתי בדבר הזה שנים. זה פשוט היה בלתי נסבל - מספיק שאני משנה משהו בשרשרת (זה יכול להיות אפילו עוד מכשיר שמחובר לרסיבר אבל לרוב לא פעיל) והבעיה היתה מחמירה.
בסוף הגעתי למסקנה שהבעיה אצלי היתה חד משמעית בעיית תיאום אדמות. הפרדה אופטית עם כבלי hdmi אופטיים (שהעלות שלהם כל הזמן יורדת) פתר לי את זה פרמנטטית אחרי שנים של סבל ומרדף אחרי פתרונות עקומים. כתבתי על זה גם מאמר (חפש ruipro) כבר תקופה ארוכה אני חי ללא מסכים שחורים. יש לי מקרן אז כשיש מסך שחור זה חצי דקה לפחות כשהמקרן עובר למצב הסטטי שלו ומחליף לפילטר ה REC709 (כי רוב התוכן במקרן הוא DCI-P3). זוועה.
-
yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
לצערי כבל אופי לא פתר את הבעיה.
נתקלתי בפוסט הזה עם בעיה דומה ורסיבר מרנץ. מה שפתר זה מתאם HDMI עם כניסת 5V
https://www.avsforum.com/posts/62827380/
אנסה להזמין כזה.
נתקלתי בפוסט הזה עם בעיה דומה ורסיבר מרנץ. מה שפתר זה מתאם HDMI עם כניסת 5V
https://www.avsforum.com/posts/62827380/
אנסה להזמין כזה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78766
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
אשמח לשאול שאלה כדי להבין משהו:26/04/2025 10:06oferlaor כתב: ספליטר לרוב לא יעביר כשורה את המידע. ממתג כן, אבל הוא לא יעבור אוטומטית.
בסוף הגעתי למסקנה שהבעיה אצלי היתה חד משמעית בעיית תיאום אדמות. הפרדה אופטית עם כבלי hdmi אופטיים (שהעלות שלהם כל הזמן יורדת) פתר לי את זה פרמנטטית אחרי שנים של סבל ומרדף אחרי פתרונות עקומים. כתבתי על זה גם מאמר (חפש ruipro) כבר תקופה ארוכה אני חי ללא מסכים שחורים. יש לי מקרן אז כשיש מסך שחור זה חצי דקה לפחות כשהמקרן עובר למצב הסטטי שלו ומחליף לפילטר ה REC709 (כי רוב התוכן במקרן הוא DCI-P3). זוועה....
יש לי תופעה שאולי בכלל לא מוגדרת כבעיה, אבל בכל זאת חשוב לי לוודא.
כשאני מתחיל לנגן סרט (או כל תוכן וידאו), יש לי מסך שחור שנמשך כשנייה לכל היותר ממש בתחילת הניגון של התוכן– ואז הכל מסתדר והוידאו רץ חלק ויציב, בלי ניתוקים או תקיעות במהלך השידור.
התופעה הזו מתרחשת רק בתחילת הניגון, ונראית כאילו מתבצעת איזושהי “התאמה” קצרה בין המכשירים.
האם זה נחשב תקין? או שזו אינדיקציה לבעיה כלשהי (כמו Handshake איטי או בעיית HDMI)?
תודה מראש!
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
כן, לרוב זה המעבר בין HDR למצב רגיל נניח, ובהחלט קשור ל HANDSHAKE.03/06/2025 9:41testtest כתב: אשמח לשאול שאלה כדי להבין משהו:
יש לי תופעה שאולי בכלל לא מוגדרת כבעיה, אבל בכל זאת חשוב לי לוודא.
כשאני מתחיל לנגן סרט (או כל תוכן וידאו), יש לי מסך שחור שנמשך כשנייה לכל היותר ממש בתחילת הניגון של התוכן– ואז הכל מסתדר והוידאו רץ חלק ויציב, בלי ניתוקים או תקיעות במהלך השידור.
התופעה הזו מתרחשת רק בתחילת הניגון, ונראית כאילו מתבצעת איזושהי “התאמה” קצרה בין המכשירים.
האם זה נחשב תקין? או שזו אינדיקציה לבעיה כלשהי (כמו Handshake איטי או בעיית HDMI)?
תודה מראש!...
שנייה זה טוב.