מחשב מיקרו - צריכת חשמל

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.
הצבתי בסלון שלי מחשב מיקרו של DELL מבוסס מעבד I5 6500T (35W) עם 16GB DDR3L, כונן SATA SSD ודיסק מכאני חיצוני מחובר ב USB 3.0
אין לי את הספק המקורי שלו שהוא בהספק של 65W, חיברתי לו ספק כח של 120W בערך, לא שיש לזה משמעות.
המחשב משמש כשרת מוזיקה בלבד, מדי פעם לגלישה באינטרנט (כשאין לי כח להדליק את המחשב הרגיל שליידו), כך שרוב הזמן הוא במצב מנוחה - IDLE.
לאיזו צריכת הספק אני אמור לצפות ממנו? הוא ידלוק 24/7, בעיקר בגלל שהוא יהווה שרת מוזיקה (Logitech/Lyrion Media Server).
הוא מחליף מיני PC סיני נחמד אך עם מעבד בעל צריכת הספק של 6W, שבטוח בעל צריכת הספק כוללת נמוכה יותר בהרבה, אך האם יש הבדל משמעותי ביניהם?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

המעבדים האלה בד"כ צורכים כ-5W ב-IDLE.
הדיסק המכאני, תלוי מאד בדיסק. אם זה 3.5" אז תוסיף עוד 5-7W, אם זה דיסק 2.5" אז עוד 2-3W.
כונן ה-SSD לא צורך הרבה, עוד 1-2W ב-IDLE.
תוסיף לזה עוד כמה עניינים מסביב + צריכה של ספק הכוח עצמו עקב יעילות נמוכה מ-100%.
הייתי אומר שעד כ-20-25W בסה"כ בערך.

CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #3 

הדיסק המכאני הוא 2.5" במהירות 5400 סל"ד, גם הוא לרוב במצב מנוחה ועובד רק שיש צריכה של תוכן ממנו.
מעבר לזה אני שם לב שהמאוורר של המעבד עובד כל הזמן, הוא לא מפסיק, הוא אמנם לא רועש, אך אם מקרבים את האוזן, אז ניתן לשמוע אותו.

לפי חומר שקראתי, ניתן אפילו להתקין במחשב הזה מעבד חזק יותר i7 6700 (לא שזה מומלץ) והוא יעבוד, אך המאורר יעבוד בסל"ד גבוה והמעבד די יתחמם בגלל קירור לא מספק.
לא שאני מתכוון לעשות את זה, אבל זה אפשרי ויש כמה אנשים שעשו את זה ומרוצים מהתוצאה.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4935
נתן תודות: 513 פעמים
קיבל תודות: 688 פעמים

שליחה #4 

סדר גודל של 120 שקל לשנה (בחישוב של 25W משוקלל).
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”