התלבטות הוספת טלויזיה 85 אינץ טופ (דגמים חדשים)

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
שלח תגובה
dudis פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1779
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

שליחה #1 

אני בקרוב עובר דירה ואצטרך טלויזיה לסלון 85 אינץ 4K אני יכול להמתין שהדגמים החדשים יצאו,
יש לי היום 75 אינץ סמסונג Q90R שכבר בת 5 ותעבור לחדר של הילד , אין לי דברים רעים להגיד עליה מלבד הבלומינג של התרגום שנפתר בחלקו במשך הזמן,

אני מחכה שיצאו סדרות הטופ באולד/QLED לשנת 2025
LG G5/C5 , SAMSUNG Q95F/QN90F (יודע שרמת איכות שונה) וסוני שאין חידוש בגדלים האלה אולי BRAVIA 9 דור של 2024 (מפריע שיש 2 פורטים לחיבור 120 HZ בלבד)
TCL עדיין לא סגור עניין העיבוד תמונה /סין קצת מקשה עליי
8K יקר מדיי

יש לי בעיה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה , מצד אחד אני מחפש את הטופ שידוע שזה אולד , אבל לא מצליח לצאת מהתפיסה שלטויזיה ברמות האלה שההשקעה הכספית אדירה עבורי תחזיק במקסימום 5 שנים במקרה הטוב לפני צריבה ,מצד שני מיני לד מתקרבים יותר לאולד ללא בעיית הצריבה ( אין לי זמן לחכות למיני RGB שיתחיל לצאת שנה הבאה)

כמו כן רוצה לקנות מקרן קול שיתאים לטלויזיה כמו HWQ990F במידה וארכוש סמסונג ,

מה עושים ? מה אתם ממליצים ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46321
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #2 

תעלה את הדיון כשזה יהיה רלוונטי, כי אתה אומר שאין לך בעיה לחכות.

dudis פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

20/04/2025 9:13  
ziv_r כתב:
תעלה את הדיון כשזה יהיה רלוונטי, כי אתה אומר שאין לך בעיה לחכות.
...
לחכות שיצאו בארץ , בחו"ל כבר יצאו

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

אני לא יודע למה אתה חושב שמסך OLED יספיק לך ל-5 שנים.
אם אתה ממש מודאג מצריבות, אפשר לעשות מספר התאמות פשוטות, כמו הפעלת שומר מסך למשל כדי להקטין את הסיכוי למינימום.
צריך לזכור שמסכי OLED מגיעים בגודל של "83 מקסימום (יש גם "97, אבל פחות רלוונטי לדיון הנ"ל), לא "85.
וגם אם אתה לוקח G5, מדובר בפאנל RGB החדש של LG שאמור להיות טוב יותר ממה שיש לחברה היום בשוק מבחינת עמידות.

קניתי בשנה שעברה את ה-Q990D ואני מבסוט ממנו מאד, למעט כמה nitpicks שקצת מציקים לי. למשל, אם מכבים את המיקרופון המובנה, אז יש אור אדום שדלוק קבוע בחזית המכשיר. (שמתי איזולירבנד שחור עליו) ובהתקנה הראשונית חייבים להתקין את האפליקציה של סמסונג, ליצור חשבון ולרשום את הסאונדבר, אחרת אי אפשר להשתמש באפליקציה לביצוע ההתקנה\הגדרה ראשונות. ולעשות את זה דרך השלט והמסך הפיצי לא שווה את המאמץ.
אבל מבחינת איכות הסאונד שהוא מפיק, הרמה, למיטב ידיעתי הלא מקצועית, ממש ממש טובה.
שדרוג מאד משמעותי מהסט הישן שלי, ה-SK10Y של LG.

dudis פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

תודה על התשובה , לגבי אולד , כן לא חסרים כאן כתבות בפורום על צריבה ושמדובר במסך יקר זה כאב רציני ללב ,
אתה משתמש עם הQ990 על טלויזיה של סמסונג או דגם אחר (זה שהחליפו סאב נראה לי גם שיפור)?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #6 

אני מבין שלא חסרות תגובות. יש לי שני OLEDים, אחד B7 עם המון שעות עבודה (מעל 15,000) ו-C1 עם בערך 4,500 כרגע.
ב-C1 הייתה תקלה בפאנל והוא הוחלף באחריות לפני כשנתיים. ה-B7 עדיין עובדת בלי שום בעיה, בערך 10 שעות ביום.

למען האמת לא עקבתי אחרי השינויים שעשו ב-Q990F. שלושת הדגמים הקודמים היו מאד מאד קרובים מבחינת ביצועים.
דגם B דרש כיוונים, אבל C ו-D ממש טובים ישר מהקופסה. השינויים בחומרה ביניהם היו מינוריים למיטב הבנתי.
אני רואה שב-F הם עדכנו את הסאב, אני לא יודע אם זה יביא לשינוי דרסטי באיכות המערכת באופן כללי, כי כבר היום מדובר במערכת ממש טובה.
בזמנו לקחתי את ה-D ולא C בעיקר בגלל שסמסונג הוסיפו תמיכה ב-HDMI 2.1 בדגם הזה.

את ה-Q990D חיברתי ל-C1 ויש גם סטרימר שמפעיל את הכל עם CEC. זה גם עובד יותר טוב מהשילוב הקודם מהבחינה הזו.
CEC זו בכלל חיה מוזרה, הכל עבד טוב עם אותו סאונדבאר וה-B7, אבל אחרי השדרוג ל-C1 כנראה שמשהו שם השתנה והיו כל מני תופעות מעניינות.
אבל עם הסמסונג CEC מתפקד ממש טוב.
קח את מה שאני כותב לגבי ה-CEC בעירבון מוגבל, כי זה מאד תלוי בכל שרשרת הציוד.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #7 

לא הייתי קונה מקרן קול מסמסונג עבור מסך LG וההיפך.

CEC היא חיה מאוד לא אמינה והמוצרים האלה בדוקים היטב עם המסכים של אותה חברה ופחות עם חברות מתחרות... אז אם משהו לא תקין, כל אחד ישלח אותך למישהו אחר...

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #8 

עם כל הכבוד לתאימות בין חברות, ה-Q990 זה בערך המקרן הכי טוב שיש היום בשוק ברמת המחיר הזו.
מה שיש ל-LG בכלל לא באותה קטגוריה.

dudis פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

בארץ חוץ מהסונוס שיעלה הון ולא בטוח שיעשה מעבר למערכת Q990 לא חושב שיש מערכת בסדר גודל כזה במחיר כזה שנותן אותו דבר לדעתי

Moto
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 402
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #10 

20/04/2025 6:50  
dudis כתב:
אני בקרוב עובר דירה ואצטרך טלויזיה לסלון 85 אינץ 4K אני יכול להמתין שהדגמים החדשים יצאו,
יש לי היום 75 אינץ סמסונג Q90R שכבר בת 5 ותעבור לחדר של הילד , אין לי דברים רעים להגיד עליה מלבד הבלומינג של התרגום שנפתר בחלקו במשך הזמן,

אני מחכה שיצאו סדרות הטופ באולד/QLED לשנת 2025
LG G5/C5 , SAMSUNG Q95F/QN90F (יודע שרמת איכות שונה) וסוני שאין חידוש בגדלים האלה אולי BRAVIA 9 דור של 2024 (מפריע שיש 2 פורטים לחיבור 120 HZ בלבד)
TCL עדיין לא סגור עניין העיבוד תמונה /סין קצת מקשה עליי
8K יקר מדיי

יש לי בעיה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה , מצד אחד אני מחפש את הטופ שידוע שזה אולד , אבל לא מצליח לצאת מהתפיסה שלטויזיה ברמות האלה שההשקעה הכספית אדירה עבורי תחזיק במקסימום 5 שנים במקרה הטוב לפני צריבה ,מצד שני מיני לד מתקרבים יותר לאולד ללא בעיית הצריבה ( אין לי זמן לחכות למיני RGB שיתחיל לצאת שנה הבאה)

כמו כן רוצה לקנות מקרן קול שיתאים לטלויזיה כמו HWQ990F במידה וארכוש סמסונג ,

מה עושים ? מה אתם ממליצים ?
...
ברשותי LG OLED 77 GX (עובדת עד היום ללא אף בעיה, ללא צריבה כבר 5 שנים, במעמד הרכישה גם הארכתי את האחריות ל-6 שנים).
לפני קצת יותר מחצי שנה עברנו לדירה חדשה, GX עברה לחדר שינה ובסלון הכנתי ״מקום של כבוד״ עבור LG G5 83 (מצרף תמונות) שבקרוב אמורה לנחות בארץ (אגב, בניגוד למסכי סוני, עליה מקבלים 5 שנות אחריות).
לפחות מבחינתי, נכון להיום, אחרי אולד - לבית שלי יכנס רק אולד גדול יותר .... :D
בגלל ההמתנה למסך חדש, אני כבר יותר מחצי שנה ללא ציוד מחובר, מחכה בסבלנות ״למלכה״ חדשה .... מייד אחריה יגיעו גם רמקולים חדשים ... נשאר להמתין עוד ״קצת״ ...

נ.ב - לא משנה איזו תחליט לרכוש, עשה טובה לעצמך ותרכוש אותה רק בחנות מתמחה ...
IMG_1537.jpg
IMG_1536.jpg
The following line is true
The previous line is false
רשימת הציוד: LG G5 83|LG G2 77|Anthem MRX 1140|Kef Meta R7, R6, R3|SVS 2000 Pro*2|Nvidia Shield PRO 2019|Synology 920+|AC infinity AIRCOM T8|Morel PMC 600*4

magshield
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #11 

לא יצא לי להתנסות עם מקרן של LG, אבל גם אני קראתי שהמקרנים של סמסונג טובים יותר.
מה שכן, צודקים פה בנוגע לאחריות של סמליין/אלקטרוניק פרו (הם אותה חברה???).
יצא לי לדבר עם סמסונג, ונראה שיש מקרנים שבאחריות שלהם. הייתי בודק אם זה נכון.

אלקטרוניק פרו - הדיפולט שלהם זה יתכן שזאת בעיה. תביא למעבדה לבדיקה. אין שם שום אדם טכני. נציג שדיברתי איתו טוען שאין טלפו של מנהל, אין להם אפשרות ליצור קשר עם המעבדה. אין להם טלפון של סמליין. משהו הזוי.
לפני כן נציג אמר לי שבחיים לא מעדכנים קושחה של מוצר.
האנשים שעונים הם חסרי מושג, אז זה סיכון במקרה שיש בעיה (וזה לא שירות בבית במקרה של מקרן קול)

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”