מודם GPON לרכישה בעקבות מעבר למבצע של הוט

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ronny54 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
שם מלא: רון
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום.

אני מעוניין לעבור למבצע של הוט של ה1 ג'יגה ואני מעוניין לרכוש BRIDGE ONT GPON מאליאקספרס של ZTE.
אשמח בבקשה לדעת איזה סוג חיבור אני צריך ,UPC או APC?
בנוסף, אשמח לקבל עליו חוות דעת, אם הוא יציב ואיך המהירות אינטרנט שלו? בגדול גם אם לא אקבל 1 ג'יגה, אני אסתפק ב300/600 מגה אבל חשוב לי שהאינטרנט יהיה יציב וולא ניתוקים.

יש גם המלצות למודם אחר (GPON) כי ראיתי שהאופציה היחידה שקיימת בארץ זה לקנות מתאם SFT ביחד עם מודול SFT בKSP אבל מפחד שהחברות יעשו בעיות בגלל שהוא לא נמצא ברשימה שלהם.

תודה לעוזרים וחג שמח לכולם.

or4558
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 812
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #2 

Zte לא תומכים בו לפי הרשימה בהוט
חכה לגו פייייבר שיגיע לארץ בעוד שבוע שבועיים

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1307
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #3 

אל תקנה את ה-ZTE. דיווחו שהספק כוח שלו עושה בעיות.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

ronny54 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

יש אחד אחר מומלץ מאליאקספרס או בארץ? כי בגדול זה היחיד שראיתי שאפשר להשיג, גם באליאקספרס במחיר נורמלי וגם בארץ כי הגו פייבר כבר לא קיים במלאי.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1307
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #5 

יש כמה GoFiber. איזה דגם מדובר?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

ronny54 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

אני צריך את המודם הכי פשוט שיעשה את העבודה. רכשתי בסוף את הF601 לאחר שיחה עם הוט שאמרו לי שאין בעיה שאקנה אותו למרות שהוא לא נמצא ברשימות שלהם, אמור לעבוד.

useru
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 146
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #7 

לא רוצה לבאס, מניסיון אישי, צפה ניתוק של IBC (ספק התשתית של הוט) תוך כמה שעות עד ימים.
אם הניסיון שלך יצלח אשמח שתעדכן ונלמד משהו חדש...

ronny54 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

11/04/2025 17:04  
useru כתב:
לא רוצה לבאס, מניסיון אישי, צפה ניתוק של IBC (ספק התשתית של הוט) תוך כמה שעות עד ימים.
אם הניסיון שלך יצלח אשמח שתעדכן ונלמד משהו חדש...
...
לא הבנתי, מה צריך להתנתק ולמה שיתנתק?

or4558
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 812
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #9 

11/04/2025 20:12  
ronny54 כתב:
לא הבנתי, מה צריך להתנתק ולמה שיתנתק?
...
בטענה שהציוד אינו מורשה הם רשאים לנתק כל ציוד שלא מורשה …
https://www.unlimited.net.il/wp-content ... %D7%A8.pdf

תתסכל למטה

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3409
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #10 

הייתי איתם בקשר בעניין שימוש בzte f601, בדקו אצלי בדירה ועבד, והבטיחו לעדכן אצלם בהנדסה (גם בהוט וגם ב ibc).
יש מצב שזה עזר... הגיוני שמה שברשימה של בזק יהיה זמין גם אצלם.
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3366168+
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 12/04/2025 8:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #11 

12/04/2025 8:12  
rafi_d כתב:
הייתי איתם בקשר בעניין שימוש בzte f601, בדקו אצלי בדירה ועבד, והבטיחו לעדכן אצלם בהנדסה (גם בהוט וגם ב ibc).
יש מצב שזה עזר... הגיוני שמה שהרשימה של בזק יהיה זמין גם אצלם.
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3366168+
...

useru
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

אסביר...
הוט משתמשים בתשתית של חברת IBC/Unlimited זו אותה החברה. הוקמה כ unlimited, זרוע האינטרנט של חח"י. ולאחר שנקלעה לקשיים לפני מספר שנים נרכשו חלקים ע"י הוט וסלקום והשם הוחלף ל IBC אבל גם השם המקורי נשמר). IBC מנהלים את הרשת ברמת הפיקוח והניטור.
אם תבדקו, תראו שרשימת המכשירים המורשים לשימוש בסלקום והוט מאוד דומה וזאת כי המאשרת היא IBC.
לעצם העניין, יש לי שתי תשתיות פעילות, בזק ו IBC. רכשתי ZTE לשימוש בתשתית בזק (התשתית הראשונה שהופעלה אצלי), לאחר מספר חודשים נוספה תשתית IBC ואני החלטתי לערוך ניסוי ולחבר את ה ZTE במקום ה Gofiber שהופעל על IBC (המאושר לשימוש בתשתית בזק ו IBC), לצורך קיצור תהליכים, כי הוט לא יודעים (עדיין?) לבצע איקטוב/החלפת סיריאלי מרחוק, הפכתי את ה ZTE ל Gofiber (מי שמכיר את ה ZTE יודע על מה אני מדבר...) וראיתי, באופן לא מפתיע, שהכל ממשיך לעבוד מצוין.
הסיבה להחלפה היתה מאוד פשוטה, גיבוי. יש לי מספר יחידות ZTE שנרכשו בכ 35 ש"ח ליחידה בעוד שה Gofiber עולה כ 200 ובמידה ויתקלקל לא אצטרך לרכוש חדש במחיר מופקע (למשל כרגע לא ניתן בכלל להשיג אותו עקב חוסר במלאי או תירוץ אחר, בעוד שאת ה ZTE אפשר לרכוש לפי משקל...).
הדברים עבדו זמן לא ארוך, משהו בין שעות לימים בודדים ואז למרות שהכל נראה תקין פסקה הגלישה (לא התקבלה כתובת IP), הנחתי שיש בעיה ב ZTE והחזרתי לתשתית בזק שבה המכשיר תפקד מושלם. ולכן הנחתי שהבעיה היא בהוט. כמובן שיצרתי קשר עם התמיכה שמיד גלגלה את האחריות אלי עקב שימוש בציוד פרטי. לצורך קיצור עניינים, לאחר כשבוע של התקשקשות מול הוט והגעת שני טכנאים שונים לשטח כאשר הראשון גם יצר קשר עם IBC שטענו שנותקתי עקב "הפרעה לשכנים" הבנתי שהמספר הסיריאלי של ה Gofiber נכנס לררשימה שחורה ולכן "נשרף" במערכות IBC (למרות שהם יכולים לבטל את זה הם לא עושים ומכיוון שלנו הלקוחות אין דרך תקשור ישירה מולם אלא רק דרך הוט/סלקום אז סיריאלי שוזכה להכנס לרשימה השחורה נשאר שם...).
רק לאחר קבלת Gofiber חדש ואיקטוב בשטח ע"י טכנאי הדברים חזרו למסלולם התקין.
המסקנה שלי מכל המהלך (מגובה בכמה חלקי פוסטים שקראתי) שלמרות שה ZTE מתפקד מצויין על תשתית IBC לא מומלץ לחבר כי ינותק ע"י IBC, זה לפחות היה המצב עד לפני כחודש ואני מתקשה להאמין שהמצב השתנה בטח בטווח שמן קצר כזה, אולי יקרה בהמשך...
אשמח לדעת האם יש מישהו שמשתמש באופן קבוע (לא חיבור לכמה דקות/שעות לצורך בדיקה!) ב ZTE על תשתית IBC (סלקום/הוט/ועוד כמה ספקים קטנים יותר) כדי לסתור את מה שכתבתי כאן, לצורך לימוד עבור כולם ומניעת עוגמת נפש של ניתוקים.

בנוסף אציין, ללא קשר ישיר, לאור ניסיוני עם כמה חברות על שתי תשתיות שונות, שלמרות השם הרע שיש להוט, בחלקו הגדול בצדק גמור, כאשר הדברים עובדים ולא נדרשת תמיכה ואו שירות, מבחינה טכנית/גלישה הם מדורגים אצלי גבוה בשורה אחת עם בזק ופרטנר ואם מוסיפים את עניין המחיר (ציוד פרטי 39 ש"ח לחודש ללא הגבלת זמן עם חשבונית להוכחה לכל הסקפטיים...) אני חושב שזה שווה את הסיכון כי מדובר במאות שקלים של חיסכון לאורך זמן קצר ואלפים לטווח ארוך עבור אותו מוצר בגדול (למען הסר ספק, אין לי כל זיקה לחברת הוט ולא מקבל מהם דבר פשוט מנסה להתייחס לעובדות ולא לחוויות ורגשות). כמובן שמערכת השיקולים שלי אינה בהכרח תואמת לאחרים.
מי שמעוניין במידע וסיוע לגבי ציוד פרטי ואו חיבור להוט מוזמן ליצור קשר בפרטי ואשמח לסייע.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #13 

נצטרך להמתין ולראות אם גרמנו לשינוי ב ibc.
אני מאמין שכשלקוחות יאקטבו מולם את הציוד, זה הופך אותו לרשמי... מישהו כאן דווח כבר, לזכרוני.

useru
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

12/04/2025 9:45  
rafi_d כתב:
נצטרך להמתין ולראות אם גרמנו לשינוי ב ibc.
אני מאמין שכשלקוחות יאקטבו מולם את הציוד, זה הופך אותו לרשמי... מישהו כאן דווח כבר, לזכרוני.
...
אשמח אם תשלח קישור לפוסט כזה, כדי שאוכל לפנות לברר פרטים, לי לא זכור מישהו שבאופן רשמי מול טכנאי/שירות טכני איקטב מכשיר כזה על IBC.

במקביל, פתחתי שירשור בעניין בתקווה לאסוף יותר תגובות של הצלחה/כישלון של תהליך כזה.

לצערי, כמות האנשים שעובדים עם ציוד פרטי היא זניחה וזאת מסיבות שונות למרות שמעבר לחשש הטכני המובן לחלוטין יש כאן חיסכון עצום (יחסי כמובן לסדרי גודל המחיר שבו אנחנו עוסקים...) וגמישות ניהולית ושידרוגית, יחד עם זאת, כמו הרבה מדי דברים בחיים, אנחנן מנוהלים מהפחד ולא מההגיון :התייאשתי:

ronny54 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

שאלתי את הנציגה לפני שהצטרפתי על הZTE, היא אמרה שאין בעיה ושגם בהוט עובדים איתו. בכל מקרה היא אמרה שבגדול לא אמורה להיות בעיה עם שום מודם BRIDGE ONT שיש, גם אם לא נמצא ברשימת ציוד.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #16 

12/04/2025 11:16  
ronny54 כתב:
שאלתי את הנציגה לפני שהצטרפתי על הZTE, היא אמרה שאין בעיה ושגם בהוט עובדים איתו. בכל מקרה היא אמרה שבגדול לא אמורה להיות בעיה עם שום מודם BRIDGE ONT שיש, גם אם לא נמצא ברשימת ציוד.
...
מקווה שהקלטת את השיחה, כי הם בטח ימחקו את ההקלטה שלהם... P;

shilo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #17 

12/04/2025 11:31  
rafi_d כתב:
מקווה שהקלטת את השיחה, כי הם בטח ימחקו את ההקלטה שלהם... P;
...
זה לא יעזור שישמור את ההקלטה.
המכשיר הזה לא מאושר לשימוש בתשתית IBC, והם אלו שמחליטים אם המכשיר הזה יהיה או לא יהיה ברשת.

גם אם תבצעו קומבינה - סיכוי לא מבוטל שהוא ייחסם.

ישנה סיבה מאוד טובה לרשימת מכשירים המותאמים.

חיבור של ONT שלא תואם ל-OLT הראשי יכול לגרום להפרעות רציניות ברשת.
אז לא רק שיש אפשרות שלא יעבוד תקין, זה גם דופק פוטנציאלית עד 64 לקוחות שמחוברים לאותו הפורט ב-OLT.

אמרו שתוך שבועיים ה-GF25C יחזור למלאי ואז תבצע את ההפעלה איתו.

בנוסף, ה-F601 הוא מוצר נחות ולא איכותי בעליל.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #18 

ברור שהוא "נחות", הוא רק ג'יגה ולא 2.5. ל95% מהמשתמשים גיגה יספיק והf601 יספק את ה'סחורה' ללא בעיה.
עובד לי בתשתית בזק כבר חודשים רבים . במחיר שלו - יש תמורה לאגרה...

useru
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

12/04/2025 11:49  
shilo כתב:
זה לא יעזור שישמור את ההקלטה.
המכשיר הזה לא מאושר לשימוש בתשתית IBC, והם אלו שמחליטים אם המכשיר הזה יהיה או לא יהיה ברשת.

גם אם תבצעו קומבינה - סיכוי לא מבוטל שהוא ייחסם.

ישנה סיבה מאוד טובה לרשימת מכשירים המותאמים.

חיבור של ONT שלא תואם ל-OLT הראשי יכול לגרום להפרעות רציניות ברשת.
אז לא רק שיש אפשרות שלא יעבוד תקין, זה גם דופק פוטנציאלית עד 64 לקוחות שמחוברים לאותו הפורט ב-OLT.

אמרו שתוך שבועיים ה-GF25C יחזור למלאי ואז תבצע את ההפעלה איתו.
שנאי
בנוסף, ה-F601 הוא מוצר נחות ולא איכותי בעליל.
...
אתייחס רק לעניין ה"נחות" שציינת, ולא, אני לא מרוויח דבר מ ZTE...
מעבר לעובדה המדוייקת שה ZTE תומך עד 1G וזה בדיוק מה שנטען לגביו וה Gofiber תומך עד 2.5G, מדובר בשני מכשירי ג'אנק מסין, רק שלאחד מהם בוצע מיתוג (תמצא בבקשה Gofiber מחו"ל) והועבר אישורים אצל הספקיות...
למיטב ידיעתי והבנתי, רוב גורף של הלקוחות הם בחבילת 1000/100 או 1000/250 שנתמכים מצויין ע"י ה ZTE (בבדיקות אצלי עם כמה ספקים ותשתיות נותן את ה 1000/100 המובטחים),.,
כמובן שמי שרוצה מהירויות גבוהות יתר יצטרך לוותר על ה ZTE.
הבעיה ה"נפוצה" היחידה שנתקלתי בה ב ZTE זה השנאי, שלמען הדיוק, אינו קשור למכשיר, כל ספק של 12V/500ma עם קונקטור מתאים יעשה את העבודה וכאלה מצויים כמעט בכל בית כזכרון לציודי אלקטרוניקה שעבר זמנם ובמקרה הגרוע כ 10 ש"ח מעליאקספרס יעשו את העבודה.

כאשר ZTE עולה בתחום של 30-70 ש"ח (תלוי מוכר/מבצע/כמות) מעליאקספרס וה Gofiber עולה כ 200 ש"ח ממקור יחיד (בגדול) ולמשל כעת אין מלאי שאולי יתחדש או שלא בעוד כשבוע שבועיים אני יודע מה הבחירה שלי ובהפרש אפשר להוסיף כ 1-1.5 ק"ג ספקים ליתר ביטחון.

אנקדוטה קטנה נוספת בעניין...
מכר מקבוצה אחרת נמצא בסיטואציה דומה לשלי עם שתי תשתיות פעילות (בזק ו IBC) ניסה לחבר את ה Gofiber עם ראוטר של Asus וכשל בשני החיבורים. החלפת ה Gofiber ב ZTE פתרה את הבעיה. אז ברור שהעניין הוא הראוטר אבל כאשר אתה רוכש מערכת mash של Asus בכ 1500 ש"ח ומגלה שהמתאם ה"איכותי" לא נתמך בעוד ה"נחות" עושה את העבודה נראה לי שנחות או לא פחות קריטי לך.
נערך לאחרונה על ידי useru ב 12/04/2025 12:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

useru
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

ד"א אגב, בדיוק בגלל הפער המוגזם, לטעמי, במחירים, אני מנסה להבין האם/מתי יאושר ה ZTE על IBC

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”