GoFiber דגם GF10C לעומת GF10SK - איזה דגם עדיף

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
whatevernevermind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #1 

שלום,

אני עומד לעבור בקרוב לחיבור 5000/1000 על תשתית unlimited/IBC. ברשימת הציוד הפרטי המאושר מופיעים שני דגמים של ONT BRIDGE מתוצרת GoFiber התואמים ל-XGSPON:

GF10C
GF10SK

יש לי את שני הדגמים בגרסאות התוכנה והחומרה המאושרות. בפועל, אשתמש בשניהם במיקומים שונים או אחד כראשי והשני כגיבוי.

אשמח לשמוע מנסיונו של כל מי שמשתמש בדגמים האלה - במיוחד אם אחד מהם עושה בעיות / מתחמם מאוד / מתנתק / לא מתפקד כמו שצריך, או כל סיבה אחרת להעדיף את האחד על השני. לחילופין - אם דגם כלשהו עובד מעולה, לא עושה שום בעיות, וכו'.

כרגע אני נוטה לכיוון GF10C בגלל שהוא מבוסס על חומרה די ידועה שכבר נפוצה בעולם (למעשה CIG). מצד שני, GF10SK משתמש בחומרה משמעותית חדשה יותר, שלא כל כך מוכרת עדיין בעולם אך נראית טוב על הנייר. מחיפושים באינטרנט נראה ש-Draco הם מהראשונים שמייבאים אותה לשימוש צרכנים והדביקו עליה את שם המותג שלהם. הדגמים השונים משתמשים ב-SoCים שונים ולכן יתכן הבדל משמעותי בביצועים ובתקלות...

תודה לעונים!

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1452
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 218 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #2 

אני משתמש ב-GF10C מאז שהושק השירות, ההתרשמות עד כה היא חיובית ביותר: אפס תקלות, ללא ניתוקים (אני מנטר את הנתב). אין בעיה של התחממות.
מבחינת ביצועים מגיע ב-Speedtest ברוב המקרים לרוחב הפס המובטח, ובבדיקה מול שרתי iPerf ספציפיים מחו״ל מגיע ל-4Gbps.

התקן Bridge ONT הוא די שקוף למשתמש, במצב Bridge אין הגדרות ולמעשה רוב הפונקציונליות שיש לה משמעות למשתמש הסופי נמצאת בנתב ולא ב-Bridge. לכן ברגע שניתן להגיע לביצועים לפי המפרט אין מה לשפר יותר ב-Bridge. אולי יש פונקציונליות של דיאגנוסטיקה שהן משמעותיות אבל לפחות במקרה שלי התצורה עובדת ברמה כזו שאין בכך צורך.

ברשותי גם GF10SK חדש כגיבוי,(נרכש מ-Lastprice) מכיוון שהדגם הקודם עובד היטב לא ראיתי צורך לחבר אותו.

השיפור היחידי שהייתי מעדיף הוא דגם עם פורט SFP PLUS על מנת שאוכל לחבר אותו לנתב עם כבל DAC. לא משמעותי.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3413
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #3 

>אשתמש בשניהם במיקומים שונים או אחד כראשי והשני כגיבוי.

לא כ"כ הבנתי את הקונפיגורציה - מה הכוונה מיקומים שונים, אבל רק אחד פעיל? הספקית איקטבה שני מתאמים עבור לקוח אחד? תאקטב את השני רק כשהראשון יתקלקל?
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

naorbh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 141
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #4 

09/04/2025 12:11  
DanielGR כתב:
אני משתמש ב-GF10C מאז שהושק השירות, ההתרשמות עד כה היא חיובית ביותר: אפס תקלות, ללא ניתוקים (אני מנטר את הנתב). אין בעיה של התחממות.
מבחינת ביצועים מגיע ב-Speedtest ברוב המקרים לרוחב הפס המובטח, ובבדיקה מול שרתי iPerf ספציפיים מחו״ל מגיע ל-4Gbps.

התקן Bridge ONT הוא די שקוף למשתמש, במצב Bridge אין הגדרות ולמעשה רוב הפונקציונליות שיש לה משמעות למשתמש הסופי נמצאת בנתב ולא ב-Bridge. לכן ברגע שניתן להגיע לביצועים לפי המפרט אין מה לשפר יותר ב-Bridge. אולי יש פונקציונליות של דיאגנוסטיקה שהן משמעותיות אבל לפחות במקרה שלי התצורה עובדת ברמה כזו שאין בכך צורך.

ברשותי גם GF10SK חדש כגיבוי,(נרכש מ-Lastprice) מכיוון שהדגם הקודם עובד היטב לא ראיתי צורך לחבר אותו.

השיפור היחידי שהייתי מעדיף הוא דגם עם פורט SFP PLUS על מנת שאוכל לחבר אותו לנתב עם כבל DAC. לא משמעותי.
...
תוכל לשתף מול איזה שרתי iperf אתה מגיע לכאלה קצבים? אני לא הצלחתי לאירופה יותר מ1.8-2 בתשתית בזק

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

13/04/2025 6:38  
rafi_d כתב:
>אשתמש בשניהם במיקומים שונים או אחד כראשי והשני כגיבוי.

לא כ"כ הבנתי את הקונפיגורציה - מה הכוונה מיקומים שונים, אבל רק אחד פעיל? הספקית איקטבה שני מתאמים עבור לקוח אחד? תאקטב את השני רק כשהראשון יתקלקל?
...
במקור, התכוונתי להשתמש במקום אחד ב-GF10C על תשתית IBC, ובמקום אחר ב-GF10SK על תשתית בזק. לאור מה שקרה עם תשתית IBC (אפרט בשרשור אחר) אולי אהפוך את זה. אפשרות נוספת היא להשתמש ב-GF10C בשני המיקומים ולהחזיק את GF10SK כגיבוי שאאקטב רק כשצריך או כשיהיו תקלות. במקרה כזה אפשר גם לשנות ל-GF10SK את הסריאלי כדי שיתאים למה שכבר מאוקטב במקום לערב את התמיכה הטכנית של התשתית.

בכל מקרה, GF10C חלש משמעותית (128 מגה זכרון, מעבד MIPS די חלש) לעומת GF10SK שבעל 512 מגה זכרון ומעבד ARM, ומגיע עם דברים שימושיים בתוכו לדיאגנוסטיקה, כולל tcpdump ועוד. זה ממש היה עוזר לי באירוע שקרה לי השבוע עם תשתית IBC. כמות הזכרון ויכולות המעבד לא באמת אומרים כלום על התפקוד שלהם, ולכן שאלתי לנסיונם של חברי הפורום.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #6 

18/04/2025 11:13  
naorbh כתב:
תוכל לשתף מול איזה שרתי iperf אתה מגיע לכאלה קצבים? אני לא הצלחתי לאירופה יותר מ1.8-2 בתשתית בזק
...
מול זה:

קוד: בחירת הכל

iperf3 -c iperf3.moji.fr -R -P 10
קצת פחות מ- 4Gbps כנראה בשל עומס, זה תלוי שעה

גרסאות:

קוד: בחירת הכל

iperf 3.16 (cJSON 1.7.15)
CYGWIN_NT-10.0-26100 MAIN-DESKTOP 3.4.10-1.x86_64 2023-11-29 12:12 UTC x86_64

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #7 

18/04/2025 11:47  
whatevernevermind כתב:
במקור, התכוונתי להשתמש במקום אחד ב-GF10C על תשתית IBC, ובמקום אחר ב-GF10SK על תשתית בזק. לאור מה שקרה עם תשתית IBC (אפרט בשרשור אחר) אולי אהפוך את זה. אפשרות נוספת היא להשתמש ב-GF10C בשני המיקומים ולהחזיק את GF10SK כגיבוי שאאקטב רק כשצריך או כשיהיו תקלות. במקרה כזה אפשר גם לשנות ל-GF10SK את הסריאלי כדי שיתאים למה שכבר מאוקטב במקום לערב את התמיכה הטכנית של התשתית.

בכל מקרה, GF10C חלש משמעותית (128 מגה זכרון, מעבד MIPS די חלש) לעומת GF10SK שבעל 512 מגה זכרון ומעבד ARM, ומגיע עם דברים שימושיים בתוכו לדיאגנוסטיקה, כולל tcpdump ועוד. זה ממש היה עוזר לי באירוע שקרה לי השבוע עם תשתית IBC. כמות הזכרון ויכולות המעבד לא באמת אומרים כלום על התפקוד שלהם, ולכן שאלתי לנסיונם של חברי הפורום.
...
GOFIBER הוא שם OEM כמובן. תוכל לשתף היכן מצאת את הפרטים הנוספים על GF10SK?

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

18/04/2025 13:47  
DanielGR כתב:
GOFIBER הוא שם OEM כמובן. תוכל לשתף היכן מצאת את הפרטים הנוספים על GF10SK?
...
חלק מהפרטים האלה עולים מתוך הממשק שלו - אפשר להכנס אליו עם בכתובת 192.168.1.1 עם שם משתמש admin, הסיסמה היא המספר הסריאלי. בממשק הזה יש מסך System Tools שבתוכו System Log, שבו רואים את הלוג הגולמי של המכשיר - messages/dmesg של לינוקס לכל דבר.

רואים שם שיש לו 512 מגה זכרון ושהמעבד הוא ECONET en7581. לאחר רכישת ECONET ע"י Airoha Networks, שם המעבד הזה שונה ל-an7581. זה מעבד ARM ובכלל כל ערכת השבבים הזו מתועדת באתר שלהם. Airoha Networks כביכול מטאיוואן אבל בעצמה שייכת ל-Mediatek הסינית, ומתנהגת כמו חברה סינית והמוצר הזה נראה סיני לכל דבר.

לגבי שאר מה שיש בתוכו - כמו זיהוי היצרנית והשם "האמיתי" של המוצר - צריך להכנס כבר לממשק מלא (SSH/telnet).

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #9 

מסתדר לי עם מה שבדקתי בזמנו לגבי GF10SK - כאן:

https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3361466+

גרסת ה- Firmware היא העדכנית ביותר הנתמכת.

כנראה שהמעבד שיותר חזק מאפשר לבנות סביבו Gateway שלם, הכולל ONT, ניתוב, Firewall, ועוד יכולות Layer 3, מה שלא אפשרי במעבד שקיים ב- GF10C. עם זאת המימוש חלקי וחסר, נראה "חצי עבודה" - מבחינת המפרט מופיע שתומך ביכולות Layer 3 כמו PPPOE, ניתוב, וכו'. בפועל אין אפשרות להגדיר WAN Service מהממשק הגראפי. במצב הזה GF10SK יכול לתפקד כ- Bridge ONT, ואז לא בטוח בכלל שיש לו יתרון על GF10C. סביר להניח שאפשר יהיה לשנות את זה עם עידכון Firmware עתידי שאולי יהיה ואולי לא. אכן יש פוטנציאל, אבל "פוטנציאל" לא בהכרח מייצג ערך אמיתי.

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

18/04/2025 16:12  
DanielGR כתב:
מסתדר לי עם מה שבדקתי בזמנו לגבי GF10SK - כאן:

https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3361466+

גרסת ה- Firmware היא העדכנית ביותר הנתמכת.

כנראה שהמעבד שיותר חזק מאפשר לבנות סביבו Gateway שלם, הכולל ONT, ניתוב, Firewall, ועוד יכולות Layer 3, מה שלא אפשרי במעבד שקיים ב- GF10C. עם זאת המימוש חלקי וחסר, נראה "חצי עבודה" - מבחינת המפרט מופיע שתומך ביכולות Layer 3 כמו PPPOE, ניתוב, וכו'. בפועל אין אפשרות להגדיר WAN Service מהממשק הגראפי. במצב הזה GF10SK יכול לתפקד כ- Bridge ONT, ואז לא בטוח בכלל שיש לו יתרון על GF10C. סביר להניח שאפשר יהיה לשנות את זה עם עידכון Firmware עתידי שאולי יהיה ואולי לא. אכן יש פוטנציאל, אבל "פוטנציאל" לא בהכרח מייצג ערך אמיתי.
...
ה-Firmware של המוצר הזה מותאם ספציפית ליבואן הישראלי - דראקו.
אפילו כתוב בתוך ההגדרות הפנימיות שזו גרסת "Israel Draco" לצד היצרנית הסינית האמיתית ומספר הדגם האמיתי. מצאתי מדינות אחרות שמשתמשות במוצר דומה (אחר), שכנראה מבוסס על אותו בסיס של אותה יצרנית סינית בתור Gateway שלם.

גם כאן בישראל - אם קצת מתעקשים אז אפשר להכנס ב-telnet / SSH ולעשות הרבה מאוד דברים שימושיים מאוד, כולל כל מה שאמרת, ובמיוחד גם כאשר הממשק הגרפי חסום (זה מה שאמור לקרות כאשר הסיב מסונכרן).

לפחות המוצר שאצלי הגיע עם גרסת active שהיא V1.0.14, אבל בתוכו מצאתי גם גרסת standby שהיא V1.0.10, ולא במקרה אלה בדיוק שתי הגרסאות שמוכרות ע"י בזק. קצת ספוילר למה שאכתוב בשרשור המקביל מאוחר יותר - כיום יש לי סיבה טובה מאוד להאמין שהמוצר הזה גם יעבוד יותר טוב (או יותר נכון, יעבוד בכלל) על תשתית IBC מאשר GF10C.

newhot
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
שם מלא: משה כהן
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

מה קרה עם תשתית IBC ? נדמה לי שגם הוט מתבססת על התשתית שלהם.

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

03/06/2025 12:53  
newhot כתב:
מה קרה עם תשתית IBC ? נדמה לי שגם הוט מתבססת על התשתית שלהם.
...
מתואר כאן:
viewtopic.php?t=397358

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”