GoFiber דגם GF10C לעומת GF10SK - איזה דגם עדיף
-
whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 131
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 37 פעמים
שלום,
אני עומד לעבור בקרוב לחיבור 5000/1000 על תשתית unlimited/IBC. ברשימת הציוד הפרטי המאושר מופיעים שני דגמים של ONT BRIDGE מתוצרת GoFiber התואמים ל-XGSPON:
GF10C
GF10SK
יש לי את שני הדגמים בגרסאות התוכנה והחומרה המאושרות. בפועל, אשתמש בשניהם במיקומים שונים או אחד כראשי והשני כגיבוי.
אשמח לשמוע מנסיונו של כל מי שמשתמש בדגמים האלה - במיוחד אם אחד מהם עושה בעיות / מתחמם מאוד / מתנתק / לא מתפקד כמו שצריך, או כל סיבה אחרת להעדיף את האחד על השני. לחילופין - אם דגם כלשהו עובד מעולה, לא עושה שום בעיות, וכו'.
כרגע אני נוטה לכיוון GF10C בגלל שהוא מבוסס על חומרה די ידועה שכבר נפוצה בעולם (למעשה CIG). מצד שני, GF10SK משתמש בחומרה משמעותית חדשה יותר, שלא כל כך מוכרת עדיין בעולם אך נראית טוב על הנייר. מחיפושים באינטרנט נראה ש-Draco הם מהראשונים שמייבאים אותה לשימוש צרכנים והדביקו עליה את שם המותג שלהם. הדגמים השונים משתמשים ב-SoCים שונים ולכן יתכן הבדל משמעותי בביצועים ובתקלות...
תודה לעונים!
אני עומד לעבור בקרוב לחיבור 5000/1000 על תשתית unlimited/IBC. ברשימת הציוד הפרטי המאושר מופיעים שני דגמים של ONT BRIDGE מתוצרת GoFiber התואמים ל-XGSPON:
GF10C
GF10SK
יש לי את שני הדגמים בגרסאות התוכנה והחומרה המאושרות. בפועל, אשתמש בשניהם במיקומים שונים או אחד כראשי והשני כגיבוי.
אשמח לשמוע מנסיונו של כל מי שמשתמש בדגמים האלה - במיוחד אם אחד מהם עושה בעיות / מתחמם מאוד / מתנתק / לא מתפקד כמו שצריך, או כל סיבה אחרת להעדיף את האחד על השני. לחילופין - אם דגם כלשהו עובד מעולה, לא עושה שום בעיות, וכו'.
כרגע אני נוטה לכיוון GF10C בגלל שהוא מבוסס על חומרה די ידועה שכבר נפוצה בעולם (למעשה CIG). מצד שני, GF10SK משתמש בחומרה משמעותית חדשה יותר, שלא כל כך מוכרת עדיין בעולם אך נראית טוב על הנייר. מחיפושים באינטרנט נראה ש-Draco הם מהראשונים שמייבאים אותה לשימוש צרכנים והדביקו עליה את שם המותג שלהם. הדגמים השונים משתמשים ב-SoCים שונים ולכן יתכן הבדל משמעותי בביצועים ובתקלות...
תודה לעונים!
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1452
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 218 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
אני משתמש ב-GF10C מאז שהושק השירות, ההתרשמות עד כה היא חיובית ביותר: אפס תקלות, ללא ניתוקים (אני מנטר את הנתב). אין בעיה של התחממות.
מבחינת ביצועים מגיע ב-Speedtest ברוב המקרים לרוחב הפס המובטח, ובבדיקה מול שרתי iPerf ספציפיים מחו״ל מגיע ל-4Gbps.
התקן Bridge ONT הוא די שקוף למשתמש, במצב Bridge אין הגדרות ולמעשה רוב הפונקציונליות שיש לה משמעות למשתמש הסופי נמצאת בנתב ולא ב-Bridge. לכן ברגע שניתן להגיע לביצועים לפי המפרט אין מה לשפר יותר ב-Bridge. אולי יש פונקציונליות של דיאגנוסטיקה שהן משמעותיות אבל לפחות במקרה שלי התצורה עובדת ברמה כזו שאין בכך צורך.
ברשותי גם GF10SK חדש כגיבוי,(נרכש מ-Lastprice) מכיוון שהדגם הקודם עובד היטב לא ראיתי צורך לחבר אותו.
השיפור היחידי שהייתי מעדיף הוא דגם עם פורט SFP PLUS על מנת שאוכל לחבר אותו לנתב עם כבל DAC. לא משמעותי.
מבחינת ביצועים מגיע ב-Speedtest ברוב המקרים לרוחב הפס המובטח, ובבדיקה מול שרתי iPerf ספציפיים מחו״ל מגיע ל-4Gbps.
התקן Bridge ONT הוא די שקוף למשתמש, במצב Bridge אין הגדרות ולמעשה רוב הפונקציונליות שיש לה משמעות למשתמש הסופי נמצאת בנתב ולא ב-Bridge. לכן ברגע שניתן להגיע לביצועים לפי המפרט אין מה לשפר יותר ב-Bridge. אולי יש פונקציונליות של דיאגנוסטיקה שהן משמעותיות אבל לפחות במקרה שלי התצורה עובדת ברמה כזו שאין בכך צורך.
ברשותי גם GF10SK חדש כגיבוי,(נרכש מ-Lastprice) מכיוון שהדגם הקודם עובד היטב לא ראיתי צורך לחבר אותו.
השיפור היחידי שהייתי מעדיף הוא דגם עם פורט SFP PLUS על מנת שאוכל לחבר אותו לנתב עם כבל DAC. לא משמעותי.
>אשתמש בשניהם במיקומים שונים או אחד כראשי והשני כגיבוי.
לא כ"כ הבנתי את הקונפיגורציה - מה הכוונה מיקומים שונים, אבל רק אחד פעיל? הספקית איקטבה שני מתאמים עבור לקוח אחד? תאקטב את השני רק כשהראשון יתקלקל?
לא כ"כ הבנתי את הקונפיגורציה - מה הכוונה מיקומים שונים, אבל רק אחד פעיל? הספקית איקטבה שני מתאמים עבור לקוח אחד? תאקטב את השני רק כשהראשון יתקלקל?
תוכל לשתף מול איזה שרתי iperf אתה מגיע לכאלה קצבים? אני לא הצלחתי לאירופה יותר מ1.8-2 בתשתית בזק09/04/2025 12:11DanielGR כתב: אני משתמש ב-GF10C מאז שהושק השירות, ההתרשמות עד כה היא חיובית ביותר: אפס תקלות, ללא ניתוקים (אני מנטר את הנתב). אין בעיה של התחממות.
השיפור היחידי שהייתי מעדיף הוא דגם עם פורט SFP PLUS על מנת שאוכל לחבר אותו לנתב עם כבל DAC. לא משמעותי....
-
whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

במקור, התכוונתי להשתמש במקום אחד ב-GF10C על תשתית IBC, ובמקום אחר ב-GF10SK על תשתית בזק. לאור מה שקרה עם תשתית IBC (אפרט בשרשור אחר) אולי אהפוך את זה. אפשרות נוספת היא להשתמש ב-GF10C בשני המיקומים ולהחזיק את GF10SK כגיבוי שאאקטב רק כשצריך או כשיהיו תקלות. במקרה כזה אפשר גם לשנות ל-GF10SK את הסריאלי כדי שיתאים למה שכבר מאוקטב במקום לערב את התמיכה הטכנית של התשתית.13/04/2025 6:38rafi_d כתב: >אשתמש בשניהם במיקומים שונים או אחד כראשי והשני כגיבוי.
לא כ"כ הבנתי את הקונפיגורציה - מה הכוונה מיקומים שונים, אבל רק אחד פעיל? הספקית איקטבה שני מתאמים עבור לקוח אחד? תאקטב את השני רק כשהראשון יתקלקל?...
בכל מקרה, GF10C חלש משמעותית (128 מגה זכרון, מעבד MIPS די חלש) לעומת GF10SK שבעל 512 מגה זכרון ומעבד ARM, ומגיע עם דברים שימושיים בתוכו לדיאגנוסטיקה, כולל tcpdump ועוד. זה ממש היה עוזר לי באירוע שקרה לי השבוע עם תשתית IBC. כמות הזכרון ויכולות המעבד לא באמת אומרים כלום על התפקוד שלהם, ולכן שאלתי לנסיונם של חברי הפורום.
- DanielGR
- גורו רשתות

מול זה:18/04/2025 11:13naorbh כתב: תוכל לשתף מול איזה שרתי iperf אתה מגיע לכאלה קצבים? אני לא הצלחתי לאירופה יותר מ1.8-2 בתשתית בזק...
קוד: בחירת הכל
iperf3 -c iperf3.moji.fr -R -P 10גרסאות:
קוד: בחירת הכל
iperf 3.16 (cJSON 1.7.15)
CYGWIN_NT-10.0-26100 MAIN-DESKTOP 3.4.10-1.x86_64 2023-11-29 12:12 UTC x86_64- DanielGR
- גורו רשתות

GOFIBER הוא שם OEM כמובן. תוכל לשתף היכן מצאת את הפרטים הנוספים על GF10SK?18/04/2025 11:47whatevernevermind כתב: במקור, התכוונתי להשתמש במקום אחד ב-GF10C על תשתית IBC, ובמקום אחר ב-GF10SK על תשתית בזק. לאור מה שקרה עם תשתית IBC (אפרט בשרשור אחר) אולי אהפוך את זה. אפשרות נוספת היא להשתמש ב-GF10C בשני המיקומים ולהחזיק את GF10SK כגיבוי שאאקטב רק כשצריך או כשיהיו תקלות. במקרה כזה אפשר גם לשנות ל-GF10SK את הסריאלי כדי שיתאים למה שכבר מאוקטב במקום לערב את התמיכה הטכנית של התשתית.
בכל מקרה, GF10C חלש משמעותית (128 מגה זכרון, מעבד MIPS די חלש) לעומת GF10SK שבעל 512 מגה זכרון ומעבד ARM, ומגיע עם דברים שימושיים בתוכו לדיאגנוסטיקה, כולל tcpdump ועוד. זה ממש היה עוזר לי באירוע שקרה לי השבוע עם תשתית IBC. כמות הזכרון ויכולות המעבד לא באמת אומרים כלום על התפקוד שלהם, ולכן שאלתי לנסיונם של חברי הפורום....
-
whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

חלק מהפרטים האלה עולים מתוך הממשק שלו - אפשר להכנס אליו עם בכתובת 192.168.1.1 עם שם משתמש admin, הסיסמה היא המספר הסריאלי. בממשק הזה יש מסך System Tools שבתוכו System Log, שבו רואים את הלוג הגולמי של המכשיר - messages/dmesg של לינוקס לכל דבר.18/04/2025 13:47DanielGR כתב: GOFIBER הוא שם OEM כמובן. תוכל לשתף היכן מצאת את הפרטים הנוספים על GF10SK?...
רואים שם שיש לו 512 מגה זכרון ושהמעבד הוא ECONET en7581. לאחר רכישת ECONET ע"י Airoha Networks, שם המעבד הזה שונה ל-an7581. זה מעבד ARM ובכלל כל ערכת השבבים הזו מתועדת באתר שלהם. Airoha Networks כביכול מטאיוואן אבל בעצמה שייכת ל-Mediatek הסינית, ומתנהגת כמו חברה סינית והמוצר הזה נראה סיני לכל דבר.
לגבי שאר מה שיש בתוכו - כמו זיהוי היצרנית והשם "האמיתי" של המוצר - צריך להכנס כבר לממשק מלא (SSH/telnet).
- DanielGR
- גורו רשתות

מסתדר לי עם מה שבדקתי בזמנו לגבי GF10SK - כאן:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3361466+
גרסת ה- Firmware היא העדכנית ביותר הנתמכת.
כנראה שהמעבד שיותר חזק מאפשר לבנות סביבו Gateway שלם, הכולל ONT, ניתוב, Firewall, ועוד יכולות Layer 3, מה שלא אפשרי במעבד שקיים ב- GF10C. עם זאת המימוש חלקי וחסר, נראה "חצי עבודה" - מבחינת המפרט מופיע שתומך ביכולות Layer 3 כמו PPPOE, ניתוב, וכו'. בפועל אין אפשרות להגדיר WAN Service מהממשק הגראפי. במצב הזה GF10SK יכול לתפקד כ- Bridge ONT, ואז לא בטוח בכלל שיש לו יתרון על GF10C. סביר להניח שאפשר יהיה לשנות את זה עם עידכון Firmware עתידי שאולי יהיה ואולי לא. אכן יש פוטנציאל, אבל "פוטנציאל" לא בהכרח מייצג ערך אמיתי.
כנראה שהמעבד שיותר חזק מאפשר לבנות סביבו Gateway שלם, הכולל ONT, ניתוב, Firewall, ועוד יכולות Layer 3, מה שלא אפשרי במעבד שקיים ב- GF10C. עם זאת המימוש חלקי וחסר, נראה "חצי עבודה" - מבחינת המפרט מופיע שתומך ביכולות Layer 3 כמו PPPOE, ניתוב, וכו'. בפועל אין אפשרות להגדיר WAN Service מהממשק הגראפי. במצב הזה GF10SK יכול לתפקד כ- Bridge ONT, ואז לא בטוח בכלל שיש לו יתרון על GF10C. סביר להניח שאפשר יהיה לשנות את זה עם עידכון Firmware עתידי שאולי יהיה ואולי לא. אכן יש פוטנציאל, אבל "פוטנציאל" לא בהכרח מייצג ערך אמיתי.
-
whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

ה-Firmware של המוצר הזה מותאם ספציפית ליבואן הישראלי - דראקו.18/04/2025 16:12DanielGR כתב: מסתדר לי עם מה שבדקתי בזמנו לגבי GF10SK - כאן:
כנראה שהמעבד שיותר חזק מאפשר לבנות סביבו Gateway שלם, הכולל ONT, ניתוב, Firewall, ועוד יכולות Layer 3, מה שלא אפשרי במעבד שקיים ב- GF10C. עם זאת המימוש חלקי וחסר, נראה "חצי עבודה" - מבחינת המפרט מופיע שתומך ביכולות Layer 3 כמו PPPOE, ניתוב, וכו'. בפועל אין אפשרות להגדיר WAN Service מהממשק הגראפי. במצב הזה GF10SK יכול לתפקד כ- Bridge ONT, ואז לא בטוח בכלל שיש לו יתרון על GF10C. סביר להניח שאפשר יהיה לשנות את זה עם עידכון Firmware עתידי שאולי יהיה ואולי לא. אכן יש פוטנציאל, אבל "פוטנציאל" לא בהכרח מייצג ערך אמיתי....
אפילו כתוב בתוך ההגדרות הפנימיות שזו גרסת "Israel Draco" לצד היצרנית הסינית האמיתית ומספר הדגם האמיתי. מצאתי מדינות אחרות שמשתמשות במוצר דומה (אחר), שכנראה מבוסס על אותו בסיס של אותה יצרנית סינית בתור Gateway שלם.
גם כאן בישראל - אם קצת מתעקשים אז אפשר להכנס ב-telnet / SSH ולעשות הרבה מאוד דברים שימושיים מאוד, כולל כל מה שאמרת, ובמיוחד גם כאשר הממשק הגרפי חסום (זה מה שאמור לקרות כאשר הסיב מסונכרן).
לפחות המוצר שאצלי הגיע עם גרסת active שהיא V1.0.14, אבל בתוכו מצאתי גם גרסת standby שהיא V1.0.10, ולא במקרה אלה בדיוק שתי הגרסאות שמוכרות ע"י בזק. קצת ספוילר למה שאכתוב בשרשור המקביל מאוחר יותר - כיום יש לי סיבה טובה מאוד להאמין שהמוצר הזה גם יעבוד יותר טוב (או יותר נכון, יעבוד בכלל) על תשתית IBC מאשר GF10C.
-
whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד