שרשור תגובות: בדקנו את Yes+Fiber: חבילה עם גיבוי כפול
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78804
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
סה"כ זה נראה טוב.
לא הבנתי מהתמונות איך מגיעים לאזור wifi legacy לעומת ה wifi הרגיל אבל אני מניח שזה קליקים וקלוקים
שאלה לגבי הז'רגון:
CLIENT ISOLATION זה כשהצרכן לא רואה צרכנים אחרים ברשת המקומית ויכול רק לגשת לאינטרנט
SSID ISOLATION זה כשצרכנים ברשת LEGACY לא יראו צרכנים מהרשת הראשית ולהפך אבל בתוך אותה הרשת הכל כרגיל?
לא הבנתי מהתמונות איך מגיעים לאזור wifi legacy לעומת ה wifi הרגיל אבל אני מניח שזה קליקים וקלוקים
שאלה לגבי הז'רגון:
CLIENT ISOLATION זה כשהצרכן לא רואה צרכנים אחרים ברשת המקומית ויכול רק לגשת לאינטרנט
SSID ISOLATION זה כשצרכנים ברשת LEGACY לא יראו צרכנים מהרשת הראשית ולהפך אבל בתוך אותה הרשת הכל כרגיל?
-
oferlaor
- מנהל

המחיר אכן משתנה כאשר מוסיפים עוד ממירים או ציוד נוסף. זה מהות השירות.
להבנתי החבילה מגיעה עם הראוטר, אין אפשרות להשתמש בציוד שלכם (בשביל זה יש מספיק ספקים אחרים). הרעיון הוא לתת לצרכני יס פיתרון שהם שולטים בו לטובת שקט נפשי.
לא צילמתי את הממשק שמתעסק ב-Legacy. כאשר בוחרים בהגדרות ניתן לבחור איזה מהרשתות להגדיר.
client isolation - הפרדה בין כל שני יוזרים, לא משנה איך הם מחוברים.
ssid isolation - הפרדה בין יוזרים ברשתות השונות. כלומר, אם אתה ברשת אלחוטית הרגילה אתה לא תוכל לתקשר ישירות עם מכשירים שיושבים על הרשת האלחוטית ה-legacy.
להבנתי החבילה מגיעה עם הראוטר, אין אפשרות להשתמש בציוד שלכם (בשביל זה יש מספיק ספקים אחרים). הרעיון הוא לתת לצרכני יס פיתרון שהם שולטים בו לטובת שקט נפשי.
לא צילמתי את הממשק שמתעסק ב-Legacy. כאשר בוחרים בהגדרות ניתן לבחור איזה מהרשתות להגדיר.
client isolation - הפרדה בין כל שני יוזרים, לא משנה איך הם מחוברים.
ssid isolation - הפרדה בין יוזרים ברשתות השונות. כלומר, אם אתה ברשת אלחוטית הרגילה אתה לא תוכל לתקשר ישירות עם מכשירים שיושבים על הרשת האלחוטית ה-legacy.
תודה על הביקורת
אהבתי שהראוטר שלהם לא נראה מגושם מידי, התוספות של הסוללה החיצונית והסלולר זה מחשבה נהדרת ולדעתי גם מראה שYES חושבת על פתרונות יוקרתיים (כיביכול), ונחמד עוד יותר לאמא-בזק להשתמש באקו סיסטם המטורף שלה.
תהיתי לגבי להתחבר עם ראוטר פרטי אבל מבין כאן מהתגובות שלא ניתן, חבל. גם עניין הNAT די מבאס. חשבתי שאולי ההתרחקות מגילת דווקא אולי כן תתן מיתוג מחדש לבזק בנלאומי כYES ISP אני רואה שזה בעצם וידוי הריגה, בטח להתחשב בזה שהיה להם באנדל משותף בזמנו (YES+ISP בזק בנלאומי)
נראה שזה פשוט שלוחה אחרת של בזק B1000 במיתוג YES...
אהבתי שהראוטר שלהם לא נראה מגושם מידי, התוספות של הסוללה החיצונית והסלולר זה מחשבה נהדרת ולדעתי גם מראה שYES חושבת על פתרונות יוקרתיים (כיביכול), ונחמד עוד יותר לאמא-בזק להשתמש באקו סיסטם המטורף שלה.
תהיתי לגבי להתחבר עם ראוטר פרטי אבל מבין כאן מהתגובות שלא ניתן, חבל. גם עניין הNAT די מבאס. חשבתי שאולי ההתרחקות מגילת דווקא אולי כן תתן מיתוג מחדש לבזק בנלאומי כYES ISP אני רואה שזה בעצם וידוי הריגה, בטח להתחשב בזה שהיה להם באנדל משותף בזמנו (YES+ISP בזק בנלאומי)
נראה שזה פשוט שלוחה אחרת של בזק B1000 במיתוג YES...
-
oferlaor
- מנהל

אחרי שראיתי שלראוטר החדש יש ssid isolation התלהבתי כי הפיצ'ר יכול לחסוך לי עוד חיבור אינטרנט כי אני צריך עוד חיבור אינטרנט בנפרד. אני לקוח קיים של יס והם הציעו לי חיבור אינטרנט 1 גיגה עם ממירים אנדרואיד חבילת ערוצים ultimate במחיר של 200 שקל, עוד 40 שקלים על שכירות של ראוטר ומגדיל טווח.
הבעיה היא, כמובן, איך אפשר ללא בעיות, שהתקינו לי את הראוטר מהדגם הקודם WiFi6 ואין לו את ה ssid isolation. למרות שיש אפשרות להגדיר רשתות נוספות המכשיר מקבל כתובת ip באותו הסבנט של הרשת הראשונה וזה כמובן לא שימושי בכלל.
כבר לפני שבוע אמרתי להם שאני חייב את הפיצ'ר הזה ושיביאו לי את הראוטר החדש או כל פתרון אחר, בינתיים אין להם פתרון עבורי. אז אם יש פה מישהו מיס שיכול לעזור...
הבעיה היא, כמובן, איך אפשר ללא בעיות, שהתקינו לי את הראוטר מהדגם הקודם WiFi6 ואין לו את ה ssid isolation. למרות שיש אפשרות להגדיר רשתות נוספות המכשיר מקבל כתובת ip באותו הסבנט של הרשת הראשונה וזה כמובן לא שימושי בכלל.
כבר לפני שבוע אמרתי להם שאני חייב את הפיצ'ר הזה ושיביאו לי את הראוטר החדש או כל פתרון אחר, בינתיים אין להם פתרון עבורי. אז אם יש פה מישהו מיס שיכול לעזור...
המשך קשקושי ssid isolation - היום החליפו לי את הראוטר לדגם החדש עם WiFi7 שיש לו את הפיצ'ר, האמנם יש לו? ראו וידאו
https://www.youtube.com/watch?v=fdf-QktCxgI
זה פשוט לא עובד, מכשיר שמתחבר לרשת legacy מקבל IP כמו שמקבל IP ברשת הראשית.
@oferlaor האם אצלך זה באמת עבד?
https://www.youtube.com/watch?v=fdf-QktCxgI
זה פשוט לא עובד, מכשיר שמתחבר לרשת legacy מקבל IP כמו שמקבל IP ברשת הראשית.
@oferlaor האם אצלך זה באמת עבד?
-
oferlaor
- מנהל

זה לא מתיימר לתת לכל טווח range אחר. זה לא מהות הפיצ'ר.
מה שזה מונע זה ששניים שיושבים כ"א ב-SSID שונה אמורים לא לתקשר אחד עם השני ישירות. נסה לשתף למשל שירות כלשהו ב-IP אחד ולנסות מהשני להגיע אליו.
מה שזה מונע זה ששניים שיושבים כ"א ב-SSID שונה אמורים לא לתקשר אחד עם השני ישירות. נסה לשתף למשל שירות כלשהו ב-IP אחד ולנסות מהשני להגיע אליו.
ואיך זה עובד מאחורי הקלעים? הפרדה מושגת למיטב ידיעתי ע"י הגדרת VLAN נוסף בלי ניתוב בינהם.
איך זה יכול לעבוד אחרת? ובכל מקרה ראה בוידאו, הראוטר לא באמת מדליק את הפיצ'ר
ניסיתי גם את הפיצ'ר client isolation ועדיין כולם מקבלים IP באותה הרשת והמכשיר שמחובר לרשת legacy מצליח להיכנס לאתר שנמצא על מחשב אחר שמחובר בכבל.
@oferlaor אשמח שתענה אם באמת בדקת שזה עובד אצלך. כמובן שאינך חייב
איך זה יכול לעבוד אחרת? ובכל מקרה ראה בוידאו, הראוטר לא באמת מדליק את הפיצ'ר
ניסיתי גם את הפיצ'ר client isolation ועדיין כולם מקבלים IP באותה הרשת והמכשיר שמחובר לרשת legacy מצליח להיכנס לאתר שנמצא על מחשב אחר שמחובר בכבל.
@oferlaor אשמח שתענה אם באמת בדקת שזה עובד אצלך. כמובן שאינך חייב
-
oferlaor
- מנהל

לא בדקתי את זה אבל זה אמור לעבוד. יש כמה דרכים שפיצ׳ר כזה אמור לעבוד, לא רק הפרדת subnet או vlan. בדקת את מה שכתבתי?
בדקתי אם סלולרי שמחובר לרשת LEGACY לא מצליח לגשת לאתר על מחשב שמחובר לרשת הראשית. בכל הניסיונות זה הצליח.
תסתכל בוידאו אני מדליק את ה ssid isolation ומייד אחרי לחיצה על apply זה נכבה. 4 פעמים בוידאו. עושים צחוק מהחלטורה.
ד"א איך אני מכניס את הוידאו מיוטיוב לפוסט אינליין?
תסתכל בוידאו אני מדליק את ה ssid isolation ומייד אחרי לחיצה על apply זה נכבה. 4 פעמים בוידאו. עושים צחוק מהחלטורה.
ד"א איך אני מכניס את הוידאו מיוטיוב לפוסט אינליין?
-
oferlaor
- מנהל

-
oferlaor
- מנהל

ניסית client isolation? מה עם ssid isolation בצד השני של הלא legacy?
עדכון לגבי ה-Guest network של הראוטר:
קניתי זוג Asus Zenwifi BD5 באמזון ומתאם ZTE סיב בסין העממית. בוצע מעבר לציוד פרטי - דרך התמיכה בווטסאפ. לקח המון זמן כנראה כי עשיתי את זה בערב שבת כשאין תומכים שמבינים מה צריך לעשות אבל בסוף זה הצליח לעבוד - עכשיו יש ראוטר WIFI7 וגם רשת נפרדת עם סאבנט נפרד כמו שצריך וחסכון של 60 שקל בחודש בחשבון של יס...
קניתי זוג Asus Zenwifi BD5 באמזון ומתאם ZTE סיב בסין העממית. בוצע מעבר לציוד פרטי - דרך התמיכה בווטסאפ. לקח המון זמן כנראה כי עשיתי את זה בערב שבת כשאין תומכים שמבינים מה צריך לעשות אבל בסוף זה הצליח לעבוד - עכשיו יש ראוטר WIFI7 וגם רשת נפרדת עם סאבנט נפרד כמו שצריך וחסכון של 60 שקל בחודש בחשבון של יס...
-
oferlaor
- מנהל

כעקרון אני מסכים איתך. הסאגה שתיארתי התרחשה בבית של אבא שלי ואותו לא מעניין שיהיה IP אמיתי / קבוע. כן היה חשוב עניין הפרדת הרשתות שחפרתי עליו בלי סוף. עוד שיקול הוא חסכון בכסף ושהתשלום הוא בחשבון אחד לספק אחד. עד כה היה משלם ל-יס על טלויזיה, חיבור אינטרנט אחד של הוט ועוד חיבור אינטרנט סיבים לסלקום.
אותי זה כן מעניין ולכן בבית שלי הייתי מחובר לבזק בינלאומי עד לפני שנה ואחר כך הוט שגם נותנים IP אמיתי ללא תוספת כסף.
עכשיו עברתי דירה ואין תשתית של אנלימיטד לכן התחברתי לגלית טלקום והוספתי 15 שקל עבור IP קבוע
אותי זה כן מעניין ולכן בבית שלי הייתי מחובר לבזק בינלאומי עד לפני שנה ואחר כך הוט שגם נותנים IP אמיתי ללא תוספת כסף.
עכשיו עברתי דירה ואין תשתית של אנלימיטד לכן התחברתי לגלית טלקום והוספתי 15 שקל עבור IP קבוע