טיפול במכס מול FEDEX ?
היזמנתי מקרן שעלה לי בארה"ב 1449$ . ועוד משלוח מחברה צד שלישי שעולה 245$ כולל ביטוח ! .
לפי אתר המסים אני חייב ב 1150 שקל מסים .
נשאר להבין איך לשלם את המסים , ואם FEDEX יעשו לי את זה , כמה מאות שקלים אני אצפה לשלם להם ? (מסים + אגרות וכו) .. סבסיס 200 - 300 ?
ומי מצהיר אל השחרור ?
לפי אתר המסים אני חייב ב 1150 שקל מסים .
נשאר להבין איך לשלם את המסים , ואם FEDEX יעשו לי את זה , כמה מאות שקלים אני אצפה לשלם להם ? (מסים + אגרות וכו) .. סבסיס 200 - 300 ?
ומי מצהיר אל השחרור ?
תודה על המענה .20/03/2025 5:05Moshe984 כתב: אין לך כ"כ מה לנסות להבין את זה כי יש עלויות נילוות כגון בדיקה\איחסון\עמיל מכס שישחרר ועוד.
פדקס יעשו הכל אתה לא צריך לעשות כלום, תמתין, ההודעה על כך תגיע, נשאר לך רק לקוות לטוב.
תתחדש....
עדיין לא היזמנתי , כי אני מחשב עלויות בקירוב שלא אופתע .
אני רואה ש FEDEX יחייבו אותי על עמלות כמו שחרור מוצר מעל 1000$ = עלות 360 שקל , וצריך ייפוי כוח = עוד 150 שקל , ואגרת יבוא 45 שקל ואגרת מיחשוב וביטוח 100 שקל ...
זה כבר 600 שקל בערך !
הגיוני ?
הגיוני כן וזו יכולה להיות גם רק ההתחלה אז תתכונן ...
אם אתה מזמין וישנה האפשרות אז עדיפות ל DHL.
עצה שלי אל תתעסק עם המכס, תחפש מקרן שאמזון שולח ולא חברה חיצונית ואם אין את זה בדיוק שאתה מחפש אז תקנה משהו שמקביל לו או אחד מעליו שכן נשלח ע"י אמזון שכבר כל העלויות מחושבות בסכום הרכישה ואל תתעסק עם המזל.
עצה שלי אל תתעסק עם המכס, תחפש מקרן שאמזון שולח ולא חברה חיצונית ואם אין את זה בדיוק שאתה מחפש אז תקנה משהו שמקביל לו או אחד מעליו שכן נשלח ע"י אמזון שכבר כל העלויות מחושבות בסכום הרכישה ואל תתעסק עם המזל.
אני כבר מחפש חודשים!!20/03/2025 7:13Moshe984 כתב: הגיוני כן וזו יכולה להיות גם רק ההתחלה אז תתכונן ...
עצה שלי אל תתעסק עם המכס, תחפש מקרן שאמזון שולח ולא חברה חיצונית ואם אין את זה בדיוק שאתה מחפש אז תקנה משהו שמקביל לו או אחד מעליו שכן נשלח ע"י אמזון שכבר כל העלויות מחושבות בסכום הרכישה ואל תתעסק עם המזל....
אין לא מצאתי , מצאתי דגם מתאים מאמאזון , הם לא שלחו לי אחרי חודשיים מטרטרים אותי .
אז נצאתי משלוח צד שלישי מהר ויש לי רק 2 אופציות ! DHL ו FEDEX שניהם EXPRESS .
אז כן כנראה זה כבר יותר מדיי כסף, אני מחשב מסלול מחדש . גם לא יהיה אחריות במידה ורוצה להחזיר תוך 30 יום , זה כבר הימור !
אז גנראה שעדיךף להזמין דרך IDGU ? הם יטפלו בכל ? ואשלם מחיר סופי .20/03/2025 7:13Moshe984 כתב: הגיוני כן וזו יכולה להיות גם רק ההתחלה אז תתכונן ...
עצה שלי אל תתעסק עם המכס, תחפש מקרן שאמזון שולח ולא חברה חיצונית ואם אין את זה בדיוק שאתה מחפש אז תקנה משהו שמקביל לו או אחד מעליו שכן נשלח ע"י אמזון שכבר כל העלויות מחושבות בסכום הרכישה ואל תתעסק עם המזל....
נכון ! אבל הבעיה אשני משלם המון כבר על משלוח מהר! 240$ כולל ביטוח ! חשהתי שזה הסוף , וכנראה זה ההתחלה ! לא שווה כבר !20/03/2025 10:07Arie10 כתב: אתה יכול למלא לבד ובקלות את יפוי הכח.
זה נורא פשוט ואם אתה מסתבך יש טלפון לתמיכה ויסבירו לך צעד אחרי צעד.
כבר חסכת 150 ש"ח....
מצאתי מקרן שאמאזון שולח מעל 1000$ והרבה פחות זול מזה שבחרתי בהתחלה . ובחרתי משלוח הכי מהר ( שזה לא יהיה דואר ) .20/03/2025 7:13Moshe984 כתב: הגיוני כן וזו יכולה להיות גם רק ההתחלה אז תתכונן ...
במקרה הזה מי מטפל לי בשחרור מכס ?
זהו ? אני מזמין וממתין ולא עושה כלום ? (אולי רק טפוס ייפוי כוח ?) ועמלות שחרור כבר על אמאזון ?
אם זה אמזון אז הם עושים כל מה שצריך, אתה לא משלם מעבר למחיר במעמד הקניה שהוא כולל את כל הדברים שכתבת, זה מופיע בפירוט תשלום בשורות נפרדות, אין משמעות לבחור משלוח הכי מהיר רק אם אתה רוצה שזה יגיע מהר יותר מבחינת הזמן.
כן בחרתי בהכי מהר , זה רק 20$ וזה מחייב אותם להוציא משלוח מהר, כי הזמנה קודמת לא יצאה תוך חודשיים . והם אמרו שיפצו אותי על מחיר משלוח ! .. אז אני אנסה את זה , תודה על העצה לחפש מקרן מקביל ויצא לי הרבה פחות זול . קצת פחות ביצועים21/03/2025 4:21Moshe984 כתב: אם זה אמזון אז הם עושים כל מה שצריך, אתה לא משלם מעבר למחיר במעמד הקניה שהוא כולל את כל הדברים שכתבת, זה מופיע בפירוט תשלום בשורות נפרדות, אין משמעות לבחור משלוח הכי מהיר רק אם אתה רוצה שזה יגיע מהר יותר מבחינת הזמן....