חייגן ברשת P2P של פרטנר?
-
AngelicLiar
-
- חבר פעיל

- תגובות: 70
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
היי כולם,
היום הגיע טכנאי כדי לחבר אותי לרשת ה-P2P של פרטנר.
בבניין שלי יש תשתיות גם של בזק ו-IBC, אבל בכוונה הלכתי על פרטנר כי במוקד הבטיחו לי שהשתשתית אצלי היא P2P והיה לי חשוב לקבל ״סיב פרטי״ כדי שזה יהיה יותר יציב ורוחב הפס שלי לא יהיה תלוי בהאם השכנים שלי מורידים טורנטים (למרות שאולי אני מפקפק בGPON יותר מדי).
הגיע טכנאי, עבד די הרבה, ובסוף חיבר אותי - עם חייגן. הטכנאי התעקש שגם בP2P היום הם מחברים עם חייגנים ולא רק ב-GPON.
חשבתי שב-P2P החיבור הוא תמיד DHCP ולא צריך PPPOE. זה גם נראה מוזר - אם זה באמת סיב פרטי אז למה הספקית צריכה חייגן כדי לזהות את הלקוח?
האם למישהו אחר יש חייגן ב-P2P? יש דרך שאני יכול לדעת האם אני P2P או GPON בלי לשאול את פרטנר?
בבניין שלי יש תשתיות גם של בזק ו-IBC, אבל בכוונה הלכתי על פרטנר כי במוקד הבטיחו לי שהשתשתית אצלי היא P2P והיה לי חשוב לקבל ״סיב פרטי״ כדי שזה יהיה יותר יציב ורוחב הפס שלי לא יהיה תלוי בהאם השכנים שלי מורידים טורנטים (למרות שאולי אני מפקפק בGPON יותר מדי).
הגיע טכנאי, עבד די הרבה, ובסוף חיבר אותי - עם חייגן. הטכנאי התעקש שגם בP2P היום הם מחברים עם חייגנים ולא רק ב-GPON.
חשבתי שב-P2P החיבור הוא תמיד DHCP ולא צריך PPPOE. זה גם נראה מוזר - אם זה באמת סיב פרטי אז למה הספקית צריכה חייגן כדי לזהות את הלקוח?
האם למישהו אחר יש חייגן ב-P2P? יש דרך שאני יכול לדעת האם אני P2P או GPON בלי לשאול את פרטנר?
כן. לפי סוג הציוד שמותקן אצלך ושאליו הסיב מתחבר. אם תפרסם פה תמונה שלו (שכוללת את המקום שבו הסיב מתחבר), אפשר יהיה להגיד לך. לחליפין, בדרך כלל אפשר גם לדעת לפי סוג המחבר שבקצה הסיב. אם הוא מחבר מסוג LC/UPC (שזה אומר בצבע כחול), קרוב לוודאי שאתה מחובר למה שהם קוראים P2P. אם הוא מסוג SC/APC (שזה מחבר גדול יותר ובצבע ירוק), קרוב לוודאי שאתה מחובר ל-GPON. לגבי סוגי המחברים, ראה, למשל:...
https://www.ppc-online.com/blog/fiber-c ... difference
מוזר.. אבל אם אמרו לך ,מי אני שאתווכח.19/03/2025 17:46AngelicLiar כתב: היי כולם,
האם למישהו אחר יש חייגן ב-P2P? יש דרך שאני יכול לדעת האם אני P2P או GPON בלי לשאול את פרטנר?...
פרטנר P2P -> הקונקטורים של הסיב בצבע כחול (LC).
פרטנר GPON -> הקונקטורים של הסיב בצבע ירוק (SC).
לא הבנתי, מה זה ל"פירוק"? גם בהוט, סלקום ואנלימיטד (IBC) ? אני מחובר דרכם בDHCP...11/04/2025 19:39or4558 כתב: קח בחשבון תשתית p2p בדרך לפירוק.... עלות תחזוקה יקרה וכו .... נפלת על נציג מכירות שיווקי... לא אתפלא אם חיברו אותך לgpon...
פרטנר מפרקת את תשתית p2p שלהם בלבד פרסו ומעבירה לקוחות לgpon על בזק (איפה שזמין ) וגם ibc ) איפה שזמין12/04/2025 8:30rafi_d כתב: לא הבנתי, מה זה ל"פירוק"? גם בהוט, סלקום ואנלימיטד (IBC) ? אני מחובר דרכם בDHCP......
לא בטוח שזה המצב בIBC. אני מטפל מולם בפריסה/התקנה חדשה (בניין חדש) שיש בו התקנת בזק. נכון להיום, הם בתהליך פריסה של הסיב שלהם (כך גם לבניין השכן). בוא נחכה ונראה איזה ציוד ישימו, אני הבנתי שעדיין ל DHCP. זה דומה למה שיש לי מולם היום במקום אחר (התקינו כאן לפני כ 3 שנים).12/04/2025 8:32or4558 כתב: פרטנר מפרקת את תשתית p2p שלהם בלבד פרסו ומעבירה לקוחות לgpon על בזק (איפה שזמין ) וגם ibc ) איפה שזמין...
אם כמו שאתה אומר - יתקינו GPON - נדע בעוד כמה שבועות...
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
מה הקשר בין GPON לחייגן??
אין שום הכרח שיהיה חייגן ב-GPON (ולראיה, ב-IBC אפשר לבטל אותו). זו סתם התעקשות של בזק שעדיין לא התקדמו מימי ה-ADSL.
ה-P2P אכן יקרה לתחזוקה, אבל פרטנר לא מפרקים אותה, אלא מתכננים להחליף אותה ב-GPON (או XGSPON) משלהם, איפה שמשתלם להם. בינתיים הם בעיקר לא מחברים אליה בניינים חדשים, גם אם הם פרוסים ברחוב.
אם אתה באמת מחובר בתשתית פרטנר (שנכון להיום זה רק P2P), אתה לא צריך את הטכנאי בשביל לבטל את החייגן - דבר עם השירות הטכני בטלפון.
אין שום הכרח שיהיה חייגן ב-GPON (ולראיה, ב-IBC אפשר לבטל אותו). זו סתם התעקשות של בזק שעדיין לא התקדמו מימי ה-ADSL.
ה-P2P אכן יקרה לתחזוקה, אבל פרטנר לא מפרקים אותה, אלא מתכננים להחליף אותה ב-GPON (או XGSPON) משלהם, איפה שמשתלם להם. בינתיים הם בעיקר לא מחברים אליה בניינים חדשים, גם אם הם פרוסים ברחוב.
אם אתה באמת מחובר בתשתית פרטנר (שנכון להיום זה רק P2P), אתה לא צריך את הטכנאי בשביל לבטל את החייגן - דבר עם השירות הטכני בטלפון.