חייגן ברשת P2P של פרטנר?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
AngelicLiar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי כולם,

היום הגיע טכנאי כדי לחבר אותי לרשת ה-P2P של פרטנר.
בבניין שלי יש תשתיות גם של בזק ו-IBC, אבל בכוונה הלכתי על פרטנר כי במוקד הבטיחו לי שהשתשתית אצלי היא P2P והיה לי חשוב לקבל ״סיב פרטי״ כדי שזה יהיה יותר יציב ורוחב הפס שלי לא יהיה תלוי בהאם השכנים שלי מורידים טורנטים (למרות שאולי אני מפקפק בGPON יותר מדי).

הגיע טכנאי, עבד די הרבה, ובסוף חיבר אותי - עם חייגן. הטכנאי התעקש שגם בP2P היום הם מחברים עם חייגנים ולא רק ב-GPON.
חשבתי שב-P2P החיבור הוא תמיד DHCP ולא צריך PPPOE. זה גם נראה מוזר - אם זה באמת סיב פרטי אז למה הספקית צריכה חייגן כדי לזהות את הלקוח?

האם למישהו אחר יש חייגן ב-P2P? יש דרך שאני יכול לדעת האם אני P2P או GPON בלי לשאול את פרטנר?

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 153 פעמים

שליחה #2 

19/03/2025 17:46  
AngelicLiar כתב:
יש דרך שאני יכול לדעת האם אני P2P או GPON בלי לשאול את פרטנר?
...
כן. לפי סוג הציוד שמותקן אצלך ושאליו הסיב מתחבר. אם תפרסם פה תמונה שלו (שכוללת את המקום שבו הסיב מתחבר), אפשר יהיה להגיד לך. לחליפין, בדרך כלל אפשר גם לדעת לפי סוג המחבר שבקצה הסיב. אם הוא מחבר מסוג LC/UPC (שזה אומר בצבע כחול), קרוב לוודאי שאתה מחובר למה שהם קוראים P2P. אם הוא מסוג SC/APC (שזה מחבר גדול יותר ובצבע ירוק), קרוב לוודאי שאתה מחובר ל-GPON. לגבי סוגי המחברים, ראה, למשל:
https://www.ppc-online.com/blog/fiber-c ... difference

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1172
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #3 

19/03/2025 17:46  
AngelicLiar כתב:
היי כולם,

היום הגיע טכנאי כדי לחבר אותי לרשת ה-P2P של פרטנר.
בבניין שלי יש תשתיות גם של בזק ו-IBC, אבל בכוונה הלכתי על פרטנר כי במוקד הבטיחו לי שהשתשתית אצלי היא P2P והיה לי חשוב לקבל ״סיב פרטי״ כדי שזה יהיה יותר יציב ורוחב הפס שלי לא יהיה תלוי בהאם השכנים שלי מורידים טורנטים (למרות שאולי אני מפקפק בGPON יותר מדי).

הגיע טכנאי, עבד די הרבה, ובסוף חיבר אותי - עם חייגן. הטכנאי התעקש שגם בP2P היום הם מחברים עם חייגנים ולא רק ב-GPON.
חשבתי שב-P2P החיבור הוא תמיד DHCP ולא צריך PPPOE. זה גם נראה מוזר - אם זה באמת סיב פרטי אז למה הספקית צריכה חייגן כדי לזהות את הלקוח?

האם למישהו אחר יש חייגן ב-P2P? יש דרך שאני יכול לדעת האם אני P2P או GPON בלי לשאול את פרטנר?
...
מוזר.. אבל אם אמרו לך ,מי אני שאתווכח.
פרטנר P2P -> הקונקטורים של הסיב בצבע כחול (LC).
פרטנר GPON -> הקונקטורים של הסיב בצבע ירוק (SC).

or4558
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 812
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #4 

קח בחשבון תשתית p2p בדרך לפירוק.... עלות תחזוקה יקרה וכו .... נפלת על נציג מכירות שיווקי... לא אתפלא אם חיברו אותך לgpon

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3410
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #5 

11/04/2025 19:39  
or4558 כתב:
קח בחשבון תשתית p2p בדרך לפירוק.... עלות תחזוקה יקרה וכו .... נפלת על נציג מכירות שיווקי... לא אתפלא אם חיברו אותך לgpon
...
לא הבנתי, מה זה ל"פירוק"? גם בהוט, סלקום ואנלימיטד (IBC) ? אני מחובר דרכם בDHCP...
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

or4558
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 812
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #6 

12/04/2025 8:30  
rafi_d כתב:
לא הבנתי, מה זה ל"פירוק"? גם בהוט, סלקום ואנלימיטד (IBC) ? אני מחובר דרכם בDHCP...
...
פרטנר מפרקת את תשתית p2p שלהם בלבד פרסו ומעבירה לקוחות לgpon על בזק (איפה שזמין ) וגם ibc ) איפה שזמין

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3410
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #7 

12/04/2025 8:32  
or4558 כתב:
פרטנר מפרקת את תשתית p2p שלהם בלבד פרסו ומעבירה לקוחות לgpon על בזק (איפה שזמין ) וגם ibc ) איפה שזמין
...
לא בטוח שזה המצב בIBC. אני מטפל מולם בפריסה/התקנה חדשה (בניין חדש) שיש בו התקנת בזק. נכון להיום, הם בתהליך פריסה של הסיב שלהם (כך גם לבניין השכן). בוא נחכה ונראה איזה ציוד ישימו, אני הבנתי שעדיין ל DHCP. זה דומה למה שיש לי מולם היום במקום אחר (התקינו כאן לפני כ 3 שנים).
אם כמו שאתה אומר - יתקינו GPON - נדע בעוד כמה שבועות...
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #8 

הוט ושות' מתקינים gpon/xgspon עם ipoe (חיבור ללא חייגן "dhcp") ולא p2p

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #9 

מה הקשר בין GPON לחייגן??
אין שום הכרח שיהיה חייגן ב-GPON (ולראיה, ב-IBC אפשר לבטל אותו). זו סתם התעקשות של בזק שעדיין לא התקדמו מימי ה-ADSL.
ה-P2P אכן יקרה לתחזוקה, אבל פרטנר לא מפרקים אותה, אלא מתכננים להחליף אותה ב-GPON (או XGSPON) משלהם, איפה שמשתלם להם. בינתיים הם בעיקר לא מחברים אליה בניינים חדשים, גם אם הם פרוסים ברחוב.
אם אתה באמת מחובר בתשתית פרטנר (שנכון להיום זה רק P2P), אתה לא צריך את הטכנאי בשביל לבטל את החייגן - דבר עם השירות הטכני בטלפון.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”