המרת VHS ל DVD - מחפש תשובה חד משמעית

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
MenyS פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם וחג שמח.

החלטתי לארגן "מבצע" ולהמיר את כל קלטות הוידאו המשפחתיות ששוכבות בארון וצוברות אבק למדיית DVD.
את הסיבות להחלטה כמובן לא אצטרך לתאר לכם...
חשבתי לעשות זאת דרך מקום מקצועי ולחסוך את כאב הראש, אך יש לי בערך 30 קלטות והעלות הכספית מתחילה להצטבר לסכומים רציניים...

התחלתי לברר באינטרנט פה ושם, והבנתי כי בהרבה חנויות מוכרים מין ערכה הכוללת כבלים לחיבור לוידאו, שמתחברים דרך USB למחשב. כמובן חבל שבכל הערכות שראיתי באות כמה תוכנות מקוריות, מה שמייקר בהרבה.. ותוכנות ממש לא בעיה "לקנות" בנפרד.
בקיצור, מה דעתכם כל הכבלים האלה? מה שחשוב רק שהאיכות באמת תשאר כפי שהיא בVHS ב"קריעה" למחשב.. כמובן אני יודע שהיא לא יכולה להפוך ליותר טובה, אך ברצוני שתשאר כפי שהיא.

כשבדקתי קצת בחיפושים בפורום הזה, ראיתי שממליצים בעיקר על רכישת כרטיסי טלוויזיה (?) או כרטיסים מסוג אחר?
כמו כן ראיתי גם שיש לקניה DVD משולבים VCR שמקליטים אך זוהי לא אופציה.

כמו כן רציתי גם לשאול איך הכי טוב להמיר את הקלטות, לדיסק אחד או לשלושה?
כפי שידוע קלטות וידאו הן עד 3 שעות...
ההמרה האופטימלית היא כמובן המרה של שעה מקלטת לדיסק, אך מכיוון שאיכות VHS כל כך ירודה, אולי לא נשים לב לאיכות כלל בין שלושה דיסקים לקלטת לבין דיסק אחד לקלטת?

אודה מאוד לכם על תשובה מפורטת, על הדרך המומלצת בדיוק להפוך פרויקט כזה לכמה שיותר יעיל ומתיימר להיות מקצועי, כמובן בלי להוציא סכומים של אלפי שקלים...

תודה רבה לכולכם, וחג סוכות שמח :)

shaymomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 692

שליחה #2 

הדרך היחידה לעשות את זה במהירות ובלי הרבה כאב ראש זה
לקנות מכשיר דיוידי מקליט, לא חייב להיות אחד יקר - אולי של APEX

http://www1.zap.co.il/models.asp?Sog=E- ... erby=price

MenyS פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

זאת בעיה לעשות זאת דרך הערכה הזאת שדיברתי עליה?
למשל-
http://www.getit.co.il/Group/37665/12
http://www.nanashops.co.il/sale.php?sal ... 54&refid=6
http://www.getit.co.il/Group/41445/12
http://www.getit.co.il/Group/26900/12
http://www.getit.co.il/Direct/16841/12
?

אין לי בעיה להתעסק עם ה"כאבי ראש", זה פשוט לדגום את הסרט למחשב בלילה, ובבוקר לצרוב לDVD...
אני עושה זאת הרבה כולל עריכת הוידאו מהמצלמת וידאו, ככה שיש לי נסיון די עשיר.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #4 

מהודעתך הבנתי שאיכות חשובה לך. כפי שאתה מבין, אין עוגיות בחינם ועם כל המתאמים האלה לא תקבל איכות המתקבלת על הדעת. קניית DVD מקליט כמו APEX עוד יותר גרועה כי כאן תזרוק סתם סכום הגדול פי ארבע.
MenyS כתב: מה שחשוב רק שהאיכות באמת תשאר כפי שהיא בVHS ב"קריעה" למחשב.. כמובן אני יודע שהיא לא יכולה להפוך ליותר טובה, אך ברצוני שתשאר כפי שהיא.
...
הקלטה ב-DVR טוב דווקא יכולה לשפר את איכות התמונה בגלל סינון רעשי הצבע (תמונה נראית יותר "חלקה" ואפילו יותר חדה). אם קניית DVR טוב לא עומדת על סדר היום שלך, תברר לגבי כרטיסי עריכה טובים. איני מתמצא בכרטיסים מודרניים, תשאל בפורום HTPC מה עדיף לקנות.

לגבי זמן ההקלטה – בהמרת קלטות וידיאו הדחיסה האופטימלית מתאימה ל-90 דקות הקלטה על DVD ( הקצב הממוצע - בערך 6Mbps ).
MenyS כתב: ההמרה האופטימלית היא כמובן המרה של שעה מקלטת לדיסק, אך מכיוון שאיכות VHS כל כך ירודה, אולי לא נשים לב לאיכות כלל בין שלושה דיסקים לקלטת לבין דיסק אחד לקלטת?
...
זה לא נכון כי ירידה באיכות בקידוד MPEG2 היא בפן אחר מאשר ירידה באיכות בהקלטת VCR. איכות ירודה בהקלטה אנלוגית נובעת בעיקר מרזולוציה נמוכה (320x240 – זה סטנדרט VHS) ומרעשי צבע. ירידה באיכות בקידוד MPEG2 ב-bit rate נמוך מתבטאת ב- Macro blocking – התמונה מתפרקת לריבועים ונראית לא רציפה. זאת דווקא הסיבה לשימוש בחומרה טובה (ולא במתאמים פשוטים וAPEXים למיניהם): מקדד טוב מקפיץ את bit rate לפי הצורך (והצורך מופיע כאשר תמונות מתחלפות בקצב מהיר או יש תנועות גופים מהירות), והתמונה נשארת "חלקה".
ויטלי

yossix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 383
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 32 פעמים

השאלה היא כמה אתה מוכן להשקיע בחומרה

שליחה #5 

אני קניתי בזמנו כרטיס עריכה פנימי של פינאקל כולל קופסת חיבורים חיצונית והמרתי בערך 50 קלטות 8 מ"מ ו-DV ל-DVD .יצא מעולה.התוכנה המצורפת לחומרה מאפשרת להוסיף כל מיני אפקטים.

MenyS פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

vitalyi - הבנתי מכמה אנשים אחרים, שרכשו את המתאמים האלו אשר דיברתי עליהם, שהאיכות לא כל כך גרועה... למען האמת אמרו שלא נראה להם הבדל באיכות בכלל בהמרה.
לפי מה שאני מבין ממך אני צריך פה להשקיע סכום לא קטן ברכישת DVD משולב וידאו+ מקליט, ואני רוצה לדעת לפני שאני קונה בדיוק למה אני צריך אותו...
למה בעצם אתה אומר אז שהאיכות מהמתאמים האלו לא טובה? ניסית בעצמך? סתם שואל כדי לדעת בעצם למה לא לקנות אחד מהם..

yossix - אפשר מעט יותר פרטים על כרטיס העריכה?

תודה רבה לשניכם :)

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

MenyS כתב:vitalyi - הבנתי מכמה אנשים אחרים, שרכשו את המתאמים האלו אשר דיברתי עליהם, שהאיכות לא כל כך גרועה... למען האמת אמרו שלא נראה להם הבדל באיכות בכלל בהמרה.
...
למה בעצם אתה אומר אז שהאיכות מהמתאמים האלו לא טובה? ניסית בעצמך? סתם שואל כדי לדעת בעצם למה לא לקנות אחד מהם..
...
תחושת האיכות בוידיאו היא סובייקטיבית ותלויה בין היתר גם בגודל המסך. גם רף הדרישות הוא שונה אצל אנשים שונים. יש אנשים שמרוצים מאיכות התמונה (אפילו במסך גדול) שמספקים DVR מ-APEXים או LG "מדיוטי פרי", ויש כאלה שבכלל לא יוכלו לראות הקלטות של המכשירים האלה . אינני מכיר את המתאם הספציפי עליו אתה מדבר, אבל מתוך היכרותי עם חומרה אני יודע שמקודד סביר לא יכול לעלות 150 ש"ח. אם רף הדרישות שלך לא גבוה, ארטיפקטים של קידוד MPEG2 לא מפריעם לך וגודל מסך הטלוויזיה לא עולה על "29 - יכול להיות שהמתאם הנ"ל יספק אותך.
לפי מה שאני מבין ממך אני צריך פה להשקיע סכום לא קטן ברכישת DVD משולב וידאו+ מקליט, ואני רוצה לדעת לפני שאני קונה בדיוק למה אני צריך אותו...
...
מעולם לא המלצתי על מכשיר משולב, זה בזבוז כסף. אם כבר, עדיף DVR טוב ו-VCR סטנדרטי (אפילו יד שנייה). אגב, בכלל לא המלצתי על מכשירים נייחים כי הבנתי שאינך מעוניין בקניית DVR . המלצתי על כרטיס עריכה בסיסי סביר (כרטיסים טובים שמצטיינים בעיבוד התמונה עולים הרבה כסף).
yossix - אפשר מעט יותר פרטים על כרטיס העריכה?
...
היה לי כרטיס של Pinnacle, הוא טוב אבל בכלל לא זול (אולי קיים כרטיס ברמת הכניסה שאינני מכיר?). אני שמעתי שקיים כרטיס סביר שעולה בסביבות 500 ש"ח, תשאל בפורום HTPC - שם בטוח יתנו לך את שם הכרטיס.
ויטלי

אופיר28
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1091
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #8 

לי יש את הערכה הזאת, ואני חייב לציין שהיא עושה את העבודה כמו שצריך. היא גם מגיעה עם תוכנת עריכה מאד ידידותית וקלה לשימוש. מה שכן, לקח לי זמן להגיע לתוצאות מספקות, כנראה בגלל בעיות חומרה במחשב. רק אחרי שהחלפתי את המעבד ל- 3GHZ קיבלתי תוצאות טובות. לפני זה התמונה כל הזמן קירטעה לי.

MenyS פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

vitalyi - הבנתי אותך, ואכן רף הדרישות שלי הוא יחסית גבוה.
אני רוצה את האיכות המיטבית שניתן להוציא מהקלטות.
DVR- זהו DVD מקליט? פשוט לא ידעתי קודם על מה אתה מדבר.
אם כן, אז קיים אצלי כרגע מכשיר משולב DVD+ VCR (של LG), אך הוא לא מקליט. אני משער שלביצוע הצעתך הראשונה אצטרך לקנות DVR.
אברר קצת לגביי הצעתך השניה, של קניית כרטיס עריכה סביר.

EDITman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

אפשרות נוספת, תלויה במצלמה שיש לך, ממנה אתה דוגם בכדי לערוך כפי שכתבת.

אם למצלמה שלך יש ANALOG INPUT המצלמה יכולה לשמש עבורך בתור ממיר בין ה- VHS למחשב.

אבל כמו שכתבתי, זה תלוי במצלמה.

בהצלחה !

yossix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אכן יקר.עלה לי לפני 3 שנים אלף ש"ח.

שליחה #11 

עשה את העבודה מצוין.

MenyS פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

EDITman - חשבתי על הרעיון אבל אין לי במצלמה יציאה אנלוגית...

אופיר28 - מה גודל הטלוויזיה שצפית בה בDVD שהומר מהקלטות, ואתה לא שם לב לשינוי כלל?
אין בעיות בסנכרון אודיו\וידאו?

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

MenyS כתב: DVR- זהו DVD מקליט?
...
כן. אם תחליט להתקדם בכיוון הזה - עצתי היא Pioneer/Toshiba/Panasonic. לדעתי, Pioneer עדיף כי הוא הכי ידידותי למשתמש. ל-DVR-ים של Panasonic יש חיסרון - אי-אפשר להקליט בפורמט 16:9 על מדיות רגילות (לא יודע עד כמה העניין הוא קריטי בשבילך).
נערך לאחרונה על ידי vitalyi ב 28/09/2007 10:49, נערך פעם 1 בסך הכל.
ויטלי

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: אכן יקר.עלה לי לפני 3 שנים אלף ש"ח.

שליחה #14 

yossix כתב:אכן יקר.עלה לי לפני 3 שנים אלף ש"ח. עשה את העבודה מצוין.
...
את הכרטיס הזה אינני מכיר. הכרטיס שהיה לי עלה לפני כשמונה שנים קרוב ל-6000 ש"ח (אמנם עם Premier). בימינו הרכישה הזו אינה משתלמת אם אתה לא עורך מקצועי. בהשקעה של כ-3500 ש"ח אפשר להגיע לתוצאות מעולות ברכישת DVR טוב עם כונן קשיח ואפשרויות עריכה מספיקות בהחלט. אם ללכת על כרטיס עריכה טוב, אפשר להסתפק בסכומים צנועים יותר - בתנאי שהמחשב הקיים הוא מספיק חזק ויש תוכנת Authoring טובה.
ויטלי

אופיר28
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

MenyS,
הטלויזייה שצפיתי בה היא פלאזמה 42. אכות התמונה היתה זהה למקור. להזכירך, אכות התמונה בקלטות היא כשלעצמה לא משהו. אז אל תצפה לאכות של DVD. לגביי הסנכרון לא היתה לי בעייה,. כמו שאמרתי התוכנה הנלוות עושה עבודה טובה.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

אופיר28 כתב:היא גם מגיעה עם תוכנת עריכה מאד ידידותית וקלה לשימוש. מה שכן, לקח לי זמן להגיע לתוצאות מספקות, כנראה בגלל בעיות חומרה במחשב. רק אחרי שהחלפתי את המעבד ל- 3GHZ קיבלתי תוצאות טובות. לפני זה התמונה כל הזמן קירטעה לי.
...
לפי התיאור הזה אני חושב שהבנתי במה מדובר. המתאם הוא ADC (ממיר אנלוגי - דיגיטאלי) בסיסי, ללא מקדד חומרה. הקידוד מתבצע ברמת התוכנה ע"י מעבד המחשב. לתוצאת קידוד איכותית נדרשים: מעבד חזק, הרבה RAM (לפחות 1GB, עדיף יותר) ותוכנת קידוד טובה (לא מהסוג שמספקים בחינם עם מוצר שעלותו 150 ש"ח). בזמנו התוכנה TMPGEnc (בגרסאותיה הלא חינמיות ) נחשבה טובה, יכול להיות שבימינו יש משהו מוצלח יותר (אני כבר כמה שנים לא מתעסק עם זה, DVR מספק אותי).

יש לקחת בחשבון שהמתאם המדובר הוא ADC פרימיטיבי (ברזולוציה נמוכה) - וזה יבוא ע"י ביטוי בטשטוש גבולות ובמידה מסוימת גם בעיוות צבעים. יכול להיות שלהמרות VHS זה פחות קריטי כי הגבולות שם מטושטשות מלהתחילה - אבל התוצאה עדיין תהיה נחותה (עד כמה זה סביל - כל אחד מחליט לעצמו).
MenyS, אם אתה רוצה למצוא פתרון אך ורק להמרת קלטות וידיאו והמחשב שלך עונה על הדרישות שציינתי קודם (וגם יש לך תוכנת קידוד טובה) - יכול להיות שהמתאם הנ"ל ייתן לך מענה מסוים (אבל לא אידיאלי). אם ברצונך לעשות לכידות וידיאו גם ממקורות איכותיים יותר מ-VCR ורף הדרישות שלך גבוה (כך אמרת) - שכח מהמתאם הזה.
ויטלי

yossix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

ערכת סטודיו פלוס שבאה כאמור עם כרטיס עריכה פנימי

שליחה #17 

וקופסת חיבורים אבל יש ברמות שונות.
היבואן בארץ הוא אלודה (היבואן של אולימפוס).כנס לאתר שלהם ותראה.
אמור לעלות לדעתי לא יותר מאלף ש"ח.
עזר לי להעביר מדיה מכל סוג שהוא )וידאו,8 מ"מ,DV) לDVD באיכות טובה מאד.
מגיע עם תוכנת הוליווד להוספת אפקטים.

MenyS פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

מפרט המחשב שלי חזק מאוד. מבחינה זו איני דואג כלל...
בכל מקרה, ברצוני לעשות אך ורק לכידות וידאו מ-VCR, ולא דברים אחרים כמו הקלטה ממיר וכו'...
כמה אנשים כבר המליצו לי על המתאמים האמנם פרימיטיביים, אך לפיהם עושים את העבודה.. לכן אני חושב שאלך על אחד מהמתאמים האלה.
מקסימום לא יהיה טוב- הלכו 160 ש"ח. מחיר סביר לפי דעתי לבזבוז לפני שאני הולך לעשות פה קניה של כרטיסי עריכה וכו' בכמה אלפים.

המליצו לי על מתאם זה-
http://www.nanashops.co.il/sale.php?sal ... 30&refid=6

אופיר28- איזה מתאם יש לך?
האם התוכנה המסופקת עם המתאם טובה?
אם לא- באיזו תוכנה אתה משתמש לתוצאות מיטביות? תוכנה זהו ממש החלק הקל...

תודה מראש.

אופיר28
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

זה בדיוק הערכה שיש לי, כולל המתאם.
כמו שאמרתי, אתה מקבל תוכנה מאד ידידותית בערכה, ואם המחשב שלך ישתף פעולה תקבל תוצאות טובות. בוא נגיד שלאחיינית שלי לא היו תלונות שהיא ראתה פיטר פן ב- DVD :D .
מכסימום הלכו 160 ש"ח... לא תפשוט רגל מזה...

MenyS פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

בדיוק
לפי המלצות אני רואה ששווה לנסות..

אז תודה רבה לכל מי שעזר להחליט :)
ד"א- קנית מחנות נורמלית כלשהי? או שיש רק בנענע\וואלה\כל האלו...
וגם: מה ההבדל בין גרסת ה"לייט" לאחרות?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”