חיבור סיב לראוטר Unifi?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
HadarR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

באיחור לא אופנתי, אני מתכנן לעבור בקרוב לסיב אופטי אצל פרטנר, ומעוניין לרכוש ראוטר Unifi Cloud Gateway Fiber, ו AP U7 Pro מ-Senetic. רציתי להתייעץ איתכם לפני הרכישה:

מחיר סופי: האם המחיר המוצג באתר (incl. VAT) הוא המחיר הסופי שאשלם, או שישנם עמלות נוספות שעלי לקחת בחשבון?

חיבור ישיר או SFP ONT: אחד מחיבורי ה-WAN בראוטר הוא 10G SFP+. האם אוכל להתחבר ישירות מהקיר לראוטר, או שאצטרך SFP ONT?
או שבכלל אצטרך מודם נפרד (חייגן?) שאותו אחבר לראוטר?

AP: האם ניתן לייבא מחו"ל או שיש הגבלות בגלל התדרים? הכיוון זה U7 Pro. קישור: https://store.ui.com/us/en/category/all ... cts/u7-pro

תודה מראש!

shahar31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 721
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #2 

11/03/2025 14:16  
HadarR כתב:
שלום לכולם,

באיחור לא אופנתי, אני מתכנן לעבור בקרוב לסיב אופטי אצל פרטנר, ומעוניין לרכוש ראוטר Unifi Cloud Gateway Fiber, ו AP U7 Pro מ-Senetic. רציתי להתייעץ איתכם לפני הרכישה:

מחיר סופי: האם המחיר המוצג באתר (incl. VAT) הוא המחיר הסופי שאשלם, או שישנם עמלות נוספות שעלי לקחת בחשבון?

חיבור ישיר או SFP ONT: אחד מחיבורי ה-WAN בראוטר הוא 10G SFP+. האם אוכל להתחבר ישירות מהקיר לראוטר, או שאצטרך SFP ONT?
או שבכלל אצטרך מודם נפרד (חייגן?) שאותו אחבר לראוטר?

AP: האם ניתן לייבא מחו"ל או שיש הגבלות בגלל התדרים? הכיוון זה U7 Pro. קישור: https://store.ui.com/us/en/category/all ... cts/u7-pro

תודה מראש!
...
פניתי אליהם, המחיר הוא לא סופי, ובגלל שהם לא מנהלים את השחרור מכס מראש כמו אמאזון וניואג, אתה תצטרך לשלם את המעמ ומכס וכל עמלת שקר שיחליטו לקחת במכס.
בנוסף יכול להיות שתצטרך לספק להם מסמכים שמאשרי שיש למוצר אישורי תקשורת וכו'...

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #3 

אישורי תקשורת זו לא בעיה. כל מה שהם מוכרים לך מאושר CE.
ה-U7 Pro שהם מוכרים זה לא הדגם האמריקאי ששלחת, אלא הדגם האירופי.
אבל כן, יהיו עוד עמלות שקר כלשהו של חברת השליחויות.
כמו שאתה אמרת, יש להם חיבור SFP. לא חיבור ONT. אם התשתית שלך היא בזק, אתה יכול לקנות SFP בבזקסטור. לתשתית פרטנר (P2P), פרטנר מחלקים SFP בעצמם. בכל אופציה אחרת (פרטנר ONT או IBC), ככל הידוע לי אין SFP מאושר, ותצטרך לעבור דרך ממיר מדיה. כמו כן, החיבור הוא 1Gbps ב-SFP או 10Gbps ב-SFP+. לא קיים SFP+ מאושר, אז אם לחיבור במהירות למעלה מ-1Gbps נדרש ממיר מדיה גם כן.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1448
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #4 

החיבור הוא תלו תשתית:

לתשתית GPON בזק, ניתן לחבר מודול SFP או Bridge ONT המוציא Ethernet סטנדרטי. חשוב לציין שבדגמים אחרים UDM ונגזרותיו, פורט ה-SFP+ לא תומך במהירויות הביניים, לדוגמא 2.5Gbps. לכן בחבילת 2.5G לא יהיה חיבור של ה-SFP על המהירות הזו, רק על 1G. אם זה עקרוני צריך לברר האם בדגם המדובר המצב שונה.

לתשתית XGS-PON אין מודול SFP מאושר לשום ספקית, רק ONT Bridge

תשתית פרטנר P2P - בכל מקרה אין יותר מ-1G

שיקול נוסף לגבי מהירויות גבוהות: בדגמי UDM ביצועי PPPOE אינם טובים מספיק לקבלת מלוא הקצב בחבילת 5Gbps. ניתן להגיע לתוצאה של 3.5Gbps פלוס מינוס. אם רלוונטי צריך לוודא שהבעיה נפתרה בדגם המדובר
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

HadarR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

11/03/2025 21:10  
dr0r כתב:
אישורי תקשורת זו לא בעיה. כל מה שהם מוכרים לך מאושר CE.
ה-U7 Pro שהם מוכרים זה לא הדגם האמריקאי ששלחת, אלא הדגם האירופי.
אבל כן, יהיו עוד עמלות שקר כלשהו של חברת השליחויות.
כמו שאתה אמרת, יש להם חיבור SFP. לא חיבור ONT. אם התשתית שלך היא בזק, אתה יכול לקנות SFP בבזקסטור. לתשתית פרטנר (P2P), פרטנר מחלקים SFP בעצמם. בכל אופציה אחרת (פרטנר ONT או IBC), ככל הידוע לי אין SFP מאושר, ותצטרך לעבור דרך ממיר מדיה. כמו כן, החיבור הוא 1Gbps ב-SFP או 10Gbps ב-SFP+. לא קיים SFP+ מאושר, אז אם לחיבור במהירות למעלה מ-1Gbps נדרש ממיר מדיה גם כן.
...
מניח שאני רוצה את הדגם האירופאי בגלל השנאי. האם יש עוד שיקולים?

11/03/2025 23:28  
DanielGR כתב:

לתשתית GPON בזק, ניתן לחבר מודול SFP או Bridge ONT המוציא Ethernet סטנדרטי. חשוב לציין שבדגמים אחרים UDM ונגזרותיו, פורט ה-SFP+ לא תומך במהירויות הביניים, לדוגמא 2.5Gbps. לכן בחבילת 2.5G לא יהיה חיבור של ה-SFP על המהירות הזו, רק על 1G. אם זה עקרוני צריך לברר האם בדגם המדובר המצב שונה.

שיקול נוסף לגבי מהירויות גבוהות: בדגמי UDM ביצועי PPPOE אינם טובים מספיק לקבלת מלוא הקצב בחבילת 5Gbps. ניתן להגיע לתוצאה של 3.5Gbps פלוס מינוס. אם רלוונטי צריך לוודא שהבעיה נפתרה בדגם המדובר
...
כרגע אני מתכנן ללכת על חבילת 1Gb, אך ייתכן שאשדרג בעתיד כדי לשפר את מהירות ההעלאה. לא ראיתי חבילה עם העלאה יותר גבוהה, שהיא לא החבילה של 5Gb.

אני רוצה לוודא שהבנתי נכון: אקבל מהירות גבוהה יותר מ 1Gb בחבילה של 5Gb, בגלל שאני מחויב להשתמש ב ONT Bridge, ולכן ההערה לגבי מהירויות ביניים אינה רלוונטית במקרה זה?

איך אני יכול לבדוק תמיכה במהירות 2.5, וביצועים ב PPPOE?

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #6 

על פי המפרט הקישוריות היא זו:

1x 10GBASE-T WAN/LAN
1x SFP+ WAN/LAN
1x SFP+ LAN,
4x 2.5GBASE-T LAN

אם תשתמש במודול SFP תוכל לחבר אותו לפורט WAN SFP PLUS. מה שלא ברור זה האם הפורט המסוים תומך ב-2.5G או לא. בדגמי UDM לא.

אם תשתמש בממיר מדיה Bridge ONT תוכל לחבר אותו לפורט 10GbaseT WAN.

יש חבילת בזק עם Upload של 250mbps במקום 100, Download 1Gbps

לגבי הביצועים, הם טוענים לקצבים של 5Gbps כאשר IDS מופעל, זה כבר יותר טוב מ-UDM. לגבי הקצבים המקסימליים עם PPPOE אין כל כך מידע על קצבים גבוהים (או שלא מצאתי), אבל במידה גבוהה של ביטחון ב-2.5Gbps לא תהיה בעיה.

עריכה: ראה כאן
https://community.ui.com/questions/UCG- ... 4e04dcce75

יפה מאד! שיפור מאסיבי לעומת דגמי UDM, יותר מכפליים , עם PPPOE ו-IDS, ומעבר לכל חבילת סיבים הזמינה בארץ כיום.

עריכה2: ניתן לקנות ב-GETIC, מחיר טוב וספק אמין שרכשתי אצלם מוצרי Ubiquity בעבר, מפיץ ל-EU.

https://www.getic.com/product/ubiquiti- ... hAM8jDWpmX

הבעיה, אין במלאי…. 257 דולר לפני מיסים ומשלוח. רצוי לבחור בשיטת המשלוח הזולה יותר, מגיע דרך הדואר, תידרש לשלם מע״מ ועמלות שיחרור שיכולות להגיע ל-100 ש״ח. עלות המשלוח משולמת לספק בעת ההזמנה.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

12/03/2025 9:27  
HadarR כתב:
מניח שאני רוצה את הדגם האירופאי בגלל השנאי. האם יש עוד שיקולים?
...
לא קשור לשנאי - ל-U7 Pro אין שנאי, הוא מקבל את החשמל ב-PoE, ול-UCG-Fiber השנאי הוא 100-240v, ההבדל הוא רק החיבור.
ההבדל הוא בערוצים. יש סט שונה של ערוצים שמאושרים בארה״ב, באירופה ובישראל. תראה פה. בכל מקרה, ביבוא אישי מותר להביא גם AP עם תדרים אמריקאים.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #8 

יש הגיון להפריד את הרכישה שת נקודת הגישה האלחוטית מהנתב. ה-Cloud fiber הינו נתב קווי בלבד, לא משדר, ולכן אפשר להביא אותו מכל מקור בעולם ולא יהיו בעיות.

נקודת גישה אלחוטית מטופלת אחרת וכדי לבצע ייבוא צריך תקן CE, זה הכי פשוט מאשר להיכנס לדיון על תדרים. לכן את ה-U7 עדיף לרכוש ממפיצים אירופאים ואז ברור שיש CE.,לדוגמא - GETIC, או אמזון אירופאי

אינני בטוח לגבי תדרים אמריקאים, להבנתי זה אסור. תקן CE זה הכי פשוט, מתוך התקנות:

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

זו תוספת חדשה, זה לא הופיע בתקנה בעבר.
בכל מקרה, גם לדגמים האמריקאים שלהם יש סימון CE (לא ברור לי בדיוק איך זה מסתדר עם התמיכה בערוצים שאסורים לשימוש באירופה)

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #10 

13/03/2025 10:16  
dr0r כתב:
זו תוספת חדשה, זה לא הופיע בתקנה בעבר.
בכל מקרה, גם לדגמים האמריקאים שלהם יש סימון CE (לא ברור לי בדיוק איך זה מסתדר עם התמיכה בערוצים שאסורים לשימוש באירופה)
...
לדגמים המופצים באמריקה אין CE, זה תקן אירופאי, בארה״ב יש FCC. שמדובר במוצר גלובלי הגרסאות פר איזור מסוים אינן זהות לחלוטין, החומרה אולי כן, אבל הקושחה מותאמת למגבלות הרגולטוריות, ובכלל זה תדרים, הספקי שידור, וכו׳. האישורים של המוצר והמדבקות מותאמות לאיזור.
עם ציוד קווי אין בעיה, ציוד שמשדר החוצה - סיפור אחר (לדוגמא מכשירי ווקי טוקי)

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

13/03/2025 11:06  
DanielGR כתב:
לדגמים המופצים באמריקה אין CE, זה תקן אירופאי, בארה״ב יש FCC. שמדובר במוצר גלובלי הגרסאות פר איזור מסוים אינן זהות לחלוטין, החומרה אולי כן, אבל הקושחה מותאמת למגבלות הרגולטוריות, ובכלל זה תדרים, הספקי שידור, וכו׳. האישורים של המוצר והמדבקות מותאמות לאיזור.
עם ציוד קווי אין בעיה, ציוד שמשדר החוצה - סיפור אחר (לדוגמא מכשירי ווקי טוקי)
...
עקרונית אתה צודק, אבל במקרה הזה הסימון מוטבע גם על הדגמים האמריקאים, כולל על הקופסא. תראה למשל בסרטון ה-unboxing הזה, ב-1:40.
ce.png

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #12 

אם זה המצב - מעולה, ניתן להשתמש בזה כדי לקבל פטור מאישור משרד התקשורת. כל זה למרות שמבחינה טכנית יש סתירה. איך אומרים ״הנייר (של המדבקה) סובל הכל״

היצרן בוודאי מעדיף גרסה אחת ולא כמה, זה מפשט את ניהול המלאי, מק״טים, ייצור, אריזה, ולוגיסטיקה.

עריכה: האמת -לא הצלחתי לראות סימון CE בסרטון הזה, והסימון הוא US/CA גרסה לארה״ב- קנדה

מתוך המפרט של U7 pro: לכאורה גם FCC וגם CE, אבל זה לא יכול להיות בו זמנית

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

הצילום ששמתי למעלה הוא מתוך הסרטון. אין לי את האריזות מזמן, אבל זה הבסיס של אחד ה-U7 Pro שלי, שנקנו בארה״ב ובפירוש תומכים בכל הערוצים האמריקאים, כולל DFS.
כנראה שהיה להם יותר פשוט להדפיס את אותו דבר על האריזות והמוצרים, למרות שזה לא נכון. לנו זה עושה את החיים יותר קלים.
20250314_214837.jpg

HadarR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

12/03/2025 14:06  
DanielGR כתב:
יש הגיון להפריד את הרכישה שת נקודת הגישה האלחוטית מהנתב. ה-Cloud fiber הינו נתב קווי בלבד, לא משדר, ולכן אפשר להביא אותו מכל מקור בעולם ולא יהיו בעיות.
...
התוכנית נשכחה, אבל חוזרת עכשיו לפעולה.
אני רוצה להביא מארה"ב.

אשמח לאשרור שאכן ניתן להביא את ה Cloud fiber מכל מקום בעולם.
הדגם שנמכר בארה"ב הוא UCG-Fiber, ובאירופה זה UCG-Fiber-EU.
האם יש הבדל או תהיה לי בעיה להשתמש בארץ?

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #15 

הבאתי UGC FIBER ממקור באירופה, התרשמותי חיובית מאד, לפרטים כולל מקור ועלות - ראה כאן:

https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3377525+

zahi8804
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #16 

גם אני הבאתי מסנטיק ראוטר UCG FIBER. העלויות הנוספות היו 370 שקל. (מעמ ועמלות) הגיע ממש מהר. למיטב הבנתי פרטנר יספקו לך את ציוד הקצה אליו תתחבר והציוד יהיה תלוי אם יחברו אותך לרשת P2P או GPON.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #17 

שימו לב להבדלים במחיר הבסיס של המוצר ועלויות השילוח

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 158 פעמים

שליחה #18 

02/09/2025 10:08  
zahi8804 כתב:
גם אני הבאתי מסנטיק ראוטר UCG FIBER. העלויות הנוספות היו 370 שקל. (מעמ ועמלות) הגיע ממש מהר.
...
יש לי שאלה.
כשאני מוסיף לעגלה UCG-Fiber ביחד עם UACC-SSD-Tray זה רושם מחיר לפני מיסים 1,026.04 ₪.
וכשאני בוחר את שיטת המשלוח היחידה UPS Express Saver, מופיע לי תופסת של 180.58 ₪ אבל בסוף רשום לי:
Total amount due (incl. VAT):
1,206.62 ₪

זה באמת נכון שזה כולל מיסים? נשמע לי לא אמין.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #19 

תבדוק ב-getic

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #20 

13/09/2025 21:21  
Jabberwock כתב:
יש לי שאלה.
כשאני מוסיף לעגלה UCG-Fiber ביחד עם UACC-SSD-Tray זה רושם מחיר לפני מיסים 1,026.04 ₪.
וכשאני בוחר את שיטת המשלוח היחידה UPS Express Saver, מופיע לי תופסת של 180.58 ₪ אבל בסוף רשום לי:
Total amount due (incl. VAT):
1,206.62 ₪

זה באמת נכון שזה כולל מיסים? נשמע לי לא אמין.
...
זה עם 0% מע"מ

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”