אני שואל בגלל הבעיות שיש למסכי LCD "למלא" את הפיקסלים החסרים בשידור
לא איכותי,
בהנחה שהשידור הוא 720P למסך HD READY אז כמעט כל הפיקסלים משודרים ולכן אין כמעט עיבוד,
בשידור טלוויזיה בארץ יש צורך בעיבוד רב יחסית בגלל האיכות, ולכן יש תופעה של ריבועים במסכי LCD,
ועכשיו השאלה:
במידה ואני מקרין למסך LCD מהמחשב סרט DIVX אבל לא 720P, מי עושה את העיבוד החסר כדי להגיע לרזולוציה של המסך? המחשב?
השאלה באה בגלל שאני מתלבט, כמו הרבה אחרים, בין LD9000 ל R81 שידוע שאחת טובה יותר בשידורי טלוויזיה והשנייה מתמודדת טוב יותר עם תכני HD,
אם המסך עושה את העיבוד ורוב הצפייה שלי היא מהמחש בסרטי DIVX רגילים ואני ארכוש את הסמסונג, יש סיכוי שאסבול מרעשי עיבוד גם בצפיה מהמחשב בסרטי DIVX עם HDMI?...
האם הקרנת סרט DIVX רגיל ולא 720P, מקביל לשידור של YES למשל?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78914
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אתה שואל מי עושה את ה-SCALING.
ובכן, זה תלוי... נגיד והמחשב מכוון לרזולוציה שאינה זו של המסך, אזי גם המסך וגם המחשב צריכים לעשות SCALING בכדי להתאים את התמונה למסך.
אם אתה מצליח להגיע ל-NATIVE RATE אזי רק המחשב יעשה את העיבוד הדרוש. עם כרטיס מאיץ טוב אפשר להגיע לתוצאות מצויינות.
ובכן, זה תלוי... נגיד והמחשב מכוון לרזולוציה שאינה זו של המסך, אזי גם המסך וגם המחשב צריכים לעשות SCALING בכדי להתאים את התמונה למסך.
אם אתה מצליח להגיע ל-NATIVE RATE אזי רק המחשב יעשה את העיבוד הדרוש. עם כרטיס מאיץ טוב אפשר להגיע לתוצאות מצויינות.
אהההה אז אם ככה אני אספק לך נתונים
R81 היא ההעדפה שלי, ככה ש NATIVE אני אקבל ממנה דרך HDMI
והכרטיס הוא 8500GT עם 512 זיכרון או 2600HD, אחד מהשניים, עדיין לא החלטתי אבל הנטייה היא ל 8500...
והכרטיס הוא 8500GT עם 512 זיכרון או 2600HD, אחד מהשניים, עדיין לא החלטתי אבל הנטייה היא ל 8500...