TCL C71B vs Samsung QE65Q80D

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
JustHere פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שניהם בערך אותו מחיר 3700-3800שח

(ראיתי את שאר השרשורים בפורום בהקשר של ה TCL, וה TCL C71B כנראה קיים גם בשם דגם אחר qm8b)

ההבדלים לכאורה הם כאלה:
יתרונות לסמסונג:
סאונד טוב יותר
מעבד תמונה טוב יותר
שידורי SD נראים טוב יותר (כנראה בגלל המעבד תמונה)
לפי מה שקראתי הדלקה/כיבוי ושינוי source וכו׳ עובדים מהר יותר מב TCL

יתרונות ל TCL:
טכנולוגיית MiniLED (לעומת QLED בסמסונג)
אחריות 3 שנים לעומת שנה בסמסונג (בסמסונג כדי לקבל מחיר נורמלי היבואן הוא סמליין שלפי מה שהבנתי נותן השירות הוא אלקטרוניקס פרו שנשמע שהיו עליו תלונות)
בהירות 1300nits לעומת 1000 בסמסונג
500 אזורי עמעום לעומת 100 בסמסונג
מערכת הפעלה גוגל

הצורך הוא גנרי, סלון, 65״ זה הגודל הרצוי, סדרות/ספורט/יוטיוב, ובתכלס הרוב תוכן של סלקום טיוי ערוצים 12,13 , סלון מואר ולכן צריך תמיכה גם בחושך וגם באור יום
אני מגיע מטלויזית LED רגילה של סמסונג בת 11 שנים שעבדה טוב 9 שנים והייתי מאוד מרוצה, קצת חושש ממותג TCL אולי שלא בצדק.
ואני בכל מקרה מתכוון לקנות סאונדבר של סמסונג בנוסף, לא משנה באיזו טלויזיה אבחר.
אני מעדיף טלויזיה של שגר ושכח, מעדיף להימנע מכיולים לאחר קניה.

מה דעתכם?

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #2 

אם אתה חייב להחליט בין שתיהן, הייתי הולך על ה-TCL ומחפש את דגם ה-65C755.
למרות מה שהיבואן אומר, עדיין לא השתכנעתי שהוא זהה ל-C71B ועוד כשיש ביניהם הפרש לא ברור במחיר. יתרון נוסף ב-TCL שלא ציינת הוא עדכני התוכנה התכופים.

אם זה אפשרי מבחינתך, הייתי מחכה לדגמי TCL החדשים לשנת 2025, וספציפית במקרה שלך דגם ה-65QM7K או ה-65QM8K אם אתה רוצה להשקיע יותר.
לא ידוע עוד תחת איזה שם הם ישווקו בארץ, אבל כן ידוע שדגמי ה-C755 הם EOL בעולם. לא ידוע עוד מועד ההגעה שלהם לארץ אבל שווה להמתין אם אתה יכול.

יש פה עוד פרטים:

JustHere פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

09/03/2025 0:54  
sabres כתב:
אם אתה חייב להחליט בין שתיהן, הייתי הולך על ה-TCL ומחפש את דגם ה-65C755.
למרות מה שהיבואן אומר, עדיין לא השתכנעתי שהוא זהה ל-C71B ועוד כשיש ביניהם הפרש לא ברור במחיר. יתרון נוסף ב-TCL שלא ציינת הוא עדכני התוכנה התכופים.

אם זה אפשרי מבחינתך, הייתי מחכה לדגמי TCL החדשים לשנת 2025, וספציפית במקרה שלך דגם ה-65QM7K או ה-65QM8K אם אתה רוצה להשקיע יותר.
לא ידוע עוד תחת איזה שם הם ישווקו בארץ, אבל כן ידוע שדגמי ה-C755 הם EOL בעולם. לא ידוע עוד מועד ההגעה שלהם לארץ אבל שווה להמתין אם אתה יכול.

יש פה עוד פרטים:

...
אתה יודע להגיד ממקור מוסמך שה TCL נותנת איכות טובה בשידורים של הספקים הישראלים כמו סלקום טיוי/פרי טיוי בערוצים הרגילים שהם לא 4k?

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3448
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 333 פעמים

שליחה #4 

09/03/2025 0:54  
sabres כתב:

יש פה עוד פרטים:

...

דווקא יכול להיות מעניין הדגם התקציבי החדש QM6K ... (למרות שההוזלה כנראה היא בגלל הפחתת מספר ה dimming zones)
https://www.displayspecifications.com/e ... 7c0a2fc672
השוואה וביקורת:

מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

JustHere פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

09/03/2025 10:26  
rafi_d כתב:

דווקא יכול להיות מעניין הדגם התקציבי החדש QM6K ... (למרות שההוזלה כנראה היא בגלל הפחתת מספר ה dimming zones)
https://www.displayspecifications.com/e ... 7c0a2fc672
השוואה וביקורת:

...
מחפש החלטה/עצה לגבי האופציות שקיימות שציינתי כרגע. מעדיף לא לחכות וגם לא להשקיע יותר.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”