בית-חכם בשיטת DIY ! - חלק א'
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=772
לעד למצבו הנוכחי כפי שמתואר בסקירה שהתפרסמה אתמול:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1063
תרגישו חופשי לשאול שאלות

לוח ממסרים הינו בעל כניסת RS232 לכן צריך בקר נוסף של מערכת השליטה שידע לדבר עם הלוח...yoskon כתב:אתה נראה לי כמו בחור מבין עניין, אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי;
מהיכן קונים את כל הציוד לבית החכם? כולל ממסרים ומפסקים (בתצורת גוויס), מסכי מגע וכן תוכנה למחשב?
יש צורך בשקע RS232 לכל אחד מהממסרים?
תודה!...
זה קצת מביס את הרעיון של DIY, שזאת היתה הכותרת של השירשור...JEXY כתב: בארץ ניתן לרכוש מיבואן ציוד לבית חכם אך התוכנה אינה נמכרת לכל אחד, רק לדילרים מורשים של היצרן יש את הקודים ואת התוכנה.
ממליץ להעזר באיש מקצוע העוסק בתחום בשביל לבנות מערכת ייעילה עבורך.
מה התקציב ומה אתה מנסה \ רוצה לעשות בדיוק?...
barduck כתב:JEXY כתב:
זה קצת מביס את הרעיון של DIY, שזאת היתה הכותרת של השירשור...![]()
מה עוד שהתשובה לא ממש נכונה, יש מערכות שתוכנת הניהול זמינה ללקוח הקצה ויש גם כל מיני פרויקטים קוד פתוח. ולמרות המכשולים שה"עוסקים בתחום" מתעקשים משום מה להערים בפני קהילת ה DIY, יש שלל פתרונות ורעיונות יצירתיים למי שלא נרתע.
ול yoskon , הכתבה שעליה הגבת בשאלתך היא מ 2007, נראה לי עדיף לך לפתוח שירשור חדש ולשאול שאלות ספציפיות שם, הרבה השתנה מאז....
אני מייבא ומשווק מוצרי PLCBUS.
יום יום אני מלווה צעד אחר צעד לקוחות שרוצים לבצע התקנות בכוחות עצמם, הליווי כולל את כול השלבים כולל תמיכה טלפונית וכמובן בהתאם לצורך גם בשטח.
חשוב שתבין שנושא המכירה לקהל לקוחות DIY (התקנה עצמית) לא פשוט כמו שזה נראה, וישנם הרבה אתגרים שגורמים לעסקאות כאלו ברוב המקרים לא להיות כלכליות ומורכבות הרבה מעבר להתקנה רגילה, לדוגמא:
אחריות – כאשר מתקין מקצועי ומנוסה רוכש ציוד הסבירות לטעויות התקנה שמובילו בסופן לנזקים לציוד נמוך מאוד עד לרמה אפסית, לאומת זאת מתקינים מתחילים או חובבנים מגיעים להרבה מאוד מצבים בהם ציוד ניזוק כתוצאה מטעויות התקנה, נכון, ניתן במקרים כאלו להתנער מאחריות ולהעביר את העלויות לחובב, אבל לעניות דעתי זו התנהגות לא הוגנת מוסרית וגם לא נכונה עסקית לאורך שנים...
התקנה – כאשר מוכרים ללקוחות מערכת שלמה, הרווח מחושב על ידי שני מרכיבים עיקרים: ציוד והתקנה, לכן ברוב המקרים ניתן להגיע לרווחיות טובה יותר מאשר מכירה חלקית.
תמיכה- כאשר ההתקנה מבוצעת על ידי חברה הרבה יותר קל לתת תמיכה, החברה מכירה את המערכת הרבה יותר לעומק, הסטנדרטים ברורים, וכתוצאה ישירה הפתרונות מאוד מהירים, כאשר ההתקנה והשטח לא מוכר לתומך לעיטים מבזבזים המון זמן יקר (כסף) עד שמבינים את התמונה הכוללת ולכן תמיכה של לקוח קצה הרבה יותר יקרה....
בקיצור, לא התכונתי ליצר "פוסט" חדש שעוסק בהבדלים השונים בין הלקוחות וכמובן שלא התכונתי לקטר ,..
אני רק רציתי להביא לצומת ליבך חלק "קטן מאוד" מהדילמות והשיקולים אפשריים, לא חייבים לבחור בגישה הקלאסית ולהאשים את המתקינים בניסיון להרים מכשולים., אולי זה באמת פחות כלכלי להם ולכן מעדיפים להימנע....
בכול מקרה, אני חושב שבפורום הזה ברוב המקרים (או בכולם) החברה שכותבים ומגיבים באמת מנסים לעזור הרבה מעבר להסתכלות מעבר עסקית, ולרעייה אם תסיר את כול התשובות של העוסקים בתחום, כמעט ולא ישאר מידע אפקטיבי בפורום, תקן אותי עם אני טועה.....
ניר...
אני בהחלט מסכים שלעוסקים בתחום יש תרומה נכבדת לעושר האינפורמציה שיש כאן בפורומים וכמובן אי אפשר להכליל את כל ה"עוסקים בתחום" אבל אם תעבור על השירשורים שקשורים ל DIY בנושאי בית וחשמל חכם תראה שברובם המוחלט יש לפחות תגובה אחת מעוסק בתחום בנוסח "תתייעץ עם מומחה", "לא כדאי לך לבד", "זה מסובך מדי בשבילך", "הכלים, התוכנה והקודים אינם זמינים לך" ועוד כהנה וכהנה שלל תגובות שכולן אומרות "עזוב אותך, תן לנו לעשות את העבודה".נירקו כתב: בכול מקרה, אני חושב שבפורום הזה ברוב המקרים (או בכולם) החברה שכותבים ומגיבים באמת מנסים לעזור הרבה מעבר להסתכלות מעבר עסקית, ולרעייה אם תסיר את כול התשובות של העוסקים בתחום, כמעט ולא ישאר מידע אפקטיבי בפורום, תקן אותי עם אני טועה........
כאן אני לא מסכים איתך. אני לא חושב שבסיכום הכללי זה פחות כלכלי להיות סובלני ואפילו לתמוך אקטיבית בסצינת ה DIY, נהפוך הוא. אולי בתווך הקצר מאוד מישהו יקנה ממך פחות שירות או אולי תצטרך למתוח את הסובלנות והאחריות למוצר עד הקצה, זה קורה ללא ספק. אבל מה שאתם לא מבינים שאנשים שמתעקשים לעשות דברים לבד, להבין, לפרק, לחקור וללמוד את המערכת אותה הם מיישמים, אלו יהיו בסופו של דבר השגרירים הכי טובים של המוצר שלכם והלקוחות הכי נאמנים שלכם. אלה האנשים שמשתפים את חבריהם, מתגאים במה שהם קנו או בנו, שואלים שאלות ועונים בפורומים, קונים מוצרים ושירותים נלווים ומתלהבים ממה שהם עושים. אין לך לקוח טוב יותר מזה אם הוא מרוצה ממך.בקיצור, לא התכונתי ליצר "פוסט" חדש שעוסק בהבדלים השונים בין הלקוחות וכמובן שלא התכונתי לקטר ,..
אני רק רציתי להביא לצומת ליבך חלק "קטן מאוד" מהדילמות והשיקולים אפשריים, לא חייבים לבחור בגישה הקלאסית ולהאשים את המתקינים בניסיון להרים מכשולים., אולי זה באמת פחות כלכלי להם ולכן מעדיפים להימנע.......