תגובות לסקירת: בית-חכם בשיטת DIY ! - חלק ב'

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46389
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #1 

מעניין לראות כיצד התכנון התחיל בחלק א' של המאמר:
בית-חכם בשיטת DIY ! - חלק א'
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=772

לעד למצבו הנוכחי כפי שמתואר בסקירה שהתפרסמה אתמול:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1063

תרגישו חופשי לשאול שאלות (Y)

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #2 

נשמע מעניין ויפה מאוד . (Y)
כשאמרת חסכון , מהו תחום המחירים שבו מדובר על דירה של 4-5 חדרים ?
וכמה זה חסך לך לעומת התקנה מלאה ?

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

נראה ממש יפה.

השליטה מבוססת על תשתית WEB?
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

ofer1973
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1339
שם מלא: ofer1973
נתן תודות: 507 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #4 

מה קורה במצב שהמחשב לא פעיל או נשלח למעבדה ?
האם נשארת האפשרות לשליטה ידנית ללא המחשב ?

ואם אפשר לדעת לאיזה סכום הגעת עד לסיום סופי ?

בתודה
עופר.י

berez
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

שלום לכולם,

מתנצל על התשובות המאוחרות. לא הייתי בארץ בעת פרסום הכתבה.

ההוצאות על הדירה היו בסביבות המחירים הבאים:

בקרים - 5 בקרים בעלות ממוצעת של כ- 1500 ש"ח = 7500 שח
עבודות חשמל (חציבה והעברת כבלים) כ- 6000 ש"ח
מתגים של btcino - כ- 5000 ש"ח
מסך מגע - 1500 ש"ח
כלומר כ- 20000 ש"ח.
לעלויות אלו ניתן להוסיף עלויות של מחשב, מחשב כף יד, משדר/מקלט אינפרא אדום, חיישנים למיניהם (שלא רכשתי) ועוד.

המערכת לא מבוססת על WEB. יש אפליקציית לקוח (client) שמתאימה למערכות windows (כולל Win mobile) המתחברת דרך הרשת (לדוגמא ב-WiFi) לתוכנת השרת. באמצעות אפליקציה זו שולטים על המערכת.

עופר, כמובן שניתן לשלוט על החשמל שלא דרך המחשב. כל המתגים בבית מחוברים ישירות לבקרים העובדים באופן עצמאי ללא תלות במחשב. המחשב מחובר אף הוא אל הבקרים בתקשורת RS-485 והוא יכול לקרוא מידע לגבי המצב של כל אחד מהממסרים/דימרים וכן לשנות את מצבם.
אולם, אכן אם הבקרים מתקלקלים לא אוכל למתג את הממסרים הנשלטים. לפיכך אמינותם של בקרים אלו גבוהה.

yauster
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16

יש חדש

שליחה #6 

אני מקווה שאני לא מעלה את הנושא מהקבר, אבל עם אני רוצה לעשות כזה דבר היום.
מה כדי לי לעשות, איזה רכיבים לקנות?

oferlap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

ל- yauster

שליחה #7 

המערכת שנסקרה בכתבה זמינה ואטרקטיבית באותה מידה גם כיום (סוף 2010), עם אותם הבקרים ועם אותה הקונספציה בדיוק. הדבר היחיד שהשתנה הוא גירסת התוכנה שבמחשב.
גירסת התוכנה העכשוית מאפשרת להזיז אייקונים ו/או לשנות את גודלם בקלות שאין רבה ממנה, באמצעות עדכון ה- Properties שלהם.
כמו כן, לא מצאתי כל בעיה בהרצת התוכנה ברקע על גבי מחשב HTPC במשותף עם תוכנות אחרות (כמובן בתנאי שלא מאתחלים אותו לעיתים תכופות).

התקנתי מערכת כזו בדיוק בביתי לפני שנה בערך, ואפילו חצבתי בעצמי את כל התעלות הרבות שנדרשו. השאיפה שלי היתה דווקא לגרום לבית החכם "לנחש" ככל האפשר את הצרכים שלי ולנהל את הבית עם התערבות מצידי רק כשהדבר הכרחי. לכן לא השקעתי כמעט במסכים ובאמצעי שליטה, אלא דווקא בחיישנים שונים ובבניית תרחישים והתניות מורכבות.
לדוגמא, ניהול תריסים:
ביום חול, התריסים נפתחים קצת לפני הזריחה. בסופ"ש ובחגים - ב- 8:00 בבוקר.
קצת אחרי השקיעה, התריסים נסגרים אך כ- 1/4 מהפתח נשאר פתוח. הפתח הזה נסגר לגמרי בשעות הלילה, כאשר אין יותר תנועת אנשים בבית.
אם יורד גשם באמצע היום, התריסים נסגרים לגמרי (שלא יתלכלכו החלונות), ונפתחים בחזרה זמן מה לאחר שהגשם פסק.

yoskon
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1

שליחה #8 

אתה נראה לי כמו בחור מבין עניין, אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי;
מהיכן קונים את כל הציוד לבית החכם? כולל ממסרים ומפסקים (בתצורת גוויס), מסכי מגע וכן תוכנה למחשב?
יש צורך בשקע RS232 לכל אחד מהממסרים?

תודה!

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

yoskon כתב:אתה נראה לי כמו בחור מבין עניין, אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי;
מהיכן קונים את כל הציוד לבית החכם? כולל ממסרים ומפסקים (בתצורת גוויס), מסכי מגע וכן תוכנה למחשב?
יש צורך בשקע RS232 לכל אחד מהממסרים?

תודה!
...
לוח ממסרים הינו בעל כניסת RS232 לכן צריך בקר נוסף של מערכת השליטה שידע לדבר עם הלוח...
קיפד שליטה מתחבר בכמה תצורות כל אחת על פי המערכת. לחברות שונות חיבור שונה אך הצורה דומה.

בארץ ניתן לרכוש מיבואן ציוד לבית חכם אך התוכנה אינה נמכרת לכל אחד, רק לדילרים מורשים של היצרן יש את הקודים ואת התוכנה.

ממליץ להעזר באיש מקצוע העוסק בתחום בשביל לבנות מערכת ייעילה עבורך.

מה התקציב ומה אתה מנסה \ רוצה לעשות בדיוק?
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

barduck
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #10 

JEXY כתב: בארץ ניתן לרכוש מיבואן ציוד לבית חכם אך התוכנה אינה נמכרת לכל אחד, רק לדילרים מורשים של היצרן יש את הקודים ואת התוכנה.

ממליץ להעזר באיש מקצוע העוסק בתחום בשביל לבנות מערכת ייעילה עבורך.

מה התקציב ומה אתה מנסה \ רוצה לעשות בדיוק?
...
זה קצת מביס את הרעיון של DIY, שזאת היתה הכותרת של השירשור... :roll:

מה עוד שהתשובה לא ממש נכונה, יש מערכות שתוכנת הניהול זמינה ללקוח הקצה ויש גם כל מיני פרויקטים קוד פתוח. ולמרות המכשולים שה"עוסקים בתחום" מתעקשים משום מה להערים בפני קהילת ה DIY, יש שלל פתרונות ורעיונות יצירתיים למי שלא נרתע.

ול yoskon , הכתבה שעליה הגבת בשאלתך היא מ 2007, נראה לי עדיף לך לפתוח שירשור חדש ולשאול שאלות ספציפיות שם, הרבה השתנה מאז.

נירקו
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 238
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #11 

barduck כתב:
JEXY כתב:
זה קצת מביס את הרעיון של DIY, שזאת היתה הכותרת של השירשור... :roll:

מה עוד שהתשובה לא ממש נכונה, יש מערכות שתוכנת הניהול זמינה ללקוח הקצה ויש גם כל מיני פרויקטים קוד פתוח. ולמרות המכשולים שה"עוסקים בתחום" מתעקשים משום מה להערים בפני קהילת ה DIY, יש שלל פתרונות ורעיונות יצירתיים למי שלא נרתע.

ול yoskon , הכתבה שעליה הגבת בשאלתך היא מ 2007, נראה לי עדיף לך לפתוח שירשור חדש ולשאול שאלות ספציפיות שם, הרבה השתנה מאז.
...

אני מייבא ומשווק מוצרי PLCBUS.
יום יום אני מלווה צעד אחר צעד לקוחות שרוצים לבצע התקנות בכוחות עצמם, הליווי כולל את כול השלבים כולל תמיכה טלפונית וכמובן בהתאם לצורך גם בשטח.
חשוב שתבין שנושא המכירה לקהל לקוחות DIY (התקנה עצמית) לא פשוט כמו שזה נראה, וישנם הרבה אתגרים שגורמים לעסקאות כאלו ברוב המקרים לא להיות כלכליות ומורכבות הרבה מעבר להתקנה רגילה, לדוגמא:
אחריות – כאשר מתקין מקצועי ומנוסה רוכש ציוד הסבירות לטעויות התקנה שמובילו בסופן לנזקים לציוד נמוך מאוד עד לרמה אפסית, לאומת זאת מתקינים מתחילים או חובבנים מגיעים להרבה מאוד מצבים בהם ציוד ניזוק כתוצאה מטעויות התקנה, נכון, ניתן במקרים כאלו להתנער מאחריות ולהעביר את העלויות לחובב, אבל לעניות דעתי זו התנהגות לא הוגנת מוסרית וגם לא נכונה עסקית לאורך שנים...
התקנה – כאשר מוכרים ללקוחות מערכת שלמה, הרווח מחושב על ידי שני מרכיבים עיקרים: ציוד והתקנה, לכן ברוב המקרים ניתן להגיע לרווחיות טובה יותר מאשר מכירה חלקית.
תמיכה- כאשר ההתקנה מבוצעת על ידי חברה הרבה יותר קל לתת תמיכה, החברה מכירה את המערכת הרבה יותר לעומק, הסטנדרטים ברורים, וכתוצאה ישירה הפתרונות מאוד מהירים, כאשר ההתקנה והשטח לא מוכר לתומך לעיטים מבזבזים המון זמן יקר (כסף) עד שמבינים את התמונה הכוללת ולכן תמיכה של לקוח קצה הרבה יותר יקרה....

בקיצור, לא התכונתי ליצר "פוסט" חדש שעוסק בהבדלים השונים בין הלקוחות וכמובן שלא התכונתי לקטר ,..
אני רק רציתי להביא לצומת ליבך חלק "קטן מאוד" מהדילמות והשיקולים אפשריים, לא חייבים לבחור בגישה הקלאסית ולהאשים את המתקינים בניסיון להרים מכשולים., אולי זה באמת פחות כלכלי להם ולכן מעדיפים להימנע....

בכול מקרה, אני חושב שבפורום הזה ברוב המקרים (או בכולם) החברה שכותבים ומגיבים באמת מנסים לעזור הרבה מעבר להסתכלות מעבר עסקית, ולרעייה אם תסיר את כול התשובות של העוסקים בתחום, כמעט ולא ישאר מידע אפקטיבי בפורום, תקן אותי עם אני טועה.....

ניר
...

barduck
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #12 

ניר, תודה על התגובה.
נירקו כתב: בכול מקרה, אני חושב שבפורום הזה ברוב המקרים (או בכולם) החברה שכותבים ומגיבים באמת מנסים לעזור הרבה מעבר להסתכלות מעבר עסקית, ולרעייה אם תסיר את כול התשובות של העוסקים בתחום, כמעט ולא ישאר מידע אפקטיבי בפורום, תקן אותי עם אני טועה.....
...
אני בהחלט מסכים שלעוסקים בתחום יש תרומה נכבדת לעושר האינפורמציה שיש כאן בפורומים וכמובן אי אפשר להכליל את כל ה"עוסקים בתחום" אבל אם תעבור על השירשורים שקשורים ל DIY בנושאי בית וחשמל חכם תראה שברובם המוחלט יש לפחות תגובה אחת מעוסק בתחום בנוסח "תתייעץ עם מומחה", "לא כדאי לך לבד", "זה מסובך מדי בשבילך", "הכלים, התוכנה והקודים אינם זמינים לך" ועוד כהנה וכהנה שלל תגובות שכולן אומרות "עזוב אותך, תן לנו לעשות את העבודה".

אז בתור אחד שמאמין שאין דבר שמישהו מספיק נחוש ויצירתי לא יכול לעשות לבד, התגובות הללו מאוד מעצבנות אותי. אני אישית מתרחק מכל עוסק בתחום, יהיה טוב ככל שיהיה שמנסה לרפות את ידי.

בקיצור, לא התכונתי ליצר "פוסט" חדש שעוסק בהבדלים השונים בין הלקוחות וכמובן שלא התכונתי לקטר ,..
אני רק רציתי להביא לצומת ליבך חלק "קטן מאוד" מהדילמות והשיקולים אפשריים, לא חייבים לבחור בגישה הקלאסית ולהאשים את המתקינים בניסיון להרים מכשולים., אולי זה באמת פחות כלכלי להם ולכן מעדיפים להימנע....
...
כאן אני לא מסכים איתך. אני לא חושב שבסיכום הכללי זה פחות כלכלי להיות סובלני ואפילו לתמוך אקטיבית בסצינת ה DIY, נהפוך הוא. אולי בתווך הקצר מאוד מישהו יקנה ממך פחות שירות או אולי תצטרך למתוח את הסובלנות והאחריות למוצר עד הקצה, זה קורה ללא ספק. אבל מה שאתם לא מבינים שאנשים שמתעקשים לעשות דברים לבד, להבין, לפרק, לחקור וללמוד את המערכת אותה הם מיישמים, אלו יהיו בסופו של דבר השגרירים הכי טובים של המוצר שלכם והלקוחות הכי נאמנים שלכם. אלה האנשים שמשתפים את חבריהם, מתגאים במה שהם קנו או בנו, שואלים שאלות ועונים בפורומים, קונים מוצרים ושירותים נלווים ומתלהבים ממה שהם עושים. אין לך לקוח טוב יותר מזה אם הוא מרוצה ממך.

תעשיית התוכנה הבינה את זה לפני עשור. משמירה קנאית על קוד סגור ותוכנות לא נגישות אז, כיום חברות התוכנה משתתפות באופן פעיל בפרויקטים של קוד פתוח, פותחות API למוצרים שלהם ומעודדות מפתחים וחובבים לבנות שירותים נלווים מעל מוצריהן. חברות משחקי המחשב למדו שכאשר לא נלחמים במשתמשים ונותנים להם גישה לשנות ולהוסיף על המשחקים שלהם, חיי המדף של המוצר מתארכים במאות אחוזים.

חלקים בתעשיות החומרה השונות גם החלו לפזול לכוון זה בשנים האחרונות ומעודדות DIY ע"י מתן נגישות לקושחה, קיטים להרכבה עצמית, פירסום נתונים טכניים זמינים לכול ותמיכה טכנית.

למה? כי בשורה התחתונה זה משתלם לכולם. ואילו בתחום הזה, לפחות אצלנו בארץ, עוד לא הפנימו את זה.

אז אני מטמיע בימים אלה מערכת KNX בביתי החדש, וכבר ששאלתי כאן בפורום לפני כמה חודשים שאלות בנושא היה מי שקפץ ואמר "אל תקח חשמל חכם לידיים". אז מצאתי חברה שמראש אמרתי להם שאני רוצה לעשות דברים לבד והם לפחות לא ניסו להניע אותי מזה (אם כי לא התלהבו ממש :) ). ולמרות האזהרות התוכנה וה"קודים" כן זמינים וכל אחד עם קצת רצון ויוזמה יכול ללמוד את התוכנה תוך מספר שעות. ומצאתי את עצמי מתכנת את המערכת לבד בדיוק לצרכי ואף מוצא פתרונות לשאלות של"עוסקים בתחום" לא היתה תשובה או שאמרו שאי אפשר לעשות. אבל חסכתי להם הרבה שעות עבודה ובילבולי מוח להתאים את המערכת לצרכי.

רוב האנשים לא רוצים לעשות דברים לבד והעוסקים בתחום אל להם לחשוש לפרנסתם. אבל אילו שכבר רוצים ומוכנים לקחת את האחריות עליהם, למה שלא תשתפו איתנו פעולה? לדעתי אתם רק תרויחו.

נירקו
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 238
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #13 

barduck:
אני לא חושב שיש ביננו חילוקי דעות,...
להפך, שים לב שכתבתי בתחילת התשובה שלי, שאני אישית בוחר ללוות על בסיס יומי לקוחות שרוצים לבצע התקנות בכוחות עצמם....
מסכים איתך שלאורך זמן אלו שגרירים מבורכים.....

ואם יורשה לי להוסיף עוד כיוון חשיבה, עבודה עם החברה האלו :) לא פעם חושפת אותי לפתרונות חדשים ולשיחות מעניינות, עמוקות וטכניות.....

dvi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה #14 

אני מוכרח להעיד מניסיון אישי
כי נירקו תומך ומלווה עד הפרט הקטן ביותר
ואיש שרות מצוין

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”