הפעלת מתאם סיב פרטי בסיבים הוט
-
LogicSound
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 421
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 3 פעמים
אמור להגיע אליי המתקין של הוט, ובטלפון כשתיאמו לי אותו אמרתי להם שאני מתכוון לרכוש מתאם סיב פרטי ואני דורש שהטכנאי יפעיל לי אותו
במוקד של הוט לא ידעו אפילו במה מדובר ואמרו שהוא יצטרך להתקין את הראוטר שלהם של הספקית...
יש סיכוי שכשהוא יגיע הוא יגיד שהוא לא יוכל להפעיל את זה?
חייבת להיות דרך...
קניתי מתאם סיב מורשה של GoFiber של 10G, לא אמורה להיות בעיה לחבר אותו ל 2.5 אני מניח נכון?
כמו כן האם המתאמים הללו הם יציבים לאורך זמן? לא גורמים לבעיות/ניתוקים התחממות וכו'?
במוקד של הוט לא ידעו אפילו במה מדובר ואמרו שהוא יצטרך להתקין את הראוטר שלהם של הספקית...
יש סיכוי שכשהוא יגיע הוא יגיד שהוא לא יוכל להפעיל את זה?
חייבת להיות דרך...
קניתי מתאם סיב מורשה של GoFiber של 10G, לא אמורה להיות בעיה לחבר אותו ל 2.5 אני מניח נכון?
כמו כן האם המתאמים הללו הם יציבים לאורך זמן? לא גורמים לבעיות/ניתוקים התחממות וכו'?
נערך לאחרונה על ידי LogicSound ב 02/03/2025 17:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
חבל שאתה לא שואל לפני שאתה רץ קדימה. בשרשור השני גם לא ציינת שמדובר בסיבים של הוט, אבל ניחא.
לא, ממיר המדיה שקנית לא יתאים כי הוא עובד בטכנולוגיית XGS-PON (מהירות 5 גיגה ומעלה), בזמן שחיבורים במהירות 2.5 גיגה ומטה עובדים בטכנולוגיית GPON.
אתה יכול לראות ברשימת הציוד הנתמך של הוט את הפרטים: https://www.hot.net.il/heb/internet/extranet/
תצטרך להחליף למתאם GPON או לשדרג את החבילה שלך למהירות 5 גיגה אם אתה נשאר עם מה שהזמנת.
המתאמים של GoFiber בסדר גמור. אם הטכנאי או המוקד של הוט אומרים לך שהם לא מוכנים לקחת ממך את מספר ה-GPON SN ולאקטב לך אותו אצלם במערכת או שהם לא מוכנים לחבר אותך עם ציוד פרטי, תעיף אותם מהבית ותגיד להם שאתה פותח תלונה במשרד התקשורת. הם חייבים לאפשר לך לעבוד עם ציוד פרטי משלך.
לא, ממיר המדיה שקנית לא יתאים כי הוא עובד בטכנולוגיית XGS-PON (מהירות 5 גיגה ומעלה), בזמן שחיבורים במהירות 2.5 גיגה ומטה עובדים בטכנולוגיית GPON.
אתה יכול לראות ברשימת הציוד הנתמך של הוט את הפרטים: https://www.hot.net.il/heb/internet/extranet/
תצטרך להחליף למתאם GPON או לשדרג את החבילה שלך למהירות 5 גיגה אם אתה נשאר עם מה שהזמנת.
המתאמים של GoFiber בסדר גמור. אם הטכנאי או המוקד של הוט אומרים לך שהם לא מוכנים לקחת ממך את מספר ה-GPON SN ולאקטב לך אותו אצלם במערכת או שהם לא מוכנים לחבר אותך עם ציוד פרטי, תעיף אותם מהבית ותגיד להם שאתה פותח תלונה במשרד התקשורת. הם חייבים לאפשר לך לעבוד עם ציוד פרטי משלך.
-
LogicSound
-
- חבר פעיל מאוד

אתה בטוח שזה לא יעבוד או שזו השערה?02/03/2025 18:30sabres כתב: חבל שאתה לא שואל לפני שאתה רץ קדימה. בשרשור השני גם לא ציינת שמדובר בסיבים של הוט, אבל ניחא.
המתאמים של GoFiber בסדר גמור. אם הטכנאי או המוקד של הוט אומרים לך שהם לא מוכנים לקחת ממך את מספר ה-GPON SN ולאקטב לך אותו אצלם במערכת או שהם לא מוכנים לחבר אותך עם ציוד פרטי, תעיף אותם מהבית ותגיד להם שאתה פותח תלונה במשרד התקשורת. הם חייבים לאפשר לך לעבוד עם ציוד פרטי משלך....
לפי מה שהבנתי הארון תשתית סיבים אצלי הוא XGSPON, התשתית המתקדמת יותר.
פשוט קניתי את ה 10 כי קיבלתי אותו במחיר טוב וקניתי אותו במחשבה קדימה...
אבל אם לא אז פשוט אקח את הרגיל.
-
LogicSound
-
- חבר פעיל מאוד

לא צריך לקחת הכל אישי בן אדם......
אני פשוט מוודא כי כבר הזמנתי את המתאם, אם אתה מכיר מניסיון שזה לא עובד אז אני אבטל... לא ביג דיל.
לא אמרתי שאתה טועה.
פשוט הדעות חלוקות, יש כאלו שיגידו שזה כן יעבוד אם אתה על תשתית XGS.
-
LogicSound
-
- חבר פעיל מאוד

אז היום התחברנו לסיבים עם המתאם 10G של XGSPON, והמהירות שלי היא 1 גיגה.02/03/2025 18:30sabres כתב: חבל שאתה לא שואל לפני שאתה רץ קדימה. בשרשור השני גם לא ציינת שמדובר בסיבים של הוט, אבל ניחא.
המתאמים של GoFiber בסדר גמור. אם הטכנאי או המוקד של הוט אומרים לך שהם לא מוכנים לקחת ממך את מספר ה-GPON SN ולאקטב לך אותו אצלם במערכת או שהם לא מוכנים לחבר אותך עם ציוד פרטי, תעיף אותם מהבית ותגיד להם שאתה פותח תלונה במשרד התקשורת. הם חייבים לאפשר לך לעבוד עם ציוד פרטי משלך....
וזה נראה שאכן עובד.
משמע- זה קשור באיזו תשתית מדובר ולא באיזו מהירות התחברת.
להבא תנסה לקחת את התגובות בפרופורציה ולא סתם שאלתי אם אתה בטוח, לא סתם ניסיתי לוודא איתך, ומסתבר שבסוף זה כן עובד.
מקווה שבהמשך זה יעזור למישהו כי הרבה לא יודעים האם זה עובד במצב כזה.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1456
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 221 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
חשוב להדגיש שמה שקובע זה התשתית שמותקנת בפועל. אם מדובר ב-XGS-PON אז המתאמים בסטנדרד הזה יעבדו.
אין שום בעיה לתת מהירויות נמוכה יותר ב-XGS-PON, הגבלת המהירות לא מתבצעת במתאם סיב בכל מקרה.
משיקולים של אחידות ציוד ואורך חיי ההשקעה, כדאי לבזק בהתקנות חדשות לפרוס XGS-PON אפילו אם הלקוח לא ביקש מהירויות גבוהות, זה עדיף על לפרוס GPON ולשדרג בעתיד. במקרה של התקנה קיימת עדיף לשדרג רק לפי דרישה ספציפית
אין שום בעיה לתת מהירויות נמוכה יותר ב-XGS-PON, הגבלת המהירות לא מתבצעת במתאם סיב בכל מקרה.
משיקולים של אחידות ציוד ואורך חיי ההשקעה, כדאי לבזק בהתקנות חדשות לפרוס XGS-PON אפילו אם הלקוח לא ביקש מהירויות גבוהות, זה עדיף על לפרוס GPON ולשדרג בעתיד. במקרה של התקנה קיימת עדיף לשדרג רק לפי דרישה ספציפית
לאיזה חבילה/מחיר התחברת? האם שימוש בציוד פרטי הוזיל את המחיר? יש להם כעת פרסום על חבילת גיגה ב79, אבל שכן כוללת ציוד שלהם.09/03/2025 22:36LogicSound כתב: אז היום התחברנו לסיבים עם המתאם 10G של XGSPON, והמהירות שלי היא 1 גיגה.
וזה נראה שאכן עובד.
משמע- זה קשור באיזו תשתית מדובר ולא באיזו מהירות התחברת.
להבא תנסה לקחת את התגובות בפרופורציה ולא סתם שאלתי אם אתה בטוח, לא סתם ניסיתי לוודא איתך, ומסתבר שבסוף זה כן עובד.
מקווה שבהמשך זה יעזור למישהו כי הרבה לא יודעים האם זה עובד במצב כזה....
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1317
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 162 פעמים
אני מנוי להוט סיבים וכן ציוד פרטי מוזיל ב-25 ₪ את המחיר על שכירות מודם....
אלו המחירים ללקוח קיים בציוד פרטי שתומך עד 2.5G.
600/100 ב-80 ₪
1000/100 ב-90 ₪
2000/250 ב-100 ₪
אבל בזמן האחרון יש להם בעיה שלוקח זמן במערכות שלהם לעדכן מהירות במידה ואתה משדרג / משנמך. מעצבן.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
עם איזה מתאם סיב אתה עובד ?14/03/2025 13:47Jabberwock כתב: אני מנוי להוט סיבים וכן ציוד פרטי מוזיל ב-25 ₪ את המחיר על שכירות מודם.
אלו המחירים ללקוח קיים בציוד פרטי שתומך עד 2.5G.
600/100 ב-80 ₪
1000/100 ב-90 ₪
2000/250 ב-100 ₪
אבל בזמן האחרון יש להם בעיה שלוקח זמן במערכות שלהם לעדכן מהירות במידה ואתה משדרג / משנמך. מעצבן....
או הוט נותנים גם מתאם סיב חינמי?...
אגב, מה דעתכם על ההצעה הנוכחית שלהם לגיגה ב 79 ( +125 התקנה ) כולל ציוד ונקודת תקשורת קווית "לכל החיים" ?
https://www.hot.net.il/heb/join/alloffe ... site-hot-p
https://www.hot.net.il/heb/join/alloffe ... site-hot-p
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

GoFiber GF25C 2.5G...
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
ומבחינת הגדרות, הייתה צריך לבצע הגדרות מיוחדות מלבד השיוך שהוט מבצעים לציוד?...
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

לא, אין צורך. לממיר האופטי יש ממשק שאפשר להתחבר אליו אבל אין צורך להתעסק אתו.16/03/2025 9:53zivgev כתב: ומבחינת הגדרות, הייתה צריך לבצע הגדרות מיוחדות מלבד השיוך שהוט מבצעים לציוד?...
מתנצל על ההקפצה, לא מצאתי שרשור יותר עדכני שרלבנטי להוט
רכשתי מתאם סיב עצמאית (ראוטר כבר יש לי), דיברתי עם הוט, נציגה שכנראה לא יודעת יותר מידי, פתחה פניה לצוות תשתיות שלהם ואמרה שתוך יומיים יחזרו אלי.
אף אחד עוד לא חזר.
למישהו יש טלפון / מייל / הצעה אחרת איך אני מגיע לצוות הרלבנטי שידע לאקטב לי את המתאם?
מרגיש שהם מערימים קשיים בכוונה כדי שנישאר עם הציוד שלהם ונשלם עליו מידי חודש
רכשתי מתאם סיב עצמאית (ראוטר כבר יש לי), דיברתי עם הוט, נציגה שכנראה לא יודעת יותר מידי, פתחה פניה לצוות תשתיות שלהם ואמרה שתוך יומיים יחזרו אלי.
אף אחד עוד לא חזר.
למישהו יש טלפון / מייל / הצעה אחרת איך אני מגיע לצוות הרלבנטי שידע לאקטב לי את המתאם?
מרגיש שהם מערימים קשיים בכוונה כדי שנישאר עם הציוד שלהם ונשלם עליו מידי חודש
כל מתקין שמגיע יידע לאקטב. תתאם מתקין, אבל דרך התמיכה הטכנית קודם, שיאשרו את המתאם..