המלצה למקרן
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4961
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 450 פעמים
את התקציב אתה צריך לקבוע ולפי זה ניתן להמליץ, כמו כן "סביר" זו הגדרה סובייקטיבית.
קח בחשבון שמקרן מצריך החשכה מלאה, אולי מקרן UST עם מסך מתאים לסביבה מוארת יכול לעבוד.
על איזה גודל מסך חשבת?
האם לקחת בחשבון מסך למקרן?
לדעתי אם לא ניתן להחשיך לחלוטין יש כיום TV 100 אינץ ומחיר לא בשמיים שיכולים לעשות את העבודה.
קח בחשבון שמקרן מצריך החשכה מלאה, אולי מקרן UST עם מסך מתאים לסביבה מוארת יכול לעבוד.
על איזה גודל מסך חשבת?
לדעתי אם לא ניתן להחשיך לחלוטין יש כיום TV 100 אינץ ומחיר לא בשמיים שיכולים לעשות את העבודה.
המקרן מהווה את התחליף למסך טלוויזיה לכלל פעילות הצפייה בבית. אין אפשרות למסך טלוויזיה במיקום הנדרש עכב בעיות כבילה, כבילה למסך זה לחצוב בבטון אדריכלי לכן לא ריאלי. הפתרון היחידי זה מקרן כמו כן גם מקרן SUT צמוד קיר לא ריאלי גם בגלל אותו עניין של כבילה .לא לקחתי בחשבון מסך ,בכוונה שאלתי מה הסכום הנדרש למקרן כי אין לי כרגע סכום שעולה בראש ראיתי ברשת מקרנים מ5000 ש"ח ועד 25000 ש"ח כמובן שהאחרון לא ריאלי. יחד עם זאת אין לי נתונים מה המינימום הנדרש ממקרן לחדר מואר מבחינת הארה וקונטרסט. אם תגיד לי שמקרן לחדר מואר יעלה לי נניח 15000-20000 ש"ח אני כמובן ירד מיזה ואחפש פתרון אחר ,אולי פתרון להחשכה ולקנות מקרן טוב לחדר חשוך יחסית. ( קשה להחשיך את הסלון באופן מוחלט במהלך היום ניתן לקבל החשכה של 50 אחוז אולי קצת פחות) לכן מנסה קודם לבדוק את עניין מקרן לחדר מואר לפני שאני מחפש חלופות.22/02/2025 14:14niko כתב: את התקציב אתה צריך לקבוע ולפי זה ניתן להמליץ, כמו כן "סביר" זו הגדרה סובייקטיבית.
על איזה גודל מסך חשבת?
לדעתי אם לא ניתן להחשיך לחלוטין יש כיום TV 100 אינץ ומחיר לא בשמיים שיכולים לעשות את העבודה....
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אין דרך להעביר כבילה לקיר של המסך מקרן על מנת להחליף במסך טלוויזיה ללא חציבה ברצפה או הנחת כבלים על הרצפה .בתכנון המקורי היה אמור להיות מסך טלוויזיה על שידה מנגד למסך מקרן ,וכול הכבילה נמצאת שם ,ושם גם מתוכנן לעמוד המקרן והמסך ממול על קיר ללא אפשרות להעביר חיווט מבלי להעביר אותו על הרצפה או לחילופין לבצע חציבות בבטון אדריכלי.22/02/2025 15:36mulder כתב: הי
אתה יכול להרחיב לגבי בעיית הכבילה?
מה זה אומר בדיוק? אי אפשר לחבר טלויזיה בסלון ?...
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7643
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
מודה שעדיין לא הבנתי את המצב אצלך. דירה חדשה? ריקה? גרים בה? יש טלויזיה או אין?22/02/2025 19:42shay1 כתב: אין דרך להעביר כבילה לקיר של המסך מקרן על מנת להחליף במסך טלוויזיה ללא חציבה ברצפה או הנחת כבלים על הרצפה .בתכנון המקורי היה אמור להיות מסך טלוויזיה על שידה מנגד למסך מקרן ,וכול הכבילה נמצאת שם ,ושם גם מתוכנן לעמוד המקרן והמסך ממול על קיר ללא אפשרות להעביר חיווט מבלי להעביר אותו על הרצפה או לחילופין לבצע חציבות בבטון אדריכלי....
אם יש טלויזיה מחוברת - אתה יכול לחבר שם מקרן UST כי הוא יהיה במקום הטלויזיה.
לא משנה איזה סוג מקרן תבחר, 50% של אור שנכנס יפגע בתמונה אלא אם הצפיה ברובה בערב. יש פתרונות כמו וילונות אטומים.
KRF 9000 FD PIONEER PROJECTOR
200 שעות נורה FULL HD עלה 50000₪ לזמנו
3000₪ הוא שלך
3000₪ הוא שלך
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
קראת את ההודעה הראשונה שלו22/02/2025 20:37ADICT כתב: KRF 9000 FD PIONEER PROJECTOR![]()
3000₪ הוא שלך...

3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4961
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 450 פעמים
shay1
כתבתי את דעתי מפוזיציה של מי שיש לו ואוהב מקרנים, כלומר אם הייתי חושב שמקרן זה הפיתרון הנכון הייתי אומר
לך קדימה לך על זה.
מקרן לא מחליף TV, גם לא מקרן ב 25,000.
אי אפשר להחשיך כל הזמן, זה לא ריאלי וכדאי להימנע מעוגמת נפש.
shay1, מה זה בטון אדריכלי?
mulder, גם אני לא ממש הבנתי את הסיטואציה לגמרי,
שרטוט יעזור להבין.
כתבתי את דעתי מפוזיציה של מי שיש לו ואוהב מקרנים, כלומר אם הייתי חושב שמקרן זה הפיתרון הנכון הייתי אומר
לך קדימה לך על זה.
מקרן לא מחליף TV, גם לא מקרן ב 25,000.
אי אפשר להחשיך כל הזמן, זה לא ריאלי וכדאי להימנע מעוגמת נפש.
shay1, מה זה בטון אדריכלי?
mulder, גם אני לא ממש הבנתי את הסיטואציה לגמרי,
שרטוט יעזור להבין.
4k נו אז?? שנה הבאה יצא 10k אז...
"בטון אדריכלי"22/02/2025 19:42shay1 כתב: אין דרך להעביר כבילה לקיר של המסך מקרן על מנת להחליף במסך טלוויזיה ללא חציבה ברצפה או הנחת כבלים על הרצפה .בתכנון המקורי היה אמור להיות מסך טלוויזיה על שידה מנגד למסך מקרן ,וכול הכבילה נמצאת שם ,ושם גם מתוכנן לעמוד המקרן והמסך ממול על קיר ללא אפשרות להעביר חיווט מבלי להעביר אותו על הרצפה או לחילופין לבצע חציבות בבטון אדריכלי....
האם הכוונה לקירות/עמודים קונסטרוקטיביים?
האם גובל החלל עם קיר ממ"ד ?
האם גובל עם קיר מבואה קומתית 20 סמ פנימית ציבורית ?
במידה וכן ניתן לתכנן קיר דמה, כשכבת גבס עם הרחקה של כ 3 סמ עבור תעלות ואז להשחיל שם. המראה נקי ואסטתי.
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7643
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
יותר הגיוני לחזור אחורה ל 1080P ? ?...
קודם כל יכלת לפנות אליו בפרטי, כאן זה לא המקום לשווק מוצרים יד שניה.
בכל אופן זה דגם מיושן מאוד, עוצמת הארה חלשה, מה כל זה יעזור לו? 4K זה הסטנדרט כבר שנים.
יש וילונות (לא אטומים מספיק ) רק בצד שקרוב למקרן אבל החלל הוא גדול ולא ניתן להחשיך את כולו, חלק מיזה אלו סקיילייטים בגג רעפים וחלונות אחרים המקום הוא חלל גדול בטון אדריכלי זה רצפת בטון מוחלקת במקום ריצוף צד אחד ויטרינה לכול אורך הקיר והשאר חלל גדול כפי שאמרתי המקרן בא במקום מסך טלוויזיה שרוצים ניתן להרים את המסך ומקבלים קיר חלק אסטטי במקום מסך טלוויזה 100 אינץ שתקוע על הקיר. אומנם רוב הצפייה היא בערבים אבל גם במהלך היום בסופי שבוע ,עכשיו חורף ומחשיך מוקדם אולם בקיץ ב8 בערב יש עדיין אור וזה מפריע.22/02/2025 20:16mulder כתב: מודה שעדיין לא הבנתי את המצב אצלך. דירה חדשה? ריקה? גרים בה? יש טלויזיה או אין?
אם יש טלויזיה מחוברת - אתה יכול לחבר שם מקרן UST כי הוא יהיה במקום הטלויזיה.
לא משנה איזה סוג מקרן תבחר, 50% של אור שנכנס יפגע בתמונה אלא אם הצפיה ברובה בערב. יש פתרונות כמו וילונות אטומים....
ישנו כרגע מקרן כבר ישן 10 שנים בערך, אבל זה לא מספק. כפי שאמרתי אין הכנה לכבילה תחת הרצפה ולהעביר תעלות או כול דבר אחר על הקו הפנל לא בא בחשבון . מה גם שהמקרן יושב קרוב מאוד לוויטרינות שמגיעות עד הרצפה כך שבכול מקרה לא ניתן להעביר כבלים צרפתי סקיצה מאוד כללית של החלל
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
בטון אדריכלי זה רצפת בטון מוחלקת חלל הקירות הם חיצוניים בלבד רחוקים מאזור המקרן23/02/2025 8:15itay123 כתב: "בטון אדריכלי"
האם הכוונה לקירות/עמודים קונסטרוקטיביים?
האם גובל החלל עם קיר ממ"ד ?
האם גובל עם קיר מבואה קומתית 20 סמ פנימית ציבורית ?
במידה וכן ניתן לתכנן קיר דמה, כשכבת גבס עם הרחקה של כ 3 סמ עבור תעלות ואז להשחיל שם. המראה נקי ואסטתי....
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
להבנתי על מנת ליהנות מהקרנה עוצמתית גם כשההחשכה אינה מיטבית, כדאי לך לשקול מקרן מבוססת אור לייזר, למרות שמחירו עלול לחרוג מהתקציב הראשוני שציינת.
מקרנים כדוגמת אפסון LS11000 יספקו לך תמונה מוארת היטב, בשילוב עם מסך הקרנה שיודע לבלוע אור מהצדדים. בהצלחה!
מקרנים כדוגמת אפסון LS11000 יספקו לך תמונה מוארת היטב, בשילוב עם מסך הקרנה שיודע לבלוע אור מהצדדים. בהצלחה!
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
לא רוצה להוריד לך את הרוח מהמפרשים.22/02/2025 13:48shay1 כתב: מה התקציב הנדרש למקרן סביר לסלון עם הרבה אור תומך ב 4K.
כמו כן מה הנתונים הנדרשים מהקרן ?...
אם יש לך סלון עם הרבה אור, אין לך מה לחפש מקרן. עבור תוצאה טובה עם מקרן אתה צריך חדר שאתה יכול להחשיך לגמריי
ורצוי גם כזה שהקירות שלו לא לבנים ( או כל צבע בהיר אחר ).
אם אתה מתעקש על מקרן בגלל גודל אז רק מקרן UST אבל זה ידרוש ממך מסך יחסית יקר ( ALR ).
בכל מקרה, אני לא משוכנע שהתוצאה תהיה טובה אם הסלון מואר.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
4K זה דבר אחד שהמקרן שאתה מנסה למכור לא ממש קשור אליו...
הוא ציין שמדובר בחלל מואררררררררר וזה הדבר השני שהמקרן שלך לא קשור אליו .
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום