כמעט 1.5 מיליארד דולר נגנבו מאפליקציית המסחר בקריפטו Bybit

מי שמהמר על כספו באמצעים כאלו, שיבושם לו.22/02/2025 13:01oferlaor כתב: הולי שיט...
זה כסף של יוזרים שלהם שהיה in transit? כלומר מישהו בא למכור, העביר למערכת ועכשיו איבד את כל הונו?...

זה לא הכי מדוייק, יש הרבה אנשים ישרים, שמשקיעים למשל ב-IBIT או חברות שקשורות לעולם המטבעות הקריפטוגרפיים, שעלולים להפסיד כסף רב בעקבות גניבה כזו.22/02/2025 14:01Amir64 כתב: מי שמהמר על כספו באמצעים כאלו, שיבושם לו.
מי שעושה זאת בבורסה שהרגולטורים שלה הם גופים מ- דובאי \ גאורגיה \ קזאחסטאן - שיבושם לו.
אני מהמר - שרוב הכסף הזה הוא ממילא כסף שחור, אז לא נורא....

1. אתה לא יכול "לעקוב" במוסן שאתה מתכוון, מה שאתה יכול לדעת זה לאילו כתובות הועברו המטבעות. ובהמשך לאילו כתובות יועברו המטבעות אם מישהו ינסה לממש או לטשטש באמצעות פיזור הגניבה בין אלפי כתובות. אכן אפשר יהיה לעקוב, אבל לא לדעת למי שייכים המטבעות, למעט מקרה בו מישהו יעביר מטבעות לגוף שמוציא קבלה (כמו לקנות טסלה..), או ינסה להמיר לדולרים באיזו בורסה שמחייבת חשבון דולרי בבנק.22/02/2025 14:29oferlaor כתב: כמה שאלות
1. למיטב זכרוני (לפחות ב-blockchain זה ככה), אפשר לא רק לעקוב אחרי הגנבים, אלא שמי שקובע את "נכונות הטרנזקציה" זה אם מרבית ה-nodes מסכימים שהיא באמת קרתה.
...
2. לא ולא! הטראנסקציות עברו תהליך כרייה ( mining ) כדין (למען הסדר הטוב, אין קשר ל'עותקים של הצ'יין' שלא מחליטים כלום. מי שמחליט הם הכורים בלבד, שעורכים הצבעה על כל בלוק מוצע (נעזוב כרגע POS). ובכל מקרה, בזמן אמת לא ידעו על פריצה ולכורים בין כה אין שום ידע לגבי איזו כתובת שייכת לאיזו בורסה). מה שקרה זה שמישהו פשוט לא הגן על המפתח הפרטי של הכתובות שנפרצו (ואני מאמין שכרגיל - זו עבודה פנימית).22/02/2025 14:29oferlaor כתב:
2. משמעות הדבר שאם מספיק עותקים של ה-chain מסכימים שטרנזקציה ספציפית היא "שבורה" או לא תקנית, אפשר לעשות לה undo על ידי השתלה של פקודת תיקון בתנאי כמובן שמרבית ה-nodes מסכימים על כך (שזה עלול להיות בעייתי כי זה מפוזר/מפורז על פני הרבה מאוד מכונות)....

אין לאף אחד איזושהי סיבה להחזיק את המטבעות שלו בבורסה.22/02/2025 14:01Amir64 כתב: מי שמהמר על כספו באמצעים כאלו, שיבושם לו.
מי שעושה זאת בבורסה שהרגולטורים שלה הם גופים מ- דובאי \ גאורגיה \ קזאחסטאן - שיבושם לו.
אני מהמר - שרוב הכסף הזה הוא ממילא כסף שחור, אז לא נורא....

בשעתו (DAO) הם לא בצעו rollback מלא של כל הבלוקים הבעייתיים, אלא reverse נקודתי רק לטראנזקציות הספציפיות מהן נגנבו המטבעות.25/02/2025 14:48kaplaey2 כתב: הם העלו רעיון עכשיו לעשות ROLLBACK לכל ה BlockChain בשביל להפוך את כל המטבעות שנגנבו ללא תקפים... אבל יש לזה השלכות פסיכיות...
פעם אחרונה שדבר כזה קרה, נוצר ה FORK של ה Ethereum Classic מה Ethereum אם אני זוכר נכון......

1. גם לזה יש חסרונות, אני בטוח ששמעת על הבחור בבריטניה שמחפש את הכסף שלו במזבלה.25/02/2025 16:23shahar31 כתב: אני באמת לא מבין למה אנשים לא מחזיקים ארנק משל עצמם \ קר \ חם זה בדיוק 2 דקות עבודה...

25/02/2025 17:09vivi כתב: 1. גם לזה יש חסרונות, אני בטוח ששמעת על הבחור בבריטניה שמחפש את הכסף שלו במזבלה.
2. בעיקר בשביל לסחור מה שאי אפשר לעשות בארנקים קרים...

24 המלים לא יעזרו לך אם הכסף ייגנב.25/02/2025 18:30Multimediaman כתב: אתה לא צריך ארנק פיזי.
אתה צריך לזכור/לשמור seed phrase קרי לזכור 12 או 18 ( או 24 מילים וכו..) שמאפשרות לך לשחזר את הארנק בלי שום מדיה פיזית, חומרה, כרטיס וכו.....