תופעת פסים אלכסונים ב WOLED כמו C4 ו G4 משהו נתקל?

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
שלח תגובה
יהלי ב פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #1 

שלום

אני שוקל לרכוש את ה G4 בגודל 65 לשימוש עיקרי כמסך מחשב מרחק צפיה 1 מטר בזמן עבודה על המחשב ועד 2 מטר בזמן צפיה בתכנים.

חפשתי מידע על המסך בפורומים והתוצאה הראשונה שעולה בחיפוש זה שרשורי תלונות על תופעת פסים מהבהבים בחלק מאוביקטים וסצנות מעבר מצלמה מהיר. זה דיי מוזר אם זה אכן אמיתי כי ב RTINGS אין לזה אזכור בסקירות.

https://www.avsforum.com/threads/woled- ... d.3307461/

זה קורה ב G4 וגם בC4 בעיקר שהן WOLED ויש עוד דיווחים לגבי מסכי WOLED מ 2024 ו 2025.

שימו לב לתופעה המצולמת בשלושת הסרטונים.

השאלה האם אני אשים לב לזה במרחק צפיה של 1.5 מטר ועד כמה זה מורגש אצל בעלי LG חדשות?

ובכלל, האם ה G4 מתאימה כמסך מחשב לדעתכם?

@TheCoolest

אגב האלטרנטיבה האחרת לטלויזיה היא ה סוני XR70 אבל הופתעתי לגלות ששירות ישפאר כיום התדרדר לרמה של אלקטרוניקס פרו וזה רק מהתרשמות משיחה עם הנציגה היחידה שיש להם במענה הטלפוני. הבנתי שאם אתה נופל על מסך סוני עם כמה פרסלים שרופים או DSE קיצוני, אין עם מי לדבר והם לא יחליפו רק אםזה 5 פקסלים שרופים במרכז המסך. DSE לא מעיין אותם שלא לדבר שהנציגה לא יודעת מה זה בכלל.

אני כרגע מנסה להחליט אם ללכת על ה G4 שמגיעה עם 5 שנות אחריות פאנל או על ה XR70 שהיא מן הסתם הימור בטוח מבחינת תאימות לעבודה כמסך מחשב שדולק 12 שעות ביממה.

הבנתי ש ל G4 יש מצב PC שיודע להתמודד עם רקע לבן ואיקוני דסקטופ סטטים אבל לא מצאתי הרבה דיווחים של משתמשים שמעידים שזה מסך אידיאלי לשימוש שכזה.

תודה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78766
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #2 

האמת שקשה לי מאוד להבין במה בדיוק מדובר.

יתכן מאוד שיש כאן איזה הפרעה שספצפית לוידאו שמגיע ממחשב אבל זה נראה לי ממש משונה.

יהלי ב פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

20/02/2025 21:06  
oferlaor כתב:
האמת שקשה לי מאוד להבין במה בדיוק מדובר.

יתכן מאוד שיש כאן איזה הפרעה שספצפית לוידאו שמגיע ממחשב אבל זה נראה לי ממש משונה.
...
פסים אלכסוניים או banding שנראים מקרוב כאשר יש תנועה של המצלמה. רואים את זה בשלושת הסרטונים אם כי הם מצולמים מקרוב. זה נראה כמו תופעת aliasing כלשהי. זה מדווח עי חלק קטן ממשתמשים שונים. מוזר שזה לא עשה הרבה רעש אם מדובר במגבלה של הטכנולוגיה.
כאן רואים פסים על הלוגו של דיסני באפל TV ללא קשר לחיבור מחשב.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

למען האמת לא ראיתי משהו בנושא הזה, יכול להיות שזה תלוי במקור האות בכלל ולא קשור לטלוויזיה עצמה או ל"למגבלות".
אבל בכל אופן, לא הייתי לוקח טלויזיה OLED כמסך מחשב ראשי.
למרות שסיכויי הצריבה נמוכים יותר ואחריות ארוכה, עדיין יכולה להיות בעיה, במיוחד שאתה אומר שהמסך ידלוק 12 שעות ביום.
יש גם את עניין ה-ABL ושינויי הבהירות כשעוברים ממסך חשוך לבהיר וכו'.

יהלי ב פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

20/02/2025 22:31  
TheCoolest כתב:
למען האמת לא ראיתי משהו בנושא הזה, יכול להיות שזה תלוי במקור האות בכלל ולא קשור לטלוויזיה עצמה או ל"למגבלות".
אבל בכל אופן, לא הייתי לוקח טלויזיה OLED כמסך מחשב ראשי.
למרות שסיכויי הצריבה נמוכים יותר ואחריות ארוכה, עדיין יכולה להיות בעיה, במיוחד שאתה אומר שהמסך ידלוק 12 שעות ביום.
יש גם את עניין ה-ABL ושינויי הבהירות כשעוברים ממסך חשוך לבהיר וכו'.
...
יש לך במקרה קישור לסרטון שמדגים את פעולת ה ABL במזכי LG החדשים? יש הרבה שאומרים שכיום זה כבר בקושי מורגש גם במעבר בין סצנות עם הארה קיצונית. רק אם אתה משאיר תמונה סטטית בהירה למשך זמן רב הבהירות יורדת משמעותית.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

אני מניח שעם G4 זה כנראה פחות קריטי, אבל תלוי ברמת הארה שתקבע.
עד איזור ה-250 ניט זה יהיה בסדר.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”