משדר חדש באיתנים
-
amosii
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 240
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
שלום לכולם,
אתמול (חמישי 13.2.2025) בצהריים הוחלף המשדר באיתנים למשדר הרבה יותר חזק (לא מסרו לי מה עוצמת השידור החדשה).
מאתמול, ישנן הפרעות קליטה קשות בחלקים של ירושלים (ואולי בעוד איזורים במרכז הארץ).
הייתי בקשר ישיר עם המש"ב של הרשות השנייה. ברגע שהם הורידו את השידור באיתנים, הבעיות בירושלים נפתרו.
ככל הנראה יש בעיה ב-SFN או בעייה ברעש נלווה של המשדר החדש.
כרגע כפתרון זמני, הורידו את עוצמת המשדר באיתנים ל-50%. הקליטה בירושלים "סבירה" (מספר השגיאות הנגרמות כתוצאה מהמשדר החדש באיתנים, אל מול קצב תיקון השגיאות ע"י מנגנון השגיאות בתקן DVB-T2 ) מספיק טוב כדי להציג וידאו באיכות סבירה).
הובטח לי שבראשון בבוקר - הם "על" זה.
יש סיכוי טוב שבעוד מקומות במרכז הארץ - אתם חווים בעיה, בין אם עקב ה"רעש" של המשדר החדש באיתנים או עקב הורדת העוצמה הזמנית ל-50%.
נ"ב - אסיים ב... לא עולים ל-Production בחמישי! עושים דברים כאלו בראשון מקסימום שני, שיש זמן לתקן בעיות.
אתמול (חמישי 13.2.2025) בצהריים הוחלף המשדר באיתנים למשדר הרבה יותר חזק (לא מסרו לי מה עוצמת השידור החדשה).
מאתמול, ישנן הפרעות קליטה קשות בחלקים של ירושלים (ואולי בעוד איזורים במרכז הארץ).
הייתי בקשר ישיר עם המש"ב של הרשות השנייה. ברגע שהם הורידו את השידור באיתנים, הבעיות בירושלים נפתרו.
כרגע כפתרון זמני, הורידו את עוצמת המשדר באיתנים ל-50%. הקליטה בירושלים "סבירה" (מספר השגיאות הנגרמות כתוצאה מהמשדר החדש באיתנים, אל מול קצב תיקון השגיאות ע"י מנגנון השגיאות בתקן DVB-T2 ) מספיק טוב כדי להציג וידאו באיכות סבירה).
יש סיכוי טוב שבעוד מקומות במרכז הארץ - אתם חווים בעיה, בין אם עקב ה"רעש" של המשדר החדש באיתנים או עקב הורדת העוצמה הזמנית ל-50%.
נ"ב - אסיים ב... לא עולים ל-Production בחמישי! עושים דברים כאלו בראשון מקסימום שני, שיש זמן לתקן בעיות.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5373 פעמים
אם אני זוכר נכון, היתרון הגדול של DVBT2 הוא בכך שאם יש כמה משדרים על אותו התדר, הם לא אמורים להפריע אחד לשני אלא לעזור לשידור (הפרוטוקול בונה על זה שיש פוטנציאלית כמה שידורים במקביל בדיליי של זמן).
נשמע שמשהו באיך שהם משדרים לא עובד באופן עקרוני. זה לא אמור להפריע עוצמה גבוהה, ההיפך.
נשמע שמשהו באיך שהם משדרים לא עובד באופן עקרוני. זה לא אמור להפריע עוצמה גבוהה, ההיפך.
אולי הרשות השנייה לשידורי טלוויזיה ורדיו לא מעדיפה לשלם עוד כסף ל 2 מרבבים באותו האזור.14/02/2025 17:18oferlaor כתב: אם אני זוכר נכון, היתרון הגדול של DVBT2 הוא בכך שאם יש כמה משדרים על אותו התדר, הם לא אמורים להפריע אחד לשני אלא לעזור לשידור (הפרוטוקול בונה על זה שיש פוטנציאלית כמה שידורים במקביל בדיליי של זמן).
נשמע שמשהו באיך שהם משדרים לא עובד באופן עקרוני. זה לא אמור להפריע עוצמה גבוהה, ההיפך....
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין
מה זה אומר פה מש"ב?14/02/2025 16:14amosii כתב: שלום לכולם,
נ"ב - אסיים ב... לא עולים ל-Production בחמישי! עושים דברים כאלו בראשון מקסימום שני, שיש זמן לתקן בעיות....
כי המש"ב שאני מכיר, לא שייך למשרד התקשורת, אלא למשרד החוץ.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46326
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5067 פעמים
-
amosii
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 240
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
שום סיכוי... כתבתי במפורש, זו הפרעה הדדית שלא אמורה לקרות.15/02/2025 16:29רמאשכ כתב: אולי הרשות השנייה לשידורי טלוויזיה ורדיו לא מעדיפה לשלם עוד כסף ל 2 מרבבים באותו האזור....
בנוסף, זה לא "אותו האיזור":
המשדר באיתנים הוא המשדר המרכזי במדינת ישראל.. מכסה שטחים נרחבים במרכז הארץ (ירושלים + שפלת יהודה + מישור החוף המרכזי).
בירושלים עצמה ישנם משדרים מקומיים, וכמובן באיזורים נוספים במישור החוף וכו'.
בפתח תקוה פרוסים מספר משדרים, בין השאר על הקניון בכפר גנים ג', על הקניון הגדול ועל קניון את המושבות....
תסובב את האנטנה לאט וקרוב לודאי שתמצא סיגנל חזק.
אפשר בבקשה לדעת מה ההבדל בין משדר למרבב?18/02/2025 23:06amosii כתב: שום סיכוי... כתבתי במפורש, זו הפרעה הדדית שלא אמורה לקרות.
בנוסף, זה לא "אותו האיזור":
המשדר באיתנים הוא המשדר המרכזי במדינת ישראל.. מכסה שטחים נרחבים במרכז הארץ (ירושלים + שפלת יהודה + מישור החוף המרכזי).
בירושלים עצמה ישנם משדרים מקומיים, וכמובן באיזורים נוספים במישור החוף וכו'....
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
למה אתה שואל אותו? אתה היחיד שהשתמש במינוח מרבב בכל השרשור הזה...
אני בטוח שאתה משתמש במינוחים משמעותם ברורה לך, לא?
חוץ מזה- Google it או chatgpt it
אני בטוח שאתה משתמש במינוחים משמעותם ברורה לך, לא?
חוץ מזה- Google it או chatgpt it
Intel NUC 13 Extreme i9-13900K - 64GB - 2TB SSD
Nvidia 4090 FE - Samsung G95SC 49" OLED
Nvidia 4090 FE - Samsung G95SC 49" OLED