סיב בזק, סוויץ ודקו x60

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
nayuval פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

יש לי סיב של בזק וראוטר שלהם, בית בן 3 קומות עם חיבור רשת בכל קומה וסוויץ ליד הראוטר.
אני רוצה לחבר את הדקו x60באופן קוי, האם הראשי צריך להיות מחובר לראוטר לפני החיבור לסוויץ ומשם דרך הסוויץ יכול ללכת למש בכל קומה? ראיתי שזה אמור להיות ככה ולא שהראשי יחובר אחרי הסוויץ ומהסוויץ יצאו גם לשאר המשים כי אז בעצם החיבור ביניהם יהיה אלחוטי?

כמו כן, האם כדאי את המש לעשות במצב wifi או access point?

תודה

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1285
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #2 

1. כל יחידות ה-DECO שלך צריכות להיות מפוזרות ברחבי הבית ומחוברות לסוויצ' דרך הכבלים שהעברת בקירות. אין שום צורך לחבר אחת מהן בתור יחידה "ראשית" ישירות לנתב.
כל עוד הסוויצ' מחובר לנתב כמו שצריך, הנתב יראה את יחידות ה-DECO ויקצה להן כתובות IP (יחידת DECO שמקבלת כתובת תקינה תדליק אור ירוק בחיווי שעליה).

2. כל היחידות צריכות להיות מוגדרות במצב ACCESS POINT בו הן מתקשרות ביניהן דרך הסוויצ' (זה נקרא Ethernet Backhaul) ומשדרות רשת אלחוטית לכל המכשירים בסביבה. שים לב לא להגדיר אחת מהן כראשית\נתב, כדי שהיא לא תתחיל לחלק כתובות ולהתחרות בנתב של בזק שכבר עושה את זה.

3. אחרי שהכל עובד, אתה יכול לכבות את הרשת האלחוטית שהנתב של בזק משדר. היא רק תפריע לרשת של ה-DECO.

בהצלחה.

nayuval פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה, פשוט פה באתר של tplink ראיתי שצריך שהראשי כן יחובר לראוטר לפני הסוויץ-, ובגלל זה שאלתי.

https://www.tp-link.com/en/support/faq/1794

תמונה
תודה

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

התמונה שצירפת לא עולה. בכל מקרה מרפרוף בקישור ששלחת לא ראיתי איפה כתוב שזה נדרש.
שים לב אגב שהם כותבים שיש צורך ליצור רשת MESH אלחוטית בין היחידות, ורק אז לחבר אותן עם כבל רשת לסוויץ'.

nayuval פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

כן, היה לי חיבוא אלחוטי קודם לכן, ואז חיברתי עם כבל רשת, משום מה, 2 משים מראים לי חיבור קוי והשלישי נשאר אלחוטי.
אנסה לאתחל/לשנות פורט

nayuval פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

טוב, חוזר שוב..
לצערי זה לא הצליח לי, איתחלתי שוב את כל הדקו.
חיברתי את הדקו הראשון ישירות למודם של בזק, הפעלתי את 2 היחידות הנוספות באופן אלחוטי, זה עבד.
חיברתי מהסוויץ 2 כבלים גם ליחידות דקו, ומשום מה אני לא מצליח לשנות את מצב המש באפליקציה מוויפי לאקסס פוינט, כל הזמן רושם לי שנכשל, מישהו יודע מה יכולה להיות הסיבה?
תודה

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

הצעדים שאתה עושה לא ברורים, וקשה לנחש מה עשית או ניסית באמצע.
תתחיל מהבסיס ותעבור שלב שלב:

1. לפני הכל תבדוק שכל היחידות שלך מעודכנות לגרסת הקושחה האחרונה שזמינה באתר היצרן. יכול להיות שאתה מנסה לפתור בעיה שתוקנה.

2. תאפס את כל יחידות ה-DECO.

3. צור ביניהן רשת אלחוטית חדשה שלא קשורה בשום צורה לרשת הקיימת שלך. תוודא שכולן במצב ACCESS POINT כבר על ההתחלה ושאף אחת מהן לא מוגדרת כנתב.
בשלב הזה לא מעניין אותך אם יש או אין להן אינטרנט (אין להן כמובן), רק שהן רואות אחת את השניה.

4. חבר את אחת היחידות לסוויץ' ורק לסוויץ'. אל תחבר שום יחידה ישירות לנתב.

5. תעבור יחידה יחידה ותוודא שכל יחידה שמתחברת לסוויץ' עובדת כמו שצריך ואתה רואה אותה באפליקציה.

6. תמשיך עד שתתקל ביחידה בעייתית, או לחלופין עד שהכל עובד.

7. אם הכל עובד, נתק את היחידות וחבר אותן (חוטית) איפה שצריך בבית.

אני לא מכיר את המוצר היטב והרבה ממה שאני מציע לך הם ניחושים מושכלים. מקווה שזה יעזור לך להגיע לפתרון.
בהצלחה.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3413
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #8 

14/02/2025 20:59  
nayuval כתב:
תודה, פשוט פה באתר של tplink ראיתי שצריך שהראשי כן יחובר לראוטר לפני הסוויץ-, ובגלל זה שאלתי.

https://www.tp-link.com/en/support/faq/1794

תודה
...
התרשימים שם אינם לAP , אלא ל ROUTER MODE . התרשים הרלוונטי כשאתה משתמש בנתב שלך - הוא האחרון - המחוק... כשכולם מחוברים או לנתב או למתג, כפי שכבר אמרו - כל המתגים ממילא משורשרים זה לזה ולנתב.
When the Deco is set to work under Access Point mode, you can wire satellite Deco to any Deco unit or the main modem/router.
...
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”