עזרה - VPN
-
dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
חברים מאמריקה באים בדחיפות עקב מחלה של בן משפחתם .
חשוב להם שהכל יעבוד בלפטופ , כשהם מתחברים לעבודה "כאילו הם באמריקה".
כמות משתמשים : 1 .
מקום נדרש : קליפורניה .
שתי שאלות :
1 . מה הוא ה-VPN הכי מומלץ בשבילם .
אצל מי לעשות . הכי טוב .
2. אני עוד לא יודע מה יש להם בתוך הלפטופ , אבל אם במקרה כבר היום מותקן להם VPN בשביל להתחבר לעבודה מרחוק , האם אפשר להתקין אחד על השני ? זאת אומרת ה-VPN הראשון בשביל שזה יהיה "כאילו בתוך אמריקה" ,
וה-VPN השני שכבר (אולי) מותקן להם . אני עוד לא יודע איך הם מתחברים .
תודה מראש לכל העוזרים
חשוב להם שהכל יעבוד בלפטופ , כשהם מתחברים לעבודה "כאילו הם באמריקה".
כמות משתמשים : 1 .
מקום נדרש : קליפורניה .
שתי שאלות :
1 . מה הוא ה-VPN הכי מומלץ בשבילם .
אצל מי לעשות . הכי טוב .
2. אני עוד לא יודע מה יש להם בתוך הלפטופ , אבל אם במקרה כבר היום מותקן להם VPN בשביל להתחבר לעבודה מרחוק , האם אפשר להתקין אחד על השני ? זאת אומרת ה-VPN הראשון בשביל שזה יהיה "כאילו בתוך אמריקה" ,
וה-VPN השני שכבר (אולי) מותקן להם . אני עוד לא יודע איך הם מתחברים .
תודה מראש לכל העוזרים
1. יש אינסוף ספקי VPN וקשה להמליץ לך על אחד ספציפי בלי לדעת איזה יישומים ואתרים החברים שלך צריכים להתחבר אליהם.
אם זה נטו לצרכי עבודה (וגם מסיבות של אבטחה ופרטיות) אני ממליץ לך על Mullvad: https://mullvad.net/en
2. אם יש להם כבר VPN של המעסיק שדרכו הם מתחברים לעבודה, אין צורך בעוד VPN.
אם זה נטו לצרכי עבודה (וגם מסיבות של אבטחה ופרטיות) אני ממליץ לך על Mullvad: https://mullvad.net/en
2. אם יש להם כבר VPN של המעסיק שדרכו הם מתחברים לעבודה, אין צורך בעוד VPN.
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1404
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
לי בבית יש נתב שמחובר קבוע ב-vpn קבוע לארה״ב לצרכי סטרימינג וניתן להתחבר אליו בוויפי מכל הנמכשירים שצריכים - מחליף שרת לפי הצורך שצריך אצל הספק
יש הרבה ספקים זולים ויקרים, טובים פחות וטובים יותר לפי צורך שימוש, השאלה באם יש להם מהעבודה
יש הרבה ספקים זולים ויקרים, טובים פחות וטובים יותר לפי צורך שימוש, השאלה באם יש להם מהעבודה
נערך לאחרונה על ידי carmonle ב 12/02/2025 11:36, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
dvb-acavish
- חבר ותיק

11/02/2025 21:17carmonle כתב: לי בבית יש נתב שמחובר קבוע ב-vpn קבוע לארה״ב לצרכי סטרימינג וניתן להתחבר אליו בוויפי מכל הנמכשירים שצריכים - מחליף לפי הצורך שרצים אצל הספק
יש הרבה ספקים זולים ויקרים, טובים פחות וטובים יותר לפי צורך שימוש, השאלה באם יש להם מהעבודה...
תודה, אז בעצם אני מבין שאולי זה יעבוד להם ? גם בלי VPN שמתחזה לאמריקה? (כמובן שהמנהלים שלהם יודעים שהם דחוף בנסיעת חירום לישראל) .
ראוטר שיתחבר לראוטר שלהם , אני יכול להלוות להם ראוטר חדש דנדש MESH DECO ,
ואז לחבר אותו בכבל רשת לראוטר שיש להם היום , ועליו את ה-VPN ? על ה-DECO ? הבנתי , ככה אין 2 תוכנות על מחשב 1 .
לגבי הספקים , יש מצב שתוכל לרשום לי 2-3 שמות ?
זה ממש יכול לעזור. העבודה היא נטו תיכנות ב-PYTHON וגם אאוטלוק , זה לא סרטי וידיאו ..
יש להם כבלים של הוט (docsis) , עם ראוטר פרטי בן 8 , שיש לו 2.4/5.0 .
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אם הם עובדים מרחוק אצלם בבית אז סבירות גבוהה שכבר יש להם VPN של העבודה, וכמו שאמר סברס, הם לא יצטרכו שום דבר נוסף כדי להתחבר לעבודה.
אם הם ירצו VPN לשימושים אחרים, שלא כזה ברור למה עוד באמת דרוש VPN, אז אפשר להשתמש באחד מאלפי הספקים.
לא חושב שאפשר להשתמש בשני VPNים אחד על גבי השני, אבל אני חושב שלא אמורה להיות בעיה להשתמש בהם בנפרד לפי הצורך.
לא צריך להתעסק עם ראוטרים.
אני רכשתי עכשיו חבילה מ-NordVPN, האפליקציה והביצועים דיי סבבה, המחיר לדעתי יקר. אבל תלוי בדרישות ובמצב, זה לא כזה נורא. וגם יש החזר כספי ל-30 ימים ראשונים.
אם הם ירצו VPN לשימושים אחרים, שלא כזה ברור למה עוד באמת דרוש VPN, אז אפשר להשתמש באחד מאלפי הספקים.
לא חושב שאפשר להשתמש בשני VPNים אחד על גבי השני, אבל אני חושב שלא אמורה להיות בעיה להשתמש בהם בנפרד לפי הצורך.
לא צריך להתעסק עם ראוטרים.
אני רכשתי עכשיו חבילה מ-NordVPN, האפליקציה והביצועים דיי סבבה, המחיר לדעתי יקר. אבל תלוי בדרישות ובמצב, זה לא כזה נורא. וגם יש החזר כספי ל-30 ימים ראשונים.
-
dvb-acavish
- חבר ותיק

תודה רבה !
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1404
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
הייתי לקוח של ExpressVPN שנים רבות - יקרים ומחייבים לעבוד עם אפליקציה בכל צרכן - הפסיקו תמיכה open vpn
כיום לקוח של SurfShark - זולים יותר והכל עובד הולו, פיקוק, נטפליקס,דיסני, פריים, פאראמונט - יש להם VPN ישראלי לסטרימינג מהארץ
STRONG VPN לפני שנים היו בסדר גמור בשירותים שתמכו (לא תומכים בהכל)
כיום לקוח של SurfShark - זולים יותר והכל עובד הולו, פיקוק, נטפליקס,דיסני, פריים, פאראמונט - יש להם VPN ישראלי לסטרימינג מהארץ
STRONG VPN לפני שנים היו בסדר גמור בשירותים שתמכו (לא תומכים בהכל)
-
dvb-acavish
- חבר ותיק

תודה רבה לכל העוזרים .
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1462
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
הפיתרון הכי נוח לטעמי:
ניתן לקחת Router המותקן עם OpenWRT, ולהגדיר לו WireGuard VPN עם מנוי ל-NORDVPN.
התוצאה: רשת אלחוטית וקווית נוספות מהנתב, הממוקמות בארה״ב לצורך העניין. כל זה נייד לחלוטין, ניתן להעביר את הנתב המוגדר באופן הזה לכל מקום, הדבר היחיד שצריך זה חיבור אינטרנט קיים.
היתרון המשמעותי של התצורה הזו שהחיבור שקוף לחלוטין לכל הצרכנים, ולא צריכים להתקין עליהם דבר. מבחינתם הם פשוט מחוברים ל-ISP אמריקאי (או לכל מדינה אחרת)
יתרה מזאת, ניתן להשתמש ב-VPN בתוך VPN, במידה ומותקן VPN על נקודת הקצה (מחשב או טלפון נייד) בנוסף ל-VPN על הנתב.
אגב, זה לא חייב להיות NORDVPN, כל ספק VPN שתומך בהגדרה על נתב יעבוד. היתרון של NORDVPN: שימוש ב-WireGuard כך שהביצועים טובים מאד, ונוכחות בהרבה מדינות. הקצבים שקיבלתי (עם נתב חזק) הם 1700mbps מול שרת בדיקה בניו יורק ונקודת יציאה בניו יורק.
ניתן לקחת Router המותקן עם OpenWRT, ולהגדיר לו WireGuard VPN עם מנוי ל-NORDVPN.
התוצאה: רשת אלחוטית וקווית נוספות מהנתב, הממוקמות בארה״ב לצורך העניין. כל זה נייד לחלוטין, ניתן להעביר את הנתב המוגדר באופן הזה לכל מקום, הדבר היחיד שצריך זה חיבור אינטרנט קיים.
היתרון המשמעותי של התצורה הזו שהחיבור שקוף לחלוטין לכל הצרכנים, ולא צריכים להתקין עליהם דבר. מבחינתם הם פשוט מחוברים ל-ISP אמריקאי (או לכל מדינה אחרת)
יתרה מזאת, ניתן להשתמש ב-VPN בתוך VPN, במידה ומותקן VPN על נקודת הקצה (מחשב או טלפון נייד) בנוסף ל-VPN על הנתב.
אגב, זה לא חייב להיות NORDVPN, כל ספק VPN שתומך בהגדרה על נתב יעבוד. היתרון של NORDVPN: שימוש ב-WireGuard כך שהביצועים טובים מאד, ונוכחות בהרבה מדינות. הקצבים שקיבלתי (עם נתב חזק) הם 1700mbps מול שרת בדיקה בניו יורק ונקודת יציאה בניו יורק.