בעיה במהירות גלישה - סיב בזק, ספק רימון

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
dvr500 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

החלפתי לפני יומיים תשתית מהוט נחושת 200/5
לסיבים של בזק - 300/100
ספק בשני המקרים נשאר אינטרנט רימון והפעם אני במנוי משולב בתשלום יחיד לרימון.

ציוד קיים - GPON gofiber gf25c מחובר לראוטר TPLINK DECO X50 חדש בן שבוע - יש שלישיה מפוזרת בבית אבל לצורך הבדיקה אני בודק קרוב לראשי.
חיבור במצב PPPoE עם משתמש וסיסמא MTU SIZE = 1480

ההתקנה עברה חלק וגם ההגדרה, אבל בבדיקת מהירות קיבלתי הורדה של עד 200 והעלאה של עד 5 בדיוק כמו שהיה בהוט
לפעמים יש בדיקות מהירות שבהן ה-UPLOAD מתחיל ב40 ואפילו הייתה אחת עם 90 וישר זה נופל ל-3-5 כאילו יש משהו שחוסם אותו.

שרפתי שעות על טלפונים התכתבויות עם רימון, איפוסי GPON וראוטר טלפון של נציג רימון לנציג בזק,
ובסוף המוקדן הוציא איזה הנפצה שחסר לי משהו בשם WAN UNICAST בהגדרות של הראוטר והוא רואה באינטרנט שעוד אנשים בעולם מתלוננים על הבעיה שלי וכנראה הראוטר הזה לא מתאים לסיבים.

באתר של אינטרנט רימון יש רשימה של נתבים נתמכים אבל לפי מה שנראה לי מדובר בנתבים משולבים עם סיב אופטי ואין שם אף דגם של TPLINK.

יש משהו במה שהם אומרים ? נשמע לי דרך קלה להתחמק ואולי נמצא איפשהו המוקדן המקצוען שימצא את התקלה רק שאין לי כוח לשרוף עוד שעות בטלפון כדי למצוא אותו.

למישהו יש הצעה?

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1285
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #2 

אין שום קשר לנתבים נתמכים, ויש דרך פשוטה לבדוק את העניין ולראות אם המוקדן מקשקש לך בשכל (סביר מאוד):

1. קח מחשב שיש לו כרטיס רשת חוטי ותתחבר איתו ישירות לכניסת הרשת ב-gofiber gf25c.

2. תגדיר את חייגן ה-PPPoE על המחשב עם שם המשתמש והסיסמה שלך ותוודא שיש לך אינטרנט.

3. עכשיו שהוצאת את הנתב מהמשוואה ורק המחשב מחובר, תריץ את אותן בדיקות מהירות שהרצת ותראה מה אתה מקבל.
נערך לאחרונה על ידי sabres ב 13/02/2025 2:39, נערך פעם 1 בסך הכל.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1452
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 218 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #3 

ה-MTU שאמור להתקבל מ- Auto negotiation אמור להיות 1492, זה בוודאות המצב בבזק. תנסה לקבע ל-1492 ולבדוק

לא בטוח שההבדל יהיה דרמטי אבל שווה לבדוק (בנוסף להצעה בפוסט הקודם)
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 466
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #4 

יש ספקי אינטרנט שאצלם שינוי מהירות החיבור מחייב בעצם סגירה של החשבון הקיים ופתיחה של חשבון חדש עם שם משתמש חדש לחיבור ה-PPPoE (אני יודע מנסיון שככה זה אצל אקספון, למשל). לכן מומלץ שבשלב ראשון תבדוק שאתה באמת מתחבר עם שם המשתמש הנכון (האם יתכן שאת שם המשתמש שאיתו אתה מתחבר קיבלת כמסגרת החיבור שהיה לך דרך HOT ושבמסגרת התכתובת שקשורה לחיבור החדש קיבלת גם שם משתמש חדש?).

בכל מקרה, אם תשתית הסיבים שדרכה אתה מחובר היא של בזק, מומלץ לבצע את הבדיקה הבאה:

1) תחליף את שם המשתמש שאיתו אתה מתחבר ב-PPPoE ל- 1@1 (עם איזה ססמה שאתה רוצה; זה לא מחבר אותך לאינטרנט, אבל כן מחבר אותך לרשת של בזק באופן שמאפשר את בדיקת התקינות של התשתית).

2) תבצע בדיקת מהירות בקישור הבא:
http://fibertest.bezeq.co.il/

אם בבדיקה הזו אתה מקבל מהירות חיבור תקינה, זה אומר שמקור המגבלה שלך הוא בספק רימון ולא בציוד הפרטי שבו אתה משתמש.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1452
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 218 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #5 

10/02/2025 17:00  
itfan כתב:
יש ספקי אינטרנט שאצלם שינוי מהירות החיבור מחייב בעצם סגירה של החשבון הקיים ופתיחה של חשבון חדש עם שם משתמש חדש לחיבור ה-PPPoE (אני יודע מנסיון שככה זה אצל אקספון, למשל). לכן מומלץ שבשלב ראשון תבדוק שאתה באמת מתחבר עם שם המשתמש הנכון (האם יתכן שאת שם המשתמש שאיתו אתה מתחבר קיבלת כמסגרת החיבור שהיה לך דרך HOT ושבמסגרת התכתובת שקשורה לחיבור החדש קיבלת גם שם משתמש חדש?).

בכל מקרה, אם תשתית הסיבים שדרכה אתה מחובר היא של בזק, מומלץ לבצע את הבדיקה הבאה:

1) תחליף את שם המשתמש שאיתו אתה מתחבר ב-PPPoE ל- 1@1 (עם איזה ססמה שאתה רוצה; זה לא מחבר אותך לאינטרנט, אבל כן מחבר אותך לרשת של בזק באופן שמאפשר את בדיקת התקינות של התשתית).

אם בבדיקה הזו אתה מקבל מהירות חיבור תקינה, זה אומר שמקור המגבלה שלך הוא בספק רימון ולא בציוד הפרטי שבו אתה משתמש.
...
מעניין, זה עבד בדיוק כך בתקופת ה-xDSL… מתקשר לדיון מדוע נשארו עם PPPOE
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

dvr500 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

טוב אז קודם כל תודה לכולם על המענה המהיר.
ניסיתי את הטריק של השם משתמש 1@1 ב-WIFI וקיבלתי הורדה זהה אבל העלאה גבוהה - 166/99 צמוד ל-100 העלאה של המנוי

אח"כ ניסיתי להגדיר חייגן במחשב ולהתחבר ישירות עם לג'יפון, ואז משום מה שם המשתמש שלי לא עבד טוב (אולי אני בעצם לא סגור לגמרי על הסיסמא) אז יצא שהתחברתי לג'יפון עם המשתמש 1@1 שנתן לי בדיוק מה שאני צריך – 300/100

הבעיה שזה מנטרל לי גם את הנתב וגם את המשתמש שצריך אולי לחדש, ככה שחזרתי אחורה בחקירה....

בכל אופן לגבי ה MTU העברתי ל-1492 וזה לא עשה כלום
מקווה מחר לתפוס את השירות ולהקים משתמש חדש בתקווה שיפתור את הבעיה

שוב תודה לכל העונים

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #7 

בדיקת מהירות עושים בחיבור קוי בלבד, 166/99 יכול להיות שזו מגבלה של ה wifi במכשיר שאתה בודק איתו.

dvr500 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

10/02/2025 17:00  
itfan כתב:

...

תודה רבה לכולם.

לקח לי קצת זמן להתקשר לתמיכה של רימון כדי להקים שם משתמש חדש, איפסתי את הראוטר והכנסתי את המשתמש החדש והכל הסתדר. לגבי ה-mtu השינוי לפני כן לא עזר ועכשיו חזר לערך ברירת מחדל של 1480.
בדיקת מהירות היום
בדיקת מהירות היום

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3413
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #9 

יתכן ו שהפילטרים לתוכן ברימון גם משפיעים לרעה על מהירות
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

dvr500 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

01/03/2025 7:41  
rafi_d כתב:
יתכן ו שהפילטרים לתוכן ברימון גם משפיעים לרעה על מהירות
...
חשבתי על זה, אבל במקרה הנ"ל הייתה נפילה ב-UPLOAD מאזור ה-80 ל-5 תוך שניה מתחילת הבדיקה אז היה ברור לי שיש פה איזה תקלה בהגדרה שהם לא עולים עליה. והפתרון היה באמת להחליף משתמש PPPOE כמו -@itfan כתב

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”