התלבטות בין מספר מסכי 55" - בבקשה עזרתכם

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #1 

פתחתי שרשור חדש אחרי שהשרשור הקודם היה יותר מדי כללי ומבלבל.
בגדול, אשמח לעזרתכם בבחירת שתי טלויזיות בגודל 55".

1. הטלויזיות ימוקמו בחדרים וייתלו על קירות. החדרים בגודל של כ-10-12 מ"ר, מרחק הצפיה יהיה כ-3 מטר.
2. רוב התכנים שייצפו בטלויזיות האלה יהיו דרך שירות סלקום TV. מניח שזה אומר שילוב של תכנים ברזולוציות SD, 720P ו-1080P ואולי קצת 4K.
3. התקציב לטלויזיה יכול להגיע עד 3500 ש"ח לכל יחידה, אם יש הצדקה ממשית, אולי אפשר לעלות קצת, אבל כמובן שלא אכפת לשלם פחות מזה..

אחרי קצת יותר חפירה, קריאת ביקורות וביקור בחנות:
4. הבנתי שהיבואן של סמסונג התחלף וזה כבר לא השירות הרע של סמליין. האם מישהו יודע לומר משהו על השירות של ניופאן? האם גם ניופאן יעבדו עם אלקטרוניקס פרו? בכל מקרה לא מעוניין לקנות משום מותג יבוא פרללי. האם יש סיבה לוותר על מוצר של סמסונג אם היבואן הוא סמליין?
5. אולי היו לי קצת דעות קדומות על המותגים הסיניים, אחרי בחינה נוספת של הנתונים וקריאת ביקורות, ה-TCL C755 דווקא נכנס לרשימת המועמדים (במחיר של כ-3100 ש"ח). הבעיה היא שאני תוהה האם איכות התמונה תהיה טובה בשימוש עם השידורים דרך סלקום TV. עד כמה מעבד התמונה הלא מוצלח שלו יהיה בשימוש? אני פשוט לא סגור כמה מהערוצים שם (בעיקר הערוצים הישראליים של הסרטים, הספורט והחדשות הם אלה שבשימוש).
6. הוצעה לי טלויזיית OLED של סמסונג מדגם QE55S85D (להבנתי סדרת הכניסה של סמסונג ב-OLED) במחיר של כ-3900 ש"ח. האם זה לא הימור גדול מדי במחיר גבוה מדי ללכת על OLED עם כל המחלות שלו ואחריות לא ארוכה במיוחד (3 שנים לעומת האחריות הארוכה יותר בדגמים של LG)? האם שווה ללכת על הדגם הזה? איך מורידים את הסיכויים לצריבות? האם הדגם הזה (ובכלל מסכי OLED של סמסונג שזו לא הטכנולוגיה המובילה אצלם לעומת LG) עדיף במשהו על מסכי QLED מהדגמים האחרים שביניהם אני מתלבט?
7. אופציות נוספות שהוצעו: LG 55QNED86T6A בסביבות ה-3000 ש"ח (הדגם המתקדם של LG בסדרת ה-QNED) ודגם נוסף של סמסונג מסדרת NEO QLED - QE55QN85D בסביבות ה-3500 ש"ח.

לאור כל המידע הזה והדגמים והמחירים האלה, על מה הייתם ממליצים ללכת? האם יש דגמים נוספים ששווה לקחת בחשבון בטווחי המחירים האלה בגודל 55"?

תודה רבה.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4786
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #2 

1. יש פה לא מעט אנשים עם TCL 755 וגם לא מעט שרשורים עליה. אתה יכול להתרשם מהתחושות שלהם לגבי הטלוויזיה.
2. לא ברור לי למה אתה חושב ש-OLED היא לא טכנולוגיה מובילה אצל סמסונג ולמה אתה חושב ש-LG נותנים יותר מ-3 שנות אחריות למסכי OLED (הם נותנים 5 שנים למסכי הדגל, אולי זה הטעה אותך). הבעיה העקרית תהיה מימוש האחריות מול סמסונג (או שלא ? לא יודעים מספיק טוב עדין מה תהיה המדיניות שלהם לאורך זמן). אם הטלוויזיה מיועדת במיוחד לסלקום TV, כמעט לכל הערוצים יש לוגו וזה לא בריא. מציע לחשוב היטב על נושא הצריבות. מצד שני, אין ספק שהיא תתן תמונה הכי טובה.
3. הדגם המוביל של LG בסדרת ה-QNED הוא דגם מיני-לד, אבל הוא לא קיים בגודל 55. הטלוויזיה הזו, QNED86T היא לא בהכרח הבחירה הכי טובה לחדר שינה (חשוך).

rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה על התשובה. רק כדי לוודא שאני מבין את השורה התחתונה (וקראתי הרבה בפורום בימים האחרונים):
1. איכות התמונה של ה-TCL 755 בשידורים שאינם 1080P ומעלה לא מזהירה. מניח שריבוי הערוצים בסלקום TV וב-YES הם כאלה. ה-QNED86T וה-QN85D של LG וסמסונג יהיו כנראה טובות יותר בשידורים כאלה. האם זה נכון? האם בסלקום TV וב-YES אכן רוב הערוצים עדיין מועברים ברזולוציה נמוכה מ-1080P?
2. בשימוש מהסוג הזה, עדיף לא ללכת למסך OLED עקב חשש מצריבות.
3. מסך ה-QN85D של סמסונג כנראה יציע ביצועים עדיפים על פני ה-QNED86T של LG בחדרים שאינם מאוד מוארים.
בהנחה ששלושת המסכים הללו מוצעים פחות או יותר באותם מחירים, נראה שה-QN85D הוא הבחירה הטובה ביותר וה-TCL 755 הבחירה הכי פחות טובה לתנאים שאני ציינתי (מיקום בבית וסוג התכנים שייצפו בעיקר). הבעיה היא שהדגם הזה מיובא כנראה רק ע"י סמליין (לא ראיתי אותו ביבוא ניופאן) ולכן צריך למעשה לבחור פה בין מסך עדיף עם שירות בעייתי לבין מסכים פחות טובים עם שירות יותר טוב. האם זה נכון?
במידה ועניין השירות יפיל את הסמסונג, נראה שעדיף ה-QNED86T על פני ה-TCL 755.
האם הסיכום הזה נראה הגיוני?
יש דגם נוסף כלשהו ששווה להוסיף פה למכלול ועדיף לרכוש על פני הדגמים האלה עבור השימושים שציינתי?
תודה לעונים.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

אני לא בעלים של TCL כזה אז קשה לי להגיד לך. שוב, שווה לעבור על שרשורים פה ולשאול. למשל פה:
viewtopic.php?t=393754&hilit=TCL+755
אני גם לא מכיר את המסך הזה של סמסונג.
מבחינת אחריות ומחיר, בסכומים האלו, אני לא יודע למה לצפות.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 414 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #5 

https://www.crossover.co.il/product/55cs3-oled-evo

אופציה לעלות בתקציב. אם תקנה שתיים אולי תוכל לקבל הנחה או הארכת אחריות ל 6 שנים במחיר טוב.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14355
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #6 

07/02/2025 12:50  
integral כתב:
https://www.crossover.co.il/product/55cs3-oled-evo

אופציה לעלות בתקציב. אם תקנה שתיים אולי תוכל לקבל הנחה או הארכת אחריות ל 6 שנים במחיר טוב.
...
המלצה מצויינת לחדרי שינה... איכות התמונה הטובה ביותר שתוכל לקבל בתקציב שלך.
עם כל היתרונות והחסרונות של OLED... זה כבר עניין אישי שלך, מה גובר על מה.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5346
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #7 

@rel1
כמה דגשים שכדאי לשים לב:
1. בחלק מהמסכים שציינת מדובר בפנל VA. מצד אחד יחס קונטרסט גבוהה וכיוצא בזאת תמונה עדיפה אך מצד שני זוויות צפייה צרות, עד צרות מאד. הצבעים וקונטרסט דוהים מהר מאד כשלא יושבים ממש מול המסך.

2. מסכי סמסונג אינם תומכים ב Dolby Vision. הדעות חלוקות לגבי עד כמה זה משמעותי.
אולי זה ישכנע אותך:
viewtopic.php?t=396314#p3361461+

rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

מסך ה-LG מדגם 55CS3 הוא דגם ישן (בן שנתיים). אני מניח שגם הוא סובל מבעיות הצריבה של ה-OLED אז לא בטוח עד כמה זו אופציה.
לגבי זויות הצפיה הצרות, עד כמה זה משמעותי בחדר מלבני סטנדרטי. מניח שפחות מאשר בסלון או חלל פתוח.
איך נהנים מיתרונות DOLBY VISION? עד כמה זה באמת משמעותי?

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

מהדיון נראה שאיכות הצפיה חשובה לך. האולד C9 שיש לי בסלון שהרבה יותר ישנה מה CS3 נראית הרבה יותר טוב מרוב הטלוויזיות ששקלת (לא מדבר על ה C3 48 בחדר השינה).

אם איכות הצפיה חשובה לך ואתה חושש מצריבות תאריך ל 6 שנות אחריות ותקנה לך שקט (סה"כ כ 1500 מעל התקציב שלך שזה תוספת של כ 2 שקל ליום, שזה פחות מקפסולה של נספרסו).

לגבי הטלוויזיה השניה, תלוי למי הולכת והרגישות שלו לאיכות.

rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

1. ח.י מאפשרים להרחיב אחריות ל-6 שנים? כמה זה עולה? האם זה אפשרי לכל דגמי ה-OLED?
2. האם דגמי ה-OLED של LG אמינים יותר מאלה של סמסונג?
3. כשהולכים על דגם כמו ה-CS3 מה מפסידים מבחינת תכונות "מודרניות" יותר שמציעים מסכים כמו ה-QNED86T, TCL 755 או ה-QN85D? נראה לי קצת מוזר בעולם טכנולוגי מתקדם לקנות דגם בן שנתיים כשהטכנולוגיה רצה קדימה.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

1. כן. תלוי בגודל ובטלוויזיה, בגודל 55 אמור לעלות כ 1000 שקל
2. לא בדקתי כי סמסונג לא מכסים צריבה ומאז שהשירות שלהם עזב את סמליין יש הרבה תלונות פה בפורום
3. לשימושים שלי לא (לא יודע מה שלך). כלומר ב C3 שלי המעבד חזק יותר אז סטינג או שרת האמבי עולים יותר מהר מאשר על ה C9 ועיבוד התמונה יותר טוב (ועדיין טוב ב C9 לטעמי) מה עוד שאתה משווה את ה QNED של LG ל OLED כאשר לאלו שרשמת אין אפילו מינילד. היתרון של ה QNED זו עוצמת תאורה שרלוונטי אם אתה צופה הרבה ביום ויש המון תאורה. לא מדבר בכלל על ה TCL שבה האפסקיילינג גרוע לעומת ה C9 הישנה שלי. מעבדים טובים בטלוויזיה מייקרים בלא מעט.

תמיד יכול לפנות לחנות שלינקקתי ולך לראות תצוגה של מסכים ותתרשם (תתקשר קודם ותשאל מה יש בתצוגה).

yevsh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 425
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #12 

אני חושב לקנות לאמא שלי TCL C755ֿ , היא מבוססת אנדרויד? אפשר להתקין freetv?

rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

07/02/2025 19:01  
integral כתב:
1. כן. תלוי בגודל ובטלוויזיה, בגודל 55 אמור לעלות כ 1000 שקל
2. לא בדקתי כי סמסונג לא מכסים צריבה ומאז שהשירות שלהם עזב את סמליין יש הרבה תלונות פה בפורום
3. לשימושים שלי לא (לא יודע מה שלך). כלומר ב C3 שלי המעבד חזק יותר אז סטינג או שרת האמבי עולים יותר מהר מאשר על ה C9 ועיבוד התמונה יותר טוב (ועדיין טוב ב C9 לטעמי) מה עוד שאתה משווה את ה QNED של LG ל OLED כאשר לאלו שרשמת אין אפילו מינילד. היתרון של ה QNED זו עוצמת תאורה שרלוונטי אם אתה צופה הרבה ביום ויש המון תאורה. לא מדבר בכלל על ה TCL שבה האפסקיילינג גרוע לעומת ה C9 הישנה שלי. מעבדים טובים בטלוויזיה מייקרים בלא מעט.

תמיד יכול לפנות לחנות שלינקקתי ולך לראות תצוגה של מסכים ותתרשם (תתקשר קודם ותשאל מה יש בתצוגה).
...

תודה על התשובה אבל ב-TCL 755 וגם בסמסונג QN85D יש מיני לד. ב-QNED של LG בגדלי ה-55" לא. לכן חוזר ושואל אם בעצם במצב הזה, סמסונג מבוססת טכנולוגיית NEO QLED (שיש בה מיני לד) היא הפשרה הטובה ביותר לצרכים ולמקור ממנו יהיו עיקר השידורים?

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5346
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #14 

אני מציע שתיגש לחנות שמוכרת את המסכים ותבדוק בעצמך את זוויות הצפייה. רצוי לשים מסך עם צבע אחיד. אפשר גם לראות בביקורות של Rtings בסעיף של viewing angles. יש וידאו שמראה איך התמונה דוהה ביחס לזווית.

חשוב לשים לב שהמסכים בחנויות לא מכויילות לצפייה בבית ולא להתרשם מהתמונה כפי שהיא על הקיר.

rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

זויות הצפייה פחות משמעותיות בחדרים בהם ימוקמו המסכים. הצפיה תהיה מול המסך או בזויות צרות מאוד מהמרכז.
אני מוטרד בעיקר מנושא איכות התמונה בשידורים שמגיעים ממקור שאינו איכותי במיוחד.
אתמול הציעו לי גם את מסך ה-X85 של סוני שעולה מחיר דומה. זה סוני לטוב ולרע. תוהה אם מסך משנת 23 בטכנולוגיה שאפילו אינה מיני לד אבל כנראה עם מעבד התמונה הכי טוב בשוק היא פתרון עדיף לצרכים שלי. תוהה אם מישהו יכול לחוות דעתו גם על המסך הזה.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

ברור שסוני. זה דגם טוב

rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

דגם ה-X85L יציע תמונה טובה יותר בתכנים שמשודרים באיכות ירודה, זה די ברור. השאלה היא האם הוא נחות משמעותית בשידורים של 4K למשל ואיך הפער בינו לבין הסמסונג QN85D בתצוגת התכנים הלא איכותיים?
כמו כן, אם לוקחים בחשבון שזה דגם ישן שאין לו טכנולוגיות מתקדמות יחסית, האם אלה לא חסרונות בולטים?
האם דגם ה-X90L שווה עוד כמה מאות שקלים ויתן מענה עוד יותר טוב? מדבר כבר על מחירים שבהם אפשר לקנות מסכים כמו ה-CS3 או ה-B4 וקרובים במחיר כבר ל-C4 (למרות שאני מסתייג מקניית OLED בגלל סכנת צריבה), אבל ברמה התיאורטית, זה לא מחיר מוגזם למסך בן שנתיים וכזה שהטכנולוגיה שלו אינה מבוססת אפילו Mini LED?
השאלה היא בעיקר האם בעוד שנתיים נניח, כשהשידורים של YES, סלקום TV וכו' יהיו כבר באיכות גבוהה יותר, אני אתבאס מאיכות נמוכה, או שזה לא יהיה משמעותי ועדיף לקחת מסך שעכשיו יתן ביצועים עדיפים משמעותית ויהיה גם מספיק טוב עוד שנתיים-ארבע שנים.

rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

אודה לקבלת תשובות. תודה

llime
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 334
שם מלא: llime
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #19 

08/02/2025 13:58  
rel1 כתב:
האם דגם ה-X90L שווה עוד כמה מאות שקלים ויתן מענה עוד יותר טוב?
...

על הנייר, ה X90L טובה בהרבה מה- X85L. זאת טלוויזיית הכניסה של סוני עם המעבד הכי מתקדם שלהם. אם ההתלבטות היא בין שתיהן, אז בהפרש של כמה מאות שקלים, לוקחים את ה- X90L בלי לחשוב פעמיים. אתה יכול גם לעשות השוואה בין שתיהן באתר Rtings.com

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”