עזרה ממומחי הרשתות - הפיכת מודם נתב VDSL לנתב בלבד לחיבור ל-ONU של סיבים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
בשמתי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום למומחים, לפני שאני מסביר מה אני רוצה להשיג רק אגיד שאני יודע שהציוד הנוכחי שלי תומך רק ב-100 מגהביט, אני מתכנן להחליף את הנתב בעוד חודש-חודשיים (אולי קצת יותר).

אז ככה, כרגע מחובר לבזק 100 מגה עם מודם נתב פרטי - Huawei HG630. משתמש בעיקר בחיבורים הקוויים, כמעט בכלל לא בוייפיי.
התחברתי לסיבים של גילת טלקום (תשתית בזק), מתקין בזק העביר סיב אבל עוד לא התקשרתי לגילת כדי לאקטב ולהגדיר את המכשיר שלהם שלקחתי בהשכרה (עד שה-ONU שהזמנתי מחו"ל יגיע). המכשיר ONU שלהם הוא מדגם FD511G-X-F660 .

ניסיתי לגגל ולקרוא במשך שעות ורק הסתבכתי עוד יותר :(

השאלות שלי הן:
1. האם בכלל אפשרי להשתמש במודם VDSL שלי (Huawei HG630) בתור נתב עם וייפיי שמקבל כבל רשת ממכשיר ה-GPON ONU של גילת ומפיץ את האינטרנט לשאר הפורטים ולוייפיי? ל-HG630 אין כניסת WAN, רק 4 פורטים של LAN.
2. אם כן אפשר, אז איך אני עושה את זה? אני מחבר את ה-HG630 עם כבל רשת רגיל או מוצלב? מי נותן את הDHCP, ה-ONU או הנתב? אשמח לקבל קישור למדריך שמסביר בצורה שאפילו מאותגר כמוני יכול להבין.

תודה מראש לעוזרים (F)

תמונה תמונה תמונה

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #2 

1. אני לא רואה אפשרות כזאת במדריך למשתמש של Huawei, אבל מצד שני כמעט ואין בו כלום ועוד פחות מזה מידע שקשור לקינפוג אחד הפורטים כ-WAN.
צריך לקחת גם בחשבון שלדגם הזה יש דגם מקביל שנקרא HG630a, וממה שאני רואה ההבדל העיקרי ביניהם הוא פורט ה-WAN שקיים בדגם המקביל וחסר בזה שלך. זה מעלה את החשד אצלי שהקונפיגורציה שאתה מחפש פשוט לא קיימת בדגם הזה.

2. בהנחה וזה היה אפשרי (ושים לב שזה נכון גם לנתב העתידי שלך):
- הכבל שיוצא מיחידת ה-ONT/ONU מתחבר ישירות לכניסת ה-WAN בנתב שלך. משתמשים בכבל רשת רגיל - אין צורך בכבל מוצלב.

- אתה מגדיר את חייגן ה-PPPoE (עם שם המשתמש והסיסמה שקיבלת מגילת טלקום) בנתב.

- הנתב הוא זה שמריץ את שרת ה-DHCP והוא זה שמחלק את כתובות ה-IP לכל המכשירים ברשת.
יחידת ה-ONT/ONU לא קשורה לעניינים האלו בשום צורה וכל תפקידה בכוח הוא לקבל את הסיב שיוצא מהקיר אל כניסת ה-GPON שלה, ולהתחבר עם כבל רשת מיציאת הרשת שלה ישירות לכניסת ה-WAN בנתב שלך.

- אל תשכח שלפני הכל אתה חייב לתת לגילת את מספר ה-GPON SN של יחידת ה-ONT/ONU שלך כדי שיאקטבו אותו אצלם במערכת. חובה לעשות את זה לכל ONT (גם החדש שהזמנת) שאתה מתכוון לעבוד איתו ברשת שלהם.

3. אתה יכול לקנות נתב זול שבזולים כבר עכשיו עד שתחליט לרכוש נתב רציני יותר.
יש לי גם נתב חביב (W9970) ששוכב פה כאבן שאין לה הופכין שאתה יכול לקחת ממני. צור איתי קשר בהודעה פרטית אם אתה מעוניין ונראה אם אנחנו באותו איזור.

בהצלחה.

בשמתי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

sabres, תודה רבה רבה!

אוקיי, אז בינתיים ירדתי מה-HG630, אבל יש לי עוד נתב, D-Link DSL-224 ומשום מה לדילינק יש שני נתבים עם שם הדגם הזה, אז אני מדבר על הנתב הזה:
https://www.d-link.co.za/product/dsl-224

כתוב שם שפורט 4 משמש גם כ-WAN. אז מאוד אשמח לדעת אם עם הנתב הזה כן אפשר לעשות את מה שאני מבקש. את המדריך למשתמש אפשר למצוא בקישור לעיל תחת הלשונית "RESOURCES".
אם תגידו לי שכן אפשר, אז אני אנסה לבד עם ההוראות של sabres והמדריך למשתמש ואם הסתבכתי אשאל שאלות.

רק שאלה חשובה כי גילת כבר מציקים לי בטלפון לאקטב את המכשיר שלהם: אם איקטבתי איתם את ה-ONU שלהם ואז אני מחבר את יציאת ה-LAN שלו ישירות למחשב ולא לנתב (כמובן שאגדיר IP ושרתי DNS בכרטיס רשת ידנית) - האם זה יעבוד ויהיה אינטרנט? ואם כן, האם צריך כבל רשת רגיל או מוצלב?

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #4 

כן, זה אפשרי עם ה-DLINK הנ"ל ואני חושב שאתה יכול לקנפג איזה פורט שאתה רוצה שישמש כ-WAN.
זה אמור להיות מוסבר בפרק 4 במדריך שלהם למשתמש: https://ftp.dlink.ru/pub/ADSL/DSL-224/D ... .23_EN.pdf
תוודא גם שהנתב מעודכן לגרסת הקושחה האחרונה (3.0.10 משנת 2022) ותעדכן אותו אם צריך: https://ftp.dlink.ru/pub/ADSL/DSL-224/Firmware/

לגבי חיבור ה-ONU למחשב:
- כן, אתה יכול לחבר אותו ישירות למחשב ולקבל אינטרנט.
- אתה תצטרך להגדיר במחשב חייגן PPPoE.
- אין צורך בכבל רשת מוצלב. כבל רשת רגיל יעשה את העבודה.

בהצלחה.

בשמתי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

שוב תודה על הכל. מחר אני אתקשר לגילת ונתחיל לעבוד.

אני אעשה מה שאמרת מלבד דבר אחד: עדכון הקושחה, וזה בגלל שאני חושש מבריק. הגרסאות של הקושחה שראיתי ברשת שונות מהקושחה הנוכחית על הנתב וגם התאריכים לא מתאימים, בנוסף גם הסיסמה של ממשק הקינפוג שונה ממה שכתוב בכל מקום ואפילו שונה ממה שכתוב על הנתב עצמו!! (וזו סיסמת ברירת מחדל, כלומר נשארת אחרי פקטורי ריסט) הסיסמה הנכונה הגיעה על מדבקה שנראה שהודפסה במדפסת זולה ושהודבקה על הניילון הנצמד שעטף את הנתב.

כל אלה גורמים לי לחשוב שמדובר באיזשהו "שעטנז" ששמו לו קושחה מקוסטמת כאן בארץ ולא בטוח שיעבוד עם הקושחה הרוסית. ננסה להסתדר עם הקושחה הנוכחית קודם.

בשמתי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

סליחה על העיכוב בעדכון, רק היום היה לי זמן לטפל בנתב וסיימתי הכל.
למרות שכבר ביום רביעי התקשרתי לגילת וגיליתי שכל מה שהם עושים זה רק לאקטב את הציוד (ה-ONU שלהם) וזהו, הוא כבר מוגדר כ-Bridge ואין צורך להיכנס לממשק שלו אלא אם רוצים להשתמש בחייגן שלו - על כך אכתוב בהמשך.

הממשק של הנתב שבו השתמשתי (להזכיר - מדובר בנתב D-Link DSL-224) היה שונה לגמרי ממה שהופיע במדריך למשתמש ולכן לא השתמשתי במדריך אלא פשוט עשיתי לפי האינטואיציה, זה לא היה מסובך בכלל ובסה"כ כלל שני שלבים:
1. להיכנס ל-ADVANCED ולקבוע איזה פורט LAN ישמש כ-WAN.
2. להיכנס ל-WAN וליצור התקשרות PPPoE חדשה עם הפורט WAN שהגדרתי ושם המשתמש והסיסמה שקיבלתי מגילת. את כל השאר השארתי על ברירות המחדל: בינתיים הכל עובד (רק כמה שעות) ובדיקת מהירות מראה כ-100 מגהביט העלאה והורדה (בגלל המגבלה של הפורטים בנתב).

רק חשוב לי להגיד וליידע אתכם שמכשיר ה-ONU של גילת (להזכיר - מדובר במכשיר של C-DATA מדגם FD511G-X-F660) יכול גם לשמש כנתב לכל דבר, כלומר הוא כולל חייגן ושרת DHCP ולכן אם משתמשים בו כנתב אפשר לוותר על נתב לגמרי ולחבר אותו ישירות למחשב או אם רוצים יותר ממחשב אחד בחיבור קווי, במקום לקנות נתב אפשר לרכוש Gigabit Switch שהרבה יותר זול. כמובן שסוויץ' לא נותן אינטרנט אלחוטי אבל את זה אפשר לקבל ממאריך טווח שעולה גרושים (לחבר אותו עם כבל לסוויץ').
.
הנציג של גילת גם שלח לי קובץ עם מדריך שמסביר איך לשנות את המכשיר שלהם מברידג' לנתב ואני מצרף אותו כאן אם מישהו מעוניין:
https://www.mediafire.com/file/dg95reia ... F.pdf/file

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”