שלום חברים,
אני מנסה ליצור אקסס פוינט מראוטר מבוסס FRESHTOMATO שיענה על הדרישות הבאות :
1. יאפשר להתחבר לנתב ראשי קיים על מנת לספק את טווח הכתובות הראשי ממנו (בגדול ע"י ביטול WAN, ביטול DHCP וחיבור LAN TO LAN מהנתב הראשי)
2. יאפשר חיבור אלחוטי לרשת קיימת של הנתב הראשי
3. יאפשר יצירת רשת אורחים שאינה מתחברת לרשת הראשית
כשאני מתחבר לרשת האלחוטית הרגילה באקסס פוינט שיצרתי, זה עובד בלי בעיה.
הבעיה שלי היא כשאני מתחבר לרשת האורחים האלחוטית, הקליינט לא מקבל כתובת IP מהאקסס פוינט, ואני מנסה להבין איפה הטעות שלי שתאפשר לקליינט לקבל IP ולגלוש.
יצרתי את רשת האורחים לפי ההסבר כאן :
https://learntomato.flashrouters.com/se ... omato-vlan
ניסיתי את זה על נתב שלא הפכתי לאקסס פוינט וזה עבד. אבל פה ביטלתי את ה DHCP ברשת הראשית וזה לא עובד.
אודה לעזרה.
תודה
אני מנסה ליצור אקסס פוינט מנתב FRESHTOMATO עם רשת אלחוטית לאורחים
כל VLAN, צריך הגדרות מאפס משלו, אם היה לך DHCP ללא VLAN, ועכשיו יצרת רשת אורחים, והפרדת ל-2 VLAN, יכול להיות שהרשת הראשית תפסה את DHCP הקודם, ו-VLAN של אורחים צריך גם DHCP נפרד.
כך זה אצלי, גם לי יש 2 רשתות וירטואליות: ראשית שאליה מצורף רשת אל-חוטית עם הצפנת WPA2/3, ורשת אורחים עם רשת אל-חוטית לאורחים ללא שום סיסמה. לכל VLAN הגדרות משלו ו-DHCP משלו.
כך זה אצלי, גם לי יש 2 רשתות וירטואליות: ראשית שאליה מצורף רשת אל-חוטית עם הצפנת WPA2/3, ורשת אורחים עם רשת אל-חוטית לאורחים ללא שום סיסמה. לכל VLAN הגדרות משלו ו-DHCP משלו.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
בשביל ההתחלה צריך להבין כמה נקודות פשוטות.22/01/2025 19:29Fish72 כתב: שלום חברים,
אני מנסה ליצור אקסס פוינט מראוטר מבוסס FRESHTOMATO שיענה על הדרישות הבאות :
1. יאפשר להתחבר לנתב ראשי קיים על מנת לספק את טווח הכתובות הראשי ממנו (בגדול ע"י ביטול WAN, ביטול DHCP וחיבור LAN TO LAN מהנתב הראשי)
2. יאפשר חיבור אלחוטי לרשת קיימת של הנתב הראשי
3. יאפשר יצירת רשת אורחים שאינה מתחברת לרשת הראשית
כשאני מתחבר לרשת האלחוטית הרגילה באקסס פוינט שיצרתי, זה עובד בלי בעיה.
הבעיה שלי היא כשאני מתחבר לרשת האורחים האלחוטית, הקליינט לא מקבל כתובת IP מהאקסס פוינט, ואני מנסה להבין איפה הטעות שלי שתאפשר לקליינט לקבל IP ולגלוש.
יצרתי את רשת האורחים לפי ההסבר כאן :
https://learntomato.flashrouters.com/se ... omato-vlan
ניסיתי את זה על נתב שלא הפכתי לאקסס פוינט וזה עבד. אבל פה ביטלתי את ה DHCP ברשת הראשית וזה לא עובד.
אודה לעזרה.
תודה...
אחד, ( אקסס פוינט ) זה מכשיר שפועל בשכבה של L2.
שתיים, בכדי לאפשר תקשורת בין רשתות נדרש התקן שמקשר אותן בשכבה שהיא L3 והתקן זה מכונה בשם... נתב.
ובגלל הנקודות אלה שהסברתי לפני זה, סתם להגדיר רשתות שונות רק על נקודת גישה בלבד מן הסתם שלא ייתן כלום ושום דבר.
בגלל זה, עוד הרבה לפני שאתה ניגש להגדיר את הנקודת גישה, אתה צריך על הנתב להגדיר את כל מה שנדרש לצורך זה. וזה, להגדיר את ה VLANs שישמשו לרשתות משנה שונות שאתה רוצה, לקשר אותם לממשק או לממשקי רשת פיזיים של הנתב, ליצור VLAN Trunk תקין על הממשק רשת של הנתב שעליו יתחבר מתג ברשת זו, ליצור ניתובים נדרשים בין הרשתות משנה אלו, להגדיר את כללי NAT נדרשים לכיוון רשתות משנה אלה מכיוון ה WAN, להגדיר את כללי FIREWALL בין כל הרשתות משנה אלה, להגדיר כללי QoS נדרשים לרשתות שיצרת, אם אתה הולך לחלק בהן כתובות בצורה אוטומטית, אז להגדיר גם את שרת DHCP רלוונטי לכל תת רשת וכך הלאה... להמשיך את שאר ההגדרות הסטנדרטיות של הנתב.
אחרי זה, אתה צריך במתג שמחובר לנתב ולנקודת גישה, להגדיר את ה VLAN Trunk התקין על הפורטים שיתחברו לנתב ולנקודת גישה.
ורק בשלב האחרון, אתה צריך כבר להתחיל להגדיר את הנקודת גישה. אתה מגדיר על הממשק רשת שלה שיתחבר למתג את ה VLAN Trunk עם ההגדרות הרלוונטיות, מגדיר את ה SSIDs הנדרשים, מקשר כל אחד מהם ל VLAN הנדרש וממשיך הלאה עם שאר ההגדרות הרגילות של הנקודת גישה.
ובכדי להמחיש את כל זה ויזואלית, אני יכול לצרף תרשים כזה למשל:
אלה הן הפעולות המינימליות הפשוטות שנדרשות למה שאתה מנסה לעשות, שגם לא פעם במשך שנים כבר פירטתי אותן ממש כאן בפורום זה.