קומפקט דיסק או DVD
היי,
לאחרונה קניתי מגבר של סוני STR-DH190.
יש לי DVD של פיוניר שקניתי לפני כ 12 שנים. בקושי השתמשתי בו ובשנים האחרונות היה מאוחסן אצל ההורים.
חיברתי למגבר אבל הוא לא קורא אף דיסק שניסיתי. פתחתי אותו, ניסיתי לנקות את העינית, אבל עדיין לא קורא.
קבלתי הצעה על קומפקט דיסק של ימאהה cd s300 ב 700 שקל. שוקל אולי לקנות או אולי להביא DVD חדש.
או אפילו אולי לנסות לתקן את ה DVD שיש לי.
השימוש הוא לא ממש מאסיבי, בקטנה אולי שעה ביום של מוזיקה אחרי העבודה.
מה לדעתכם כדאי לעשות ?
ולמה קומפקט דיסק עולה מאוד יקר בימנו כשכולם עברו או חזרו לפטיפונים ?!?
יש לי DVD של פיוניר שקניתי לפני כ 12 שנים. בקושי השתמשתי בו ובשנים האחרונות היה מאוחסן אצל ההורים.
חיברתי למגבר אבל הוא לא קורא אף דיסק שניסיתי. פתחתי אותו, ניסיתי לנקות את העינית, אבל עדיין לא קורא.
קבלתי הצעה על קומפקט דיסק של ימאהה cd s300 ב 700 שקל. שוקל אולי לקנות או אולי להביא DVD חדש.
מה לדעתכם כדאי לעשות ?
ולמה קומפקט דיסק עולה מאוד יקר בימנו כשכולם עברו או חזרו לפטיפונים ?!?
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
אם כבר לקנות מכשיר, אני הייתי הולך על נגן DVD או BLUE-RAY, שיודע לקרוא SACD ו DVD-AUDIO, שאמנם הם פורמטים נכחדים, אבל יש להם יתרונות כמו איכות גבוהה יותר וריבוי ערוצים.
בטוח אפשר יהיה למצוא משהו כזה משומש במידה ולא תרצה לרכוש חדש.
בטוח אפשר יהיה למצוא משהו כזה משומש במידה ולא תרצה לרכוש חדש.
DVD ישן אין טעם לתקן לדעתי אלא אם זה ממש מכשיר דגל יוקרתי.20/01/2025 12:29badboy25v כתב: היי,
מה לדעתכם כדאי לעשות ?
ולמה קומפקט דיסק עולה מאוד יקר בימנו כשכולם עברו או חזרו לפטיפונים ?!?...
CD יד שנייה יהיה לך תמיד סיכון שלא נשארו בו הרבה חיים ואז תצטרך להשקיע עוד כמה מאות שקלים בתיקון, אם בכלל יש להשיג חלפים. יש גם נטייה שלהרבה אנשים אין את השלט.
חדש יקר כי השוק קטן ומייצרים בפחות כמויות ומי שכבר רוצה ישלם. דיסקים עדיין נמכרים ונאספים, בישראל אולי פחות באופן משמעותי כי אנשים אוהבים טרנדים. אפשר למצוא המונים למכירה ביד שנייה במחירים זולים בהרבה מתקליטים וללא כל החסרונות של תקליט. כמובן בהנחה שאתה לא מחפש דברים נדירים מידי.
אני מעדיף CD על DVD כי לDVD או בלוריי לרוב יש תצוגה מינימלית אלא אם אתה מחבר את המכשיר לטלויזיה או מסך כלשהו.
הימאהה חדש או משומש?
Jack of some trades, master of none
האמת שלאחרונה חזרתי לאסוף CD, רכשתי כ 40 דיסקים חודש שעבר, כן מחירים של עשרה שקלים לדיסק ביד 2.21/01/2025 13:04Avi_Dagan כתב: DVD ישן אין טעם לתקן לדעתי אלא אם זה ממש מכשיר דגל יוקרתי.
CD יד שנייה יהיה לך תמיד סיכון שלא נשארו בו הרבה חיים ואז תצטרך להשקיע עוד כמה מאות שקלים בתיקון, אם בכלל יש להשיג חלפים. יש גם נטייה שלהרבה אנשים אין את השלט.
חדש יקר כי השוק קטן ומייצרים בפחות כמויות ומי שכבר רוצה ישלם. דיסקים עדיין נמכרים ונאספים, בישראל אולי פחות באופן משמעותי כי אנשים אוהבים טרנדים. אפשר למצוא המונים למכירה ביד שנייה במחירים זולים בהרבה מתקליטים וללא כל החסרונות של תקליט. כמובן בהנחה שאתה לא מחפש דברים נדירים מידי.
אני מעדיף CD על DVD כי לDVD או בלוריי לרוב יש תצוגה מינימלית אלא אם אתה מחבר את המכשיר לטלויזיה או מסך כלשהו.
הימאהה חדש או משומש?...
הימאהה משומש 3 שנים, הבחור אומר שבמצב כמו חדש. מצד אחד בא לי מכשיר שהמטרו שלו היא רק ניגון CD מצד שני בא לי גם לחסוך לרמקולים
טובים. הבעיה שניתקלתי בנגני DVD חדשים היא שאין להם תצוגה דיגיטלית מקדימה, ואז קשה לדעת איזה טראק מנגנים וכמה זמן. לא מחובר לטלויזיה. אולי להביא נגן DVD יד 2 במאתיים שקל.
בפייסבוק יש הרבה מוכרים בזול גם ופה ושם חנויות גם. בעיקר חומר מיינסטרים שחוזר על עצמו.21/01/2025 14:47badboy25v כתב: האמת שלאחרונה חזרתי לאסוף CD, רכשתי כ 40 דיסקים חודש שעבר, כן מחירים של עשרה שקלים לדיסק ביד 2.
הימאהה משומש 3 שנים, הבחור אומר שבמצב כמו חדש. מצד אחד בא לי מכשיר שהמטרו שלו היא רק ניגון CD מצד שני בא לי גם לחסוך לרמקולים
טובים. הבעיה שניתקלתי בנגני DVD חדשים היא שאין להם תצוגה דיגיטלית מקדימה, ואז קשה לדעת איזה טראק מנגנים וכמה זמן. לא מחובר לטלויזיה. אולי להביא נגן DVD יד 2 במאתיים שקל....
הימאהה נמכר חדש קרוב ל2000 אז זה מחיר סביר אם הוא במצב טוב. מה שכן החדשים הפחות יקרים מרגישים הרבה פחות מסיביים עם מגשים דקים יחסית ותצוגה פחות מפורטת מפעם. עשוי להתעניין בעצמי אולי.
בדיוק מה שאמרתי בעניין התצוגה. בDVD או בלוריי התצוגה הקדמית כמעט לא קיימת ובעיני זה מבאס לפתוח טלויזיה בשביל לקבל אותה.
Jack of some trades, master of none
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
נגן יעודי לקומפקט דיסק חד משמעית עדיף על DVD. הימאהה CD-S300 נגן בסיסי Entry Level אבל לא רע. ראיתי שחדש כזה עולה בארץ 1,900 שקל. אם המוכר שהציע לך את המכשיר נשמע אמין, והמכשיר שמור ויש שלט - נראה לי שזו האפשרות העדיפה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

מבחינת תפעול ופונקציונליות, ברור שנגן CD ייעודי עדיף, אך מבחינת ריבוי פורמטים ואם הוא חדיש יותר, כנראה גם האלקטרוניקה מתקדמת יותר, אז עדיף נגן DVD, רצוי של חברה איכותית, ולא מכשיר שמוכרים בסופר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78775
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5376 פעמים
מכשירי cd זולים יחסית השתמשו בעדשות פלסטיק שהופכות עכורות אחרי כמה שנים ולכן המכשירים מתים.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
נראה לי שזה נכון יותר ל-DVD, ובכל מקרה העדשה היא חלק מראש הלייזר (עינית) שניתן להחלפה.22/01/2025 8:38oferlaor כתב: מכשירי cd זולים יחסית השתמשו בעדשות פלסטיק שהופכות עכורות אחרי כמה שנים ולכן המכשירים מתים....
נגני DVD איכותיים לא קיימים כבר שנים בשוק (כחדשים). גם בלו-ריי בקושי יש חדשים, ומה שיש זה בעיקר 4K שהם יקרים יחסית. בכל מקרה האיש רוצה לשמוע מוזיקה מדיסקים (CD) אז אין משמעות לתמיכה בפורמטים חדשים וכו'. גם נגן CD טוב משנות ה-80 או ה-90 מספיק לזה.22/01/2025 7:05CRAZYDIAMOND כתב: מבחינת תפעול ופונקציונליות, ברור שנגן CD ייעודי עדיף, אך מבחינת ריבוי פורמטים ואם הוא חדיש יותר, כנראה גם האלקטרוניקה מתקדמת יותר, אז עדיף נגן DVD, רצוי של חברה איכותית, ולא מכשיר שמוכרים בסופר....
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

אני מודע לכך שאין נגני DVD איכותיים בשוק כבר הרבה זמן.
בזמנו כשנכנסתי לתחום ה SACD//DVD AUDIO, אי אפשר היה להשיג נגן DVD שתומך בפורמטים האלה ונאלצתי לקנות משומש של פיוניר, דגם DV600AV והוא עדיין משרת אותי כבר מעל 12 שנים.
בכל מקרה ניתן לרכוש מכשיר משומש במצב טוב שיעשה את העבודה.
בזמנו כשנכנסתי לתחום ה SACD//DVD AUDIO, אי אפשר היה להשיג נגן DVD שתומך בפורמטים האלה ונאלצתי לקנות משומש של פיוניר, דגם DV600AV והוא עדיין משרת אותי כבר מעל 12 שנים.
בכל מקרה ניתן לרכוש מכשיר משומש במצב טוב שיעשה את העבודה.