איזו מהירות אינטרנט לבחור ?
יש לנו 1 GB של בזק במבצע . מסתיים עוד שבועיים. המחירים כעת יותר יקרים. איך אדע אם יש לי צורך במהירות הזו ,או מספיק לנו מהירות 600 MB או 300 MB ? השימושים מעבר לגלישה רגילה באינטרנט ,גם בסוני פלייסטיישן שנמצא בסלון . הנתב נמצא בממ"ד .
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
מה שיותר קובע זה כמה העלאה יש לך בכל חבילה.
סביר מאוד ש- 300 מגה הורדה מספיק לרוב השימושים, אם אתה לא מבצע הורדות כבדות.
אבל אם בחבילה 300 מגה אתה מקבל 30 מגה העלאה, יש סיכוי שזה יגביל אותך בשימושים מסויימים.
למשל אם כמה מכשירים מבצעים שיחת וידאו בו זמנית.
אבל אם בחבילה 300 מגה אתה מקבל 30 מגה העלאה, יש סיכוי שזה יגביל אותך בשימושים מסויימים.
למשל אם כמה מכשירים מבצעים שיחת וידאו בו זמנית.
אם היית מעלה קבצים גדולים, אני מניח שהיית יודע.
חוץ מזה, אני לא רואה שימוש ביתי בו זה ישנה.
להשוואה, מהירות העלאה של 30Mb היא יותר מכל דבר שיש והיה זמין לפני פייבר.
עד כמה שידוע לי, המהירות הגבוהה ביותר ללא-פייבר היא 20Mb, ועד לפני שנה או שתיים היא היתה 12Mb.
לגבי שיחות וידאו שהוזכרו, אני לא חושב שהן צורכות יותר מדי. לא מדובר ב-bluray.
חוץ מזה, אני לא רואה שימוש ביתי בו זה ישנה.
להשוואה, מהירות העלאה של 30Mb היא יותר מכל דבר שיש והיה זמין לפני פייבר.
עד כמה שידוע לי, המהירות הגבוהה ביותר ללא-פייבר היא 20Mb, ועד לפני שנה או שתיים היא היתה 12Mb.
לגבי שיחות וידאו שהוזכרו, אני לא חושב שהן צורכות יותר מדי. לא מדובר ב-bluray.
לשיקולך.
300Mb = כ-2GB לדקה.
נעגל את זה למטה, ונניח הורדת משחק 100GB בשעה.
אני מניח שלא עושים את זה כמה בפעמים ביום, ואפילו לא כמה פעמים בשבוע.
100GB זה משחק גדול, אבל נראה לי שיש גם גדולים מזה (וגם קטנים בהרבה מזה).
300Mb = כ-2GB לדקה.
נעגל את זה למטה, ונניח הורדת משחק 100GB בשעה.
אני מניח שלא עושים את זה כמה בפעמים ביום, ואפילו לא כמה פעמים בשבוע.
100GB זה משחק גדול, אבל נראה לי שיש גם גדולים מזה (וגם קטנים בהרבה מזה).
יש לי אשמורת .אני רואה שדרך פרטנר יותר זול. האם לעבור אליהם עם תשתית של בזק ? והשאלה איך הם בהשוואה לבזק ? כיצד פרטנר מחברים ?האם רק מחליפים נתב לסיב האופטי של בזק שכבר מחובר ?
https://i.imagesup.co/images2/00e5025af ... 5f1ab8.png
https://i.imagesup.co/images2/00e5025af ... 5f1ab8.png
לך אל מי שהכי זול (אצל כולן תדרוש חיבור על תשיתית בזק!!) .שתי הספקיות הגדולות יותר - פרטנר וסלקום - טובות מבזק (IPיש ציבורי, לפעמים גם עם מתאם חינם).18/01/2025 22:32יוליוס כתב: יש לי אשמורת .אני רואה שדרך פרטנר יותר זול. האם לעבור אליהם עם תשתית של בזק ? והשאלה איך הם בהשוואה לבזק ? כיצד פרטנר מחברים ?האם רק מחליפים נתב לסיב האופטי של בזק שכבר מחובר ?
https://i.imagesup.co/images2/00e5025af ... 5f1ab8.png...
אם אתה רוצה חיים קלים - לך ותנסה עם גילת טלקום (IP לא ציבורי) - גילת יניידו אותך על תשתית בזק עם מסלול זול משמעותית. תנסה את הכי זול שיש (300?) , אם המהירות לא תספיק - תעלה מהירות א"חכ. זה מיידי.
אל תכליל. לי יש תוכנית פייבר 250 מגה עם מהירות העלאה סימטרית להורדה, ובפועל אני מקבל 275 לשני הכיוונים. אמנם זה לא בארץ אבל ייתכן שגם שם יש או תהיה תוכנית כזאת18/01/2025 19:54Amir64 כתב: מה שיותר קובע זה כמה העלאה יש לך בכל חבילה.
למשל אם כמה מכשירים מבצעים שיחת וידאו בו זמנית....
לפרטנר יש מתאם וראוטר - את המתאם הם התחילו להביא בחינם לא כמו פעם, וראוטר אתה יכול לחבר פרטי ולוותר על דמי ההשכרה, מבחינתך אתה כנראה לא תרגיש כלום מעבר אולי לפריסה של סיב וגם זה לא בוודאות.
אישית אני עם פרטנר ואני מאד מרוצה - אחלה תשתית, אין כמעט בעיות (רק אם טכנאי של בזק מתעסק בארון הראשי) ומקבל את המהירות שאני רשום אליה (חבילה של 1G) ויש לי ראוטר פרטי שאני הגדרתי איך שאני רוצה וצריך.
נ.ב - 600 מגה מספיק אם אתה מוריד הרבה סרטים/משחקים וכו' ובתכל'ס גם 300 מספיק ל95% מהאנשים בארץ.
אישית אני עם פרטנר ואני מאד מרוצה - אחלה תשתית, אין כמעט בעיות (רק אם טכנאי של בזק מתעסק בארון הראשי) ומקבל את המהירות שאני רשום אליה (חבילה של 1G) ויש לי ראוטר פרטי שאני הגדרתי איך שאני רוצה וצריך.
נ.ב - 600 מגה מספיק אם אתה מוריד הרבה סרטים/משחקים וכו' ובתכל'ס גם 300 מספיק ל95% מהאנשים בארץ.