שאלה לגבי שרת נוסף ל plex

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Needle-Head פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 191
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם ומחילה אם זה כבר נשאל בעבר.
הסטאפ הנוכחי שלי מורכב מ pc בחדר העבודה שאליו מחובר דיסק קשיח חיצוני (4TB) עם כל הסרטים והסדרות. רוב הקבצים בפורמט mkv. על ה pc רץ השרת של plex.
ה pc מחובר ישירות לראוטר.
בסלון, טלויזיה חכמה עם אפליקציית plex. הטלוויזיה מחוברת ישירות ל wifi extender שכמובן מקבל אות מהראוטר הראשי.
נדיר שאני צופה בתכנים מחוץ לבית.

הבעיה: כשאני או הילדים רוצים לצפות בתכנים מהפלקס לרוב המחשב הראשי במצב שינה אז צריך ללכת ולהעיר אותו. ומדי פעם הסרטים נתקעים, מניח שבגלל עומס על הרשת הביתית.

מה שאני מחפש זה בעצם מכשיר נוסף שישב בסמיכות ויחובר ישירות לטלויזיה ועליו ירוץ השרת של פלקס וכמובן אחבר אליו את הדיסק הקשיח. אני לא בטוח אם אני צריך שרת nas או אולי מיני מחשב.
העדיפות היא להמשיך להשתמש באפליקציה המובנית בטלוויזיה ולא בכניסת hdmi כדי לא לסבך לילדים את ההפעלה.
אשמח לתובנות.
תודה

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4784
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #2 

קצת מורכב לתת לך עצות בלי לדעת כמה אתה מוכן להשקיע בעניין, אבל אנסה לתת לך כמה זוויות:
1. לא פרטת באיזה טלוויזיה מדובר. מאד יכול להיות שהטלוויזיה די מוגבלת ביכולות שלה ולכן העסק עלול לקרטע. אפשרי לפתור את זה עם סטרימר (ברור לי שאתה חושש מהסרבול).
2. לא פרטת באיזה איכות הוידיאו שאתה מנסה להזרים. אולי מדובר בתוכן שדורש פענוח חומרה והמחשב שלך נכשל/מתקשה במשימה.
3. שרת nas זה אחלה פתרון, למי שיודע ומוכן להשקיע את המשאבים והזמן. לא יודע איפה אתה עומד מהבחינה הזו ובכל מקרה, 4TB זה די מעט ואני לא בטוח ששרת NAS רק לצורך זה שווה את ההשקעה.
4. אני לא ממליץ על מיני PC כמחשב מדיה. מסיבות רבות (החל מסרבול של מערכת ההפעלה, חוסר תמיכה ב-DV, מעבד לא מיועד למשימה ועוד).
5. אני גם מאד אוהב את פלקס, היא מאד נוחה לילדים וגם לי שאני מחוץ לבית. יש פתרונות אחרים שאולי יעבדו לך טוב יותר, תלוי במערכת ההפעלה של הטלוויזיה והתוכן שאתה צופה בו.
6. אני חושב שהשקעה נכונה עבורך יכולה להיות nvidia shild pro 2019, מדובר בסטרימר די ותיק אבל עושה את העבודה מצויין עם כל הפורמטים הקיימים היום בשוק, אפשר לחבר אליו את הארדיסק החיצוני והוא ישמש כשרת פלקס. עלות שלו סביב ה-800 שקל

Needle-Head פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

היי
תודה על התגובה המהירה.
הטלוויזיה היא סמסונג מדגם 7100
מוריד בעיקר מטורנטים בפורמט mkv
בגדול שואף להוציא כמה שפחות, נגיד פחות מאלף ש"ח.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 516 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #4 

• זמינות - מומלץ לשקול שרת Plex שירוץ על חומרה בזמינות 24/7 (NAS, PI וכד׳)
  • איכות - ככלל מעדיף להתרחק מאפלקציות מובנות במסך ולהשתמש בסטרימר נפרד. זוכר שבעבר Nvidia Shield איפשר הרצת שרת Plex על הסטרימר עצמו. אולי זו אפשרות שכדאי לשקול..?
https://pimylifeup.com/raspberry-pi-plex-server/

די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4784
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #5 

17/01/2025 12:32  
Needle-Head כתב:
היי
תודה על התגובה המהירה.
הטלוויזיה היא סמסונג מדגם 7100
מוריד בעיקר מטורנטים בפורמט mkv
בגדול שואף להוציא כמה שפחות, נגיד פחות מאלף ש"ח.
...
בסכום הזה אין לך מה לחשוב על NAS וגם לא על מחשב מדיה. מחזק את ההמלצה המקורית שלי על שילד פרו

Needle-Head פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה לכם

האם NAS פשוט כמו QNAP TS-133 או Synology DS120J יכולים לעבוד?
הבנתי שהם יכולים לשמש כשרתי PLEX עם אפליקתיה מובנית

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #7 

מניח שאם בהגדרות כרטיס הרשת תגדיר WAKE UP למחשב זה יפתור את הבעיה הראשונה.

הבעיה השנייה יכולה לנבוע מזה שהוייפי שלך/ראוטר חלשים או שהמחשב עצמו חלש או ההרדיסק עליו יושבים הסרטים ישן/עייף.

שנים אני על שרת ביתי אחד (פלקס ועכשיו על EMBY), שמשרת במקביל מספר טלוויזיות בבית, חלק מהאפליקציה בטלוויזיה (מעדיף) וחלק דרך סטרימר (ישנות), הכול מחובר על רשת קווית אותה מנהל ראוטר לא רע דרך סוויטצ'ים. רוב המדיה שאני מזרים באיכות גבוהה

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”