יבוא יהלום מחו"ל.
היי, שואל בשביל חבר.
הבחור מעוניין לייבא מחו"ל יהלום (לא משובץ) בשווי 4200-4500$ לא כולל משלוח.
*האם בתור לקוח פרטי הוא רשאי לייבוא יהלום אחד?
*האם הוא צריך להביא אישורים כלשהם?
*מלבד מע"מ 18% , כמה מכס יש על יהלום אם בכלל?
**המשלוח יבוצע ע"י FEDEX/UPS וידוע לי שיתווספו עמלות נוספות שלהם.
בשורה התחתונה רציתי לדעת האם בתור לקוח פרטי זה אפשרי ומה סה"כ העלות פלוס מינוס כולל מיסים?
תודה מראש.
הבחור מעוניין לייבא מחו"ל יהלום (לא משובץ) בשווי 4200-4500$ לא כולל משלוח.
*האם בתור לקוח פרטי הוא רשאי לייבוא יהלום אחד?
*האם הוא צריך להביא אישורים כלשהם?
*מלבד מע"מ 18% , כמה מכס יש על יהלום אם בכלל?
**המשלוח יבוצע ע"י FEDEX/UPS וידוע לי שיתווספו עמלות נוספות שלהם.
בשורה התחתונה רציתי לדעת האם בתור לקוח פרטי זה אפשרי ומה סה"כ העלות פלוס מינוס כולל מיסים?
תודה מראש.
- joey1799
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 147
- שם מלא: אמיר שלום
- נתן תודות: 32 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
נורא פשוט - עמלה.14/01/2025 16:37kfirg14 כתב:
2) לצורך העניין יש אפשרות לבקש מעוסק יהלומים להביא את זה? מה האינטרס שלו להסכים?...
סוחרי יהלומים בבורסה ליהלומים ברמת גן עושים בדיוק את זה כל הזמן (אמנם בדכ לא עבור יהלום בודד).
כיוון שאני מכיר אחד כזה, אעביר אליו בדיוק את שאלותיך ואחוזר בערב עם תשובות
אשמח לקבל תשובות..
כרגע אני מתנהל גם מול חבר בורסה ליהלומים אך הוא מתקשה לספק לי את האבן אותה אני מחפש.
לכן חשבתי לנסות להציע לו להביא לי אותה מאתר שמצאתי בחו"ל (לשלוח לו קישור לאתר ולשאול..)
בכל אופן כרגע אתן לו לנסות לעשות את העבודה לבד.. לכן עדיין לא שאלתי אותו את השאלה הנ"ל.
אחכה לתשובתך.
@joey1779
כרגע אני מתנהל גם מול חבר בורסה ליהלומים אך הוא מתקשה לספק לי את האבן אותה אני מחפש.
לכן חשבתי לנסות להציע לו להביא לי אותה מאתר שמצאתי בחו"ל (לשלוח לו קישור לאתר ולשאול..)
בכל אופן כרגע אתן לו לנסות לעשות את העבודה לבד.. לכן עדיין לא שאלתי אותו את השאלה הנ"ל.
אחכה לתשובתך.
@joey1779
- joey1799
- חבר פעיל מאוד

התשובות שאני קיבלתי (אני לא מבין בזה כלום, אבל מדובר בחבר קרוב שאני סומך עליו לחלוטין):14/01/2025 17:01kfirg14 כתב: אשמח לקבל תשובות..
אחכה לתשובתך.
@joey1779...
1. רוב חברי הבורסה לא משתלם להם להתעסק בעסקה קטנה כזו
2. העמלה היא בד"כ 250 דולר (אם תמצא מישהו שכן) - מעבר למכסים
3. באופן חוקי ניתן לייבא יהלום לארץ רק באמצעות תעודת יהלומן\חבר בורסה
4. יש שילוח מיוחד לזה והחברות הרגילות לאו דווקא יסכימו בכלל לשלח יהלום. אם היהלום יגיע לארץ וייעצר במכס ללא חבר בורסה יהיה כמעט בלתי אפשרי לשחרר אותו.
לחלופין תמיד אפשר לשבץ את היהלום בתוך תכשיט כזה או אחר ולהכנס איתו לארץ בטיסה ולא דרך שילוח...
אם מדובר במוצר ספציפי, שלח לי בפרטי את הפרטים ואעביר לחבר לשאול אותו כמה מורכב יהיה לו להשיג כזו עבורך.
250 דולר דווקא עמלה לא גבוהה, אם יהיה מישהו שיסכים דווקא נשמע לי רלוונטי מאד.
אתה בטוח שיש מכס על יהלום ולא 18% מע"מ + שילוח בלבד? (אשמח אם תשאל אותו לגבי מכס).
לגבי שאר הפרטים, במידה וחבר הבורסה שאני מברר מולו לא יצליח למצוא את האבן אני בהחלט אפנה אליך בהודעה פרטית.
לא נעים לי שהוא יגלה שאני מחפש בעוד מקומות..
@joey1779
אתה בטוח שיש מכס על יהלום ולא 18% מע"מ + שילוח בלבד? (אשמח אם תשאל אותו לגבי מכס).
לגבי שאר הפרטים, במידה וחבר הבורסה שאני מברר מולו לא יצליח למצוא את האבן אני בהחלט אפנה אליך בהודעה פרטית.
@joey1779
- joey1799
- חבר פעיל מאוד

מכסים - ייתכן שלא שמעתי אותו כמו שצריך או שלא הפריד בין מכס למע"מ. אשאל אותו שוב.14/01/2025 18:53kfirg14 כתב: 250 דולר דווקא עמלה לא גבוהה, אם יהיה מישהו שיסכים דווקא נשמע לי רלוונטי מאד.
@joey1779...
- joey1799
- חבר פעיל מאוד

טוב הסתבכתי קצת. לרוב חברי הבורסה אסור למכור ישירות ללקוחות פרטיים. יש סוחרים \ חנויות שלהן הם מוכרים. הלקוח בסוף משלם מע"מ כמובן לחנות ממנה רכש.
לכן במקרה שלך, תהיה סוג של עמלה כפולה - גם לזה שייבא וגם לזה שיימכור - אלא אם כן לחבר בורסה יש דרך למכור ישירות.
אין מכס על יהלומים לחבר הבורסה. (רק היטל מסויים בהתאם לגודל היהלום).
אני קצת שוחה במים עמוקים פה ולא רוצה להטעות אותך. מקווה שאני מצטט נכון
לכן במקרה שלך, תהיה סוג של עמלה כפולה - גם לזה שייבא וגם לזה שיימכור - אלא אם כן לחבר בורסה יש דרך למכור ישירות.
אין מכס על יהלומים לחבר הבורסה. (רק היטל מסויים בהתאם לגודל היהלום).
אני קצת שוחה במים עמוקים פה ולא רוצה להטעות אותך. מקווה שאני מצטט נכון
במקרה שלי אני עובד עם חבר בורסה שמביא את האבנים מ"המאגר" כפי שנוהגים לכנות את זה..
מניח שאלו אבנים שנמצאות בארץ בלבד..
וכן , החבר בורסה הזה מוכר לי את היהלום ישירות כלקוח פרטי שלו.
נראה לי שאם באמת הוא לא ימצא את מה שאני מחפש אני אנסה לשאול אותו אם הוא יוכל לייבא בשבילי..
אני רוצה לתת לו קצת זמן לחפש..
במידה ולא יוכל לייבא בשבילי, אני אפנה אליך.
תודה רבה:)
מניח שאלו אבנים שנמצאות בארץ בלבד..
וכן , החבר בורסה הזה מוכר לי את היהלום ישירות כלקוח פרטי שלו.
נראה לי שאם באמת הוא לא ימצא את מה שאני מחפש אני אנסה לשאול אותו אם הוא יוכל לייבא בשבילי..
אני רוצה לתת לו קצת זמן לחפש..
במידה ולא יוכל לייבא בשבילי, אני אפנה אליך.
תודה רבה:)
- joey1799
- חבר פעיל מאוד

קנה ותהנה.15/01/2025 16:58kfirg14 כתב: אגב עשיתי בירור וניתן להזמין באופן פרטי אבן משובצת בתוך תכשיט ולקבל את המשלוח ללא כל בעיה.
כמובן צריך לשלם מע"מ 18% ועוד 18% מכס.
האיסור הוא על אבן לא משובצת.
@joey1779...