ממיר מדיה GoFiber GF10C עם בזק 5000/500
אני על ה 5גיגה בבזק.
לאחרונה מאז האייפון 16 נכנס לביתנו נראה יש לא מעט תקלות WIFI עם הראוטר של בזק, ניתוקים וכדומה. קשור לא קשור, החלטתי להחליף אותם בציוד משלי .
הבנתי מדף הציוד המורשה של בזק שאפשר לקנות למשל את היחידה הזו GoFiber GF10C
(מצאתי אותה https://www.satsigma.co.il/product/xgs- ... E4Nsnm8PBp)
הבנתי שהיות וזה ציוד מאושר, ברגע שאני מחבר את ה XGPON ליחידה, צריך לאקטב מול בזק ? למישהו יש נסיון, צפויות בעיות אם זה אחד מהמכשירים המאושרים שלהם ?
עכשיו היחידה ממירה את הסיב לאתרנט. ממה שאני מבין או הבנתי תקנו אותי אם אני טועה, אני יכול לחבר את זה ישירות לראוטר שלי ונגמר הסיפור , אין מלבד היחידה שאוקטבה צורך בעוד אקטיבציה.
התוכנית היא לחבר את זה ל ASUS RT-BE92U שיודע גם לחייג PPPOE, לשים עוד Asus TUF BE3600 בצד השני של הבית
לעשות ביניהם AIMESH של ASUS וגנמר הסיפור , אפשר להפריד רשתות SSID . לא מאמין שאז תמשכנה הבעיות שיש לי היום.
דעתכם ?
לאחרונה מאז האייפון 16 נכנס לביתנו נראה יש לא מעט תקלות WIFI עם הראוטר של בזק, ניתוקים וכדומה. קשור לא קשור, החלטתי להחליף אותם בציוד משלי .
הבנתי מדף הציוד המורשה של בזק שאפשר לקנות למשל את היחידה הזו GoFiber GF10C
(מצאתי אותה https://www.satsigma.co.il/product/xgs- ... E4Nsnm8PBp)
הבנתי שהיות וזה ציוד מאושר, ברגע שאני מחבר את ה XGPON ליחידה, צריך לאקטב מול בזק ? למישהו יש נסיון, צפויות בעיות אם זה אחד מהמכשירים המאושרים שלהם ?
עכשיו היחידה ממירה את הסיב לאתרנט. ממה שאני מבין או הבנתי תקנו אותי אם אני טועה, אני יכול לחבר את זה ישירות לראוטר שלי ונגמר הסיפור , אין מלבד היחידה שאוקטבה צורך בעוד אקטיבציה.
התוכנית היא לחבר את זה ל ASUS RT-BE92U שיודע גם לחייג PPPOE, לשים עוד Asus TUF BE3600 בצד השני של הבית
לעשות ביניהם AIMESH של ASUS וגנמר הסיפור , אפשר להפריד רשתות SSID . לא מאמין שאז תמשכנה הבעיות שיש לי היום.
דעתכם ?
1. לפי הקישור שצירפת נראה שה-ONT BRIDGE הזה כבר לא במלאי.
קנה את הדגם החדש יותר (וכן, הוא נתמך בבזק): https://www.lastprice.co.il/p/100054178 ... ybHrBl9aOg
2. כן, לפני שאתה מחבר אותו אתה צריך להעביר למוקד הטכני של בזק את המספר הסידורי (GPON SN) של המכשיר כדי שיאקטבו אותו אצלם במערכת. זה אמור להיות רשום על המוצר עצמו ו\או בתוך ממשק הניהול שלו.
3. את כבל הרשת שיוצא מה-BRIDGE ONT החדש שקנית אתה מחבר ליציאת ה-WAN בראוטר ASUS שלך, בו אתה מגדיר את חייגן ה-PPPoE.
4. עשית בחכמה. עדיף לעבוד עם ציוד פרטי משלך מאשר להיות כבול לציוד שהספקיות מספקות וגובות תשלום בעדו.
בהצלחה.
קנה את הדגם החדש יותר (וכן, הוא נתמך בבזק): https://www.lastprice.co.il/p/100054178 ... ybHrBl9aOg
2. כן, לפני שאתה מחבר אותו אתה צריך להעביר למוקד הטכני של בזק את המספר הסידורי (GPON SN) של המכשיר כדי שיאקטבו אותו אצלם במערכת. זה אמור להיות רשום על המוצר עצמו ו\או בתוך ממשק הניהול שלו.
3. את כבל הרשת שיוצא מה-BRIDGE ONT החדש שקנית אתה מחבר ליציאת ה-WAN בראוטר ASUS שלך, בו אתה מגדיר את חייגן ה-PPPoE.
4. עשית בחכמה. עדיף לעבוד עם ציוד פרטי משלך מאשר להיות כבול לציוד שהספקיות מספקות וגובות תשלום בעדו.
בהצלחה.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1464
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
שים לב, על פי המפרט של BE92U יש לו פורט יחיד של 10G וארבעה פורטים של 2.5G. עבור חיבור של 5Gbps זו בעיה כי בצד של ה-LAN לא תקבל יותר מ- 2.5G, ומאד סביר להניח שגם באלחוטי לא תקבל יותר מזה. ישנה קונפיגורציה מורכבת שאפשר לעבוד עם פורט יחיד של 10G אבל כנראה זה לא מה שאתה מחפש.התוכנית היא לחבר את זה ל ASUS RT-BE92U שיודע גם לחייג PPPOE, לשים עוד Asus TUF BE3600 בצד השני של הבית
לעשות ביניהם AIMESH של ASUS וגנמר הסיפור , אפשר להפריד רשתות SSID . לא מאמין שאז תמשכנה הבעיות שיש לי היום....
שורה תחתונה: צריך נתב עם שני פורטים לפחות התומכים ב-5G או יותר על מנת שלחבילה של בזק תהיה משמעות.
דניאל - לגבי ה LAN אתה צודק. אגב, אם את ה 10 ביציאה של הממיר אני מחבר ל SWITCH שתומך ב 10, יציאה אחת לוקח לראוטר ואת השני למשל מעביר בבית דרך התשתית לראוטר השני, לדעתי בסגירה הם כן ייצרו MESH של לפחות 5. מה אתה אומר ?
יש את ה RT-BE96U שיש לו כניסת WAN ב 10גיגה אבל גם יציאת LAN של 10G , לדעתי זה אחלה פתרון . הבעיה שעולה יותר מידי .
חושב שבשלב ראשון אולי אתפשר על RT-BE88U אם כי ההבדל בינו לבין ה 92 לא ברור לי עד הסוף, באופן מפתיע ה 92 זול יותר.
יש את ה RT-BE96U שיש לו כניסת WAN ב 10גיגה אבל גם יציאת LAN של 10G , לדעתי זה אחלה פתרון . הבעיה שעולה יותר מידי .
חושב שבשלב ראשון אולי אתפשר על RT-BE88U אם כי ההבדל בינו לבין ה 92 לא ברור לי עד הסוף, באופן מפתיע ה 92 זול יותר.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1464
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
בתצורה של שתי יחידות, רק אחת מהן היא נתב, כלומר מבצעת NAT ו-Firewall בין WAN ל-LAN, השניה היא Access point בלבד, הזקוקה לפורט יחיד.14/01/2025 23:20doribd כתב: דניאל - לגבי ה LAN אתה צודק. אגב, אם את ה 10 ביציאה של הממיר אני מחבר ל SWITCH שתומך ב 10, יציאה אחת לוקח לראוטר ואת השני למשל מעביר בבית דרך התשתית לראוטר השני, לדעתי בסגירה הם כן ייצרו MESH של לפחות 5. מה אתה אומר ?
חושב שבשלב ראשון אולי אתפשר על RT-BE88U אם כי ההבדל בינו לבין ה 92 לא ברור לי עד הסוף, באופן מפתיע ה 92 זול יותר....
אבל… זו המתפקדת כנתב עדיין צריכה שני פורטים התומכים ב-5Gbe או יותר לכן מה שתיארת לא יעבוד. כדי לחבר ביניהן כ-Mesh קווי תוכל לחבר כבל DAC של 10G אבל אז לא יהיה לך פורט 10G פנוי לשאר הרשת. תצטרך Switch של 10G בכל מקרה. מקווה שההסבר ברור.