פתרון לרשת WIFI טובה ומהירה?
מנסה את מזלי, אולי יש משהו שאני מפספס.
בית פרטי של 2 קומות מלבני יחסית. אינטרנט סיבים של 750.
עקב בעיות בהעברת הסיב בתוך הבית, הצלחנו להעביר את הסיב רק לחדר שנמצא מתחת לממ"ד (הממ"ד נמצא בקומה השניה).
זה לא מוצלח אבל זה לא שבבית היו מקומות אחרים עדיפים בהרבה.
צירפתי ציור, באדום זה ה TPLINK הראשי והשאר זה התחנות.
אין לי ממש אפשרות להעביר MoCA כי הסיב הועבר לחדר דרך התעלה של הוט ובכל מקרה אין לי יותר מדי חיבורים של הוט, לדעתי יש רק בחדרי שינה למעלה.
משתמש כרגע ב MESH של TPLINK, חמש יחידות של M5. ה WIFI בסלון מספיק לסטרימינג של נטפליקס אבל לא הרבה מעבר (נניח לניגון קבצים ברשת מהמחשב שנמצא ליד היחידה הראשית). המהירות שאני מקבל שם היא בין 30 ל 50 מגה.
בקומה העליונה, המצב דומה. מספיק לסטרימנג ובהחלט מספיק לעבודה סטנדרטית במחשב אבל לא מעבר. שוב, מקבל משהו דומה, 30-50 מגה.
לגבי שינוי של מיקום התחנות, אין הרבה גמישות. אין שקעים בכל מקום ולא תמיד יש איפה לשים את המכשיר.
יש רעיון אחר? יש MESH שיהיה חזק משמעותית יותר?
תודה!
עקב בעיות בהעברת הסיב בתוך הבית, הצלחנו להעביר את הסיב רק לחדר שנמצא מתחת לממ"ד (הממ"ד נמצא בקומה השניה).
אין לי ממש אפשרות להעביר MoCA כי הסיב הועבר לחדר דרך התעלה של הוט ובכל מקרה אין לי יותר מדי חיבורים של הוט, לדעתי יש רק בחדרי שינה למעלה.
משתמש כרגע ב MESH של TPLINK, חמש יחידות של M5. ה WIFI בסלון מספיק לסטרימינג של נטפליקס אבל לא הרבה מעבר (נניח לניגון קבצים ברשת מהמחשב שנמצא ליד היחידה הראשית). המהירות שאני מקבל שם היא בין 30 ל 50 מגה.
בקומה העליונה, המצב דומה. מספיק לסטרימנג ובהחלט מספיק לעבודה סטנדרטית במחשב אבל לא מעבר. שוב, מקבל משהו דומה, 30-50 מגה.
לגבי שינוי של מיקום התחנות, אין הרבה גמישות. אין שקעים בכל מקום ולא תמיד יש איפה לשים את המכשיר.
תודה!
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4935
- נתן תודות: 515 פעמים
- קיבל תודות: 688 פעמים
M5 הוא רכיב ישן למדי (יצא לראשונה ב 2017). יש טובים וחזקים ממנו.
אבל ... במקרה שלך רק השחלה של 1-2 נקודות רשת תקניות ״תפתור״ את הבעייה. במקום להשקיע ברכיבי mesh חדשים, הייתי לוקח בעל מקצוע וסוגר עניין.
אבל ... במקרה שלך רק השחלה של 1-2 נקודות רשת תקניות ״תפתור״ את הבעייה. במקום להשקיע ברכיבי mesh חדשים, הייתי לוקח בעל מקצוע וסוגר עניין.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
לגבי נקודת חשמל ליד נקודות הקצה אתה יכול להשתמש ב SWITCH POE וביחידות הקצה לחבר מתאם POE splitter
שמקבל POE ומוציא יציאת רשת וחיבור מתח תקני של 5V או 12V לפי הנדרש לחבר ליחידת הקצה.
רק תשחיל כבל רשת במקום כבלי הקואקס הקיימים ותוכל לחבר בקצוות את היחידות הקיימות שלך או אחרות.
משהו בסגנון הזה רק לשים לב שיתמוך ב 1000M:
https://www.aliexpress.com/item/1005005653835652.html
שמקבל POE ומוציא יציאת רשת וחיבור מתח תקני של 5V או 12V לפי הנדרש לחבר ליחידת הקצה.
רק תשחיל כבל רשת במקום כבלי הקואקס הקיימים ותוכל לחבר בקצוות את היחידות הקיימות שלך או אחרות.
משהו בסגנון הזה רק לשים לב שיתמוך ב 1000M:
https://www.aliexpress.com/item/1005005653835652.html
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4779
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 765 פעמים
איך זה יכול להיות שאין לאן להשחיל ? כמה ישן הבית אם הוא 2 קומות ? יש מן הסתם קווי טלפון ישנים ? מציע לך לקחת בעל מקצוע רציני שבאמת ינסה ולא מתקין של אחת החברות.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
"החדר שמתחת לממ"ד" חייב להיות 75% ממ"ד בעצמו (קירות בטון מזויין), כך שאם התקשורת בין הראוטר שנמצא שם עם היחידות האחרות היא אלחוטית, זו כבר בעיה.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4779
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 765 פעמים
מה זאת אומרת לא מוציא, רק משחיל ? הרבה יותר קל יהיה לו למשוך כבל רשת בעזרת כבל נחושת ישן שנמצא כבר בשטח. לא ברור
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4935
- נתן תודות: 515 פעמים
- קיבל תודות: 688 פעמים
יהיה יומרני לומר מה ייתן פתרון ״טוב״. אפשר להעריך שרכיבים מודרניים יותר יראו ביצועים טובים יותר מהקיים כעת. למשל :14/01/2025 10:44shemsha כתב: @sigamore אתה יודע להגיד לי איזה MESH אולי כן יתן לי פתרון טוב? אני מבין שאני חייב TRI BAND. יש משהו מומלץ?...
https://ksp.co.il/web/item/300042 או .. https://ksp.co.il/web/item/338549
אבל שוב... לדעתי חבל על הזמן (והכסף) ... תתחיל עם נושא ההשחלה (אפילו חיבור פיזי אחד בין שתי הקומות יעשה הבדל גדול).
אין מצב שבעל מקצוע טוב לא יתגבר על האתגר.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
קשה לנחש אבל אם תהיה אפשרות לשים את הנתב הראשי בסלון או להוציא אותו מחוץ לחדר שהוא נמצא כרגע (מה שמסומן באדום) גם נתב אחד חדש (של שיומי למשל) יכול להספיק לכסות את כל הקומה טוב.13/01/2025 17:34shemsha כתב: מנסה את מזלי, אולי יש משהו שאני מפספס.
Home.jpg
תודה!...
לגבי מעבר לקומה למעלה אפשר להשתמש במתאמי רשת דרך החשמל אם אי אפשר להשחיל שום דבר במקום כבל קיים כלשהו טלפון\הוט.
אבל הכי טוב לנסות להוציא כבל קיים כלשהו ולהשחיל רשת במקומו ואז לשים יחידה אחת טובה לקומה העליונה עדיף במרכזה כמה שניתן.
בכל ממ"ד צריך להיות תשתית של טלפון קווי ונראה לי שגם כבל לטלויזיה זה באחד החוקים שמחיבים התקנות תשתית חובה בממ"ד
אתה ואו בטוח איש מקצוע יכול להשחיל כבל רשת על תשתית של כבל טלפון.
לגבי POE זה תקן של העברת מתח של 48-52v על תשתית רשת התקשורת זה מאפשר הפעלת ציוד מרוחק בלי צורך בהספקה מתח נפרדת.
עיקר השימוש של זה במצלמות/טלפוניה/access points.
קצת גוגל ותקבל הרבה דוגמאות כולל בפורום הזה
אתה ואו בטוח איש מקצוע יכול להשחיל כבל רשת על תשתית של כבל טלפון.
לגבי POE זה תקן של העברת מתח של 48-52v על תשתית רשת התקשורת זה מאפשר הפעלת ציוד מרוחק בלי צורך בהספקה מתח נפרדת.
עיקר השימוש של זה במצלמות/טלפוניה/access points.
קצת גוגל ותקבל הרבה דוגמאות כולל בפורום הזה
היי, חוזר אליכם בבקשה לעזרה נוספת.
אז הלכתי על רשת קווית, אך לצערי לנקודה החשובה, בסלון, לא הצלחנו להעביר.
המתקין ניסה וניסה, באמת שעשה מה שיכול אבל לא הצליח.
כן התקנתי בכל החדרים בקומה העליונה.
המצב כרגע:
באדום - ראשי
ה MESH בסלון מתחבר אלחוטית ל MESH שנמצא מעליו. זה שיפר את המצב אבל מגיע למקסימום 60-100.
לכרגע זה מספיק, אבל במחשבה לעתיד, מה אני צריך לעשות? להחליף את ה MESH שבקומה העליונה + זה שבסלון ל TPLINK TRI BAND? צריך גם את הראשי?
תודה!
אז הלכתי על רשת קווית, אך לצערי לנקודה החשובה, בסלון, לא הצלחנו להעביר.
המתקין ניסה וניסה, באמת שעשה מה שיכול אבל לא הצליח.
כן התקנתי בכל החדרים בקומה העליונה.
המצב כרגע:
באדום - ראשי
ה MESH בסלון מתחבר אלחוטית ל MESH שנמצא מעליו. זה שיפר את המצב אבל מגיע למקסימום 60-100.
לכרגע זה מספיק, אבל במחשבה לעתיד, מה אני צריך לעשות? להחליף את ה MESH שבקומה העליונה + זה שבסלון ל TPLINK TRI BAND? צריך גם את הראשי?
תודה!
במקרה ואיכשהו השרשור הזה יהיה רלוונטי למישהו בעתיד.
שדרוג של ה MESH בהחלט עזר, קניתי M9 plus משומש והמהירות השתדרגה מ 60-100 במקרה הכי טוב ל 130-200. כנראה שמשהו חדש יותר ו TRI BAND היה בכלל הצלחה אבל זה ממש מספק.
שמתי M9 אחד כראשי, M9 נוסף בסלון שמתחבר אליו + אחד בקומה העליונה (לא היה צורך אבל קניתי שלישייה).
מודה שעכשיו אני לא ממש מוצא יתרון בתשתית פיזית (כמובן שזה עדיף, אבל לא בטוח ששווה את הטרחה).
שדרוג של ה MESH בהחלט עזר, קניתי M9 plus משומש והמהירות השתדרגה מ 60-100 במקרה הכי טוב ל 130-200. כנראה שמשהו חדש יותר ו TRI BAND היה בכלל הצלחה אבל זה ממש מספק.
שמתי M9 אחד כראשי, M9 נוסף בסלון שמתחבר אליו + אחד בקומה העליונה (לא היה צורך אבל קניתי שלישייה).
מודה שעכשיו אני לא ממש מוצא יתרון בתשתית פיזית (כמובן שזה עדיף, אבל לא בטוח ששווה את הטרחה).
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46336
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
כל עוד יש רשת Wi-Fi יציבה שמכסה את הבית, אין באמת צורך בתשתית קוית.
אני ככה מעל 10 שנים.
אני ככה מעל 10 שנים.
בישראל,הממ"ד תמיד יהיה נקודה בעיתית מבחינת פריסה אלחוטית. כנ"ל - מעבר אות אלחוטי בין קומות (תקרת בטון מזוין). במינימום, הייתי ממליץ על פריסת שתי נקודות קויות למקרים האלו.