TP-Link BE85 + בזק 2.5G
שלום לכולם,
בשבוע שעבר ראיתי קבלן חוץ שעבד מחוץ לדירה שלי וחיבר את הבניין לסיב אופטי של בזק. לדבריו, תהיה אפשרות להתחבר למהירות הורדה של עד 2.5G
ברשותי נתב שתומך במהירות של עד 10 גיגה וכולל חיבור SFP+ (שלמיטב הבנתי מתאים לחיבור סיב אופטי).
בנוסף, התשתית בבית מוכנה לאינטרנט במהירות של 2.5 גיגה: יש לי כבלי CAT7 מושחלים מראש וסוויץ' תואם.
מה עליי לבקש מבזק על מנת להתחבר ולנצל את הנתב שלי?
האם אני צריך ממיר סיב אופטי?
אני כמובן מעדיף לשלם לבזק כמה שפחות על ציוד.
כיום אני מחובר דרך הוט למהירות של 800 מגה.
תודה מראש!
בשבוע שעבר ראיתי קבלן חוץ שעבד מחוץ לדירה שלי וחיבר את הבניין לסיב אופטי של בזק. לדבריו, תהיה אפשרות להתחבר למהירות הורדה של עד 2.5G
ברשותי נתב שתומך במהירות של עד 10 גיגה וכולל חיבור SFP+ (שלמיטב הבנתי מתאים לחיבור סיב אופטי).
בנוסף, התשתית בבית מוכנה לאינטרנט במהירות של 2.5 גיגה: יש לי כבלי CAT7 מושחלים מראש וסוויץ' תואם.
מה עליי לבקש מבזק על מנת להתחבר ולנצל את הנתב שלי?
האם אני צריך ממיר סיב אופטי?
אני כמובן מעדיף לשלם לבזק כמה שפחות על ציוד.
כיום אני מחובר דרך הוט למהירות של 800 מגה.
תודה מראש!
לבקש לשכור מתאם סיב של 2.5G ומעלה (או לקנות כזה באופן פרטי).
תודה על המענה. האם הפורט sfp+ שיש בראוטר, לא יוכל לעזור לי לחסוך מתאם סיב במקרה הזה?...
אם לא, תוכל להמליץ לי בבקשה על מתאם סיב תומך?
סיכוי נמוך, אך תמיד תוכל לנסות חיבור הסיב אליו.
יש רשימה באתר בזק. למשל, נוקיה
G-010G-T שסלקום השאילו לי (חינם)...
G-010G-T שסלקום השאילו לי (חינם)...
אז לסיכום, אני קודם מנסה לחבר בלי מתאם וישירות לראוטר, אם לא עובד אז צריך רק להשאיל מבזק מתאם סיב או לקנות פרטי מתאם שתומך?12/01/2025 10:44rafi_d כתב: סיכוי נמוך, אך תמיד תוכל לנסות חיבור הסיב אליו.
G-010G-T שסלקום השאילו לי (חינם)......
לא צריך עוד שום דבר אחר? מודם כמו שיש לי עכשיו למשל?
אכן, להשאיל או לשכור מתאם סיב לנחושת (RJ45) , תלוי בדיל של הספקית שתבחר...
לגבי הSFP - תצטרך גם מודול אופטי SFP כמובן לחיבור לכבל האופטי. תתיעץ מול הספקית אם בכלל כדאי לנסות בכיוון הזה (רכש/השאלה/השכרה)
לגבי הSFP - תצטרך גם מודול אופטי SFP כמובן לחיבור לכבל האופטי. תתיעץ מול הספקית אם בכלל כדאי לנסות בכיוון הזה (רכש/השאלה/השכרה)
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
אתה צריך לקנות מודול SFP מבזק - או מהמתקין, או בבזקסטור. עולה 180 ₪.
שים לב שרוב הראוטרים תומכים רק ב-1Gbps על SFP, ובמהירות גבוהה יותר רק ב-SFP+ (ובפרט לרוב רק ב-10Gbps). אם אתה מתכוון לעשות חיבור של 2.5Gbps, תצטרך כנראה ממיר מדיה.
שים לב שרוב הראוטרים תומכים רק ב-1Gbps על SFP, ובמהירות גבוהה יותר רק ב-SFP+ (ובפרט לרוב רק ב-10Gbps). אם אתה מתכוון לעשות חיבור של 2.5Gbps, תצטרך כנראה ממיר מדיה.
מצטער, אבל לא לגמרי הבנתי. האם מודול ה-SFP שהזכרת הוא בעצם ממיר המדיה, או שמדובר בשני דברים נפרדים?13/01/2025 18:43dr0r כתב: אתה צריך לקנות מודול SFP מבזק - או מהמתקין, או בבזקסטור. עולה 180 ₪.
שים לב שרוב הראוטרים תומכים רק ב-1Gbps על SFP, ובמהירות גבוהה יותר רק ב-SFP+ (ובפרט לרוב רק ב-10Gbps). אם אתה מתכוון לעשות חיבור של 2.5Gbps, תצטרך כנראה ממיר מדיה....
הראוטר שלי הוא TP-Link BE85, שמגיע עם שתי יחידות Mesh, ולכל אחת מהן יש חיבור SFP+ ופורטים במהירות 10G (כמובן שרק אחת מהן תתחבר לבזק).
תוכל בבקשה להסביר לי מה בדיוק אני צריך? אם אקנה מבזק את מה שהזכרת, האם אוכל לקבל מהירות של 2.5G?
יש הסבר מקיף כאן (ובפוסט המשך לו):
viewtopic.php?f=62&t=367574
היות ולא ברור אם הנתב יתמוך בפורט הזה בקצב נמוך מ10G , אם בזק נותנים חינם מתאם/מודול שלהם, אפשר לנסות.
כאמור, מתאם סיב 2.5G לפורט RJ45 2.5G אחר (יש שניים כאלו בנתב הזה) היא החלופה השכיחה.
viewtopic.php?f=62&t=367574
היות ולא ברור אם הנתב יתמוך בפורט הזה בקצב נמוך מ10G , אם בזק נותנים חינם מתאם/מודול שלהם, אפשר לנסות.
כאמור, מתאם סיב 2.5G לפורט RJ45 2.5G אחר (יש שניים כאלו בנתב הזה) היא החלופה השכיחה.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
יש כל מיני תקנים למודולי SFP, כמו SFP, SFP+ ו-SFP28 (יש גם QSFP, אבל זה באמת לא רלוונטי). SFP תומך כעקרון ב-1Gbps, ו-SFP+ תומך עד 10Gbps. יש מודולי SFP (לא פלוס) שאינם לפי התקן, ומעבירים 2.5Gbps. בכל מקרה, אלא אם כתוב אחרת (וזה לא המקרה), ראוטר עם כניסת SFP+ תומך רק במהירות 1Gbps ב-SFP ו-10Gbps ב-SFP+, אז גם מודול SFP+ של 5Gbps כנראה לא יעבוד טוב. אם אתה רוצה מהירות אחרת, מומלץ להתקין ממיר מדיה.14/01/2025 0:29Orshaul כתב: מצטער, אבל לא לגמרי הבנתי. האם מודול ה-SFP שהזכרת הוא בעצם ממיר המדיה, או שמדובר בשני דברים נפרדים?
הראוטר שלי הוא TP-Link BE85, שמגיע עם שתי יחידות Mesh, ולכל אחת מהן יש חיבור SFP+ ופורטים במהירות 10G (כמובן שרק אחת מהן תתחבר לבזק).
תוכל בבקשה להסביר לי מה בדיוק אני צריך? אם אקנה מבזק את מה שהזכרת, האם אוכל לקבל מהירות של 2.5G?...