ASUS ZenWiFi BQ16 + בזק 5 Gbit
שלום חברים,
רכשתי את ה ASUS ZenWiFi BQ16 ואני מתכנן לשדרג שבוע הבא את האינטרנט שלי מ2 ג׳יגה ל5 ג׳יגה (בזק).
מן הסתם שאני לא מעוניין להשתמש בנתב שבזק מספקים ולכן קניתי את הAsus ולמיטב הבנתי צריך Go Fiber כדי להמיר את האות מהסיב לETH. רציתי לדעת האם הGo Fiber נחשב לאמין ובמידה ויש חלופות טובות יותר אז אשמח לדעת (אולי כאלה שתומכות ב10gbit כאשר יהיה זמין בעתיד).
בנוסף לכך, כיוון שאני רוצה לנצל את ה10 ג׳יגה שהנתב הזה מאפשר, אני אחבר את שתי היחידות בפורט של ה10 ג׳יגה (יש שני פורטים כאלה) עם כבל רשת (דרך תעלה בקיר) באורך של 18 מטר לערך. האם CAT 6e יעשה את העבודה שיספק 10 ג׳יגה (אם אני לא טועה זה הגבול העליון שלו) או שכדאי ללכת על CAT 8?
ליחידה המרוחקת אני אחבר NAS דרך הפורט של ה10 ג׳יגה (כדי לקבל מהירות קריאה של מקסימלית כי הפורט של ה1gb יאפשר לי מקסימום של 125MB/s).
שאלה אחרונה וקצת יותר כללית - למישהו יש הסבר מדוע בישראל האינטרנט לא סימטרי (אפילו לא מציעים אופציה כזו)?
בחו״ל אני רואה הרבה פעמים שהוא גם כן לא סימטרי אבל מקבלים upload משוגע של 1-4 גיג׳ה שזה פשוט חלום חחח..
תודה רבה,
ניר.
רכשתי את ה ASUS ZenWiFi BQ16 ואני מתכנן לשדרג שבוע הבא את האינטרנט שלי מ2 ג׳יגה ל5 ג׳יגה (בזק).
מן הסתם שאני לא מעוניין להשתמש בנתב שבזק מספקים ולכן קניתי את הAsus ולמיטב הבנתי צריך Go Fiber כדי להמיר את האות מהסיב לETH. רציתי לדעת האם הGo Fiber נחשב לאמין ובמידה ויש חלופות טובות יותר אז אשמח לדעת (אולי כאלה שתומכות ב10gbit כאשר יהיה זמין בעתיד).
בנוסף לכך, כיוון שאני רוצה לנצל את ה10 ג׳יגה שהנתב הזה מאפשר, אני אחבר את שתי היחידות בפורט של ה10 ג׳יגה (יש שני פורטים כאלה) עם כבל רשת (דרך תעלה בקיר) באורך של 18 מטר לערך. האם CAT 6e יעשה את העבודה שיספק 10 ג׳יגה (אם אני לא טועה זה הגבול העליון שלו) או שכדאי ללכת על CAT 8?
ליחידה המרוחקת אני אחבר NAS דרך הפורט של ה10 ג׳יגה (כדי לקבל מהירות קריאה של מקסימלית כי הפורט של ה1gb יאפשר לי מקסימום של 125MB/s).
שאלה אחרונה וקצת יותר כללית - למישהו יש הסבר מדוע בישראל האינטרנט לא סימטרי (אפילו לא מציעים אופציה כזו)?
בחו״ל אני רואה הרבה פעמים שהוא גם כן לא סימטרי אבל מקבלים upload משוגע של 1-4 גיג׳ה שזה פשוט חלום חחח..
תודה רבה,
ניר.
אני משכתי עם סטלבנד כבל רשת CAT7 וכבל חשמל תלת-גידי מארון תקשורת שלי לארון תקשורת קומתי. סה"כ בערך 15 מ'. בארון תקשורת קומתי שמתי את Bridge Ont שרכשתי באופן פרטני GoFiber GF10C, הוא מחובר למפצל עם סיב אופטי קצר של 1 מ', ולנתב שלי עם כבל CAT7 באורך 15 מ'. הנתב מסתנכרן במיידי ל-10Gbps. בגלל שהנתב שלי (UDM Pro) לא עובד טוב עם PPPoE, אז ב-speedtest אני מקבל 3.5Gbps. אם היו עובדים עם IPoE במקום PPPoE הייתי יכול לקבל את כל ה-5 או בעתיד 10 ג'יגה כשיהיה.
אני רואה ש-CAT8 עכשיו תופס תאוצה, לפני חצי שנה כל חנויות תקשורת הציעו מקסימום CAT7. אם אתה גם מסוגל להתקין לבד, אז לך על CAT8.
באופן כללי לגבי אורכים, משכתי כבל CAT7 מרחק 70 מ' מהדירה שלי לחניון התת-קרקרעי, כאשר אצלי בדירה הוא מחובר ל-PoE, בחניון התת קרקעי מותקן Switch PoE שאליו מחוברת נקודת גישה אל-חוטית ומצלמת אבטחה, והכל עובד על 1Gbps.
אני רואה ש-CAT8 עכשיו תופס תאוצה, לפני חצי שנה כל חנויות תקשורת הציעו מקסימום CAT7. אם אתה גם מסוגל להתקין לבד, אז לך על CAT8.
באופן כללי לגבי אורכים, משכתי כבל CAT7 מרחק 70 מ' מהדירה שלי לחניון התת-קרקרעי, כאשר אצלי בדירה הוא מחובר ל-PoE, בחניון התת קרקעי מותקן Switch PoE שאליו מחוברת נקודת גישה אל-חוטית ומצלמת אבטחה, והכל עובד על 1Gbps.
קודם כל, תודה רבה לך על התגובה.09/01/2025 14:03vital_t כתב: אני משכתי עם סטלבנד כבל רשת CAT7 וכבל חשמל תלת-גידי מארון תקשורת שלי לארון תקשורת קומתי. סה"כ בערך 15 מ'. בארון תקשורת קומתי שמתי את Bridge Ont שרכשתי באופן פרטני GoFiber GF10C, הוא מחובר למפצל עם סיב אופטי קצר של 1 מ', ולנתב שלי עם כבל CAT7 באורך 15 מ'. הנתב מסתנכרן במיידי ל-10Gbps. בגלל שהנתב שלי (UDM Pro) לא עובד טוב עם PPPoE, אז ב-speedtest אני מקבל 3.5Gbps. אם היו עובדים עם IPoE במקום PPPoE הייתי יכול לקבל את כל ה-5 או בעתיד 10 ג'יגה כשיהיה.
באופן כללי לגבי אורכים, משכתי כבל CAT7 מרחק 70 מ' מהדירה שלי לחניון התת-קרקרעי, כאשר אצלי בדירה הוא מחובר ל-PoE, בחניון התת קרקעי מותקן Switch PoE שאליו מחוברת נקודת גישה אל-חוטית ומצלמת אבטחה, והכל עובד על 1Gbps....
- למה מיקמת את הBridge Ont בארון התקשורת הקומתי ולא בתוך הדירה מהיציאה של הסיב מהקיר לכיוון הראוטר?
- ה BQ16 שרכשתי תומך בPPPoE אז לא אמורה להיות לי בעיה.
- אני לא מצליח למצוא GoFiber GF10C זמין במלאי באתרים. יש לך מושג איפה אני יכול כיום לרכוש אחד?
- אני כנראה אלך באמת על cat 8 אם ככה.
GF10C הזה די גדול, וגם פולט לא מעט חום. UDM Pro בכלל ענקי, החלפתי בגללו ארון תקשורת דירתי תחת הטיח, לארון תקשורת תחת הטיח הכי גדול שקיים, הנתב תפס כמעט את כל המקום.09/01/2025 17:33NirHason כתב: קודם כל, תודה רבה לך על התגובה.
- למה מיקמת את הBridge Ont בארון התקשורת הקומתי ולא בתוך הדירה מהיציאה של הסיב מהקיר לכיוון הראוטר?
- ה BQ16 שרכשתי תומך בPPPoE אז לא אמורה להיות לי בעיה.
- אני לא מצליח למצוא GoFiber GF10C זמין במלאי באתרים. יש לך מושג איפה אני יכול כיום לרכוש אחד?
- אני כנראה אלך באמת על cat 8 אם ככה....
רכשתי את ONT לפני שבועיים מאתר Last Price, אבל אני רואה שגם שם הוא כבר לא במלאי.
חשבתי שניתן למצוא אותו למכירה בחו״ל אבל נראה שהוא משווק רק בארץ הדבר הזה חח.09/01/2025 17:56vital_t כתב: GF10C הזה די גדול, וגם פולט לא מעט חום. UDM Pro בכלל ענקי, החלפתי בגללו ארון תקשורת דירתי תחת הטיח, לארון תקשורת תחת הטיח הכי גדול שקיים, הנתב תפס כמעט את כל המקום.
רכשתי את ONT לפני שבועיים מאתר Last Price, אבל אני רואה שגם שם הוא כבר לא במלאי....
דווקא עכשיו שיש לי נתב חדש שיכול לתת 5gb בכיף, אני לא מוצא ממיר לקניה...נהדר
יצאה דגם חדש GF10SK09/01/2025 17:56vital_t כתב: GF10C הזה די גדול, וגם פולט לא מעט חום. UDM Pro בכלל ענקי, החלפתי בגללו ארון תקשורת דירתי תחת הטיח, לארון תקשורת תחת הטיח הכי גדול שקיים, הנתב תפס כמעט את כל המקום.
רכשתי את ONT לפני שבועיים מאתר Last Price, אבל אני רואה שגם שם הוא כבר לא במלאי....
https://www.lastprice.co.il/p/100054178 ... ber-GF10SK
ב329 ש"ח עם קופון ILFIBER
ראיתי את זה אבל תהיתי לעצמי אם זה מתאים כי לפחות על פי התמונה, אין כאן חיבור לסיב... או שבעצם כאן הסיב מתחבר? לא סגור על זה אם זה פורט או לא. עריכה:09/01/2025 18:44stale כתב: יצאה דגם חדש GF10SK
ב329 ש"ח עם קופון ILFIBER...
עכשיו קלטתי שזה פשוט מלמטה
הזמנתי, תודה רבה לך!09/01/2025 20:12stale כתב: חיבור הסיב בחלק התחתון העליון (מלבן כזה )אם תסתכל טוב תראה שיש תבנית עגולה לשמירה הכבל וליד יש מלבן....
רק כדי לוודא את התהליך:
ברגע שאני מקבל אותו, אני צריך לחייג לבזק ולתת להם את המספר הסידורי שלו או את הmac address כדי שהם ירשמו אותו אצלם ורק לאחר מכן אני אוכל לחבר אותו לתשתית והוא יפעל?
אני קניתי את ה ASUS ZenWifi BT10 (האח הקטן של הBQ16), והתחברתי לסלקום 5Gbit.
מחובר דרך החייגן שלהם והעברתי בקיר Cat6a.
את המתאם סיב מקבלים מסלקום ללא עלות, שזה נחמד כי זה חסך קצת במעבר.
מקבל מקסימום מהירות.
כשעשיתי את המעבר עצמו בדיוק יצא סוויץ' חדש של מיקרוטיק, לא יודע אם יהיה לך רלוונטי אבל זורק:
https://mikrotik.com/product/crs304_4xg_in
4 חיבורים של 10Gbit על ethernet וגם לא כזה יקר לאלטרנטיבות.
כרגע אחת הבעיות הכי גדולות של 10gbit על ethernet זה החום שהוא פולט והצורך לקרר אותו בצורה משמעותית, ככה שכנראה הcat8 שאתה קונה יהיה רלוונטי רק עוד הרבה מאוד שנים עד שיצליחו לשפר את זה ולהתקדם ל25/40gbit.
אם יש לך כוח כשאתה משחיל בקיר תעביר גם cat6a וגם סיב אופטי (אצלי העברתי SingleMode)- ותחבר שתי נקודות קצה ביניהן עם הסיב בלי צורך בסוויץ' (אצלי זה מחשב ראשי <-> שרת).
יכול להיות שיעלה קצת יותר אבל תדע שאתה יכול להשתמש בזה כבר עכשיו במקום לחכות עוד שנים אם בכלל לא יצא סטנדרט חדש שיהיה עדיף.
היה פה עוד דיון שדיבר על זה כבר בעבר.

מקבל מקסימום מהירות.
כשעשיתי את המעבר עצמו בדיוק יצא סוויץ' חדש של מיקרוטיק, לא יודע אם יהיה לך רלוונטי אבל זורק:
כרגע אחת הבעיות הכי גדולות של 10gbit על ethernet זה החום שהוא פולט והצורך לקרר אותו בצורה משמעותית, ככה שכנראה הcat8 שאתה קונה יהיה רלוונטי רק עוד הרבה מאוד שנים עד שיצליחו לשפר את זה ולהתקדם ל25/40gbit.
אם יש לך כוח כשאתה משחיל בקיר תעביר גם cat6a וגם סיב אופטי (אצלי העברתי SingleMode)- ותחבר שתי נקודות קצה ביניהן עם הסיב בלי צורך בסוויץ' (אצלי זה מחשב ראשי <-> שרת).
יכול להיות שיעלה קצת יותר אבל תדע שאתה יכול להשתמש בזה כבר עכשיו במקום לחכות עוד שנים אם בכלל לא יצא סטנדרט חדש שיהיה עדיף.

האמת שלא תכננתי נכון וגם הbq16 לא באמת נותן לי את הפתרון שרציתי.13/01/2025 22:37avob כתב: אני קניתי את ה ASUS ZenWifi BT10 (האח הקטן של הBQ16), והתחברתי לסלקום 5Gbit.
מקבל מקסימום מהירות.
...
יש לי שני מכשירים שצריכים חיבור של 10gbit - מחשב נייח (mac mini m4 pro עם חיבור של 10gbit) וugreen nas 6800 עם חיבור 10gbit.
את שתי היחידות של הbq16 אני רוצה לחבר עם כבל דרך הפורטים של ה10gbit אז ככה שלא משנה איך אני אהפוך את זה, יהיה חסר לי פורט אחד שהרי בכל יחידה יש שני פורטים של 10gbit.
יחידה מספר 1:
1. ישמש לחיבור הwan
2. ישמש לחיבור ליחידת bq16 מספר 2.
יחידה מספר 2:
1. ישמש לחיבור ליחידת bq16 מספר 1.
2. ישמש לחיבור הnas.
כך שחסר לי פורט עבור המחשב...
חשבתי אולי לחבר את הnas עם אגריגציה של שני פורטים 1gb כדי לקבל מהירות יחסית טובה ולפנות לעצמי פורט שישמש את המחשב.
בסופו של דבר, הnas הזה ישמש אותי בעיקר בגישה מרחוק (over the internet) וכיוון שהupload כרגע מוגבל ל500 מגה בבזק, אז לא נראה לי שה1gb יהווה צוואר בקבוק במילא...מה דעתך?
אגב, לגבי הסיב - אין לי חיבור sfp לא במחשב ולא בnas
אז הגיע אליי ה gofiber GF10SK הדויום והייתי עם טכנאי בזק על הקו, נתתי לו את המספר הסידורי אבל זה לא עבד, הנוראה של הLOS מהבהבת באדום והPON בכלל כבויה. אני כרגע עם חבילה של 2.5 ג׳יגה ונזכרתי שזה עובד על GPON ככל הנראה והממיר הזה תומך אך ורק ב XGS-PON. בקשתי מהם לשדרג אותי ל5 ג׳יגה - יגיע טכנאי עם נתב שלהם ואז כבר אבקש ממנו לעזור לי ברישום הזה ושיקח את הנתב חזרה איתו כי כל המטרה כאן היא לחסוך את השכירות החודשית עבור הנתב חח.09/01/2025 18:44stale כתב: יצאה דגם חדש GF10SK
ב329 ש"ח עם קופון ILFIBER...
מקווה שיילך חלק - אעדכן בהמשך.
- phobic.annular
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- שם מלא: Phobic Annular
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
@NirHason - הצליח לך ? לי עם אותו המתאם ותשתית בזק עם 5 ג׳יגה (והגדרת כמספר הסידורי) לא עובד20/01/2025 18:36NirHason כתב: אז הגיע אליי ה gofiber GF10SK הדויום והייתי עם טכנאי בזק על הקו, נתתי לו את המספר הסידורי אבל זה לא עבד, הנוראה של הLOS מהבהבת באדום והPON בכלל כבויה. אני כרגע עם חבילה של 2.5 ג׳יגה ונזכרתי שזה עובד על GPON ככל הנראה והממיר הזה תומך אך ורק ב XGS-PON. בקשתי מהם לשדרג אותי ל5 ג׳יגה - יגיע טכנאי עם נתב שלהם ואז כבר אבקש ממנו לעזור לי ברישום הזה ושיקח את הנתב חזרה איתו כי כל המטרה כאן היא לחסוך את השכירות החודשית עבור הנתב חח.
מקווה שיילך חלק - אעדכן בהמשך....
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1461
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 224 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
GPON ו- XGS-PON משתמשים באורכי גל שונים ואינם תואמים. על מנת שממיר של XGS-PON יתחבר לרשת, בזק צריכים לבצע התאמה בארון התקשורת )במידה ולא בוצע) , את זה אי אפשר לבצע טלפונית, טכנאי צריך להיות נוכח. לכן אקטיבציה דרושה אך לא מספיקה.
,שלום,מה פירוש התעמה? עם זה אצלך ,תשלח תמונה.....עם אין התעמה זה יעבוד? עם אזולאי מהירות של 2.5 ? זה ניראה מה ש קורה אצלי אכשו בבזק ....29/01/2025 15:42DanielGR כתב: GPON ו- XGS-PON משתמשים באורכי גל שונים ואינם תואמים. על מנת שממיר של XGS-PON יתחבר לרשת, בזק צריכים לבצע התאמה בארון התקשורת )במידה ולא בוצע) , את זה אי אפשר לבצע טלפונית, טכנאי צריך להיות נוכח. לכן אקטיבציה דרושה אך לא מספיקה....
אני בתור בן אדם יכול לבדוק את זה?????29/01/2025 15:42DanielGR כתב: GPON ו- XGS-PON משתמשים באורכי גל שונים ואינם תואמים. על מנת שממיר של XGS-PON יתחבר לרשת, בזק צריכים לבצע התאמה בארון התקשורת )במידה ולא בוצע) , את זה אי אפשר לבצע טלפונית, טכנאי צריך להיות נוכח. לכן אקטיבציה דרושה אך לא מספיקה....
הם אומרים. 5 מיקום קרית שמונה איך בפועל מקבל 2.5 עם אפלואד 500....כאילו בלי מכשירים לא נידעה....תכנאים אומר ש זה כרטיס רשת שלי לא אמיתי ..איך בראותר אותו תוצאות....וגם ניסיתי ms01 pfsense הם אותו תוצאה? הרבה אומרים ש5 רק במרקז....05/02/2025 6:39DanielGR כתב: בזק יידעו בוודאות מה סוג התשתית שמותקן, וזה רשום אצלם. ניתן לברר עם מוקד השירות....