ראשית אני לא צופה טלויזיה אינטנסיבי ומחליף מסך אולי פעם ב-8 שנים, אבל התחדשתי השבוע במסך XIAMOI Q2 בגודל 55 אינץ ונתקלתי במספר דברים מעניינים שאולי יעזרו למי שייתקל בכך :
1. יציאת האודיו האנלוגית 3.5ממ לא עובדת עם כל כבל/אוזניות בצורה טובה. חיברתי 3 אוזניות מסוגים שונים (AKG 240, KOSS PORTA PRO ואוזניות פשוטות, ו3 כבלי 3.5ממ (2 של מחשב למסך עם בלונים וקונקטור בצבע ירוק ואחד לא מסוכך) וב-2 כבלים וב-2 אוזניות שמעו מונו, לא משנה כמה שיחקתי עם החיבור/שקע. חשבתי שהיציאה לא תקינה, אבל אז חיברתי עוד אוזניות פשוטות מאוד שהיו לי וגם ניסיתי כבל 3.5ממ נוסף מסוג שונה והם עבדו בעקביות. שמתי לב שלוקח לטלויזיה 2 שניות לשדר סאונד מרגע החיבור, כך שיכול להיות שיש איזה מנגנון זיהוי של מה מחובר לשקע ה 3.5ממ ואז הסאונד משודר בהתאם למה שהטלויזיה מזהה.
2. בטלויזיה הקודמת שהיית HISENSE 1080P היו מחוברים מספר מיני מחשבים לאורך השנים, אך הפעם רציתי להתנסות עם וידאו 4K HDR. חיברתי מחשב מיני סיני (ESUS - לא ASUS) מבוסס מעבד N100 שאמור להתמודד בלי בעיה עם תכנים שכאלה. משום מה חלונות 11 לא נתן לי להפעיל HDR. כל פעם שהייתי מזיז את ה TOGGLE להפעיל את ה HDR, הוא היה משחיר את המסך ל-2 שניות ומכבה את ה TOGGLE. מה לא ניסיתי - דרייברים, כבלים שונים, CODECS.....ושום כלום. (דרך אגב מאוד הזכיר לי את הדבר המשעשע הזה) :
החלפתי למחשב מיני אחר עם אותו המעבד (N100) מדגם CHATREEY T9 ומיד הוא אפשר שידור ב HDR......
אולי זה יחסוך למישהו קצת כאבי ראש.