תואר שני טיפולי בארה"ב

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
Doli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 308
נתן תודות: 265 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

היי יקרים,

התייעצות - בן 34, 12 שנו"ל, בגרות חלקית סובל מלקויות למידה קשות והפרעות נפשיות, הפרעת שינה מאובחנת (איני יכול ללמוד ולחיות בבקרים) עובד בתחום החברתי שנים כמדריך ומאוד רוצה להיות מטפל. בארץ - מגיעים לי לימודים חינמיים, אך חרשתי את כלל מסגרות האקדמיה ותחומי הטיפול - אין דבר כזה לימודי ערב טיפוליים בישראל. גם לגבי התואר הראשון- לימודי ערב בתחומים חברתיים הם ברמה אפסית, כאשר רציתי ללמוד עו"ס / פסיכולוגיה במסגרת ללא פסיכומטרי ותנאי קבלה, כאשר חייב כיתה קטנה - ניתן למעשה רק פסיכולוגיה בפתוחה. מנסה לשבור את הראש, החלום תמיד היה להגר לארה"ב ולעבוד בטיפול, אני מבין שזה עסק מאוד מאוד יקר ללמוד שם, אבל נטען לא פעם שיש מלגות למינהן, הלוואות, קהילות יהודיות.

היתרון הגדול ביותר של התואר השני בארה"ב- מגוון רחב של לימודי ערב גמישים לתואר שני טיפולי כשגם ההתמחות והכל היא בערב ונוחה (שוב, לא קיים בארץ).

שאלתי אליכם היא כזו:

איך אני מוצא מסלול שיהיה הכי קצר וישים עבורי, גם מבחינה כלכלית (לא מבוסס) וגם שיותאם ללקויות, בו אוכל לרכוש השכלה טיפולית. כרגע נאמר שהדרך היחידה היא תואר ראשון בארץ בפתוחה + חיפוש מסגרת ברחבי ארה"ב לתואר שני טיפולי. יש לכם הצעות אחרות? תואר ראשון טיפולי אולי בארה"ב? (הבנתי שיותר יקר וקשה לקבל ויזה?)

תודה רבה

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #2 

מה לגבי קנדה? בדקת אפשרויות לימודים שם?

Doli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

02/01/2025 20:12  
toxin כתב:
מה לגבי קנדה? בדקת אפשרויות לימודים שם?
...
קנדה ברשימת האפשרויות החלופיות שלי יחד עם אוסטרליה, אבל מאוד מנסה למנע. הקור לא בשבילי, חזרתי משהות באירופה שהייתה סבל טהור עבורי אקלימית ומשאר הבחינות. מה גם שארה"ב היא החלום ואני רוצה לחתור אליו ולא להמשיך בלנסות ולהגיע אליו מסביב.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #4 

החלום של אמריקה כבר לא מה שהיה פעם. המקום הפך ליקר מאוד, לא בטוח ומלא בבירוקרטיה מעייפת ויקרה. יש הרבה סרטונים ביוטיוב שאתה יכול לצפות בהם ולהבין שהמצב השתנה מאוד. אם אתה סובל מקור אז אוסטרליה זאת אפשרות טובה. מה עם ספרד או פורטוגל?

Doli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

02/01/2025 20:50  
toxin כתב:
החלום של אמריקה כבר לא מה שהיה פעם. המקום הפך ליקר מאוד, לא בטוח ומלא בבירוקרטיה מעייפת ויקרה. יש הרבה סרטונים ביוטיוב שאתה יכול לצפות בהם ולהבין שהמצב השתנה מאוד. אם אתה סובל מקור אז אוסטרליה זאת אפשרות טובה. מה עם ספרד או פורטוגל?
...
כל העולם כרגע הוא לא מקום נעים במיוחד.. במיוחד לנו כיהודים ישראלים+ עם לוק לא לבן בדגש.. זו הייתה מסקנתי מחקר ארוך טווח ומשהייה באירופה במגוון מדינות. לא חוזר לשום מדינה באירופה. נעול כרגע על לנסות את ארה"ב.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”